Menü ≡

Panaszok / javaslatok Eplényből, avagy Skyman forradalma

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
elsőelőző laponként: összesen 508, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  Sörapu.FérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.02.23. 10:52
(Üzenetazonosító: 111668)
Sörapu. Hozzászólások: 1332
Regisztrált: 2008.12.27.
60 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Valóban felesleges anyázni, ráadásul ez a fiú nem is írt galádságot, csak ő valószínű egy olyan sítársunk aki kevesebbet engedhet meg magának. Ezért valószínűleg nem jár étterembe és nem látja, hogy az itteni árak egy átlag pesti étterem árai alatt vannak. Az osztrák árakról meg ne is beszéljünk, azok minimum duplája az eplényinek.
Én vendéglátással is foglalkozom, így nagyobb rálátásom van erre az oldalra is. Ezért elmondom azoknak akik pofátlanul drágának találják az árakat, hogy az üzemeltetőnek komoly költségei vannak, amit kizárólag a vásárlóktól tud beszedni. Gondoljunk csak bele. Az év 3/4 részében az étterem üresen áll. A költségeket ekkor is fizetni kell, a bank felé akkor is kell törleszteni, nyáron is szükség van a személyzetre. Fizetni kell továbbá a dolgozók utáni magas közterheket, az áruszállítást, az áramot, stb. Ráadásul, míg egy étterem nyitva van naponta átlag 12 órát, itt a bevételt 6 óra alatt kell megcsinálni. Lehet persze levinni a színvonalat, nem fűteni, a legolcsóbb tescós virslit adni, sorolhatnám, de hogy fogjuk akkor utolérni azt amit tőlünk nyugatra látunk.
Hosszútávon a szolgáltatások árai növekedni fognak. Ez kell ahhoz, hogy mi vállalkozók akik dolgozókat alkalmaznak emelni tudjuk a kollégák bérét.
Bocs az offért!
Feladó:  mitroNőKezdő síelő
Dátum: 2011.02.23. 09:56
(Üzenetazonosító: 111660)
mitro Hozzászólások: 1153
Regisztrált: 2008.01.30.
27 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Vajon miért kell lehülyebirkázni/szemellenzősbirkázni valakit, akinek más a véleménye???? Fogadjunk, nem számoltatok el 10-ig, mielőtt billentyűzetet ragadtatok?
Feladó:  Szkíta1FérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.02.23. 08:32
(Üzenetazonosító: 111652)
Szkíta1 Hozzászólások: 709
Regisztrált: 2010.12.13.
6 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Csak csatlakozni tudok mgy-hez.
Most komolyan mondod, hogy spar aron kéne adni a virslit és addig kell üvölteni, amíg nem lesz így? Barátom, már most befizethetsz egy hangszalag műtétre, de előtte még tartalékolj arra az üvöltésre is, hogy az is ingyen legyen. Hülye birka!
Voltál már életedben étteremben? Találkoztál éttermi árakkal? Úgy látom nem. Nos, akkor segítek. Átlagos éttermi árak vannak Eplényben. Persze lehetne átlag feletti is, mert a sípályán mindenhol a világon drága a vendéglátás, de itt átlagos. És nem osztrák átlagos, hanem magyar átlagos.
Múltkor elindultam a sógorokhozés még magyar autópályaszakaszon megálltam egy MOL kútnál benyáért, matricáért és ittam egy kávét egy sütivel. Elmondom neked, hogy drágább volt, mint Eplényben, pedig csak egy benzinkút... Az üzemanyag főleg!
Édes kispofám állj neki üvöltözni a Holle Anyóban, de ezt itt most nyugodtan abbahagyhatod.
Mennyi a langalló Ausztriában? Kérdezek könnyebbet: mennyi a sör? Ja, és ne hátizsákos ADEG árakkal gyere!
h i r d e t é s

Feladó:  SkymanFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.02.23. 00:57
(Üzenetazonosító: 111641)
Skyman Hozzászólások: 158
Regisztrált: 2011.02.05.
7 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

...és ha tűrjük az is marad örökre. Amit eltűrünk kicsiben ugyanazt csinálják velünk nagyban. Ezért tart ott az ország, ahol tart, mert sok a szemellenzős birka!

Drága? A Spar az Auchan-hoz képest drága, de azért ott is lehet találni egy-két jó áron lévő terméket. De ha kimész a Sziget fesztiválra - ami nagyon nem olcsó hely az élelmezést illetően - azért ott is találsz néhány jobb ár/érték arányban lévő ételt/italt, amit magadhoz tudsz venni.

