Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Robertgida által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
Robertgida
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
Topik: Tauplitz
2012.12.24. 10:26
Tauplitz - lehet nagyon nem szeretni a terepviszonyok végett, de mi nagyon kedveljük a csodálatos környezet, a változatos pályák és a kiváló hó miatt. Itt még soha nem csalódtunk a hóviszonyokat illetően, így idén ezt a terep lett a rövid besízés helyszíne. Dec 19-én este érkeztünk párommal a szállásunkra Bad Mitterndorfba, a Mottley családhoz (már korábban is tötöttünk náluk pár napot)- Haus Waberl ( http://www.privatzimmer.org/detail.php?siteid=1812 ) B&B szállásra. Mi nagyon jól éreztük magunkat náluk ismét, csak ajánlani tudom őket. Nekünk, akik nem olyan acélosak németül, de angolul igen, külön jó, hogy ők egy angol család, akik itt telepedtek le, így nincs nyelvi nehézség, sőt gyakorolhat velük az ember mert beszélgetésben nagyon jók és elszórakoztatják az embert :-). A ház egy kis gyöngyszem, ebben van 4 szobájuk amit kiadnak és a reggelinél is odafigyelnek, hogy elégedett legyen a vendég.
Csütörtökön idultunk neki az első sínapnak a szezonban, gyönyörű napsütéses idő volt a hegyen mínusz 7 fokkal és ez egész nap kitartott. Az előző napokban esett egy kevés hó is így szuper hóviszonyok voltak, természetes és műhó keverék a legtöbb helyen, egyedül a Tauplitzba lemenő völgypálya alja volt kicsit keményebbre fagyott, mert itt előző éjszaka hóágyúztak és nem terítették szét viszont jól megfagyott napközben a felszíne - itt az első csúszásnál volt egy kis meglepi amikor ráérkezett az ember (itt kicsit szűkebb a pálya), de gyors lábkapkodás és már meg is volt az alkalmazkodás a más viszonyokhoz:-). Egész nap kiváló viszonyok voltak köszönhetően a kevés sielőnek, még a Lawinenstein pálya is teljesen rendben volt délután 3 körül is pedig az csúcsidőben már buckapálya szokott lenni délutánra. Soha rosszabb első napot a szezonban!
Pénteken reggel felkelés, kinézés ablakon és esik a hó! Hurrá, na akkor fent a hegyen ma biztos kapunk bőven... Reggeli, majd kocsival át Tauplitzba (nem akartam hóláncozni a kabinoshoz vezető hegyi szerpentinen - előző nap is eléggé csúszott itt-ott), itt is elég jó hóesés, kocsi alíg a parkolóban...jó nap lesz ez:-). Fent Tauplitzalmon már kemény hóesés, de azért még elfogadható látási viszonyok, már reggel volt kb. 15cm friss hó, így indulhatott az végtelen csúszkálás...Dél tájban már freeride hangulata kezdett lenni az embernek, mert alíg volt sielő (többször volt, hogy az egész pályán senkivel nem találkoztunk) a szakadó hóesés miatt viszont a hó puha porhó csak egyre nőtt, totál mindegy volt, hogy az ember a pályán csúszott vagy mellette, mert gyakorlatilag ekkor már nem nagyon voltak pályák. A szél is épített itt-ott meglepetés hómélységet - volt, hogy csombközépig sikerül a porhóban süllyedni. Én még soha nem síeltem mély hóban, de ez a nap adott egy kis ízelítőt és arra is rávilágított, hogy ehhez azért komoly sítudás és kondi kell, nem olyan mint a pályán csúszkálás. Csodálatos érzés a szuper, puha porhóban szakítani, de piszkosul megdolgoztatja az embert, délutánra totál kipurcantunk...14.30körül már semmit nem lehetett látni fent a tetőn a szakadó hótól így jött az utolsó csúszás Tauplitzra. A legvégén a völgyállomás előtti kis letörés vicces volt, a friss havat a pár sielő felnyomta a keskeny pálya szélén lévő hóágyuzott dombokra és így a közepén egy keskeny csúzda szerű nyomon lehetett leszántani - itt aztán mindenki kapkodta a lábát!
Síelés után elmentünk a Grimmingterm-be lazítani kicsit - ez egy szuper wellnessfűrdő nagyon jó szanua részleggel - szuper volt a szakadó hóba kirohanni szanuázás után majd csobbani a külső fűtött medencékben. Itt is keves voltak, így nagyon élvezhető volt a lazítás. Főidőszakban biztos itt is nagyobb a népsűrűség, de a hely csak ajánlható, nagyon rendben volt (a top nekem még így is a TermAmadé Ausztriában:-).
Szombatom reggel jött az enyhülés, a völgyben már eső, havas eső kombó esett és az alsó parkoló is eléggé tele volt Bad Mitterndorfban, valamint a lábainkat is elég jól "éreztük" így síelés helyett kirándultunk egy jót a Grundlseenél és elsétáltunk a Toplitzseehez is ami egy csodás is tó a Bad Aussee völgy végében. Hazaindulás előtt egy kötelező forró kakaó és fánk Bad Ausseeben a fő téren lévő kávéházba majd hazautazás. Érdekes volt, hogy amint kijöttünk a Tauplitz völgyből a Grimmingnél már szinte semmi hó nem volt...sajna a melegfront már akkor kezdett dolgozni keményen...
Tauplitz és környéke ismét megerősítette magát a szívünkben, innen mindig csodás élményekkel térünk haza.

