Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Murau - Kreischberg topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Eru
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
2011.03.08. 17:15
igen, de épp a csákányozást akartuk kihagyni :)
délután, mikor nem akartunk már a 15-17-en csúszni, akkor a 8-ason indultunk le, és csúsztunk el egészen a Mittelstation-ig (egyszer meg a legaljáig...az jó hosszú csúszás, nagyon klassz :))
Előzmény: (nyugiba 112839)
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2011.02.28. 22:08
Szia!

Örülök, hogy Ti is jól éreztétek magatokat. Talán érdemes arra figyelni, hogy a Rosenkrantzról a Kreischberg irányába nemcsak a gerincen futó (néha botozást igénylő) síúton (6-os kék pálya), hanem a 8-as fekete elején lejőve, majd balra fordulva a 14-es kék pályán is le lehet jönni. Ezt azért kezdőknek nem ajánlom, de ha a fekete 11-est kedveltétek, akkor ez nem lehet nektek gond. Persze ekkor végül a középállomáshoz jutunk és a kreischbergi csúcshoz a csákányos felvonóval lehet eljutni.
Előzmény: (Eru 112641)
Eru
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
2011.02.28. 12:50
Sziasztok!
02.22-25-ig voltunk Murauban. Sajnos ez éppenséggel a Stájer síszünettel egyenlő :) Ehhez képest azért egészen kényelmesen el lehetett síelgetni. Reggelente a kabinos vonónál volt sorban állás rendesen, de a tömeg jól eloszlott a pályákon.

Időjárás: óriási szerencsénk volt az idővel, mert nagyon sokat sütött a nap, gyönyörű volt az idő, bár kicsit hideg. A Rosenkrnatz mondjuk mindig szeles, de egyik nap kifejezetten durva átfúvások voltak (emiatt a narancs vonó alatt olyan sok ember volt, hogy inkább a szelet választottuk).

Pályák: a hegy középső részén a kabinos vonóval egy nagyon lankás kék pályára kerülünk, ami nagyon ideális tanuló pálya: jó széles, lankás; egyetlen baja, hogy reggel sokan jönnek fel a kabinos vonóval, és olyankor nehéz visszavonózni (bár ha megy a szélén a székes vonó is, akkor nincs gond). A 2-es kék folytatása, az 1-es fekete kifejezetten jó pálya: izgi meredek szakaszokkal, jó keskeny, és mindenfelé dől :); hátránya délután mutatkozik: sokan a kabinra várakozás helyett választják azt, hogy itt "lesíelnek" - sajnos sokaknak közülük nem kellene ott lennie - így aztán zsúfoltság, mindenhol hátonfekvő emberek, és rengeteg bucka az eredmény (mi inkább napközben síeltünk itt többet, és du. levonóztunk).
A hegy 2 olda: Rosenkrantzról nagyon szuper pályák jönnek le. A piros pályák is pazarok, de a legjobb pálya az egész hegyen a fekete 11-es: egyrészt kevés ember síel ott, másrészt jó meredek, és szintén összevissza dől :)
A hegy másk oldalán, a Kreichbergről induló pirosak is klassz pályák, csak itt kicsit több a lankás rész - bár a fekete betét itt is elég klassz - , viszont a vonó kárpótol, mert nagyon kényelmes a 6 üléses narancs vonó :)
Amit még meg kell említeni: a Rosenkrantzról a Kreischbergre egy hosszú lapajon kell átavászkodni... ha épp szembe fúj a szél, akkor elég komoly meló :)))

Szállás: http://www.kreischberg-haus-ingrid.at/ itt szálltunk meg. 3 éjszaka FP-val 40 € volt/ fő / éj. Klassz szobák, kedves háziak, egész jó kaja. Viszont csak németül beszélnek, angolul sem...mi meg nem beszélünk németül, de még így is egész jól elboldogultunk :)

Összességében nagyon jó síterep, változatos pályákkal, remek körülményekkel, jó szolgáltatásokkal, 4 nap alatt kicsit sem unatkoztunk. Szívesen visszamennék :)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.