Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kardiii által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (16)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kardiii
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2013.02.15. 13:57
Sziasztok!

Barátnőmmel 2013.01.26-29ig voltunk ezen a csodás helyen!

Vártam kb egy hónapot, hogy leülepedjenek az érzések, a gondolatok és szép letisztázott beszámolót tudjak írni, de akkora benyomást tett bennem a hely, hogy szerintem még most is lesznek benne olyan részek ahol csak úgy belecsapok a lecsóba :)

Rólunk:
Mindkettőnknek ez volt a második snowboardos utazása, én tavaly voltam Mariazellen egy céges telelés keretei közt, ő családdal Semmeringen járt pár éve. Összességében a tudásunk kb a nullával volt egyenlő, a nagyon alapokat tudtuk, de a kanyarodásnál voltak még problémák.

Egy forumtárs (Poisionka) ezt a síterepet. Mivel eddig még sosem voltunk komolyabb téli üdülésen, nagyon jól jött az idegenvezetése, valamint az az oktatás amit az első nap nyújtott nekünk :) Ezúton is köszönetem fejezném ki neki, hogy ilyen jó fej volt, ennyire segítőkész annak ellenére, hogy sosem találkoztunk előtte, mégis úgy kezelt minket mintha 1000éves barátok lennénk!

Az utazás:
Éjjel 3kor indultunk, ő melóból, én 2 óra alvás után. Nagy pakolászás éjjel, üdítő, kaja, bomba betárazva, nekivágtunk hát a cirka 669Kmnek! :)

Az első 5 kmen majdnem meg is állt az utunk, mert a 8ason egy kíváncsi őzike kilépett az út szélére és csak a szerencsének köszönhetjük, hogy nem lett több egy kis ijedtségnél.

A pályán szépen lehetett haladni, csak az osztrák német határnál volt egy kisebb dugó.. kb 15 percig lépésben haladtunk, mert az egyik lehajtó sávnál cirka 3kmes sor állt és fogták a többi sávot is..

Mayrhofenben vettük fel Ákost aki az idegenvezetőnk/oktatónk volt, ráadásul annál a szállásnál melózott ahol mi megszálltunk és ezért elintézte nekünk a legfrankóbb kilátással rendelkező szobát.. (képek a galériában!)

Kb fél óra alatt beértünk Finkenbergbe, ahol egyből a felvonóhoz vezényelt minket Áki. Dél körül értünk oda, kocsiban átöltözés, a 3,5 napos bérleteket kiváltottuk és még észbe se kaptunk de már az Almbahnban ültünk és csapattunk fel a hegyre!

Fent egy gyors átszállás a 8 ülésesre és mentünk még feljebb a hegytetőre. Csodálatos látvány tárult elénk.
2100m magasban, ragyogó napsütés, -2, -3 fok. Ideális idő volt a tanuláshoz.
Egy gyors kávét gurítottunk Áki törzshelyén, majd rátértünk a bébi pályára. Gyakoroltuk a kanyarodást, jó kis instrukciókat, tanácsokat kaptunk Ákitól. Sokat segített a boardos tudás elsajátításában.. (A 4. nap végére elég jól ment már mindkettőnknek a történet)
Az oktatás után ő visszatért az iskolába melózni, mi pedig rátértünk a 15ös piros pályára. Elsőre eléggé goromba volt, főleg az S kanyar utáni jeges meredek rész.. ott csak falevelezni tudtunk. Miután leértünk a 15ös aljára a 6ülésessel felmentünk a 11esig, majd onnan le a 2/20 as páláyra. Ezt a kört jó párszor megtettük aznap, gyakoroltuk a kék pályákon a megszerzett tudást, mondhatni bontogattuk a szárnyainkat :)
A 2es elég rövidnek bizonyult így áttértünk a 20asra, azon vagy 10x végigmentünk a 4 nap alatt. Viszont rendkívül zavaró volt az, hogy minden síelő tanuló ott próbált meg gyakorolni és az összes "kinderschule" tag is ott kacsázott előttünk a viszonylag keskeny pályán a botjaikkal hadonászva. Így volt 1-2 rész ahol állóra kellett fékezni, mert az Sben cikázó kiskölkök elfoglalták az egész pályát és öröm volt kikerülni őket.
Nap végére hulla fáradtan, pozitív élményekkel mentünk le a hegyről a 13as piroson. Elsőre az is elég jeges és meredek volt, de a végére nem okozott gondot!
5 óra körül elfoglaltuk a szállást. Épphogy csak kipakoltuk a cuccokat, egy gyors relaxáló szunyóka következett, 8kor pedig már lent találtuk magunkat a hotel étkezőjében ahol Áki volt a felszolgáló fiú :)
Jól belakmároztunk, majd következett egy pihentető alvás.


