Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miki55 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Miki55
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2012.02.03. 14:10
Kipróbáltam én is Eplényt és már induláskor eldöntöttem, hogy megírom a véleményemet. Január 29-én indultunk vasárnap. Keddig (január 31) maradtunk, ezért vasárnap délben csak benéztem a pályára, hogy milyen, és mennyien vannak. Ami tetszett: a parkolóhoz közeledve egy direkt ezért kiállított mosolygós, barátságos férfi már messziről integetett, mutatta, hogy hova álljunk. Ettől az első percben megijedtem, mert attól féltem, hogy már kezdődik a "lehúzás", és fizethetek a parkolásért. De kiderült, hogy ingyenes.
Amire számítottam bejött: borzasztó sokan voltak a pályán. Ennek ellenére a lifteknél nem láttam nagy sorban állást. Ez is tetszett.
Másnap nyitásra ott voltam. Akkor még csak kb. 10 autóból öltözködtek. A pénztárnál sem volt sor, két napos bérletet vettem. Örültem, hogy nem 10 ezer – elnéztem ugyanis az interneten, ahol a hétvégi árat láttam – hanem „csak” 9 ezer. A pályán a hóviszonyokat kifogástalannak mondom. Sehol nem volt jég, még a pálya végén sem, és a liftből kiszálláskor sem tapasztaltam "hóhiányokat" vagy jeget. Napközben nem ratrakoltak, de nem is hiányzott.
A négyüléses lift valóban üt egy kissé. Ezt már csak később észleltem, de szerintem ez kibírható. Én régóta síelek, nekem ez megszokott volt, nem a legújabb osztrák felvonóhoz hasonlítottam az eplényi liftet.
Délre egyre többen lettünk - hétköznaphoz képest meglepően sokan -, de még mindig kibírható volt a forgalom. "Mellékesről" is írok: a Holle Anyó kunyhója alatti vécét használtam, aminek a tisztaságát szintén kifogástalannak találtam.
Abban bíztam, hogy kedden talán kevesebben lesznek. Sajnos tévedtem. Felülmúlták a hétfőit. Délre már kisebb sorok alakultak ki a négyülésesnél, de nem volt vészes. Az viszont igen, hogy egy-egy menetnél előfordult 3-4 leállás is. Volt, amikor 1-2 percet is várakoztunk a levegőben. Az igaz, hogy 3-4 mozgássérült síelő is volt ekkor már a pályán, nyilván az ő liftbe történő beszállásuk miatt is állnunk kellett, de azért kicsit sokallottam a leállást.
A hó viszont kedden is kifogástalan volt. A bérletet mindig azonnal elfogadta a liftnél a gép, szóval ez sem okozott gondot.
Na azért most mondok valamit, ami viszont nagyon nem tetszett, ámbár erre talán lehet mondani, hogy telhetetlen vagyok. A feleségem nem síel, kedden velem volt, és délelőtt Holle Anyó kunyhójába vette be magát. Vittünk laptopot és mobilinternetet, hogy majd ezzel üti el az időt. Hát tévedtünk! Akkor derült ki, hogy még a mobiltelefon (30-as) térereje is meglehetősen gyenge. Van egy 70-es telefonom is, Holle Anyónál ez gyakorlatilag használhatatlan volt. Fent a hegyen mindkettőnek jó volt viszont a térereje. Én el tudnám képzelni, hogy Holle anyónál lenne valamilyen erősítés. Akár a telefonálások, akár pedig a mobilinternet miatt is.
Összegezve: jó pálya, nem világversenyekre való, csak egy kis magyar, de ahhoz tényleg jó. Látszik, hogy aki kezeli, magáénak érzi, törődik vele. És még egy pozitívum: a két nap alatt egyetlen baleset sem történt. Nem kellett tartani a vagánykodóktól, szerintem legtöbben megfontoltan síeltek, és még esést is csupán alig néhányat láttam.
A főútról a pályához vezető bekötőút jelzése nem olyan rossz, mint valaki írta, de az igazsághoz tartozik, hogy kedden Zirc felől én is túlmentem. Elismerem, hogy azért, mert beszélgettünk a kocsiban és nem figyeltem eléggé...
DSC-3157.jpg
DSC-3196.JPG
DSC-3101.jpg
DSC-3098.JPG
DSC-3105.JPG
DSC-3124.JPG
DSC-3142.JPG
DSC-3171.JPG
Miki55
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2008.12.20. 10:57
Köszönöm a válaszokat!
Miki55
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2008.12.19. 07:37
Sziasztok !

Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy szerinte Kecskemétről melyik az ideális út Murau felé? Budapest és Bécs irányába az autópályán, vagy a Dunaföldvár-Veszprém-Körmend-Graz útvonal.
Másik kérdésem: most úgy néz ki, hogy St.Peter am Kammersberg-ben lenne a szállásunk. Ez milyen messze van a sípályától?
Harmadik kérdés: első nap 11 óra felé érkezünk meg. Van délutáni bérlet?
Köszönöm a válaszokat.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.