Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

pinyi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (22)Időben csökkenő Időben csökkenő
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2014.03.06. 22:04
Például.????
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2014.03.06. 21:13
"A medence környéki törzsizmok feszülése nem csak a terhelést szabályozza hatékonyan, hanem megadja a stabil alapot a forgatáshoz, hogy az ne térdcsavarás legyen, hanem hosszanti irányú, éles forgatás."
Tisztelt Fórum!
Milyen medence környéki törzsizmok feszülésről vannak ismereteink?????? és ha még is hanem mi?
Peace
Előzmény: (ozsi 171200)
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2014.03.02. 20:46
A boardozást próbáltad már, ott nincs kiterheléses:) hóeke, engedd el az összefüggéseket, mert a kérdéseid árulkodnak.Peace
Előzmény: (Rera 170719)
h i r d e t é s
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
Topik: Freeride
2014.01.09. 10:46
Hétvégén Normafa?
http://vimeo.com/78474037
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2013.12.12. 15:37
Közérdekű!
Ma este 19.30-kor Túléltem egy lavinát címmel előadás lesz elismert hegymászókkal a Kolorban 1073.Király u.13. Ingyenes.
A hallottakat észben tartjuk a Hello sí/snowboardtáborban, ahol a freeride nagy hangsúlyt kap 2014.01.24.-02.02 között Les 2 Alpes-ban!!!!
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2013.03.21. 19:11
Ride a Javaból!

Volt minden, tényleg jóóó volt, Golo kösz az új helyeket, Bazsa, Ati Japánig nem állunk meg.....
Előzmény: (golo 157847)
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2013.03.18. 09:27
Halelulja, jó volt nézni....
Előzmény: (kokobsk 157497)
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2013.03.06. 14:11
Jók a lécek, jó ízlésed van, nálam ez a best és felúszik mindenen, váu
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2013.02.08. 15:07
Bazsa ezeket simán megtudnád csinálni Te is, csak le kell járni hetente háromszor boardozni:-)
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2013.01.17. 13:38
Sziasztok

Bő egy hete Ati(Both Attila) barátommal úgy döntöttünk, hogy kedden hajnali 3-as indulással kiruccanunk egyet rájdolni Ausztriába a friss havazások hallatán. Az időjárást és a hóviszonyokat figyelembe véve Obertauern bizonyult a legjobb spotnak a környéken. A megelőző hétvégén kb. 1 méter friss hó esett, így a völgy 1.5 méter, a hegy 2 méter hóval várt minket. Én két lécet vittem magammal az egyik a Völkl Gotama (178cm) a másik a Völkl Shiro(173cm) volt. Amikor megérkeztünk, akkor Replaci egyik szavajárása jutott eszembe, hogy „Pinyinek a friss hó valahogy mindig bejön”. Hála az égieknek most is bejött, körülnéztünk és mindenhol töménytelen mennyiségű megsíeletlen friss havacska. Akkorra mákunk volt, hogy másnapra szerda reggelre még 30-40cm friss esett. Kedden Gotamával, szerdán Shiroval csúsztam, tényleg a mennyországban éreztem magam, jó hó, jó sík és én egy helyen. Tapasztalatom a síkről a következő:

