Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

topi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (94)Időben csökkenő Időben csökkenő
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
Topik: Unterberg
2010.01.22. 08:37
Az Unterberg Fun club tagjainak: Holnap reggel 9-kor nyitás!!! :-)
/Azt hittem Stani, már tegnap jelzi, de nem, így megteszem én....:-)))/
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2009.09.23. 15:22
Én is jártam a Sport Hotelben. 4 éve talán? Az étkezés nem volt épp fejedelmi, de annyiba kerül a szállás, hogy marad euro a pótlásra. Mintha olvastam volna, hogy felújították. Akkor egy szebb napokat megélt hotel benyomását keltette számomra. Viszont tiszta volt és közel a pályákhoz. Talán ez volt a legközelebb. Nekem is az a véleményem, hgy érték-ár arányos volt akkoriban. Tudtam, hogy nem a Hiltonba megyek.
Hol találtál rá a szállásra? Érdekelne.
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2009.01.19. 12:44
Az Új Relax hotelben érdeklődj emailban. Elvileg ott váltanak USD/€ hétvégén is a recepción. Máshol ne is keress szombaton bankot nyitva. Megoldás lehet még a bankok előterében a készpénzt átváltó automata. Murau nem egy nagy város de 3-4 bank biztos van.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2008.12.18. 08:52
Issimus!
Kérhetnénk egy helyszíni bejelentkezést a pillanatnyi helyzetről??? Sokkoló képekkel!!! :-)
Köszi!!!!!!!
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2008.12.18. 08:50
Igaz, igaz valőszínűleg a foglalás hivatalos módja miatt nem kértek előleget tőlünk, noha felajánlottuk minden esetben. A hivatalost arra értem, hogy útlevélmásolattal és írásban foglalunk, vagyis elképzelhető, hogy tudnának érvényesíteni velünk szemben kártérítést. Vagy lehet, hogy a megbízható ártatlan képem teszi az útlevélben? Vagy a telefonon történő megbeszélés? A bársonyos hangom? Nem tudom. Vagy csak épp így alakult? De hiszek Nektek!! :-) És tényleg nincs baj az előleggel. Ez ugyanis, akárcsak a foglaló, a vásárlási szándék megerősítésére szolgál.
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2008.12.17. 10:30
Elolvastam a pro-kontra hozzászólásokat.
A foglalásról annyit, hogy tényleg nem divat / szokás előleget kétni Ausztriában. De!!!! Kétszer tapasztaltam már, hogy lefoglalt szállásra az érkezés napján mondtak nemet honfitársaim. Egy 65 fős panzióban lemondtak 15 helyet 5 napra. Azért gondoljatok bele!! Én is azt mondtam a tulajdonosnak, hogy akik először jönnek, attól kérje csak el az előleget. Ti foglaló nélkül komolyan vennétek valakit is is mondjuk autó, vagy ingatlan eladásakor? Nem vagyunk egyformák. Azok háborognak itt is akik nem csinálnak segget a szájukból. De aki egyszer megégette magát, az óvakodik a tűztől. Itt persze nem azokról beszélek, akik önhibájukon kívül pl baleset, vagy betegség miatt maradnak itthon. Tudjátok jól, hogy az irodáknál is van sztorno biztosítás, de csak indokolt esetben működik. A teljes össeget elkérni persze túlzás, elismerem. De ismerjül jól, a magyar fizetési morált ugye????
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2008.11.21. 13:55
Klaci1959!
Aki először nyitja meg kapuját Kelet Ausztriában, az képletesen Kelet-Ausztria kapuját is megnyitja. No, így gondoltam. Merjünk nagyokat mondani!!! :-))))
De igazad van egyébként, ezért szép a fordítás, mert mindenki máshogy fordítja.
Eperke tényleg jót akart és nem is bántom érte, hisz mindenki tudja miről szól:
Semmering nov. 27-én nyit.Kapu, vagy nem kapu, Alsó, vagy Kelet-Ausztria, varázslattal vagy anélkül, de lehet síelni! :-)
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2008.11.21. 11:55
Eperke!
Beírtam egy kettest! :-)
"...elsőnek nyitja meg Kelet-Ausztria kapuját és bemutatja a hó varázslatos világát."
De az "Ausztria keleti kapuja" még magyarosabban és nem utolsó sorban költőibben hangzana! :-))))
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
Topik: Unterberg
2008.11.19. 10:37
Jó lenne, ha idén lenne végig szezon Unterbergen.
Sem tavaly, sem tavaly előtt nem voltak kegyesek az égiek...
Pedig a szívem csücske ez a mesevilág.
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2008.10.21. 08:18
Elvileg igen, mindent meg lehet velük beszélni általában.Sok a túrista, akik gyalog járják a hegyeket télen, ők használják a fekvonót lefelé is. Gondolom a fenti pályákon akarsz síelni, azért kérdezed....?
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2008.09.04. 08:31
Kár, pedig azt hittem hogy a "kávé+cigi+heute Zeitung" és még mindíg csak fél úton járunk csákányos helyett lesz az új felvonó....De még mindíg nem tudom hol épül...:-)
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2008.09.03. 15:01
Sziasztok!
Az új felvonó a régi bergstationról induló csákányosokat váltja fel? A térképen semmit nem találok róla
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
Topik: Unterberg
2008.02.06. 16:18
Sziasztok!

