Emberek!!
Azt hittem, hogy ez az oldal a síelésről szól. Már tényleg unalmas, hogy gazdasági, erkölcsi, vendéglátós, vagy ki tudja milyen vitát folytattok itt több napja. Aki erről szeretne vitázni az nyisson új topikot valahol, vagy kérjétek el egymás e-mail címét.
Aki nem szeretne ezen az áron a vendéglátó egységekben étkezni, az ne tegye. Aki járt már itt az ugyis tudja mire számithat, így anyagi lehetősége szerint készül a következő alkalomra. Ha belefér a költségvetésébe úgyis itt eszik, iszik. Ha nem, hozzon magával valamit. Ha mindenki drágálná a helyet, és nem venne senki semmit, a kaja megmaradna, a vendéglátás tönkremenne, így kényszerűen mindenki (tulajdonos, bérlő) árat csökkentene. De mivel még működik a vendéglátás, egyenlőre ez van.
Egyébként a történet hűségéért hozzáteszem, nem tőlem, belőlem fogják kitermelni az étteremben a fennmaradáshoz szükséges bérleti, vagy bármilyen költséget. Közeli lakóként, és nem túl jómodú állampolgártként nem itt fogom a hétvégi étkezésemet (étkezésünket) lebonyolítani. Persze a hangulat, és az anyagi helyzet úgy hozza, néha igénybe veszem a hely vendéglátó szolgáltatásait. Ausztriai síeléseim alkalmával sem a hütték voltak a törzshelyeim, de néha jó volt megállni útközben, az árak pedig azok voltak amiket ismerünk. Ha valaki ilyen helyre megy, mondjuk Ausztriában, az meg kell hogy fizesse pl. azt, hogy mínusz 10 fok és szakadó hóesés mellett, reggek 8 órakor friss zsemle van a reggelinél egy pályszállásnál, mondjuk 1000-2000 m magasságban.
Aki nem engedheti meg magának, ne használja a büfét, aki megengedheti úgyis megteszi. Egyébként is, aki vállalja ezzel a téli sportággal, szabadidő eltöltéssel kapcsolatos költségeket (mert feltételezhetően megengedheti magának)az nem a létminimum alatt él. Ettől persze még bárki sokalhatja Holle Anyó és társai árait. Én egy picit sokallom, így nem veszem igénybe, illetve csak nagy ritkán. Ez van. Ettől még szeretek Eplénybe járkálni, mert jelenleg itt van, jó a pálya és összességében sokkal olcsóbb mintha külföldre mennék. Az én költségvetésembe most ez fér bele. (És egy kicsit lokálpatrióta is vagyok.)