Most érkeztünk meg Katschbergről, és gyarapítanám az ismereteket... ERŐSEN SZUBJEKTÍVEN !!!
Előre bocsátom, hogy utálok mindenkit aki kint van, vagy még most megy ki !!!! Na bocs, csak savanyú a szőlő, inkább nagyon irigylem Őket !
Még nem voltunk itt, nosza kitaláltuk az én Drámámmal (feleség), hogy nézzük meg milyen a terep mielőtt utazunk a kölkökkel. Indulás 18-án 6.00, hogy kényelmesen kiguruljunk, szétnézzünk a pályán, síelés majd 19-től. Kiderült, hogy hétfőn reggel még akad némi tennivaló, sebaj, de hogy 9-kor, 10-kor, 11-kor sem látszott még az indulás, ez kissé zaklatottá tett !! 11,30 indulás ! (persze így, a beugrunk Sopronba úgyis ráérünk program kimaradt) Viszont !!! Kölkök otthon maradtak Édesanyámmal, így üdítően hatott, hogy az első 10 percben nem hangzottak el a "nem én ülök ide" "hol a kesztyűm" "éhes vagyok" "pisilnem kell" és az autópályára felhajtáskor elhangzó legbűvösebb mondat: "mikor érünk oda", így ráfeküdtünk a pályára 16-16,15 körül érkezés a pályára !(út végig tökéletes, mondjuk Katschberg felé, a végén kellett visszafelé pakolni a kocsit, és nehezen tudtam elmagyarázni a szerelőmnek, hogy milyen égett gumi szagot érzek a motor térből, előtte átnézettem a kocsit, minden rendbe utasítással indultunk ) Igazán bosszantó érkezés, mert már szürkül, így nem sok mindent tudtunk körbenézni. Szállás megtalálás, sör beszerzés ( mert azért Unicum csak van az embernél, már csak a gyógynövények miatt persze...), így nyugodtan - izgatottan alvás. Reggel legyünk kint kicsit korábban, mert bérlet, pálya keresés stb. 8,30 kor már javában síeltek !!! Tehát érdemes korábban kimenni aki szeret friss pályán menni !( 1x kint voltunk 8,15-re !!! igaz akkor elfelejtettük elvinni a bakancsokat, így nem sokat ért ).
PÁLYÁK: Katschbergi oldal kiváló !!! A fekete nem teljesíthetetlen, de fekete, pirosak nagy kényelmes, nyugis pályák, kiválóan karbantartva !!! 10-ig kb. csak lézengenek, most utána is kevesen voltak. Kevés ember, kevés gyerek, kevés csoport, nem is értem !!! Aineck 11/a nekünk elég combos fekete !!! Lejöttünk, de nekünk keményebb volt, hogy élvezhessük. 11-es piros kellemes, teljesíthető. Többi ainecki pályáról nem tudok beszámolni, mert nem voltunk A1-en lementünk, de számomra nem volt nagy duranás ( se túl meredek, se túl lanka, se túl széles, se túl szép, mondjuk hosszú, de úgí éreztem, csak megyek, és nem történik semmi)
SÍHINTA: hát azért, az nem egészen úgy van... ahhoz, hogy átcsússzál egyik oldalról a másikra bőven kell botozni, halszálkázni, sétálni, stb A legnagyobb csalódás, mikor átcsúszáskor meglátod a futószőnyeget, és elismeréssel adózol az osztrák kiszolgálásnak, majd rádöbbensz, hogy onnan még bőven kell kepesztened !!! így szerintem, az ide-oda ugrálunk kissé gázos, de de. itt du. ott jó választás lehet.
HÜTTÉK: Számunkra a a legkellemesebb Aineck tetején az ADLERHORST, kiváló kilátás, kedves kiszolgálás, a látvány miatt 1x mindenképp érdemes felmenni, piroson közepes tudással le lehet csúszkálni. 4-es pályán ASENHÜTTE. Pálya közepén morcos öreg Úr és neje, nem túl kedves kiszolgálás, de érdekes a ház elé kirakott asztalon prezentált snapsz kínált (málna páleszt ittam, rém gyenge, de szerintem tuti saját gyártás, és nagyon finom !!!) és érdekes, mikor leülsz, kinyitja a kis ablakot, felveszi a rendelést, mjd az ablakon kiadja piát ) étel választék parasztos jellegű ( mondjuk az idei 4. disznóvágás után engem nem nagyon hozott lázba)pályák jók, szusszanni-kakaózni-sörözni kiváló.
3-as fekete közepén SCHNEEFLOCKERL korrekt terasz korrekt kiszolgálás, viszonylag szűk étel választék ( "csússzál fiam, integess minden körnél, majd én itt megvárlak" típusú, de mindenképp kellemes)
6-os közepén GAMSKOGELHÜTTE, nagy terasz korrekt kiszolgélás, le lehet ülni, és figyelni a kölköket amint csúsznak ! FIGYELEM !!! ffi. wc-ben a falon letűnt korok bérhölgyeiről vannak - egyébként rendkívül gusztusos fényképek - kéretik felkészülni gyermekeink érdeklődő kérdéseire !!!
A központban STAMPERL, nagyon korrekt választék, és kiszolgálás, nagy asztalok, be lehet ülni másokhoz, sőt szívesen invitálnak, ha van üres hely.
Árak. kirántotthúsrósejbni 10-10,50, sör 3,50-től, levesek 3,50 körül, pizzák 6,50 -től (Stamperlben igen combos adag !), gőzgombóc 4,50-5
Bocs, kissé hosszú lett, de még nagyon friss az élmény (szívesen mennék holnap is).
Mindenkinek jó, utat, havat, és síelést !!!
Ui.: volt mikor a völgyben köd, pára, felhő, a pályán meg ragyogó napsütés !!! És kevés a magyar !!! (aki volt már magyarokkal zsúfolt sípályán tudja mire gondolok...)