Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Bad Kleinkirchheim
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Kirchheimerhof - pályaszállás - szálloda gazdag wellness szolgáltatásokkal Bad Kleinkirchheim síközpontban
ÜZENETEK (318)Időben csökkenő Időben csökkenő
Hauser
3 élménybeszámolót írt
3
7 éve tag
2017.02.11. 16:24
👍⛷
Előzmény: (TZoli 192990)
salamoncs
21 élménybeszámolót írt
21
11 éve tag
2017.02.06. 18:13
A január 28. - február 4. héten voltunk Bad Kleinkirchheimban. Régebben is jártunk itt, azt kell mondjam, 9 év alatt kb. semmit nem változtak a felvonók, és már akkor sem voltak újak. Ugyanakkor az is kiderült, hideg időben nem kell félni a kevés hótól: a pályán kívül alig láttunk havat, de szinte mindegyik pályát hóágyúzzák, így 1-2 kivétellel nyitva voltak és vastag (mű)hó borította őket.
A pályák szélesek, jó vonalvezetésűek, kevés volt a vendég, így igazán élményszámba ment a síelés. Nekem a Scharte nevű rész (két, egy helyről menő négyüléses a Nockalmbahn és St. Oswald között), valamint a Maibrunnbahn alatti pálya, illetve a 7-es és 8-as a kedvenceim. Enyhe időben a St. Oswald meredek alja buckássá, tapadóssá válik, ezért aki nem ott fejezi be a napot, inkább délelőtt látogassa meg azt a részt.
Kezdők a Nockalmbahn tetejéről két irányba induló gerincen, vagy a síiskolák mellett rövid pályákon próbálkozhatnak. Élvezetes, hosszú kék pálya Bad Kleinkirchheimban szerintem nincs; az egyetlen hosszabb kék a 17-es, de az csak elméleti lehetőség, néhol annyira vízszintes, hogy bot nélkül nem is lehet végigmenni rajta. A már nem teljesen kezdő, de meredekebb pályákon bizonytalan síelők itt vagy megtanulnak síelni a széles pályákon, vagy csak a rövid pályák maradnak… Talán a Nockalmbahn alatti 16-os olyan piros pálya, ahol a meredekebb szakaszok többségét ki lehet kerülni.
A két pályarész közötti, patakmederben kialakított gyalogos átkelőt nem mindenki szereti, de naponta egyszer oda-vissza szerintem simán ki lehet bírni: kb. 100 métert kell gumiszőnyegen sétálni, nekem nem tűnt fárasztóbbnak, mint mondjuk felmászni a Kaiserburg kabinos földszinti állomásának lépcsősorán… A pataktól induló kétüléses mellett van egy biogazdaság (Mallhof), ott jóféle tejtermékeket árulnak, ha valakinél van hátizsák.
A mi szállásunk egy Brunnleiten nevű ház volt a Nockalmbahn völgyállomásánál. A 6 személyes ház mindenestül 990 euróba került egy hétre, és itt is érvényes volt a „familien-euro” kedvezmény, azaz a 12 évesnél kisebb gyerek heti 6 euróért síelhetett. Több, talán 5 egyforma ház van egy patak mellett a hegyoldalban, nem újak, de nagyon tágasak; mi 2 házat béreltünk, és a nappaliban a 2 háznyi, 12 ember nagyjából elfért, az asztalt 8-9 ember körbe tudta ülni. Mikró kivételével volt minden, semmi sem új, de minden (pl. sütő, mosogatógép, wifi) működött. Nagyjából pályaszállás: az utca kivezetett a pályához, kb. 150 m-t kellett sétálni a réthez, amiről már átcsúsztunk a pályára. Utolsó napra már elolvadt a réten a hó, így plusz 100 m-t kellett sétálni a pályáig. Az utca nem volt meredek, szóval havas időben is jól megközelíthető autóval. Aki lemond a modern dizájnról és pl. a szaunáról, cserébe tágas házat kap, egész jó áron. A tulaj jól beszél angolul.
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2017.01.20. 10:05
Mostanában nem voltam, de mivel nem válaszolt senki, megpróbálom, hátha segít.
Szerintem, az, hogy ezt a síterepet ki, mikor, mennyire élvezi, nem a sítudástól, hanem a körülményektől függ. Hóban gazdag terület, változatos vonalvezetésű pályákkal amiket rendesen karbantartanak. Magas a napsütéses napok száma, és ha jó napja van Bad Kleinkirchheimnek, akkor a kezdő is nagyon tudja élvezni. Ha viszont jön a szél, ami sűrűn előfordul, megkeseríti a haladó életét is. Szerencsére a katlan olyan, hogy erős szél esetén általában csak az egyik oldalon állítják le a lifteket. Akkor átmegy mindenki a maradék oldalra és ekkor kisebb tumultus szokott lenni.
Amikor ott jártam, volt a helynek pár attrakciója, ami még vonzóbbá teszi a vendégek számára a síelést. pl. sebességmérés. Meg pár csúcson piros bőrfotelek, berendezett félszobák voltak, ahol különleges szelfiket lehetett lőni. Nem tudom, ezek megvannak-e még.
Előzmény: (Hauser 192908)
ThermenSofa.jpg
Hauser
3 élménybeszámolót írt
3
7 éve tag
2017.01.18. 18:36
Tudna valaki irni nehany szot arrol hogy hakado/kezdo tudja elvezni ezt a siterepet? Bad kleinkirchheim..⛷
Nuszi
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
2017.01.17. 23:12
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani egy jó és megfizethető síoktatót január 20-21-22-ére? Nem feltétlenül kellene iskolán keresztül... Abszolút kezdőről lenne szó.
Snowbronyer
19 élménybeszámolót írt
19
18 éve tag
2017.01.13. 05:31
Sziasztok!