Robeee
Robertgida
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2012.01.13. 13:30
Köszi Hunyadee! Egyébként jól sejted... :-)
Dobjon légyszi valami infót, ha valaki arra jár/siel mostanság!

Köszi előre is!
UI: már csúszni, csúszni, csúszni akarok!!!! :-)
Előzmény: (hunyadee 130422)
Robertgida
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2012.01.12. 12:38
Sziasztok,

Jövő 7ten meglátogatnánk Hochkönig régiót (ha fel tudunk jutni Bischofshofen felől) egy-két napra. A Königstour-ról érdeklődnék...Valaki végignyomatta már? Azt olvastam, hogy 32 km és 7,7 Km szintkülönbség (kérdés, hogy oda vissza - mármint Mühlbach-Maria Alm-Mülhlbach viszonylatában vagy csak egy irányban és ez nettó síelés vagy felvonózás is benne foglaltatik( ez utóbbi nem tűnik reálisnak a pályatérkép alapján)). Egy szó, mint száz, milyen ez a gyakorlatban (marketing nélkül), táj, síélmény, stb. Mennyire teljesíthető egy nap alatt oda-vissza egy hosszabb hüttés pihenővel és több tájnézés/fényképezéssel? Párom tavaly tanult síelni, elég ügyes volt, Tauplitz összes pályája (a kabinos legtetejénél lévő meredekebb-feketének jelölt rész kivételével) ment neki elég jól (csak a viszonyítás miatt), de a nagyon meredek/beláthatatlan/keskeny/szakadékos részeket nem igen kedveli (egy kis tériszony :-) - szóval vele teljesíthető -e a túra ill. van-e esetleg síbusz vissza Maria Alm-ból Mühlbachba, ha mégse menne visszafelé a dolog fáradtság,stb. miatt... Szenvedést semmiképpen nem akarok neki, mert annak nincs értelme, csak elvenné a kedvét...

Előre is köszönök minden infót/tapasztalat megosztását!
Üdv,

Robi
Robertgida
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2012.01.12. 11:46
Szia Stani & Mindenki!

