Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Mátraszentistván Sípark topikból

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2010.02.24. 22:04
Keveredik a szezon meg a fazon!:)
Itt nem a szakág megnevezésével összefüggésben hangzik el a alpesi jelző, hanem a hely hangulatával kapcsolatban.
Egyébként meg mindenki úgy reklámozza magát ahogy kedve tartja.Mondjuk az alpesi hangulatok között a futottak még kategóriába kullog viszont síparki vagy mátrai feeling-ben ők lehetnének a TOP1!És szerintem Mil is valami ilyesmire célzott.Ne adj isten valamiféle régiós összefogás, egységes megjelenés, közös marketing stb stb.A jelenleginél sokkal többet lehetne kihozni a Mátrából(és itt nem csak a sízésre gondolok)Mondjuk ehez túl kéne lépni a tegyünk egymásnak keresztbe tipusú magyar mentalitáson meg a túlzott bürokrácián.(Pl. Kékes)
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2010.02.24. 19:34
Ezen az alapon a NOB és a FIS szintén tragikomédiába illő módon nevezi a jelenleg is zajló téli olimpiai játékok keretében megrendezett egyik sportágát "alpesi sí"-nek, javaslom, haladéktalanul írj nekik, hogy legyenek szívesek a nézők millióinak megtévesztését azonnali hatállyal befejezni, és visszamenőleg Didier Defago, Aksel Lund Svindal, Bode Miller, stb. versenyzőket a "sziklás hegységi sí" olimpiai bajnokának kikiáltani. Ugyanezen okokból valamennyi, nem az Alpok földrajzi kiterjedése területén megrendezett hasonló versenyeket a jövőben a saját földrjazi megjelölésükkel illetni (pl. "pireneusi sí", "jotunheimeni sí", "medvednicai sí, stb.).

És akkor még ne is beszéljünk a "mediterrán fiestáról", "latin hangulatról", vagy a "franciázásról", és a világ többi igaztalanul használt marketing fogásairól!Vérlázító!!!
Előzmény: (Mil 85801)
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2010.02.24. 08:18
mgy, gondoltam már, hogy szezon közben biztos nem változtatják meg :))) de talán a következő szezonra már kicsit áthangolják az üzeneteiket, közeledve a realitásokhoz.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2010.02.24. 07:29
Már ne haragudj, de egy kicsit rögeszmésnek tűnik már az, hogy nem bírsz leszakadni a témáról.
Előzmény: (Mil 85801)
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2010.02.24. 07:27
Akarva-akaratlanul is örömet okoztál, miután elolvastam a Wikipedia szlogen összeállítását:http://www.sikermarketing.hu/szlogen.html.

"Ha nem sért, elfogadható!"
Előzmény: (Mil 85801)
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2010.02.24. 00:05
Kedves Machu,

No igen, látod ez a gond, ha hó esik akkor "igazi alpesi" hangulat van, ha pedig eső, akkor az kivétel, mert éppen "galád" az időjárás.. hát gyakran lesz ilyen kivétel, minden szezonban. Egyszerűen mert ilyen a Mátra éghajlata.

Ha hangulattévesztést emlegetsz, nos, igenis tragikomédiába illő MSZI-t alpesinek nevezni és a tőletek több mint 100 kilométerre levő 2000 méter magas Alacsony Tátra látványára hivatkozni... Special az Alacsony Tátra sem csipkés lánchegység és eszük ágában sincs alpesi jelzővel hirdetni magukat. Szóljatok nekik, hogy tőlük viszont az igazán alpesi Mátra látszik, tehát ott is alpesi a hangulat... :))) közröhej az egész. A Magas Tátra domborzatát tekintve már alpesi jellegű, de mivel kicsi hegység ezért annak sincs igazán stabil klímája. Valamiért ők sem alpesiként reklámozzák magaukat. Bőven jó nekik a saját nevük, a Tátra.

Nektek miért nem jó a Mátra?

Persze, ez a síelés alpesi síelés, de akkor ilyen alapon a dunakömlödi pálya is alpesi hangulatú amikor épp jó hó van rajta... hagyjuk ezt.

De hát úgy tűnik megéri nektek ez a propaganda, nem fogtok változtatni csak úgy. Ha húsz perces sorokat tudtok magatokhoz vonzani, akkor minek is változtatni.

Csak azokat sajnálom, akik tájékozatlanul elhiszik nektek az alpesi hangulatot aztán koppanak.
Mátraszentistván Sípark
1001 élménybeszámolót írt
1001
14 éve tag
2010.02.21. 09:10
Elég galád időjárás volt valóban pénteken éjszaka - de még szombaton délelőtt is, ha ezek ellenére ezt írjátok, hogy "nagyon köszönjük" az több mint meglepetés! Voltak az időjárás negatív hatásain kivül azért pozitív élmények is! Pénteken este a körbárban sokat segített az esős időjárás negatív hatásainak kikompenzálásában a jó zene, a sok csinos lány (pulton belül/Edina-és kivül/a National Geographic bájos meghívottjai) valamint ha már a fekete pályát nem lehetett használni, a problémát feloldandó, a "Fekete Pálya" nevű koktél különlegesség a maga fekete ribizli/vodka/stb ötvözetével. Néhány ilyen koktél elfogyasztását követően jóval gyengébb "pályák" ( mint pl. a körbár jeges hóval borított terasza!) teljesítése is komoly kihívást jelentettek egyeseknek! Pl a "kicsúszás/esés" elkerülése vetekedett a fekete 2-es pálya által kínált nehézségekkel.
Köszönet Antek-nek és segítőtársainak valamint Jókának áldozatos munkájukért, amit felmutattak a "Senior" verseny megrendezése, valamint a Snowboard rendezvény kapcsán!
Jövő évre megróbáljuk összehozni a 3-as pálya profi világítását és egy mini "Schladming Night Race" versenyt (hagyománytertemtően) kialakítani az alpesi szakágban! Persze ahhoz nagyon kellene az is, hogy Síbarátaink saját lécük csőrétől végre egy kicsit távolabbra is figyeljenek, mint pl. a hazai versenyzőkre és élsportra és kellő számban a pálya szélén "tombolják végig" a legjobbak futamait! Lesz még magyar "Kostelic" tehetségű versenyző(-ink). Csak a kishitűséget kellene egyszer már eladni másnak: pl. Észak-Afrikának!

Nagyon jó hír: éjszaka lezuhant úgy 10 cm-es porhó és vasárnap fantasztikus napfényben sajnos a sokat bírált alpesi hangulatunk van!
Az is súlyosbítja a helyzetet most, hogy szemben a Sípark lejtőivel kb. 2000-2500 m magas hegyvonulatokat láthatunk, mint pl. az Alacsony - vagy a Magas-Tátra. Ezt a hangulattévesztést tovább fokozza a Hütte belsejében elfogyasztott forralt bor is és a rönkkunyhó hangulata. Eléggé kétségbeejtő kifejezésnek vélhető az is, hogy itt a Mátrában egyesek ALPESI SÍZÉS kifejezést használják! Majd kiheverjük! Bocs!
A lényeg: itt van továbbra is a tél, sok hóval és a kinek mi tetszik feelinggel!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.