Másnap a reggeli után ismét a hegyen kezdtük a napot. A terep már ismerős volt, 15ösön le, 6ossal fel a 11esig majd átcsapattunk a 20asra. Legalábbis ez volt az elképzelés.
Majd mikor kiszálltunk fent a hegyen, akkor tapasztaltuk meg, hogy a látóhatár kb 5m. Sűrű tejköd és apró hópelyhek hullottak le az égből. Sebaj, mi kemények vagyunk, 2 nap boardos tudással a hátunk mögött nekivágtunk a 15ösnek úgy, hogy kb a pálya első kanyarjában már a boardunkat nem láttuk. Itt egy szép manőver után ki is ment a térdem.. Azt hittem itt ért véget számomra a 4 napos telelés, de szerencsére egy 15perces ücsörgés után megmutattam, hogy keményebb fából faragtak és egy sima ficam nem vágja tönkre ezt a remek szórakozást. Felpattantam és folytattuk a napunkat az eltervezettek szerint.
Délben megejtettünk egy a Penkenntenne étteremben. Nagyon finom házias ételek voltak, kb 20 euróból (főétel+üdítő) megebédeltünk mind a ketten.
Délután visszatértünk a pályákra, ismét a 20as volt terítéken. Igazából ez a nap arra volt jó, hogy az előző nap megszerzett tudást tovább gyakoroljuk, kicsit merjünk ereszteni a deszkán, sebességből forduljunk stb. Véleményem szerint egész jól belejöttünk a dologba.
Délután vissza a szállásra, vacsora majd megint egy kiadós alvás.
Hozzátenném elég sokat sportolok, heti 4-5 alkalommal mozgok, de ezek a 4-6 órás boardos napok annyira kivették belőlem is az energiát, hogy este úgy dőltünk be az ágyba mint egy zsák krumpli :)


Harmadnap ismét reggeli, majd irány a hegy. Erre a napra azt terveztük, hogy elsőre bemelegítés gyanánt megyünk egyet a megszokott 15ös-11es-20as pályán, majd kicsit jobban bejártjuk a hegyet elkalandozunk más pályákra is ha már a 3 hegyre érvényes a bérlet.
Sajnálatos módot itt a 11esig jutottunk el sérülés nélkül. Ugyan én már "meggyógyultam" a térdficamból amit előző nap szereztem, most a 11esen egy kisebb kanyar után a barátnőm térde mászott ki a helyéről. Ő nem viselte annyira jól a dolgokat mint én, jobban is fájt neki.. Nagy nehezen visszakászálódtunk a hegytetőre, majd lifttel lekísértem a hegyről, hazavittem a szállodába és én visszamentem a hegyre, csúsztam még pár órát..
Este kapott egy kis izomlazítót és jeges borogatást, éjjelre fáslit, majd reménykedtünk, hogy az utolsó napon fel tud jönni velem a hegyre.