Zell helyett végül Ski Amade lett a célpont 1 hétre most szombattól, Hüttau lesz a bázis, innen szeretnénk felfedezni a környéket. Ahogy olvastam a vonatkozó fórumokban itt aztán van lehetőség jobbná jobb helyekre menni...
Hochkönig pályái igen izgatják a fantáziámat (ide vonatkozóan majd kérdezek a megfelelő topicban)viszont ahogy látom az útviszonyok Bischofshofen felől problémásak...
Szívesen vennék aktuális jelentést várható időjárás és útviszonyok tekintetében szombattól kezdődő időszakra, erre a régióra. Az az igazság, hogy jobban hiszek az itteni infóknak, mint a sok egyéb hírforrásnak... :-)

Előre is köszi mindenkinek!

Üdv. Robi
Előzmény: (Stani 129973)
Robertgida
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2011.11.29. 00:57
Sziasztok!

Január harmadik hetében mennék Zell-be (+ Kaprun)egy hétre egy jót csúszni a párommal. Szeretnék kérni infót a helyről (tömeg az adott időszakban, javaslatok, észrevételek) plusz ha valaki tud elfogadható ár/értékkel rendelkező szállást ajánlani azt köszönettel veszem (reggeli vagy félpanz.). Már tavaly is szemezgettem a környékkel, de aztán végül máshol kötöttünk ki... Egy kis inspirációt valaki ha tud, hogy miért ide... Köszi előre is.

Robi
Robertgida
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
Topik: Tauplitz
2011.01.26. 00:26
Sziasztok!

Az elmúlt hétvégén sikerült két fantasztikus napot síelnünk Tauplitz sípályáin. Röviden összefoglalva: minden klappolt egy jó kis síhétvégéhez. Legalább 40 cm friss hó fogadott bennünket fent a hegyen, de lent is volt 15-20 cm biztos, a pályák kifogástalan állapotban voltak. Szombat napos, néha kicsit felhős/derengő idő mínusz 5 körüli hővel, vasárnap "tengerparti" napsütés és mínusz 8 fok, mindkét nap elhanyagolható szél - soha rosszabb síidőt:-)!!!
A szállásunk Bad Mitterndorf-ban volt, a Maut parkoló két perc volt kocsival. Megfogadva a fórum hozzászólásokat itt parkolás és az első síbusszal (9-kor) fel a kabinos lift aljáig, majd délután vissza az utolsó busszal - mindkét nap így cselekedtünk és jól tettük, ez a legkézenfekvőbb megoldás, ha nem akar valaki a havas hegyi úton szenvedni (persze autója válogatja, hogy melyik milyen módon veszi az ilyen jellegű megpróbáltatásokat).
A pályáról egy kicsit: tavaly jártam itt és síeltem egy délutánt szakadó hóban - akkor nem tetszett meg kimondottan a hely - a pályák elég széttagoltnak tűntek, nem fogott meg egyik sem igazán, talán a Tauplitzra lemenő hosszú pálya bizonyos részei tetszettek... Most kapott még egy esély, hogy bizonyítson a fejlesztések után...És bizonyított!
A kabinos felvonó nagyon sokat javított az infrastruktúrán, a mellette húzódó pályák átalakítása, újak kialakítása nagyon jól sikerült szerintem, elég szélesek (a Lawinensteinről lefelé induló kék pályát kivéve, tényleg nem meredek a pálya, az eleje elég jó, de aztán igen összeszűkül és a szélén elég nagy meredély van - info azoknak akik félnek az ilyen helyeken, ez a pálya abszolút nem kezdőknek megfelelő kék!) és igen élvezetes a vonalvezetésük. A tetejéről (a kabinos oldalán vagyunk még mindig) a feketén elindulva végigcsúszni le az aljába igen élvezetes és érzi is az ember mire leér, hogy "na ez már egy igen jó csúszás volt". Innen az ember nem is szabadul könnyen, főleg délelőtt kiváló volt az összes pálya itt, csak fel a kabinossal és le az aljába, majd megint... Aztán eljön a pillanat amikor az ember úgy dönt, hogy átmegy a "régi" oldalra Tauplitzalm felé. Itt sok minden nem változott, a fennsíkból nem lett hegyoldal :-), de imrola tanácsa a "botozás" elkerülésére sokat segített, abszolút bevált, kevés botozással meg lehet úszni a taktikával(imrola korábbi fórum hozzászólásában a részletek), így már más képet fest ez az oldal is. A Tauplitzba lemenő hosszú pályának vannak részei amik nem túl izgalmasak (bár én szeretem az ilyen erdei csúszásokat is ahol lehet kicsit nézelődni) viszont egy két része kimondottan tetszett, jól kiszélesedett itt-ott és egy kis meredeksége is lett ahol lehetett szépen kanyarogni (Kedvesemnek ez lett az egyik kedvenc pályarésze). Az új piros pálya (ami a Tauplitzalmról Tauplitz település felé lemenő pályáról ágazik le és a kabinos aljához megy vissza) szintén egy nagyon kitűnő carving pálya és nem mellesleg a két pályarész átjárhatóságát is nagyban megkönnyíti.
Embertömeg/várakozás: na, az nem volt! Kétszer kellett várni a kabinosnál kb. 3 percet mikor pont sikerült elkapni a síbusz érkezését, ezen felül semmi sorállás, pedig voltak azért síelők szép számban, de nagyon jól eloszlott a "nép" a pályán és a lifteknél is.
A pályák jól bírták a terhelés, a sok friss hótól azért kicsit buckásodtak bizonyos részek délutánra, de inkább ilyen legyen mint korcsolyapálya.
A hütték ahová betértünk korrektek voltak, persze "osztrák sípálya árak" vannak mindenhol, de csak jót és megfelelő adagot kaptunk tehát elégedettek voltunk.
A végére hagytam az egyik fő tényezőt ami miatt biztos, hogy visszatérünk még ide: ez pedig a hely környezetének szépsége és változatossága. Sziklás meredek hegyoldalak, csipkés csúcsok, magaslati fennsík, szelíd "puklik", végeláthatatlan fenyőerdők, stb. - megfelelően elrendezve egymás mellett mintha csak tervezve lett volna :-) - nekünk nagyon tetszett.

