Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eru által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
Eru
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
2013.02.28. 09:42
Tegnap jöttünk haza a Kreischbergről. Aki ott van, vagy épp oda igyekszik, nagyon szerencsés! :) Már negyedszer voltam itt, de ennyi havat sose láttam arra. Nem csak a pálya, de minden csupa hó.
Vasárnap és kedden egész nap ömlött a hó, így aztán megvolt a folyamatos utánpótlás :) Hétfőn és szerdán pedig egész szép napos időnk volt.
A pályák: köszönhetően a fent említett áldásos körülményeknek, semmi okunk nem volt panaszra. Tény, hogy a kb 50 cm friss hó a pályán a kezdőknek nehezebb körülmény, de a buckák nem állnak nagyon össze, jegesedéssel sehol nem találkoztam, szóval mivel kezdőnek sehol nem könnyű, ezért amondó vagyok, inkább ez a szitu, mint a jég vagy a kása :)
Az új, 18-as piros pálya kitűnő lett: ez a Rosenkranz és a Kreischberg között indul, és a 13-as kékbe torkollva a 2-es kék közepébe érkezik, ahonnan a Mittelstation-ig (vagy a parkolóig) csúszva a kabinossal tudunk visszamenni a tetőre.
Pirosnak színezték, de gyanítom, hogy a hossza, és nem a meredeksége miatt. Nincsenek benne igazán letörések, nagyon széles, jól síelhető pálya. Kényelmes.
A Rosnkranz-on érdemes figyelni, hogy rossz időben hajlamosak csak a csákányos vonót üzemeltetni, így aztán kevesen járnak arra, ami durva hóesésben azt eredményezi, hogy szügyig ér a hó :) Ki-ki vérmérséklete szerint döntse el, hogy ez jó, vagy rossz ;-)
Legjobb csúszás: Rosenkrantz tetejéről indultunk a 8-as feketén, a -19-es, majd- a 18-as pályán folytattuk, ami ugye a 2-es kékbe ér bele, majd le a parkolóig :)))) Non-stop vigyorgás :)
Szállás: most egy nagyon nagy társasággal voltunk, és egy önellátós apartmanegyüttest választottunk: http://www.krobath.info/ A 6 fős apartmanban rezsivel, IFA-val együtt a 4 éj 66 € volt. Ebben ellátás nincs, de lehet főzőcskézni. Ezt a szállást nagy társaságnak, és hólánccal ajánlom! (utóbbi azért kell, mert ez a Rosenkrantz aljához van közel, és szinte hegyi ösvényeken kell felközlekedni, és ez ebben az időben másképp lehetetlen lett volna. Egyébként nagyon hangulatos hely.)

Összességében eddig hó / idő / lendület szempontjából ez volt az eddigi legjobb síelésem :))
Kreischberg-teto.jpg
Eru
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
2013.01.11. 10:47
Sziasztok! Tegnap mi is megjártuk Stuhlecket:
A hegyen elég szürke időjárás fogadott minket: hol köd, hol felhő burkolta a hegytetőt, viszont szél nem fújt, és hideg sem volt.
A vonóval felfelé haladva nagyon örültünk, hogy szinte üres a hegy, de aztán később kiderült, hogy ez tulajdonképpen csak a hegy lábára vonatkozik, és a felső szakaszokon azért vannak. Persze kényelmesen el lehetett férni, és a vonóknál sem volt sorban állás (említésre méltó).
A felső pályaszakaszokon kitűnő volt a hó minősége, egyáltalán nem buckásodott vagy jegesedett délutánra sem. Felső szakaszokon itt azt értem, ahol már havasak voltak a fenyők :) Ahol a fákról leolvadt a hó, ott a pályákat sem kímélték a plusz fokok: kicsit kásás-grízes volt a hó, és itt elég könnyen alakultak ki a buckák. Pl a 3-as FIS pálya alsó fele nagyon melós lett így (a legvégén pedig már némi föld is keveredett a hóhoz, és ragacsos volt a hó eléggé).
A hegy másik oldalán (1-es, 1b) a hóhelyzet ugyanilyen volt, viszont az azért lényegesen könnyebben síelhető pálya, ezért annyira nem volt megterhelő talán.
Sokat csúsztunk a 3ason koradélutánig, viszont addigra eléggé élvezhetetlenné vált a vége (legalábbis nekünk); aztán inkább az 1es végigsíelésével telt el az a maradék 1,5-2 óra :) Az utolsó csúszásnál már szürkült, és elég rosszul láttam, viszont parádés volt tulajdonképpen egyedül síelni a hegyen végig, akkor már szinte senki nem volt a pályákon.
Összességében nagyon jó élmény volt, és megérte kiugrani erre a napra. A hó szuper (végülis kell a küzdelem is! ;-) ), hétköznap tömeg nincs, a hütték működnek.... Mi kell még? :)))
Eru
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
2012.03.05. 14:58
Idén ismét Murau volt a céges síelés célpontja.
A Relaxban szálltunk meg, ami még mindig kiváló minőséget biztosít. Mind a szobák, mind a wellness részleg, mind az ellátás (FP-nk volt) kitűnő.
A szállótól tényleg pár lépés a hegy alja, a kabinos vonó. Ahol meglepetésre olyan tömeg volt csütörtök reggel, mintha minimum a síszünetben jöttünk volna (sőt, tavaly oda sikerült szervezni, de sztem nem volt akkor ennyi ember..). Ez a tömeg a pályán eloszlott, de amitől tartottam beigazolódott később: szombaton minden vonónál 5-10 perceket kellett toszonkodni....