Mind a két sí a Völkl sí család freeride élvonalába tartozik a Shiro azért radikálisabb, mint a Gotama paraméterei miatt. A paraméterek a voelkl.com oldalon megtekinthetők. Már első látásra beleszerettem a síkbe, mert a shape és a design is szerintem nagyon el van találva, alig vártam, hogy éles bevetésen kipróbáljam őket. Hihetetlen volt az, hogy már a második szűzhavas körben a sík azt érzetet adták mint egy régi jól bevált sí, tehát nem kellett napokat eltölteni az ismerkedéssel. A sík a szélességük ellenére nagyon jó súlyban vannak, így könnyű a mozgatásuk sízés vagy ugrások közben vagy akár levegőben történő korrekciók vagy él váltásoknál. A full rocker miatt a porhóban a felhajtó erő maximálisan érezhető, így nagy tempónál magabiztosan síelhetjük meg a hosszú íveket, anélkül, hogy küszködnünk kellene a hó közegellenállásából eredő negatív erőkkel. Rövid íveknél a síkbe beépített előfeszítés(full rocker)és a terhelések együttes változtatásával meglepően erős sí visszarúgást kapunk, ami szintén növeli az élményt, hogy nem kell izomszagúan melózni, hogy új irányba kerüljön a sí. Nagy és kis tempónál a sí iránytartása fantasztikus, így a gyengébb fizikumú vagy sí tudású síző több magabiztossághoz juthat a sík által. Érdekesség, hogy a sí visszarúgó erő sí elejében is jelentkezik nemcsak a sí végben. A sí folyamatos visszajelzéseket ad, hogy éppen” hol vagyok a síben”, milyen az él szög vagy talpszög és hogy mi történik a sítalp alatt, nagyon jó egy ilyen fajta „jeladó”. Jól eltalálták a lécek flexibilitását, mert nagyobb letöréseknél vagy ugrásoknál jól tompít a sí és egyben nem veszít sok horizontális lendületet, tehát meg van a lehetőség a sima landoláshoz és tovább haladáshoz.

Több gyártó síjét próbáltam már, de a fent leírtak alapján létrejött harmóniát a síléc és síző között legjobban most éreztem a pályán kívül. Majd lesz még folytatás...

Ma este 8-kor Normafa Chinese Downhill.
Gyertek minél többen legyen kivel meccselni.
Pinyi
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
Topik: Tauplitz
2013.01.04. 10:40
Hello Bello!

Valaki tudna véleményt modani Tauplitzról, hogy "freerideos szemmel" milyen is? 40-50 cm frisst írnak ide szombat estig.

Köszönet
Pinyi
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2012.12.26. 14:34
Sziasztok!

Megtudná vki adni a Körtvélyesi Miklós mobil számát?(gyerekoktatás miatt a két ünnep között)

Köszönettel
Pinyi
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2012.12.21. 10:43
A versenysíeléshez nem értek, de mint testnevelő és síoktatóként egyetértek Ozsi meglátásával, hogy sok jó versenyzőnél tipikus alaphibák láthatóak. Azzal is hogy ezeket miért nem javítják. Igen, ehhez kell egy jó szemű edző vagy oktató, aki a legfontosabb hibákat meglátja és azok közül ha csak egyet vagy kettőt javítani tud az század vagy tized másodperceket jelenthet a versenyen. Ezt a lehetőséget tényleg luxus lenne kihagyni.

És akkor felmerül a kérdés, hogy ezekkel a hibákkal, hogy lehetnek világkupa szintjén. Véleményem szerint a legfontosabb tényező a verseny síben a pályában megtett kilométerek száma. A sok-sok kilométer építi az izmokat, edzi az ízületeket és adja meg az alkalmazkodást a versenykörülményekhez. És tényleg a sok kilométer miatt beleférnek a "durva hibák is".

Versenyzők (akár amatőr síelők) világában a hibajavításhoz felkészült szaktudásra van szükség, hiszen nagy felelőség beleszólni egy versenyző (vagy amatőr síző) sí mozgásába. Vannak edzők, oktatók, akik beletudnak szólni a sí mozgás végrehajtásába és vannak, akik nem. Feltehetően ez is, ami megkülönbözteti a sí szakemberek munkájának eredményességét.

Szép napot!
Pinyi
Előzmény: (ozsi 146960)
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2012.12.10. 22:48
A hozzászólásod első mondata nagyon lényeges "viva"!, de azért vannak feltehetően "számomra" vérző részek, amiket máshogy látunk.
Verbierben vagyunk valahol, hogy jutottak el ehhez a felülethez nem ismert és a síelés nem annyira tud felszabadult lenni ilyen körülmények között, mint ahogy beszélünk róla(akár egy sör video kielemzésen). Ezek után pár kanyarból én nem vonnék le lavinaismereti tanulságot. Ez az egyik.