UI: bocsi a kicsit hosszú beszámoló miatt :-)

Üdv és hasonlóan jó síelést mindenkinek!

R.
2011-Jan-Ausztria-sieles-Tauplitz-004.jpg
2011-Jan-Ausztria-sieles-Tauplitz-096.jpg
2011-Jan-Ausztria-sieles-Tauplitz-047.jpg
2011-Jan-Ausztria-sieles-Tauplitz-116.jpg
2011-Jan-Ausztria-sieles-Tauplitz-075.jpg
2011-Jan-Ausztria-sieles-Tauplitz-057.jpg
2011-Jan-Ausztria-sieles-Tauplitz-077.jpg
2011-Jan-Ausztria-sieles-Tauplitz-087.jpg
Robertgida
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2010.01.18. 02:23
Sziasztok,

Szombaton kiugrottam síelni Mönichkirchen-be, szerencsére időben indultam, így kilenc előtt éppen meglett a síbérlet (jegypénztárnál nulla sor)és kilenckor már repített is a Sonnenbahn felfelé. Ezen az oldalon egyből nyomás fel a tetőre és átcsúszás a Mariensee oldalra ahol még sehol senki és szupereket lehetett csúszni egészen 11-ig megállás nélkül. Úgy nézett ki mindenki "ráérősen" jött ki aznap, mert 11 után beindult a tömeg felfelé, délkörül már egész "bevásárlóközpont" hangulatom kezdett lenni, olyan volt síelni mintha a bevásárlókocsit probálná az ember tolni valamelyik nagyáruházban egy kétnapos ünnep előtt. Visszatértem a Mönichkirchen felöli oldalra lazsálni egy kicsit, a helyzet persze itt sem volt jobb... 13.30-tól aztán kezdett normalizálódni a helyzet és ismét lehetett haladni is a pályán. Egészen 16-ig toltam neki. A pálya állapota a szokásos formát hozta: reggel nagyon szépen elő volt készítve (elég hideg is volt, jól kifagyott) de persze a tömeg szétcincálta kb. egy óra leforgása alatt délkörül, utána kezdődött a gyorsan szedd a lábad stílusban síelés mindenkinek (jég-hókupacugrató-jég), a szél is fújt egy kicsit így van ahol szabályos korcsolyapálya lett (pl. a Fernblick hütténél lévő híd környéke csak mint rendesen). A legjobban a 8-as fekete és a 7-es piros bírták, itt még délután is lehetett szépen síelni.
Összeségében egy jó kis sínap kerekedett ebből a szombatból.