Az idő pompás volt: ragyogó napsütés, meleg... és ha ez így megy tovább, rövid lesz a (jó) szezon Murauban, ugyanis már most elég latyakosak a pályák. Reggel még klassz, főleg a sixpack alatti (15-16-17) pályák, mert azt talán annyira nem süti még a nap.
Viszont ahol sokan síelnek, és egész nap telibe kapja a napot (2 és 3) az elég hamar gyalázatos lesz.
Tulajdonképpen az 1-es pályát azért nem látogattam túl sokat, mert ahhoz le kellett menni a 2-esen, és az komolyan melósabb volt, mint az 1 :)))
Változatlanul azt mondom, hogy a 11-es a legjobb pálya: most különösen, hiszen nem kap olyan sokáig napot, szinte jeges volt :)
A lényeg, hogy Murau szuper terep, ám a tökkkkéletes síeléshez nem árt, ha kicsit hidegebb van :)
Mikor vasárnap eljöttünk, eléggé kezdett beborulni, és hűlni az idő, hátha most egy pár napig jó(bb) lesz emiatt.
Panorama - hüttétől induló 3-as pálya
Panorama - hüttétől induló 15-16-17 teteje
a 3as pálya vége,
9-10-es pálya, Rosenkranzhöhe a háttérben
Eru
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
Topik: Donovaly
2012.02.03. 11:40
Tegnap, 02.02-án ugrottunk ki Donovalyba.
10:30 körül értünk ki. Irgalmatlan hideg volt :) -19 a hegyen... Viszont 110 cm hó :)))
Hétköznap lévén szerencsére alig voltak a pályán; csak akkor álltunk sorba a vonónál, mikor kabinnal szerettünk volna felmenni.
Ami a vonót tekintve teljesen értelmetlennek tűnik, hogy 4-5 beülőnként van 1 kabin: talán ésszerűbb lett volna a kabinok helyett minden székesre egy buborékot tenni - így a székesen sem fagy meg az ember, viszont talán szélben sem áll le a vonó...
Mi csak a "piros oldalon" (Nová hola) síeltünk. Az nagyon jó, legalábbis arra, hogy 1 napig elbohóckodjon az ember, mindenképp.
A 2-es pályát, ami mellett tányéros vonó van, a hidegre való tekintettel kihagytuk :)
Az 1/9-es pályán nagyon jókat lehetett menni.
Rámerészkedtünk a 10-es feketére is, de elég kezeletlen, buckás, küzdelmes pálya. Viszont 100 m az egész...szóval nem akkora élmény (mondjuk én a felét arcon csúszva abszolváltam...az vicces volt legalább :D)
Kényelmesen, jól síelhető ez a rész, csúszás-vonózás-csúszás.... végtelen ciklusban folytatható :)
Ami nagy hátránya lehet ennek a terepnek, hogy a "kék oldal" és a "piros oldal" nagyon külön van, így egy család vagy nagyobb társaság, ahol különböző tudású emberek síelnek, egész nap nem találkoznak.
A síbérletet itthon vettük meg 25€ helyett 20-ért (Lupus Travel), így nem egész 6e,-ért tudtunk nagyon jót síelni, és azért elég közel van Bp-hez (mondjuk autópálya híján legalább 3 órával kell számolni). 1 esetleg 2 napra elég jó terep, de hosszabb időre uncsi lenne :)

Apres Ski: hazafelé kötelező: http://www.visitslovakia.com/szent-kristof-koliba-besztercebanya
Kitűnő és nagyon hangulatos étterem! (talán odafelé menet érdemes asztalt foglalni estére).