Szerencsére nem a nyafogós fajtából való, kis fájdalmakkal, de nekivágtunk az utolsó napnak.
Reggeli a szállodában, majd 10körül kicsekkoltunk, megköszöntük a szívélyes fogadtatást, elbúcsúztunk Ákitól, megköszöntük neki azt a rengeteg dolgot amit értünk tett és felmentünk a hegyre.
Erre a napra kicsi változatosságot terveztünk. 15ös le majd fel Horberg csúcsra, ott le a 7a kéken, de végén áttértünk a 7 pirosra, mert nagyon lankásnak bizonyult a kék pálya és ennél már többre vágytunk. Majd a 7es alján rácsatlakoztunk a 8as tanuló kékre. Ezt mondta nekünk Áki is, hogy ez jó széles, lankás, jó rajta gyakorolni a kanyarodást.. a pálya tényleg jó volt, viszont annyian voltak rajta, hogy egyszerűen esélytelen volt úgy lemenni, hogy ne ütközz neki valakinek :) Ezután eldöntöttük, felmegyünk a 6ülésessel, le a 11essel, majd le a piros 5ösön. Utána ebédeltünk és ugyan én még menni akartam egy kört valamelyiken, (a 7a/7es nagyon bejött), de a barátnőm már teli pocival és kicsit kimerülve a 4. napra inkább az indulást választotta. Azért arra rá tudtam venni, hogy lefelé a 13ason menjünk le és ne a lifttel :)
Így hát 2-3 óra felé felkerekedtünk, átöltöztünk a kocsinál, majd egy utolsó pillantást vetettünk a hegyre és a völgyre aztán elindultunk.

Hazafelé még megálltunk egy Sparban vettünk némi kaját az útra és pár csokit az itthoniaknak.
A hazafelé úton is gyorsan haladtunk, jó volt a pálya, annak ellenére, hogy kb 500kmen keresztül szakadt az eső, de 110-zel lehetett jönni kényelmesen. 1-2 pisiszünet még volt Németországban, majd Mosonmagyaróváron a határ után.. Onnantól kezdve nem volt megállás, utolsó cél a lakás volt és éjjel fél1-1 körül már az ágyikóban voltunk.

Összegezve:
Mivel túl nagy viszonyítási alapom nincs ezért csak a pár kisebb pályához tudok hasonlítani. A távolság elég nagy a közelebbi helyekhez képest.. viszont azért a pénzért amit ott kifizetünk meg is kaptuk azt a színvonalat ami elvárható volt.
A kilátás és a látvány egyszerűen leírhatatlan. Főleg az amit éjjel láttunk a szobából. Alattunk Finkenberg és Mayrhoffen éjszakai fényei látszódtak a völgyben, a hegyekkel a háttérben.. ez egyszerűen valami fantasztikus látvány volt.. Sajnos a S2 nem tudott olyan szép éjszakai képeket megörökíteni mint egy jobbfajta digitális vagy tükörreflexes gép, de nálunk csak telefonok voltak, így a képek is azokkal készültek.
Az árak magyar viszonylatban drágák. Főleg a síbérlet. A 2 felnőtt 3,5 napos bérletért fizettem 2x144 eurot. De ha azt nézem, hogy ezért igazából kb 900kmnyi pályát kapok amit igazából egy hét alatt sem tudunk bejárni akkor azt hiszem megérte az árát. Sőt!!
A szállás semmivel sem több mint máshol, FPval volt 65euró/éj.. teljesen korrekt..

Jövőre mindenképp visszamennénk, ugyan akkor már a Gletschert is megnézzük és szívem szerint több napra is mennék 6 éjszaka minimum.. több fővel esetleg apartmanos megoldásba, talán akkor az ár sem annyira goromba.

Remélem mindenkinek kedvet adtam, hogy ellátogasson erre a helyre!

Üdv,
Kardi
Kardiii
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2013.01.14. 18:12
Hát igen.. eléggé ilyen onlinetutorialos hangja van :D

Meg vannak benne elég ratyi poénok de azért nem rossz :)
Előzmény: (Harlequin 150718)
Kardiii
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2013.01.14. 06:36
Szia!