Március 14.en délután vagy estefelé szeretnek Bad kleinkirchheimből Budapestre utazni. Benzinköltségbe természetesen beszállok! Segítségeteket,tippeket előre is köszönöm!

Harmati Dani
sb
12 élménybeszámolót írt
12
12 éve tag
2017.01.06. 18:18
Kösz szépen az infót. :)
Előzmény: (Péter70 192110)
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2017.01.06. 15:34
Az országútig el lehet csúszni, de az út alatt lecsatolva kell átmenni. Nem vészes. Egy nap alatt úgyis max. kétszer jársz erre.
Előzmény: (sb 192080)
sb
12 élménybeszámolót írt
12
12 éve tag
2017.01.05. 22:18
Kedves Bad Kleinkirchheim-szakértők!

Kérdésem: mennyire egyszerű a 8-as-12-es felvonó ill. 12-es-13T pálya találkozásánál átjutni az egyik oldalról a másikra?

Megy simán csúszva oda-vissza? Vagy csak akkor, ha sok hó van?Vagy cipelni kell a lécet mindenképp? Ha cipelni kell, mennyit?

Köszönettel.
tuja
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
2016.03.25. 11:40
Sziasztok! Néhány pontosítás és vélemény. Próbálok olyan dolgokat felhozni, amik az idelátogatóknak tanulságos lehet. Én is erről a fórumról próbáltam tájékozódni, de hogy tavalyelőtt március 12-én délután fél háromkor milyen volt a hó a 11A pálya balkanyarjában,....
A pályarendeszer lecsatolás nélkül nem sielhető be. Persze ettől még klassz és szerethető csak ez így megtévesztő.
A Bad and Ski panzió nem pályaszállás. Nem igaz hogy 160 m a legközelebbi felvonó. Még légvonalban sem, ráadásul van közte egy forgalmas út és egy patak, na meg vissza jelentős szintkülönbség. A síbusz megálló kb 100 m, az erős túlzás hogy a ház előtt áll meg. Tehát autó vagy busz a realitás. A síbusz reggel és délután negyedóránként jár, ingyenes, de az útvonala elég nehezen követhető a menetrend alapján. Érdemes egy kört menni pl első délután és megnézni hogy melyik felvonóhoz hol kell leszállni.
Krampusz
369 élménybeszámolót írt
369
16 éve tag
2016.03.18. 15:18
A négynapos ünnepet nagyon sok honfitársunk töltötte Bad Kleinkichheim pályáin. (Én is) A "Néhol minősíthetelenül rossz volt a hóhelyzet, olvadt, buckás , kásás," ezt mi hétfőn délután tapasztaltuk meg a 13-as pályán. Hát élvezeti értéke nem volt ennek a csúszásnak :)
Egész nap a St. Oswald-i részen voltunk fenn, (20,21,22,23 pályák) itt még javában tél van. Nem is volt gond a pályákkal. A nap végén úgy döntöttünk nem buszozunk, azt a 200 métert bevállaljuk a szállásig gyalog. Rossz döntés volt. Másnap nem követtük el ezt a hibát:) A család nagy kedvence volt még az 1,7 pálya is.
Előzmény: (Julu 188780)
Julu
53 élménybeszámolót írt
53
20 éve tag
2016.03.18. 09:03
A 4 napos ünnepet kihasználva síeltünk Bad Kleinkircheimben. Alapvetően tetszett, bármikor szívesen visszatérnék, de kedvencemmé mégsem vált.
Szállásunkkal abszolút elégedettek voltunk, pláne az ár-érték aránnyal, hiszen most a szállás ára fedezte a 4 napos bérlet árát is, és az 50%-os fürdő belépőt. Kerchleitn/ Dorf Kleinwild egyik házában kaptunk apartmant, a konyha és a fürdőszoba szinte új, és az egész nagyon tiszta. Sauna remek, kultúrált és ingyenes, a wifi meglepően jól működött.A lift viszont több 100 méter lett volna, inkább autóba ültünk, és lementünk a pályarendszer középső állomásához,a Nockalmbahnhoz.Már csak a velünk utazó kezdő kedvéért is tettük, ugyanis csak itt található kék pálya, vagyis a pályarendszer nem túl kezdőbarát. Szerettük volna beiratni őt egy tanfolyamra, de nem volt lehetőség rá,nem jött össze annyi nebuló. A magyar oktató , akit véletlenül a pályán találtunk sem volt túl rugalmas e tekintetben, pedig ott tanított néhány embert.Egyébként szinte csak magyar szót hallottunk.
