Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Schladming 4 hegy: Planai - Hochwurzen - Reiteralm - Hauser Kaibling
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Landhaus Amadeus**** - Szállás apartmanokkal, kétágas szobákkal Schladming mellett
ÜZENETEK (1205)Időben csökkenő Időben csökkenő
MazsiDrazsi
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2005.01.18. 10:44
Sziasztok,
mi február végén megyünk ide először. Ahogy látom, jól választottunk :-)

ÁKOS, ha esetleg utazás után tudnál néhány infot adni, hogy találtatok-e vkit (magyar) oktatásra, azt megköszöném.

MazsiDrazsi
hangya
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
2005.01.11. 17:48
Sziasztok!
Eddig nekem is ez a hely tetszett a legjobban, ahol síeltem :)
Mi évek óta ide járunk,csak sajnos az idén az egyetemi vizsgák miatt nem fog összejönni, de valahova nagyon szeretnénk elmenni síelni valahova közelebb, mert nekünk az ország keleti részéről kell utazni.
Nekem Schladming, mint kisváros is nagyon tetszik és nem tudom kinek volt élménye benne, de mi szerencsére mindig akkor jártunk ott, mikor éppen akkor volt az éjszakai féri szlalom-bajnokság.Ez különös élmény!
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2005.01.04. 11:28
Kedves Ákos!

Telepített embert nem ismerek, de például a kabinos lift középállomásánál van egy hütte (Kessleralm), ott dolgozik 4 magyar, akik biztosan segítenek ebben. Az egyik srác bajuszos, igazi magyaros arcú, a bejárattól jobbra szedegeti az asztalról a cuccokat..
Ha a hóviszonyok nem változnak, akkor Schladmingban a "nyulas" gyakorló pályákat javaslom. A térképeken nyuszi fejjel jelölik. A megközelítése, szerintem kicsit körülményes. A kabinos felvonó felső állomásáról kell indulni. A gyerekkel, hogy ne menjen el a kedve, inkább gyalog menjetek kb 500 méter (piros 7-es pálya). Ezt javaslom a kezdőknek is, bár valahogy fel lehet oda menni kocsival is... De ha odaértek, számos, számomra még addig ismeretlen eszközt találtok, ami megkedvelteti a kicsikkel a sielést. A felnőtteknek, meg vannak igazi lapos pályák, nem is olyan rövidek, és lehet szépen ekézni... Ezen a környéken csákányos felvonók vannak. A kabinos felső állomásához visszajutni már nem olyan bonyolult, lehet menni kék pályán. Azért Schladming a kezdőknek nem ideális, bár a pályák igen szélesek, de azért mégiscsak zömében pirosak. Kezdőknek ajánlanám a legelején említett hüttével szemben lévő négyüléses felvonót és arról leszálva a jobboldali pályát, annak a bal oldali ágát (ez a piros 12-es). A legjobb választás szerintem a gyakorlásra a Haus-i Höfiexpress. Szép, hosszú kék pálya, ezt a profibbak is élvezhetik. Ide kocsival kell menni, Haus-t elhagyva, mikor már a sárga kabinos felvonót is elhagyjátok, lesz tábla, hogy Höfiexpress a hegy felé. Menjetek fel, bár az út szerpentines. Onnan indul a lift. Itt a felsőpálya a király, de a kocsihoz is bátran le lehet sielni. Természetesen ezek a pályák is kapcsolódnak a rendszerhez, de a kezdőknek csak az autóval való
megközelítést javaslom.
Üdv.:

Kulacs
savolt
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
2005.01.03. 13:28
Szia Kulacs!
Mi jan.29.-én megyünk 1 hét Schladmingba RCI szervezésben az Alipne Clubba. A két feleség és a 4 évs gyereknek keresünk kitelepített magyar oktatót. Nem tudsz segíteni ? Köszi Ákos
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2005.01.01. 12:16
Szép egyhetet töltöttünk a Dachstein Tauerm síterepen. Néhány info az oda indulóknak. Előzetesen az interneten gyüjthetünk infokat, nekem a skiamade.at tetszik a legjobban. A jegyeket itthon vettük meg, kicsit olcsóbban. Kint töltöttük a karácsonyt 24-én már 14.00-kor bezártak a felvonók. Nagyon kevesen voltak az ünnepek alatt,aztán 27-től sokan lettek. Változás tavalyhoz képest, hogy a Hauser-Kaibling-i terep és a Planai között módosítottak a pályákon, így mostmár határozottan lejt a terep mindkét irányban. Nagyon szép a Haus-i fenti pálya, a 6-os. Szokás szerint szinte minden Hüttében lehet magyar személyzettel találkozni. Ha valakit érdekel valami, szivesen válaszolok.

Kulacs
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.