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Ezeket nézd végig elég tanulságosak!

És a lényeg, hogy a kezed mindig legyen a csípőd mellett, ne hadonássz, ne karból fordulj :)

Üdv,
Kardi
Előzmény: (fulben 150611)
Kardiii
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2013.01.12. 09:54
Ja erteeeem :-) en azt hittem van ilyen ujj protektoros is.. Bar most hogy jobban belegondolok akkor higy mozogna az ujj? :-D
Nagyon gondolkozom hogy melyiket valasszam.. Par ezer fton nem fogok vacilalni de itt kb 10ezer ft kulonbseg van a ketto kozott..D decathlonban neztem olyat ami 2 oldalt protektoros.. Alul felul.. 16ezer.. Es vmi leki marka vagy mi.. Az artablan meg head volt irva.. De ki tudja..
Koszi megegyszer a tanacsokat!
Udv Kardi
Kardiii
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2013.01.11. 11:03
Múlthéten én is átvettem a flow2-met, teszteltem is egyből Semmeringen.. hát mit is mondjak, fantasztikus..

A felvonóból kiszállva kb 5 sec és már csúszhatok is..
más meg leül a hóba, csatolgat, újra húz, sose lesz ugyan olyan feszes, kb mindig máshogy húzza rá a racsnit.. :)
Kardiii
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2013.01.11. 10:54
Szia!

Most nézegetem én is.. pár alkalommal sima szövet kesztyűvel toltam.. jól átázott, de kicsavartam és nem volt vele gond.. most nézegetem én is a protektoros kesztyűket, mert múltkor estem egy csúnyát és az egyik ujjam visszahajlott, 3 napig be volt dagadva, nem tudtam mozgatni :D

Ahogy nézem a Level FLY ami van 22.900ért ez a legjobb választás.. de úgylátom ebben sincs ujjakat védő protektor..

Esetleg tudsz egy típust ajánlani ami biztos védelem és kényelmes könnyű benne mozogni stb?

Valamint ezek a Zanier kesztyűk mennyire jók? alul felül protektorosak és szinte fele áron van mint a Level..

Válaszod előre is köszi!

Üdv,
Kardi
Előzmény: (badzoli 149152)
Kardiii
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2013.01.03. 22:33
Szia. Hat a deszka merete fugg a te meretedtol.. Az allad es a kulccsontod koze kell hogy erjen! Markat nehez irni.. Rengeteg van..es tobb stilusra is vannak deszkak.. Freestyle freeride stb.. Nem feltetlen a burton lapok a legjobbak egy kezdo/halado boardosnak.. Max a legnepszerubbek/leghiresebbek.. Arra figyelj hogy a burton kotesek nem minden deszkaval kompatibilisek! Udv Kardi
Kardiii
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2013.01.03. 18:43
Na ez a nap is tele volt nagyon pozitív illetve nagyon negatív pontokkal, de sikerült beszereznem mindent :)

Végleges választás egy Burton Moto bakancsra esett, majd egy flow flite2es kötés járt egy Völkl Rental Rocker 163w deszkához.. most akciós volt minden, úgyhogy nagyon boldogan távoztam a boltokból :) A store13ban kedves volt az eladó csajszi, a surferspointban pedig a srác volt nagyon jó fej, és extra kedvezményt is kaptam, némi jó tanács és felvilágosítás után! :)

OFF:
Aztán bementünk megnézni a Murder.hu kiállítást a Vörösmarty téren.. persze megálltam egy parkolóban ahol nem volt kiírva, hogy parkolni tilos, meg fizetős, meg elvontatnak stb.. csak ahol áthajtottam és átvezetett a gps ott kint volt egy behajtás csak engedéllyel tábla.. majd 3 perccel a gépjármű elhagyása után egy kib*szott kerékbilincs figyelt az autón, amit 15 ropiért le is szedtek a közteresek :D Szóval majdnem a nagy kedvezmények és jutányos akciók haszna el is úszott a köcsög büntetésben.. de legalább a kiállítás jó volt és most már van mindenem a csúszáshoz :)

Köszi még1x a segítséget és a gyors reakciókat!

