Jan 7.
Azt hiszem ezen a napon a chopoki üzemeltető elvett tőlem valamit amit nem tudom, hogy mikor kapok vissza.
Egész múlt héten erre a napra voltam rápörögve, hatalmas hó és kisüt a nap.. Egyből ment a telefon a túratársaknak, ezt most nem szabad kihagyni, a szezon (egyik) legszebb napja vár ránk.
Már 6-án vasárnap kimentünk, napos-felhős időt írtak, egész hanp havazott, Lukova-Otupné erdőibe elrejtőztünk, tényleg gigamennyiségű hó van. A csúcsra egyik oldalról sem lehetett felmenni a szél miatt, így garantált volt másnapra az érintetlen déli hegyoldal, napsütésben.
A reggeli merevedés csak fokozódott ahogy hétfő reggel haladtunk a szerpentinen, elsők akartunk lenni.
Pattanunk a felvonóba, majd látjuk, hogy nem megy a csúcsra északról a duplaköteles.... Semmi hír, infó, hogy mikor indítják, karbantartás...
Felmentem a facebookra és megnéztem a bejegyzéseit a hivatalos oldalnak, a reggeli napsütéses képei alatt egy elrejtett hozzászólásban írták, hogy 10kor indul, oké addig elfoglaljuk magunkat, utána irány a csúcs.
10-re vissza a felvonóhoz, semmi, nézem a fb-ot, talán 11... 11kor már kiállt egy ember, aki mondta, hogy kb még 2óra, majd olyan délután fél1 magasságában már kitettek egy fb posztot, hogy egésznap nem nyit ki sorry....
Na most... nem a karbantartás tényével van a baj, hanem ezzel az abszolút megtévesztő és átverős kommunikációval.
Az eset után özönlöttek nekik a fb kommentek, hogy ha tudták már vasárnap, hogy meg kell csinálni a javítást és a szél miatt nem lehetett, akkor miért nem kommunikálták előre?
Esetünkben annyi lett volna, hogy beülünk a kocsiba és átmegyünk délre. Mások nem vettek volna napijegyet stbstb.
És ezt csak tetézi, hogy 2019-ben egy ekkora síterep képtelen a hivatalos facebook oldalán angol nyelven kiírni a bejegyzéseit.
Nagyon nehéz lesz nekik ezt elfelejteni, pedig ennek ellenére nagyon jót csúsztunk tegnap is, csakhát nem erre készültem fejben....