Itt Eplényben a Holle Anyóban, meg a kemencés büfében olyan horror árak vannak, hogy az ember hirtelen azt hiszi, hogy előrébb ugrott az időben 10 évet, és nem hozott magával elég pénzt!

Az osztrákoknál nem kerül ennyibe! Voltam kint télen is, nyáron is, és sok-sok, de nem ennyire! Meg azért ne felejtsük már el, hogy Magyarországon vagyunk!

Tudjuk már, hogy a kakaó az tejből, kakaóporból meg egy kis cukorból áll, a 6 db nagyon jó minőségű és finom virsli pedig 180,- Ft-ba kerül minden bevásárlóközpontban, itt pedig 2db-ot adnak 600,- Ft-ért, ami fél fogunkra sem elég.

Komolyan mondom akárhányszor elmegyek a kemencés büfé előtt és ránézek az ártáblára úgy érzem magam, mint aki kapott két óriási pofont és éppen próbál magához térni. Vagy mint akinek földbe gyökerezett a lába, úgy állok ott értetlenül...

A hóminőség kiváló, a pályák jók, sorba nem kell állni, a bérletet megvesszük akár 5.900,- Ft-ért is, mert ennek a három dolognak ez az ára, de hogy az ételt miért kell ennyire eszement csillagászati áron adni az vérlázító!

Amíg van aki megveszi... Csak az ilyen "egyszer jövünk érezzük már jól magunkat" gondolkodású embereknek hamar elfogy a pénzük és nem is jönnek többet 5X-ös áron étkezni, de síelni sem!

Szerintem addig kell rajta rágódni, amíg nem csökkentik legalább a felére az étel/ital árakat. Tudja meg mindenki, aki ide készül, hogy ezen a téren mire számíthat!

A vendéglátásban az elégedett, visszatérő vendégekre érdemes építeni, még akkor is, ha csak 100 napot lehetünk nyitva egy évben. Elkelne egy szemléletváltás a Skiaréna vendéglátós döntéshozói körében.
Feladó:  minerelFérfi
Dátum: 2011.02.22. 23:08
(Üzenetazonosító: 111633)
minerel Hozzászólások: 3658
Regisztrált: 2006.11.02.
2 síterepet értékelt

így van ahogy a jobb termálfürdőkben is van külön az étteremtől olyan rész ahol a hozott kaját megeheti az ember mikróval, cumisüveg melegítővel....
Előzmény: (gaboca 111619)
Feladó:  gabocaFérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.02.22. 22:37
(Üzenetazonosító: 111619)
gaboca Hozzászólások: 3195
Regisztrált: 2009.02.09.
44 síterepet értékelt

Egyes helyeken meg mikrót is kitesznek (Kaprun) a sógoréknál! :-)
Előzmény: (maci-laci 111602)
Feladó:  maci-laciFérfiKezdő síelő
Dátum: 2011.02.22. 21:52
(Üzenetazonosító: 111602)
maci-laci Hozzászólások: 3544
Regisztrált: 2005.11.27.
42 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kereslet-kínálat !
Megveszem-nem veszem !
Gyakorlatilag ennyi a lényeg !
Az árak valóban szemtelenül magasak, de nem kötelező bemenni.
Ami a nem ott vásárolt fogyasztást illeti nincs ez másként a sógoroknál sem sőt ott még egyes helyeken az asztaloknál is kis figyelmeztető plakettekkel nyomatékosítják. Nem értem miért kell ezt ennyire sérelmezni amikor a parkoló egy köpésre van és a termoszt és a hátizsákot már régen használják a síelők.
Feladó:  SkymanFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.02.22. 21:35
(Üzenetazonosító: 111596)
Skyman Hozzászólások: 158
Regisztrált: 2011.02.05.
7 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szomorú... Ez valami új dolog lehet, ma láttam én is. Nem kell vele törődni. 550,- Ft-ért adnak 2dl kakaót és nem sül le a bőr a képükről!

Sokan - gyerekekkel - majdhogynem rá vannak kényszerítve, hogy ott vásároljanak, ha meleg ételt-italt szeretnének. Észre sem veszik és otthagyják a síbérlet árának többszörösét az étteremben.

Normális, jóérzésű embernek szikrázik a szeme a dühtől, hogy ennyire hülyének nézik és ennyire le akarják húzni.

Az árak persze nincsenek kint jól láthatóan, szem előtt. Legtöbben csak akkor kapkodnak a levegőért, amikor a pénztárnál meghallják, hogy mennyibe kerül, amit rendeltek.

Ezzel az üzletpolitikával csak azt érik el, hogy aki egyszer ott volt és jól lehúzták többet nem jön.
Előzmény: (cska 111534)

elsőelőző laponként: összesen 508, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »