Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

hmm által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
hmm
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2010.03.12. 17:30
Szia Christina

Én két évvel ezelőtt május közepén voltam itt. Akkor a Sommerbergalm-ig lehetett lesielni, de ez a rész (2, 2a-pálya) csak délelőtt volt élvezhető, utána eléggé megereszkedett a hó, csak a nap végi lecsúszáskor használtuk. Akkor a 15, 16, 17 nem működött.

A fenti pályák is barátságosak, nem kell tőlük féni. Reggelente ugyan fagyosak - ekkor mi inkább a lenti részen vagy a naposabb (9-11-12) pályákon mentünk - de mivel jó szélesek, és ez az időszak teljesen holtszezon, szinte egyedül lehet rajtuk csúszni.

A kilátás és a környezet pazar. Stubai-t nem ismerem, de ha ide mentek, biztosan jól fogjátok magatokat érezni.
Előzmény: (Christína 86729)
hmm
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2010.02.19. 20:59
Szia Viri

Ha itthon is akarod művelni a sífutást, akkor a klasszikus technikának van nagyobb esélye. Skating pálya csak kevés helyen van - ez egy kb 1,5 2 m széles ratrakolt vagy másként tömörített pályát jelent.

A klasszikus technika előnye, hogy ha nem csak nyommal ellátott pályákon szeretnél menni, akkor hóesés után tiéd a határ. A meredekebb részeken a lécet és a botot egyszerűen felkötheted egy hátizsákra és felsétálsz - a szerkó pillesúlyú -, lankásabb részen meg ráállhatsz, és ami nyomot csinálsz magadnak felfelé, azon lefelé már ragyogóan tudsz jönni.

Legszebb emlékeim a Bükkben hóesés után tett túrák - Ómassától Nagymezőig kis erdészeti utakon fel, majd rá a sífutópályára, és saját nyomon vissza. Príma :-)

De itt Budapesten is sok helyen lehet a sífutást fél-amatőr módon művelni. A Hárshegy körül is van egy pálya, amit csak mérsékelten szoktak összetaposni, meg a Hármashatár-hegyen, a reptéren is találhatsz nyomokat.

Persze mindig álmodozom róla, hogy egyszer kiviszem ausztriába a futólécet is és kibróbálom milyen a hivatalos verzió. Na majd legközelebb.
hm
Előzmény: (Viri 85279)
hmm
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2010.02.19. 10:37
És az hogy nem melós, előny vagy hátrány? Vagy ahogy vesszük?
Előzmény: (Xero 85211)
hmm
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2010.02.19. 07:38
Xero - köszönöm

Tegnap voltam náluk, és néztem egy Völkl Tiger Motion-t.
(szinte új állapotban) pont ennyiért. Az Atomic SX12 - amit mutattál elvileg jobb ennél?
hm
Előzmény: (Xero 85085)
hmm
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2010.02.18. 14:38
Sziasztok

Segítséget szeertnék kérni lécválasztással kapcsolatban:

Hosszabb kihagyás után 3 éve kezdtem el újra sielni. A piros pályákat úgy érzem "szépen" tudom sielni, a kezelt feketékkel próbálkozom - gyorsan le tudok rajtuk siklani, de rövid kanyaroknál már zavarba jövök - pláne a jegesedéseknél, ott rendszerint dobok egy hátast, vagy átmegyek golyóba.

Néha megeresztem lefelé, de inkább a dinamikusabb kanyarokat szeretem. A paramétereim 180 cm/65 kg. Eddig egy Explosiv GS-el sieltem, most szeretnék egy fordulékonyabb használt lécet beszerezni, kb. 40.000 Ft környékén.

Néztem síkölcsönzőkben használt léceket, akadtak köztük olyanok, amikhez lett volna bizalmam (szép állapotuak voltak, kb ebben az árban), de nem tudom milyen szempontok szerint válasszak, melyik gyártónak melyik kategóriáját érdemes nézni. Persze segített az eldó is, de szeretnék magam is képbe kerülni. Az elképzelésem egy olyan léc lenne, amivel fejlődhetek, de (a "súlyom" miatt is) nem akarnék túllöni a célon. Mit gondoltok?
Hm
hmm
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Topik: Tauplitz
2009.10.22. 10:56
Sziasztok

Január első vagy második hetében szeretnénk menni sielni 6 vagy 8 felnőtt és 3 gyerek. A gyerekek miatt szeretnénk pályaszállást, de ami bonyolítja a dolgot az az, hogy az egyik felnőtt nem tud sielni, ezért fontos lenne, hogy Ő tudjon szabadabban mozogni.
Érdemes Tauplitzalm-ra menni (ott láttam pár jó áru helyet), vagy vannak az 1-es pálya mellett lent a faluban is közvetlen pályakapcsolattal kiadó házak? (árban félpanzióval 40 E körül gondolkodtunk...) Ha tudtok, kérlek küldjetek infót - köszönöm:
Máté
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.