Tudja valaki, hogy minden OK Unterberg-en? Lehet síelni?? A webcam képei alapján vannak síelők.
T
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2008.01.10. 08:52
Legjobb lenne, ha a következő alkalommal egy oktató megnézne síelés közben. Így ezt nem lehet megállapítani.Nagyban függ például a súlyodtól, életkortól, fizikai állapottól is, hogy milyen keménységű lécet kell választanod. A nagyon "alap" lécet sokan kinövik akár egy szezon alatt is.Viszont a számodra túlságosan kemény és nagyobb sebességre való lécekkel, pedig csak bírkóznál, hisz alacsony sebességnél, kisebb terhelésnél nem mutatkoznak meg a léc előnyös tulajdonságai, hisz nem erre a célra tervezték. Szerintem azért, a leírtak alapján inkább sorold magad a kezdők közé.
T.
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2007.12.17. 08:26
Tudni kéne, hogy az Alpin clubos-mire vonatkozik.
Azt meg tudod nézni, hogy amik a feltételek, mert a kötvényen rajta van. Mindegy, hogy milyen baleset biztosításod van, baleset az baleset.
Az nem mindegy, hogy milyen értékhatárra kötöttétek és mi tartozik a szolgáltatásokhoz.
Általában napi 300 Ft-ért lehet kötni, több félét is. Ami nem mindegy, hogy kinél kötöd, mert néhány "operett biztosítót" nem ismernek kinnt, és tanácstalanok. A nagyobbak mind jók.
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2007.12.14. 09:18
margeliosi!

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de a síoktatóval való megismerkedésnek köze nincs az egészhez amit leírtam. Csak amiatt írtam, hogy mint barátnőt,vitte magával mindenhova és oktatta.Aki nem akar tanulni, azt nem kell tanítani, ebben egyetértek Veled.
A mondanivalóm lényege nem ez volt, nemtudom hogyan sikerült ebből azt kikerekíteni amit leírtál. Nem a bulvár sajtónál dolgozol véletelenül? :-))))Vagy politikus vagy?? :-)))
T.

topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
Topik: Unterberg
2007.12.13. 09:55
Stani!!

Mi a véleményed, jan 2-3-4 én nyitva lesz Unterberg? Elvileg Weinachtferien van a sógoroknál vagyis nyitva kéne lenni, ha van hó...
T.
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2007.12.13. 09:17
Elmesélek egy történetet!
A baráti társaság egyik hölgy tagját szerettük volna megtanítani síelni. / Ezt margeliosi-nak is szánom!!/ Volt, hogy hárman támogattuk, de napokig. Semmi. Megálni sem tudott.Egyszerre két irányba akart elindulni. Szóval teritett betli volt az egész.
Feladtuk!!!! Majd ez a lány nyáron megismerkedett egy síoktatóval. Összejöttek és a srác cipelte magával mindenhova.Én 2 év után találkoztam a pályán a lánnyal.A döbbenet kiült az arcomra. Ügyesen, biztonságosan síelt. A srác azt mondta, hogy olyan nincs, hogy valakit nem tanít meg síelni, legfeljebb lassabban tanul és nem lesz belőle Dorfmeister, de fog síelni.
Be kellet látnunk, hogy aki tud angolul, az még nem angol tanár.
Szerintem egy oktató pontosan tudja, hogy mit kell tenni, ha valaki nem tudja pl. a rövidlendületet elsajátítani.Akkor más irányból, akár több irányból fogja rávezeti. No, ezt nem biztos, hogy egy síelő is meg tudja csinálni, hisz nem ezt tanulta.
Nekem a barátok által síelni tanításról nincs jó véleményem.
Pont azért, mert ők is síelni szeretnének és nem oktatni.Ezért felelőtlenség ilyet felvállalni, hisz nem hiszem, hogy arra áldozza valaki a téli pihenését, hogy bíbelődjön egy tanulóval, hisz nem olcsó játék az utazás és a bérlet sem. Hacsak valakinek nem ez munkája ugyebár......
T
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2007.12.12. 10:17
Nem sok a xxxx. Ha tetszik, akkor ne hagyd abba!!
A feleségednek üzenem, hogy legyen türelmesebb magával.Ha az ember ráérez az ízére, akkor már élvezi is.
Nálunk a lányom volt bátortalan.Mutattam neki néhány osztrák nőt, akinek akkora "feneke" volt, mint a Winetou lovának. "Ha ők tudnak, akkor gondolod, hogy Te nem fogsz tudni???"
Még valami: Szar ügy nézni a pályán cikázókat.Ne azokkal törődjetek. Menni fog nektek is!! De az oktató mindenképp kell, hogy amit erőből akarsz megcsinálni, azok mennek könnyedén egyszerű technikával.Olyan tecshnikával, mint pl. a fékezés amit gyemekkorben ezerszer csináltál a jégen csúszkálva. Síelni könnyű megtanulni. Jól és nagyon jól, már sokkal több idő+tehetség. De ti nem ezt szeretnétek, hanem élvezni a tél szépségeit és aktívan pihengetni.
Főleg a nejednek kívánok több kitartást. És azért egy szezon alatt nyílván nem fogtok élvezettel síelni, de hol van még a nyugdíj? És persze utáa is!! :-))
T.
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.