Kedves Astrid!
Látom Daddy már válaszolt, de én azért kiegészíteném. Szerintem olyan levesport érdemes vinni, amihez csak forró vizet kell adni megkeverni és kész. Ezeket általában délben szoktuk fogyasztani, amikor a főzősre nincs idő, mert vár a sípálya. Azért, ha nagyon leveses vagy vihetsz olyat estére, de mi sokszor visszahoztuk.
Érdemes előre végiggondolni, hogy mit akarsz/tudsz kint főzni és ahhoz vinni a hozzávalókat. Alapvető a tea, cukor/édesítő, só olaj (vigyázz ne műanyag flakonos legyen, mert az a sok csomag között könnyebben sérül, valamilyen kis üveges olívát javaslok - ha szereted- az strapabíróbb) és azok a fűszerek, amelyek a főzéshez kellenek.
Én általában szoktam vinni valamilyen sült husit zsírjában. A husihoz lehet csinálni krumplipürét, vagy rizst (szigorúan zacskóst), a zsírt pedig meg lehet enni később kenyérrel.
A másik, hogy valamilyen konyhakész, otthon lefagyasztott húst (talán leginkább csirkemellet) viszel, és valamilyen pácfűszert. Hagyod kiengedni, egy kis olajjal bepácolod, utána napokig is eláll a hűtőben. Ha akarod percek alatt meg tudod sütni, krumplipürével vagy rizzsel tökéletes. (Egy férfi is simán meg tudja csinálni.)
Harmadik ötletem a zöldborsós, tejszínes csirkemellcsíkok. Húst vihetsz, tejszínt, meg zöldborsót lehet kapni a boltban, de akár otthon is elkészítheted és lefagyasztva is lehet vinni.
Bolognai nálunk is mindig előfordul, de jó ötlet lehet a túrós csusza is, jó sok szalonnával.
Krumplipüré port és zacskós rizst ott is lehet kapni, de jóval drágább, mivel nem hehéz itthonról érdemes inkább vinni.
A Daddy által említett édes tésztákat én inkább kihagyom, de a bor az kötelező.
És ha nem lenne más ötleted a helyi boltban tojást, gombát, sonkát mindig lehet kapni, ezek tetszés szerint variálhatók.
Ja és töltöttpaprikát csak otthon készítek, ahhoz túl sok mindent kellene vinni.
Naptejet ne felejts el csomagolni