Üdv,
Kardi
Kardiii
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2013.01.02. 17:40
Sziasztok!

Gyors segítség kéne..

Holnap mentem volna pestre az APO lapért amit már karácsony előtt kinéztem, most szólt a srác, hogy sajnos eladták.. ígyis úgyis megyek pestre, légyszi írjatok 1-2 shopot ahol boardokat is lehet venni és érdemes benézni..
Procrosst néztem az játszik, de kéne még 1-2 ahol iylen 40-50 körül tudok venni jó boardot, nem olyat amit már 6 kölcsönzőből dobtak ki :)

Továbbá a Nitro Prime dose 11-12es lapról mi a véleményetek? Az lenne itt helyben újonan igaz, hogy 70 ropi ami kicsit drága.. de hát kitudja..

Üdv,
Kardi
Kardiii
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2012.12.31. 16:38
Én is most fogok venni bakancsot.. a többi kellék már elvileg megvan csak el kell érte mennem..

De elég nagy mizéria.. 1ik sokat boardozó ismerős mondta, hogy adjak a jó bakancsra, mert ha szart veszek olcsó pénzért akkor csak a nyűg lesz vele és kidobtam a lóvét..

Ő mondta, hogy kb minden ismerősének Burton bakancsa van és hogy ha rá hallgatok csak azt vegyek, mert az 100% hogy kényelmes kitartó jó stb.. (megjegyzem nem márkafan az öreg, és nem csak a brandwagon beszél belőle :D)

Tehát én is elkezdtem nézni neten őket, a legolcsóbban a 46os lábamra 37ért találtam az Invader fajtából, vagy Moto van még 37.5 ért.. de ezek újak.. használtban volt fent vaterán egy ozone alig használt 20ért az jó lett volna de a gyerek nem regagált a vásárlás előtti méretpróba levelemre.. szóval lehet a végén az lesz, hogy beballagok a store13ba és veszek egyet teljes áron de az tuti, hogy jó méret lesz, tuti hogy lesz méret és még tanácsot is tudnak adni, hogy melyik miben más :)

Szóval átérzem a helyzetet, nem egy könnyű dolog ez a vásároljunk bakancsot,kötést,boardot téma, mert akkora a választék annyi a lehetőség a szempont, hogy csak na :)
Kardiii
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2012.12.29. 17:43
Sziasztok!

Jövőhéten veszem át az első saját lapomat, és most keresgélek hozzá kötéseket. Eldöntöttem Flow kötést szeretnék hozzá.

Tudnátok esetleg a hi-surfön kívül ajánlani egy oldalt vagy pesten vmi boltot ahol emberi árban árulnak XL-es flow kötést?
Neten néztem hi-sufrön a flite 2es 40ropi, procrosson is kb ugyan annyi.. neten találtam USA-ban 25kért dobálják a 3as szériát, csak kb annyi lenne a posta mint a kötés :)

A másik kérdésem:
Mi a különbség a flite 1 és flite 2 között? Kinézetre kb ugyan úgy néz ki mind2, kicsi design változást látok de semmi komolyabb szerkezeti változást..

Előre is köszi a segítséget!

