Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

P.Csaba által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (30)Időben csökkenő Időben csökkenő
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
Topik: Obertauern
2011.01.17. 10:09
OT-ben nincs nagy gáz, keresni kell az árnyékos oldalakat ha nagyon bemelegszik. /Vasárnap +20C-ot mutatott a hőmérő a servus café mellett délben. 1700m !/minél magasabbra kell felhúzni és lehet tolni.
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
Topik: Obertauern
2010.01.02. 09:07
Most néztem a webkamerákat, megjött a hó, !! Sajna mi meg haza,
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
Topik: Obertauern
2010.01.02. 09:01
Helyzet.
éjszaka jöttünk meg OT-ből. Hát a hó az csak nem jött meg, kicsit kopottak a pályák, de messze a legjobb hóviszonyok vannak a környékkel összehasonlítva. Nem tom ki mit látott, de én igen csak nagy tömeggel síeletem egy hétig :), de 5-10 perc volt a legtöbb várakozás. Sztem más síterepekről átjöttek ide sokan a hóhelyzet miatt. Ez a pálya baromira elnyeli a tömeget. Ja a szílveszteri buli sem volt piskóta, aki részese volt tudja mire gondolok. Mindenkinek BUÉK!
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2009.03.06. 08:05
Nyulder!
Folyamatosan olvad, még éjszaka sem volt minusz. A tapasztalat az, hogy ilyenkor elég rozzant állapotban van a pálya, nagy élvezet nem lesz, a lábakat nagyon igénybe veszi,a léc beletapad a hóba. A legtetején még úgy ahogy lehet síklani de már déltől nagyon kásásodik. Érdemesebb ilyenkor magasabb helyen lévő pályákat felkeresni. Képek holidayinfon találsz.
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
Topik: Zdiar
2009.02.11. 15:08
Nem vagyunk egyformák. Síelni itt nem lehet, max csúszkálni, aki síelni akar és tud is, annak nem jelent olyan élményt, hogy napokat töltsön itt. Szánkópályák meredekebb lejtővel rendelkeznek. Kicsi gyereket tanítani ok.3-4 órát eltölteni rajta, és menni tovább. Azért hogy síelhessek biztosan nem költenék egy fillért sem itt.
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
Topik: Zdiar
2009.02.11. 10:20
Marky!
Krisztian nem mond hülyeséget! Társasággal CSAK úgy elmegy az idő,- de itt sielni? Libalegelő az egész, aki először csatol lécet annak izgalmas lehet, de a sielés nem erről a terepről szól. Tényleg mi van itt, fürdő,szálloda,szórakozóhely, stb? Mert ugy kb 10-16ig csuszkálsz. És utánna??? Max kocsma. A táj szép, de semmi több. Innen már Zakopáne-ba érdemes átmenni.
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2009.01.30. 08:13
EZ jó hír :) !!!!!!!!!!! Mármint ,hogy krompachy is kapott a jóbóL !
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
Topik: Obertauern
2009.01.23. 11:25
Nyugi, biztos jól fogjátok érezni magatokat. Mindig van mibe választani, a lungo.at élő képet ad a pályákról.Keresd a napos oldalakat! A wetterat előrejelzése szerint majd minden nap fog sütni a nap.Ideális idő várható
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2009.01.07. 08:35
Micy78 írásához. A miért nem szeretem szlovákiát topikban korábban ugyan erről írtam. Csak egy évvel korábbi tapasztalatot írtam le. Ezek szerint semmi sem változott.Sajnálom én is, sok élmény kötött Krompachy-hoz, de gyülnek síszerető társaim azok táborához, akik nem kérnek az ilyen szolgáltatásokból.Valaki nem fordítaná le ezeket a topikokat a síterep üzemeltetőinek, talán okulhatnának belőlle. Régi rossz beidegződés szerint irányítják a terepet.
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2009.01.06. 13:23
Horvátországról, síterepekről valakinek valami infó?? Most volt Zágrábnál egy páros slalom verseny, érdekes volt. Milyen síterepek vannak arra?
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
Topik: Obertauern
2009.01.02. 20:12
-14C-ban azért kemény maszk nélkül. Ott már kevés a nívea. Jótanács: vigyél maszkot, arcüreg és bőrgyulladást is kaphatsz. Ez nem igazán éri meg. Sőt rikán nincs szél a hegytetőn!! A zárt kabinost ilyenkor kerüljétek ki, Pláne ha szél és hóvihar van,bármennyire is klasssz az a rész. Egyébként is nagy része árnyékban van délelőtt. Próbáljatok a naposabb ,szemben lévő oldalon csúszkálni ha cudar az idő. A panoráma felé vegyétek az irányt pl.Jó részeket lehet találni azon a részen is. Jelenleg ritka jó hóviszonyok vannak most Obertauernben,fantasztikus a hó minősége!!!!!Jó sízést!!