Jó csúszkálást mindenkinek :)))
Eru
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
2011.03.16. 10:10
Sziasztok!
hosszú hétvégére mentünk Semmeringre. Szombaton, vasárnap és hétfőn síeltünk Stuhlecken.
Sokkal nagyobb tömegre számítottam, ehhez képest nagyon nem voltak sokan, alig kellett sorban állni a vonóknál.
Viszont a hó az drámai volt. Reggel valóban jobb volt a helyzet, de 2-3 óra múlva már csupa víz, kása és összetömörödött bucka volt a pálya; hétfőre a hütték és vonók előtt már tavak álltak :)

A pályák: egyébként nagyon jó pályák vannak a terepen. Az 1-es kék pályák (1-1a) nagyon jó tanuló pályák: alapvetően lankás, jó széles...stb, de vannak benne kicsit meredekebb szakaszok is. Az 1b piros pálya viszont inkább sötétkék, ráadásul rövid szakasz, szóval ha egy kezdőbb rákeveredik, semmi pánik :)))
A hegytetőn van egy nagyon jó piros pálya, egyenes, meredekebb, nincsenek benne lapos részek, viszont hátránya, hogy egy nagyon lapaly kék pályán kell megközelíteni, illetve, ha vissza akarunk csúszni a többi pályára, akkor egy olyan kék átcsúszó vezet vissza, amiben van egy elég komoly emelkedő, szóval az első pillanattól golyóba kell haladni :)
A 3-as piros FIS pálya talán a legjobb a hegyen: nagyon széles, vannak benne jó meredélyek, és elég hosszú is.
Talán a legjobb csúszás a narancs vonó tetjéről az 1-esen kezdve, és onnan átcsúszva a 3-asra: hosszú, kellemes.
A 3a a térképen erdei pályának tűnik, de elég széles, lankásabb, jól síelhető pálya.
Persze ahhoz, hogy "pleasure skiing" legyen, ahhoz a szuper időhöz a mostaninál sokkal jobb hóviszonyok kellenek, mert most ez a vizes, ragacsos hó kicsit megnehezítette a dolgot, elég melós volt :))

szállás: Jufa hotelben szálltunk meg, itt: http://www.sionline.hu/szallas/jufa-schloss-sommerau .
A szállás klassz volt, mondjuk mi az új szárnyban szálltunk meg, de volt a csapatban, aki a kastélyban kapott helyet: na azok tipikus koli szobák, nagyon picik.
A félpanzió azért jó, mert kaptunk enni...
A konyhásnéni szigorú, és mogorva, a recepciós fiú viszont nagyon közvetlen, segítőkész.
összességében azt mondanám rá, hogy picit drágább, mint amennyit ér.
Eru
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
2011.03.08. 17:15
igen, de épp a csákányozást akartuk kihagyni :)
délután, mikor nem akartunk már a 15-17-en csúszni, akkor a 8-ason indultunk le, és csúsztunk el egészen a Mittelstation-ig (egyszer meg a legaljáig...az jó hosszú csúszás, nagyon klassz :))
Előzmény: (nyugiba 112839)
Eru
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
2011.02.28. 12:50
Sziasztok!
02.22-25-ig voltunk Murauban. Sajnos ez éppenséggel a Stájer síszünettel egyenlő :) Ehhez képest azért egészen kényelmesen el lehetett síelgetni. Reggelente a kabinos vonónál volt sorban állás rendesen, de a tömeg jól eloszlott a pályákon.

Időjárás: óriási szerencsénk volt az idővel, mert nagyon sokat sütött a nap, gyönyörű volt az idő, bár kicsit hideg. A Rosenkrnatz mondjuk mindig szeles, de egyik nap kifejezetten durva átfúvások voltak (emiatt a narancs vonó alatt olyan sok ember volt, hogy inkább a szelet választottuk).