A másik a "kretén " kifejezés, ami minden nem kevés alkoholt fogyasztott, vagy tudás nélküli "síversenyzőre" is vonatkozhatna a sípályákon.

Az is megemlítést igényel, hogy ilyen típusú helyeken sok sítúrázóval találkoztam és tényleg vannak hiányosságok a "mi" szemszögünből a sítechnikát illetve, azonban több évtizede jelen vannak hegyeken, számomra úgy tűnt nyugalmas biztonsággal.

Peace Pinyi
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2012.12.10. 15:18
Hát igen jobb lett volna kihagyni ezt a csúszást, remélem megúszta a rájder. Én személy szerint messze elkerülöm az ilyen helyeket, ahol az uralkodó szél a gerincen folyamatosan építkezik, párkányokat hoz létre. Ez a terület egyre hízik és állandó mozgásban van, alig várja, hogy elindulhasson lefelé. Alapvető problémának a helyismeret és a szaktudás hiányát látom és nem az útvonal választást. Természetesen mindenki saját felelőségére megy magas rizikófaktorú lavinaveszélyes területre, mint ahogy videó is mutatja, de itt ebben az esetben szerintem nincs jó és rossz útvonal, csak a veszély, ami rájderéletbe is kerülhet.

Mondandómat azzal zárnám, hogy a freeski örömet okozzon és ne bánatot, ezért fontos az off-piste sí technikák ismerete, a fokozatosság betartása, tapasztalat szerzése, lavinaismerete-mentése és ha mindezek birtokában vagy, akkor is tudni kell nemet mondani életed legjobb csúszására.

Bárcsak Mt. Bakeren(200cm púder) lehetnék…
Pinyi
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2012.12.03. 15:12
Like!
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2012.12.03. 14:26
Hi

A pályán kívüli síelésben is azért vannak különbségek. Ha például Kreischberg-Rosenkranzon(talán jól érezhető példa, sokak síeltek itt)elhagyod a pályát és jól átlátható a terep (itt a meredekségre, a fasűrűségre, a tereptagoltságra gondolok),véleményem szerint a "kütyük" nélkül is tudsz egy jót rájdolni, anélkül, hogy megindulna alattad a fél hegy. Hozzá kell tennem a példa teljessége miatt, hogy a "Rozin" is vannak szél által kialakított hó párkányok, amik nagyon szuper jumpspotnak néznek ki, de marha veszélyesek tudnak lenni, ha arra jársz. Pár évvel ezelőtt jártam arra és focipálya nagyságú terület vált le egy ugrásom miatt, szerencsémre csak comb felsőig temetett el.

Ha komolyabb hegyoldalakat csúszol be(itt már nem annyira átlátható a hegy, meredekebb, nincs fa, hosszabb-szélesebb felületek csábítanak)elengedhetetlen a kütyük használata, hiszen saját vagy mások életét mentheted meg vele. A kütyükhöz sorolnám még a beülőt és a kötélzetet is(jól tud jönni ha az útnak egyszer csak vége lesz és 10 méterrel lejjebb folytatódik), de persze ez egy kicsit más műfaj.

Beindult a havazás jipijájé
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2012.12.01. 09:30
Értékelem a hozzászólásod tömörségét. Az első két mondatot kifejtenéd bővebben légyszíves?
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2012.09.14. 09:40
Hello Bello!
Talán valamelyik gleccserre közlekedő liftről lehet látni??
pinyi
22 élménybeszámolót írt
22
12 éve tag
2012.04.20. 14:19
Számomra furi a kérdés, mert ilyen offpistre nem megyünk egyedül és nem is szabad!
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.