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2009.01.02. 20:01
Bocsi Observer! Az Igaz csak 11km M.zell, de akkor Krompaky nincs 9,6 km.Én már síeltem mindkettőn és van , nem kevés különbség. Itt most a különbségről , és az árak közelségéről van szó, no meg a hó mennyiségéről és a körülményekről. Ha most Miskolcon laknál ,akkor is elgondolkodtató lenne ,hol ,mit kapsz a pénzedért.Most január 2-án mit olvasol a fórumon? 50cm -hó?? hosszában vagy keresztben. Az az elszomorító, hogy keserű szájízzel jönnek el a pályáról sporttársaink.Megveszik a bérletet, felhúzatják magukat, lecsúsznak-másznak,kinek hogy mert nincs középen havacska és nem mennek fel mégegyszer. A pénzedért ezt kapod. Tavaly kétszer is eljátszottam ezt. Sőt volt olyan, hogy leszakadt a villanyvezeték a hóvihar miatt, de szartak kiírni a neten, hogy műszaki szünet 2 napig. A síző meg felment ,köpött egy kövéret és .... Ez a hozzáálás tótéknál.közben oda-vissza kb400km kárba megy.A nagy gazdasági világválságban nagyon is számít ez. (Vagy nekik nem szóltak,hogy ez van)
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2009.01.02. 09:22
B.U.É.K. Mindenkinek!
Nos a sok kérkerdő most már szembesülhet, miről is beszélünk itt jópáran az árak vonatkozásában. Jan 2. Euroban olvasható a síterepek árai. PL: Tátralomnic 30Eu, Hó nincs,vagyis kevés, a pálya arról jobb nem beszélni. Obertauern /ausztria/ 37 Eu, 100km pálya, 150-220cm hó, Krompaky 26Eu síelni bérelt léccel érdemes mert komoly léc leamortizálódik. Ellenpélda Mariezell.-26EU 140cm hó, 30 km pálya. Ez csak rövid összehasonlítás. Biztos írnak majd egy páran, hogy nem kell ide menni. A gond az , ha nincs megfelelő hó mennyiség, nincs megnyítva minden pálya, miért akarnak teljes árú jegyet elkérni. Remélhetőleg egyszer megváltoznak ezek a dolgok is.
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
Topik: Lachtal
2008.12.30. 10:13
csak a szendre írásához egy gondolat.- Obertauernben az -eső ellenére :)- porhóban lehetett zúzzni. Sok ilyen eső kellene! Nem tom az emberke hol járt,de a hótól moccani is alig lehetett.
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2008.12.23. 10:37
Apalermoi!
Ha tájékozott vagy akkor biztosan tudod, szlovákéktól meg ők járnak hozzánk telket házat vásárolni, mert nekik igy olcsóbb az élet. Mindjárt összesz...m magam , hiszen olyan tükört állítasz amiben csak a magyarok keresik a kiskaput. Nem erről van itt szó ki hogy használja ki a lehetőséget. A magyar rendszer nagyon hibás, és jogos aki teheti adózzon ott ahol jobb Neki. A GOND ebben a topikban hogy akit sérelem ért, nem a véletlenek sorozata. Atrocitás folyamatosan azért érik honfitársainkat mert magyarok. Olvasni lehet rengeteg helyen a kocsi rongálásoknál is , hogy csak a magyar rendszámú autókat zuzták.Tehát kimondottan magyarellenes hangulat van sok helyen. Tisztelet a kivételnek. Azzal én sem értek egyett, miért villognak egyesek nagy magyarországot ábrázoló logókkal szlovákiában , ilyen helyzetben.A mai helyzet szerint Petőfi román , Kossuth szlovák volt. Akkor és ott a határok nem ott voltak. Elmúlt, Mi tudjuk nagyjaink a mieink, senki nem veheti ezt el tőlünk, badarság ezen vitázni, nevetni kell rajta!! Inkább karácsony alkalmával próbáljunk békét teremteni szomszédainkkal. Lécre fel , sok havat és nyugalmat mindenkinek.
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2008.12.14. 10:33
Megállapítás.
A Hó show rendezvényén, amikor én ott voltam szombat délután, igen kevés, számszerüleg 0 embert láttam a szlovák szálláshírdetőknél./ 1óra múlva visszanéztem, még akkor sem láttam érdeklődőt/ lehet véletlen volt.Komolyan sajnáltam őket.Elgondolkodtató. Felmerült bennem az is, talán kezdenek a magyarok összefogni.Pedig nekünk nagyon össze kéne fognunk, szlovák-magyar mindegy, nekünk közös a múltunk, és közös a jövőnk is.A síelés szerelmeseinek semmi köze a politikához, és aki gerjeszti az ellenségeskedést, azt ki kell rekeszteni tudatosan. JÓ szezont mindenkinek!
