Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

csontiz által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
csontiz
3 élménybeszámolót írt
3
16 éve tag
Topik: Donovaly
2010.01.29. 11:21
Hali!

Egy kis élménybeszámolót szeretnék mindenkivel megosztani. Jan. 24-28.-ig voltunk Donovalyba. Sajnos pont a nagy havazás napján indultunk haza, de leszögezném ennek ellenére sem lehetett okunk panaszra. A pályákat éjjel nappal hóágyúzták és szerintem nagyon jól lehetett rajtuk csúszkálni, annak ellenére, hogy főleg "műhó" fedte azokat. Minden kulturált volt és rendezett. Igazából a kisfiunk miatt mentünk ide. Ő 2,7 éves és úgy gondoltuk hogy jó volna, ha megismerkedne egy kicsit a síeléssel. Magyarországon több helyen is "eltanácsoltak" bennünket, hogy teljesen felesleges vele bármit kezdeni, mert nincsen értelme. Erre teljesen rácáfolt a Patty ski síiskola/síóvoda (akiknek utólag is még egyszer mindent nagyon köszönünk), mert lelkiismeretesen, felkészülten csinálják a munkájukat. Nálunk nem volt kérdés az oktatás, aranyosak voltak kedvesek és mindent megtettek a jó hangulat érdekében. Ez által nagyon pozitív és kedves élményekkel távoztunk Donovalyból. A szállásunk a Patty apartmanban volt, és csak jókat tudok mondani róla. Szép, tiszta rendezett, nagyon kulturált.
Csak ajánlani tudom a Patty ski szállást valamint a síiskolát és síóvodát is.
csontiz
3 élménybeszámolót írt
3
16 éve tag
2008.02.15. 10:55
Üdv mindenkinek!

Igazából amit most leírok, az nem a tonálei sípályákról szól (amik egyébként rém unalmasak), hanem a hozzá tartozó szolgáltatásokról. Én még 2006-ban csúsztam pár napot Tonáléban, de életem legborzalmasabb 6 hónapja következett. Ugyan is 2 második napon balesetet szenvedtem, ráestem egy jégfoltra, és szilánkosra tört a csuklóm, és ráadásul a könyököm is kiugrott egyszerre. Ez persze bárhol megtörténhet, de nem ez a lényeg, hanem ami utána jött. Sajnos a sípálya tetején történt az egész. A barátom le is csúszott gyorsan és segítséget akart kérni, hogy hozzanak le, de azt válaszolták lent a "meccsnézés" közben hogy ha a lában nem tört el akkor sétáljak le keressem meg az orvosi rendelőt. A cimborám vagy 5 percig állt ott, értetlenül, majd kb. 20 perc könyörgés és reklamálás után az egyik felhúzott orral hajlandó volt feljönni értem és levinni a pálya aljáig, ahol megmutatta, merre találjuk az elsősegély helyet, és visszament meccset nézni.
Nagynehezen megtaláltuk, ahol kaptam egy kötést, se fájdalomcsillapító vagy valami, majd ott is megmutatták, hogy a kórház merre van, mert ők nem hívnak nekünk mentőt, mert az úgysem jönne és így kidobtak bennünket. Barátom beültetett a kocsijába 2 óra alatt eljutottunk a kórházban ahol hasonlóképpen bántak velünk. A röntgen orvossal kb. 15 percet kellet vitatkoznia az ügyeletes nővérnek, hogy elkészítse a röntgen felvételt. A lényeg, hogy 3 nap alatt 2-szer gipszelték be a nyílt töréses kezemet, úgy, hogy a sebbel semmit nem csináltak, így természetesen a seb elfertőződött. Se műtét, se semmi más. 4. nap közölték, hogy nem gyógyulok, így talán meg kellene műteni a kezemet. Ezek után nem bírtam tovább, hazavitetem magam mentővel Magyarországra. A biztosításom, amit minden évben kötök, fedezett minden költséget. Otthon természetesen 10 napig nem tudtak megműteni, az olasz orvosok "professzionális" tudásának köszönhetően és a 40 fokos láz és a fertőzés miatt, és csak pár napon múlt, hogy nem vágták le a kezemet. A magyar orvosok nem hittek a fülüknek, és a szemüknek, mikor elmondtam, hogy miért vagyok ilyen állapotban. Végül 2 műtét és 6 hónap gyógytorna után meggyógyultam. Viszonyításképpen elmondom, hogy egy másik ismerősöm Ausztriában pontosan ugyan úgy járt mint én, őt mentővel szállították a kórházba, 1 óra múlva műtötték, 3 nap múlva a családjával simán hazamehetett és teljesen rendbe jött.
Csak azt tudom mondani, hogy aki oda utazik az nagyon vigyázzon magára, mert biztosan számíthat az olasz mentalitás maximális megnyilvánulására.

Üdv
CSontiz
csontiz
3 élménybeszámolót írt
3
16 éve tag
2008.01.28. 09:28
Üdv mindenkinek!

Most voltunk a barátainkkal Söldenben 2008.01.19-01.26-ig. Fantasztikus volt minden, úgy hogy csak ajánlani tudom mindenkinek. Nem olcsó hely, de a szállással sokat lehet spórolni. Mi Laegenfeldben laktunk, és onna jártunk át, egyátalán nem volt vészes az a 15 perc autókázás oda is meg vissza, nagyon megéri. Mindenkinek tudom még ajánlani egy hetes sielés után a Laegenfeldben található Aqua Dom-ot, nagyszerű hely arra, hogy az ember kiáztassa a fáradt végtagjait.
Csak ismételni tudom magamat fantasztikus hely, egyszer mindenkinek el kell mennie oda.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.