Pályák: a hegy középső részén a kabinos vonóval egy nagyon lankás kék pályára kerülünk, ami nagyon ideális tanuló pálya: jó széles, lankás; egyetlen baja, hogy reggel sokan jönnek fel a kabinos vonóval, és olyankor nehéz visszavonózni (bár ha megy a szélén a székes vonó is, akkor nincs gond). A 2-es kék folytatása, az 1-es fekete kifejezetten jó pálya: izgi meredek szakaszokkal, jó keskeny, és mindenfelé dől :); hátránya délután mutatkozik: sokan a kabinra várakozás helyett választják azt, hogy itt "lesíelnek" - sajnos sokaknak közülük nem kellene ott lennie - így aztán zsúfoltság, mindenhol hátonfekvő emberek, és rengeteg bucka az eredmény (mi inkább napközben síeltünk itt többet, és du. levonóztunk).
A hegy 2 olda: Rosenkrantzról nagyon szuper pályák jönnek le. A piros pályák is pazarok, de a legjobb pálya az egész hegyen a fekete 11-es: egyrészt kevés ember síel ott, másrészt jó meredek, és szintén összevissza dől :)
A hegy másk oldalán, a Kreichbergről induló pirosak is klassz pályák, csak itt kicsit több a lankás rész - bár a fekete betét itt is elég klassz - , viszont a vonó kárpótol, mert nagyon kényelmes a 6 üléses narancs vonó :)
Amit még meg kell említeni: a Rosenkrantzról a Kreischbergre egy hosszú lapajon kell átavászkodni... ha épp szembe fúj a szél, akkor elég komoly meló :)))

Szállás: http://www.kreischberg-haus-ingrid.at/ itt szálltunk meg. 3 éjszaka FP-val 40 € volt/ fő / éj. Klassz szobák, kedves háziak, egész jó kaja. Viszont csak németül beszélnek, angolul sem...mi meg nem beszélünk németül, de még így is egész jól elboldogultunk :)

Összességében nagyon jó síterep, változatos pályákkal, remek körülményekkel, jó szolgáltatásokkal, 4 nap alatt kicsit sem unatkoztunk. Szívesen visszamennék :)
Eru
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
Topik: Mariazell
2010.02.15. 15:49
Sziasztok!
Pénteken jöttünk haza Mariazellről (ből?). Nagyon jó a hóhelyzet. Mariazellen egyedül a kék, 4-es pályát sikerült kicsit jegyesre letúrni, de egyáltalán nem volt zavaró.
Mivel a síbérlet több pályára jó, így elmentünk Annabergre és a mitterbach-i pályára is. Hát előbbi nem egy nagy durranás, utóbbi már inkább jópofa (bár a hegytetőről ereszkedő kék pálya a térképpel ellentétben nem egy széles jól síelhető kékség, hanem egy szakadék szélén haladó keskeny pálya, de hamar szélesebb lesz, és akkor isteni volt); ez egyébként mindhárom terepre jellemző: az egyik kék pálya tkp egy erdei ösvény, ami jópofa, de ha kezdő az ember, akkor hóekében tud csak szerencsétlenkedni, ha haladóbb, akkor uncsi, lapos (Mariazellen ilyen az 5-ös kék).
Összességében így, hogy több pálya közel van egymáshoz, nagyon jó síterep (egyébként picit uncsi lenne). Direkt hétköznap mentünk, így többször síeltem teljesen egyedül 1-1 részen.
És a szállásunk: a Magyar Vándorban laktunk: mire odaértünk f11 körül, már kész volt a szoba, mehettünk azonnal siklani, nem kellet várni, a reggeli nagyon bőséges volt, normális kávét kaptunk (nem osztrák híglöttyöt); a vacsora pedig fenséges! hangulatos kandalló mellet ülve lazíthattunk este, és közben magyar tv csatornákat nézhettünk (nehogymá' kimaradjon egy Bari is... :D).
Nagyon ajánlom mindenkinek a szállást is és ezt a pár terepet, bár sztem szigorúan hétköznap és 4 napnál nem biztos, hogy tovább.. :)
Nagyon jól éreztük magunkat! :)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.