Üdv,
Kardi
Kardiii
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2012.12.27. 08:30
http://www.snowdb.com/comparisons/show?ids=4388

Ezt mennyire kell szentírásnak venni, hogy freestyle/freeride deszka? Megnéztem más oldalakon is ott is sok mindenre javasolják de all mountainra pl pont nem és nekem először főként az kéne.. sztetek ez jó lenne nekem?
(187 magas 90kiló 46os láb kezdő boardos vagyok)
Kardiii
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2012.12.26. 18:03
Hmm, akkor jól gondolkoztam, az egyik forumtag egész jutányos áron kíván egy kb 2x használt hibátlan 159sw apo lapot, lehet az lesz a kiszemelt, előtte azért még körbenézek 1-2 oldalon neten :)

Köszi a segítséget!
Kardiii
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2012.12.25. 10:21
Sziasztok!

Lassan érkezik a második és harmadik snowboardos telelésem és úgy döntöttem, hogy megéri beruházni egy deszkára..

187cm magas vagyok 90 kg és 46os lábam van :)

Mivel még kezdő boardos vagyok ezért főként pályára használnál, de később pár év múlva elképzelhető, hogy freerideolni is fogok vele.. úgy tervezem, hogy ha nem fogok nagyon mellé akkor ez a deszka meglesz jó pár évig.. hacsak nem megy tönkre..

Szóval ami visszatart a vásárlástól.. árkategóriában kb 60ezret +max 5ezer ftot szeretnék szánni a deszkára + kötésre.

Kötés nem kell, hogy ilyen full full legyen, de ne műanyag gagyi eltörős szar legyen azért :)

Ahogy számolom ilyen nagyon min. 158 max 165cmes deszka kéne nekem de méretemhez adódóan az 163 körüli deszkák lennének az ideálisak.

A lábmérettel vagyok bajban.. szerintetek mennyire fontos nekem a Wide deszka a 46os lábra? Nézegettem a sima és a wide deszkákat.. a sima kb 250mm középen a wide ilyen 260körüli szélesek.. tehát durván 1cm a különbség. azon problémázok, hogy habár kacsába fogom majd a kötést tenni tehát nem a teljes effektív talphosszom lesz keresztben a deszkán, nem tudom, hogy a 46os lábhoz kell e a wide deszka vagy sem?! Ugyan a bakancs még nincs meg, de tudom, hogy az is kb +1-2 cm a lábmérethez képest tehát ha a talphosszom ilyen 30cm akkor a bakancs is kb ilyen hosszú.
Nem fog így lelógni egy sima 250+mmes széles deszkáról a dőlésnél?

Valamint azt olvastam, hogy a wide deszkák jobbak a freeridera, mert nem süllyednek el annyira mint a keskenyebb társai.. de tényleg ennyit számít ez az ~1cm??

Szerintetek mennyire fontos számomra egy Wide deszka egy sima 250mm-es középhosszúságúval szemben?

Üdv,
Kardi

UI: Boldog Karit mindenkinek :)
Kardiii
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2012.12.03. 13:21
Sziasztok!

Karácsonyi ajándékként meglepném a Barátnőmet egy Osztrák snowboard utazással.
Már napok óta nézegetem az oldalt és szemezgetek a szállások/terepek közül, de annyira sok a választék, hogy egyszerűen lehetetlen a választás.

Kezdő snowboardosok vagyunk, 25év körüliek (én 25, csajom 23).. Január végén szeretnénk menni, jó lenne ha tudnátok ajánlani nekünk egy pár jó pályát (esetleg szállást is)

4 napra mennénk úgy gondoltam, hogy 3 éj és akkor még utolsó napra ottmaradnánk egyet boardozni ha úgy gondoljuk.

Az ár nagyjából jó lenne ha ilyen 150ezer körül megállna.. szállás + bérlet 2 főre.. bár lehet ez egy kicsit alacsony, de ha beleszámolom a mellékes költségeket akkor 200 alatt nem úszom meg sztem úgysem :)

Amúgy eddig: Bad Kleinkirchheim et néztem ki magunknak, de lehet van ennél jobb is.
Előzőleg pedig Mariazellben voltunk a céges síelésen..

Előre is köszi a segítséget!

Üdv,
Kardi
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.