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2008.12.14. 10:23
Pattyski!
Kicsit felháborodtam barátom!! Érzik rajtad a meggondoltalan levegőbe beszélés. Védd a tótokat, magán ügy. Sokat tudnék Neked konkrétan beszélni. 1. Rendőr kassa kivezető uton ÖMV kút előtt, aki ismeri tudja miről beszélek. 70 -es tábla kitéve,/később megnéztem, mert bosszantott/ párhúzamos közlekedés,4sáv. Okos rendőr lemeszel 6 kocsiból 1 magyar . meg akar büntetni mert 65-km volt a sebesség. gyors egyezkedés alkudás , pénz megy..., irány tovább. rá két héttel mentem arra és akkor vettem észre, hogy benne voltam még jócskán a megengedett határba. és érdekes a többiekkel egy ütemben csak én voltam számukra a balek.
2. Olyan étteremben IS át akartak vágni ,ahol már kb 20x fogyasztottunk, nem keveset. Figyelj ez volt a vég . rendelés: leves , második, desszert, stb, Fél óra elteltével jön a desszert, jó,- gondoltuk ez úgy is kész van, aztán a második, kb rá 20 percre, és a leves 1 óra múlva , mondanon nem kell többször szóltunk. Már kiváncsiságból kivártuk mi lesz a vége. /a hely Drienica, nagy szálloda a parkolónál. / PATTYSKI! Ez még fontos hogy tudd. Az étterem és szálloda amiről szó van 70% ban magyarokkal volt, van tele. már két éve jártunk oda. Se magyar étlap , se magyarul tudó személyzet. Sok értetlenkedés után valmelyik fiatal pincér végül rájött a megoldásra.egy szezont kézzel írott lapról kísérletezhetett a magyar.Most nem tudom mi a helyzet, azóta nem járok oda. Másik éttermet választottun.Nem kell őket védeni, ha nem akarnak színvonalas vendéglátást, akkor elkúrják a vendégeket. Te meg beszélhetsz itt bár mit, a tények azok tények.Reggelig írhatnék konkrét dolgokat, de nem szeretnék senkit megbántani. Ami tény el kell gondolkodni azon meddig lehet ezt velünk megtenni. Nekünk már sok sielős sporttársunk döntött úgy, hogy más régióba jár sielni ezek a dolgok miatt.Én úgy gondolom, ha már megtisztelt a vendég, hogy jön síelni, eszik iszik, hozza a pénzt hozzám, legyen az magyar, román, orosz ,szlovák stb, én arra törekednék, hogy jól érezze magát, költsön minél többet, hozza el barátait legközelebb is./ megjegyzem van ilyen is,de ők már jártak korábban más országokban is/.tudják mi a vendéglátás. Őket tisztelve járok még én is hozzájuk.
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2008.12.13. 10:21
Pro és Kontra ,lehet vitatkoni. Én szeretek szlovákiába járni sízni, vannak kedves emberek, barátok odakint. Ez igaz. az is igaz, hogy már kétszer fosztottak meg minket értékeinktől rövid idő alatt,/kocsifeltörés/ többször próbáltak is megbüntetni bennünket a zsaruk, sokszor át akarnak vágni minket vendéglátó helyeken stb./Mert magyarok vagyunk/. Mindenütt találkozunk a magyar gyűlölettel. Amit nem értek , ha kell a pénzünk akkor miért van ez az ellenségeskedés. A jó érzésü szlovákok miért engedik, hogy a tótok ezt csinálják a magyarokkal. Szerintem egy húzós hétvégét megérne, hogy a magyarok tiltakozásul ne költsék ott a pénzüket. Az is igaz , osztrákákéknál pénzünkért szinvonalat kapunk.És ha számolgatunk csak km-ben vannak messzebb. Árak kiegyenlítődnek lassan, nem beszélve hogy hóbiztosabb. A balatonon is bekövetkezett már, ami a szlovákokkal is megtörténhet ha igy haladnak , szezonban üresek maradnak a vendéglátó helyek. Remélem a magyaroknak is megjön egyszer az eszük, és a pénzükért minőséget fognak követelni. Sok havat mindenkinek!
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2008.12.13. 10:08
Szia Éva!
Lehet síelni a pályákon, milyen a hó, van valami infód? Üdv: Csaba
P.Csaba
30 élménybeszámolót írt
30
18 éve tag
2008.03.27. 10:11
Érdekes! csak magyarul nem jelenik meg a hotel lapja !! Biztos sok az angol meg német vendége :)
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.