Üdv. A Gida
2009-12190002.JPG
2009-12190007.JPG
2009-12190018.JPG
2009-12190020.JPG
2009-12190023.JPG
2009-12190028.JPG
2009-12190034.JPG
2009-12190035.JPG
2009-12190039.JPG
2009-12190044.JPG
2009-12190047.JPG
2009-12190054.JPG
2009-12190059.JPG
2009-12190060.JPG
2009-12190061.JPG
2009-12190065.JPG
Robertgida
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2009.02.27. 23:47
Sziasztok.

Február 13-14 voltunk Vogelen síelni. Pénteken 9 óra körül értünk a kabinos felvonóhoz: tömeg, tülekedés de kb. 3/4-ed óra alatt felértünk. Fent gyönyörű napsütés, semmi szél, mínuszok, több mint 3.5 méter hó, szépen ratrakolt pályák, mesébe illő környezet - minden adott volt egy nagyszerű síeléshez. A tömeg fent szépen eloszlott, max. várakozás a felvonóknál: 3-4 perc. Nagyon jó ebéd elfogadható áron a kabinos felső állomásánál lévő snackbárban. A pályák állapota egész nap nagyon jó volt. Summ KM-ben nem egy hosszú pályarendszer, de a pályák elég változatosak (egy-két helyen ha nem engeded el akkor lehet gályázni felfelé :-) és hát aki szeret pályán kívül menni, na az aztán kiélheti itt magát ... Szerencsénkre a körpálya is nagyon jó állapotban volt (ezt kezdőknek semmiképpen nem ajánlanám mert itt-ott azért volt, hogy karcolt a léc rendesen hogy a szakadékokkal és kőfalakkal tűzdelt pályán maradjon az ember valahogy)- néhol kíváló meredek carving szakaszokkal (felső és középső részen) helyenként pedig keskeny "na most ereszd el" részekkel, az alja pedig egy lábpihentető kék rész. Ezen a pályán csak 11 óra után érdemes lecsúszni mert a kasbinossal kell felmenni újra és ha még lent van a tömeg akkor aztán kezdődik a reggeli macera, később már nem nagyon van sorbanállás a kabinosnál. Pályatipp: fel a tetejére és a 10-11-14es pályákon végig le a völgybe - kb. 9.5 KM végig és helyenkét a meredeksége is elég jó - ettől biztos hogy érezni fogod a lábaidat mire leérsz :-). Egyébként is gyönyörű a táj, ahogy összezáródnak a havas hegyvonulatok lent meg ott a tó - aki csak kirándulni szeret az se fog itt unatkozni.
Szombat hasonlóan remek idő, korábbi érkezés reggel a kabinoshoz (kb.negyed kilenc), sima feljutás, fent semmi várakozás egész nap (szombat révén azt hittük tömeg lesz, de megint eloszlott a nép), síelés ami "a lábon kifér".
Szép időben és úgy hogy az összes pálya nyitva engem nagyon meggyőzött - és az árak sincsenek elszállva... Legszívesebben már újra ott lennék...
2009-02130073rs.jpg
2009-02150030rs.jpg
2009-02130094rs.jpg
2009-02150031rs.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.