A pályarendszer nagy, de jól áttekinthető. A pályák kellően hosszúak, változatosak, a 8-as fekete remek, és a St. Oswaldi rész is lendületes, a végét gyenge feketének mondanám. Tetszett a 19-es és a 21-es is. Néhol minősíthetelenül rossz volt a hóhelyzet, olvadt, buckás , kásás, de másnapra a ratrakok rendbe hozták. A St Oswaldi rész magasabban fekszik, itt valamivel jobb volt a helyzet.
Ízlésemnek kissé sok a húzós lift, de ez nem igazán számít. A lecsatolás és a pataknál való átkelés/cipekedés ugyan romantikus, ám mégsem nyerte meg a tetszésemet.Ez az egyetlen igazán negatívum a részemről, de azt hiszem csak azért van, mert öregszem...
P1270738.JPG
P1270783.JPG
P1270796.JPG
P1270803.JPG
Lacquo
19 élménybeszámolót írt
19
11 éve tag
2016.03.01. 17:05
Turracher Höhe után megnéztük a Bad Kleinkirchem-i pályát is. Előrejelzések szerint kevesebb havat és melegebb időt jósoltak erre a terepre. Ez sajnos majdnem így is volt. A Kaisersburgbahnnal egészen a csúcsig mentünk, ahonnan elkezdtük szépen megcsúszni a pályarendszer bal oldalát majd egyre haladtunk jobb irányba.
A pályák egy része jó volt, de sok helyen voltak jeges szakaszok. A pályarendszer túlsó részére egy kis aluljáró vezet amely le van padlózva gumival a kristálytiszta vizű patak mellett.
Ekkora pályarendszert bejárni egy nap alatt nem lehetséges.
Sajnos elég nagy volt a tömeg a pályán és az átcsúszások snowboarddal nem túl kellemesek, mert nagyon hosszúak. Volt egy csákányos szakasz (most nem jut eszembe melyik pályára vitt), ahonnan nagy lendülettel is annyira elfogyott a tempó, hogy a végén több száz métert kellett gyalogolni a következő pályáig vagy felvonóig. A fekete 8-as pálya tetszett. Kellően hosszú volt, alig voltak rajta, nem volt széttúrva és buckás sem. Könnyű feketének vagy erős pirosnak mondanám.
litespeed
6 élménybeszámolót írt
6
9 éve tag
2016.02.14. 20:35
köszönöm mindkettőtöknek
Előzmény: (TZoli 187483)
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2016.02.11. 08:59
Azért néha nem árt ellenőrizni sem a javasolt hivatkozást, különös tekintettel, ha transzléten keresztül van. Azonkívül, hogy pl. én nem tudok továbbmenni benne (lehet, hogy más gépen lehet), még ilyen mosoly topicba illő eredménye is lehet:
Kepkivagas.JPG
litespeed
6 élménybeszámolót írt
6
9 éve tag
2016.02.10. 11:45
kedves Pisti12, segítenél beazonosítani/megtalálni az emlegetett youdelyou oldalt? előre is köszönöm.
Előzmény: (Pisti12 187045)
Pisti12
19 élménybeszámolót írt
19
15 éve tag
2016.01.31. 19:13
01. 26 - 01. 30. csodálatos napsütéses idő tökéletes műhavas sífelület, nagyon kevés síelő, akiknek jelentős hányada hazánkból való. Wiesernock és Spittzegg csúcsokról induló pályák zseniálisak.A youdelyou oldalán minden nap 34-38 EUR áron lehetett jegyeket venni. Szállásunk a Luna Rossa apartman újszerű tágas de a felszereltsége nem az igazi az ágyak mérete csak 80/190 cm és mivel előttünk nem lakták egy nap kellett mire meleg lett, naponta 105 EUR/4 fő. A fürdő medencéjéből nézni a ratrakok munkáját nagyszerű élmény.
Remek síterep próbálja ki aki teheti.
Hó csak a sípályákon van
20160127-110659.jpg
20160127-112211.jpg
20160129-122809.jpg
Szücs Ágnes
2 élménybeszámolót írt
2
8 éve tag
2016.01.30. 23:54
A síterepek jók ! A szálláshelyet gondosan kell megválasztani! Véleményeket , hozzászólásokat érdemes elolvasni!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.