Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

obiwan által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
obiwan
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
2019.01.02. 11:49
Igen van, méghozzá pont ezzel a típussal, mivel tavaly ilyet rendeltem a SD-ről.

Minden oké vele, fogópántos a gumi rögzítése, így biztosan illeszkedik az archoz, a sisak nem tudja eltartani. Ha jól emlékszem, akkor olyan 12e forint körül volt tavaly, vagy valami ilyesmi.
Előzmény: (blint63 201868)
obiwan
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
Topik: Grúzia
2018.03.21. 14:59
Az idei, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján már egészen pontosan összeállt egy 4* hotelben eltöltött hét költségvetése, mely tartalmaz minden felmerülő elemet.

Egy hét 4*-os hotel szállással, félpanzióval, transzferrel és síbérlettel 370 euróból kihozható.

A repjegy és a csomagfeladás fejenként 150 euró, így egy Gudauriban töltött hét teljes költsége olyan 510 euró mindennel együtt.

1 hét részletes költségvetése:

- 4* Hotel szállás per fő, félpanzióval egy hétre ~ 275 euro
- Transzfer, sípálya-reptér – 32 euro
- Síbérlet 6 napra – 58 euro
- Repjegy per fő, oda-vissza – 77 euro
- Csomagjegy per fő, oda-vissza – 67 euro

Bolti árak Gudauriban:

Marlboro light – 4,4 Lari ~ 462 forint
Sör – 2,5 Lari ~ 262 forint
Kóla – mint itthon
Grúz konyak, 0,5 liter, VSOP – 48 Lari ~ 5040 forint
Grúz grappa, azaz Chacha – 18 Lari ~ 1890 forint
Darált hússal töltött kenyérlepény, kb. 30 cm hosszú, laktató – 2 Lari ~ 210 forint
0,5 literes ásványvíz – 0,5 Lari ~ 55 forint

Mivel korábban volt itt hitvita a pénzek válthatóságáról, ezért gyorsan csatolok még három képet az árfolyamokról. Egyet a reptérről, egyet a Gudauri központjában, és egyet a sípályán található pénzváltóról.

Igazából nincs nagy különbség...
gruzia-koltsegek-1.jpg
Repter.jpg
Bolt.jpg
Sipalya.jpg
obiwan
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
Topik: Grúzia
2017.03.27. 11:43
A gudauriban törlött varázslatos hét személyes tapasztalatainak megosztása helyett én inkább egy Kis kátéban arra a kérdésre keresem a választ, hogy milyen módon szervezhetünk magunknak sítúrát Grúziába? Amire szükségünk van, az nem más, mint repjegy, csomagfeladás, transzfer, szállás és ellátás, síbérlet, sífelszerelés, valamint egy kis shopping, ha már úgy is éppen arra járunk. Nézzük most ezeket részletesen:

Budapestről a Wizz Air repül Kutaisiba minden péntek este úgy, hogy szombat reggel jön vissza. Egy februári-, márciusi túrához a jegyeket ajánlott novemberben, decemberben beszerezni, így a fejenkénti retúrjegy nem kerül többe, mint 16-18.000 forint. A csomagjegyeket akár az indulás előtt két nappal is megvehetitek, amikor már összeállt, hogy pontosan mit visztek. Ha a felszerelést itthonról viszitek, akkor két emberre — az ingyenes kézipoggyászokon kívül — kell egy 23 kilogrammos csomag a bakancsokkal, a sisakokkal, meg az egyéb cuccokkal, és egy dupla sízsák a lécekkel. Láttam idén olyan megoldást is, hogy két ember csak egy sportfelszerelést adott fel a lécekkel, a bakancsaikat pedig kézipoggyászként vitték fel a bakancstáskákban. Ha az utóbbit választjátok, akkor nagyon figyeljetek a fizikai méretekre, mert a kézipoggyásznak bele kell férnie az ellenőrző kosárba.

Kutaisiba megérkezve transzferre lesz szükségetek. Lehet taxizni is, bár a legolcsóbb megoldás az, ha a http://georgianbus.com/ oldalán online foglalást követően kártyával előre kifizetitek a menetjegyeket. A szolgáltatás door-to-door, a szállodátok ajtajáig hoznak-visznek. Egy retúr út egy főre 90 GEL.

Szállást a http://www.booking.com/searchresults.hu.html?city=-2327363&aid=1301736 oldalon tudtok foglalni, és erősen javasolt, hogy félpanzióval tegyétek, mivel Gudauriban nincs kimondott sífalu, ahol esténként csatangolni, vacsorázni lehetne. Az egész település kb. 15-20 kilométer hosszan húzódik a főút mellett, az apartmanok, szállodák egymástól 300-500 méterre vannak. Olyan szállást válasszatok, amin kényelmesen el tudtok tölteni 6 éjszakát; kerüljétek a tömegnyomort, és a több fős hálótermeket. Egy hét egy főre félpanzióval, 2 ágyas fürdőszobás szobával 50-90.000 fontból kihozható.

Síbérletet a felvonók aljában található értékesítési pontokon vehettek, ahol szintén tudtok kártyával fizetni. Arra figyeljetek, hogy szezonváltás esetén az előre váltott jegyek áraiban nem veszik figyelembe az árváltozást, így egy márciusi túra idején érdemes a váltási napig, majd az azt követői időszakra, két részletben megváltani a jegyeket. Jelentős összeget lehet így megtakarítani. Jegyárak a https://www.gudauri.info/ érhetők el.

Sífelszerelést a Hotel Carpe Diem Gudauri -ben, vagy a Hotel Gudauri Marco Polo –ban tudtok bérelni, olyan 3.000 forint per nap összegért. Indulás előtt mindenképpen levelezzétek le velük, hogy mettől-meddig, és hogy milyen tudáshoz kell majd a cucc. Itt is tudtok kártyával fizetni.

Gudauriban nem lehet shoppingolni, mivel nincsenek boltok. Az egyetlen élelmiszerüzlet a rendőrség és a benzinkút mellett található, lényegében ez a falu központja. Itt tudtok pénzt váltani: vagy a bolt melletti bódéban, vagy magában a boltban található pénzváltóban. Mivel a bolt jelentős távolságra volt a szálásunktól, ezért már az érkezés délutánján egy hétre előre megvettünk minden szükségest. Van még egy kisebb bolt a kabinos felvonó aljában található apartman házak egyikének utcaszintjén is. A két bolt árszintje közel azonos, de sokkal olcsóbb, mint a felvonó körül található hütték, kiülős helyek kínálata.

Gudaurin belül a taxi olyan 10-15 GEL; ill. foglalás előtt a http://www.gudauri.info/map/ oldalon tudjátok ellenőrizni a távolságot a kiszemelt szállás, és a pályák között.

Csatolok pár képet a boltról, ill. az árakról, valamint egy étlapot a Hotel Khreki-ből, ill. egyet a kabinos lift aljában található hüttéből.

És a végére a legfontosabb: CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A KIJELÖLT PÁLYÁKON SÍELJETEK!!!!

Good luck!
1-Georgia-Bus.jpg
2-Gudauri-market.jpg
3-Gudauri-market-2.jpg
4-Gudauri-market-3.jpg
5-Gudauri-market-4.jpg
6-Hotel-Khreki-menu.jpg
7-IMAG1933-a.jpg
8-20170315-2114548.jpg
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
obiwan
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
2010.02.08. 12:24
Sziasztok,

A hétvégén jöttünk vissza Kopaonikról, ahol 7 csodás napot töltöttünk.

A szállást az Adria Tours-on keresztül foglaltuk, mely 6 éjszakára félpanzióval 68.320 Ft volt, és az ár tartalmazza már az idegenforgalmi adót és az utasbiztosítást is. Reggeli vacsora svédasztal, mely bőséges kínálatot nyújtott, minden étkezés után azt éreztük, hogy „már megint sikerült túlennünk magunk”. A szálloda csendes, a berendezés és a környezet megfelelő.

A pályákon nem volt tömeg, az olasz „sígyárakoz” viszonyítva üresek voltak a felvonók. (Gyakori volt, hogy a 4-es beülőben én ültem egyedül, és előttem és mögöttem is csak az 5-6. liftben volt 1-2 ember.) A pályákat mindig friss hó lepte, mert esténként 10-20 cm esett, ami a síelést élvezetessé a kocsi kiszabadítását macerássá tette.

Minden hütében (!) nyitott tűzhely vagy kandalló van, ami nagyon hangulatossá teszi a lecsúszások közötti sörözést vagy forralt pálinkázást. Hüte és éttermi árak: korsó sör 300-450 Ft; forralt pálinka 300-450 Ft, tea 250-350 Ft, csevap 1.200 Ft, pljeskavicás szendvics 750 Ft. Fontos, hogy az éttermekben nincs tömeg, és itt tényleg te vagy a vendég, ahol figyelnek rád!

A hely a távolság szempontjából is nagyon vonzó, mert Szegedtől mindössze 480 km, ami kényelmes tempóban 6 óra alatt megtehető. A tempó annyira kényelmes, hogy belefér egy kiadós kávészünet és az autó 3 fővel csak 34 l-t fogyatsz, azaz nem többet, mint 7 l/100 km.

A hely ár érték arányban nagyságrendekkel ver minden olasz vagy osztrák utat.
obiwan
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
2008.02.19. 10:44
Sziasztok,

Szombaton jöttünk haza Madonnáról, ahol egy csodálatos hetet töltöttünk. A következő generációnak gyorsan összefoglalom a tapasztalatokat:

Odafelé a Rábafüzes-Graz-Villach-Lienz-Bolzano útvonalon mentünk, mely 13,5 óráig tartott. Az útvonal előnye, hogy nagyon szép tájakon vezet keresztül, és 150 km-el rövidebb, mintha a Brenner hágón keresztül menne az ember, viszont a B100-as nagyon be tud dugulni. Ez történt esetünkben is, 2 órát ültünk és szendvicseztünk anélkül, hogy érdemben előrehaladtunk volna;

A szállás nagyon szuper volt; aki Madonnán szeretne foglalni, az látogassa meg a https://www.campiglio.com és https://www.pinzolo.it oldalakat, ahol minden igényt kielégítő ajánlatokat talál. Nekünk sikerült egy 4 fős apartmant 2 fős áron foglalni, így tényleg kényelmesen elfértünk egy másfél szobás lakásban;

Superskirama bérletet vettünk, mely minden közel és távol lévő pályára érvényes: Folgarida; Marilleva, Tonale - Ponte di Legno, Temú, Pejo, Monte Bondone, Pinzolo, Paganella, Folgaria és Madonna di Campiglio. A kínálatból mi 5 pályarendszeren síeltünk, szinte minden nap máshol voltunk; de a tonalei gleccserre tényleg elég 1 nap;

Ha nincs biztid, vagy nem vagy meggyőződve az általa nyújtott feltételekről, akkor a kérj a bérlethez biztosítást is napi 2 Euroért, én ezt tettem, de hála istennek nem történt semmi különös, bár zakóztam pár igazán nagyot :);

Az éttermi árakat már korábban leírták, gőzgombóc kivételével szinte minden van, még Goulash-t is láttam a Paganellán;

Mivel még nem jártunk arra és a nap is szépen sütött, ezért a Brenner hágón keresztül jöttünk vissza. Az út 12 órás volt, mivel az osztrák elvtársak valamilyen okból 60 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be a pályán. Ennek következtében spontán dugók alakultak ki. Nagy az isten állatkertje...;

Az idő végéig nagyon tiszta volt, mind a ketten szép barnán jöttünk haza;

Összességében szuper volt, bár nem csekély a leküzdendő távolság; jövőre is esélyes, hogy oda megyünk.
obiwan
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
2008.01.24. 17:50
Sziasztok,

szállást keresek Madonna-n. Kérem akinek van kontakja, az ossza meg velünk, kiemelve HV és Koris felhasználókat!

köszi!
obiwan
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
2007.12.06. 22:37
Sziasztok,

társakat keresek Stuhleck-re, dec. 15 vagy 16-án mennék és Bp.-ről indulok. Ha valakit érdekel, írjon, lányok előnyben:)

Balázs
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.