Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Risoul - Vars
síterep infó oldal
ÜZENETEK (362)Időben csökkenő Időben csökkenő
SkiJAM
17 élménybeszámolót írt
17
11 éve tag
2014.12.02. 12:10
Kedves rég itt járt Fórumozók!

A történet eleje ismerős, már megszoktad - január végén síelni indulsz az Alpokba - és a kötelező
tartozékok is megvannak. Közös vagy egyéni utazás, pénztárcabarát és prémium szállások, bulik, szauna,
borkóstoló, pókerverseny...
Igazad van ez a sítáborok 97%-ára igaz, ezt mindenütt megtalálod. De ha vetsz egy pillantást az alábbi
extrákra, akkor már egészen más a leányzó fekvése, nemde?
- Repülős utazás, ha neked kicsit sok(k) a 20 órás buszút
- Freeride, túrasí okatatások - ezután minden terepen magabiztos leszel és megspórolunk neked minimum 23 nagy esést.
- Lavinaismereti minitanfolyam (elmélet és gyakorlat) - tudod milyen veszélyek várnak rád a pályán kívül? Őszintén?!
Esti síelés és éjszakai hótalpas túra - ütős izgalmak, ha 6-7 óra síelés után sem bírsz leállni

Erre a már több éve megrendezett, idén kibővült táborunkba várunk benneteket is.

Időpont: 2015. január 31-február 7.
Helyszín: Vars, Franciaország (185 km-es pályarendszer)
https://sielok.hu/siutak-es-sitaborok/egyesulet/skijam/februar/
csabeszka
285 élménybeszámolót írt
285
14 éve tag
2014.02.16. 15:39
Az elmúlt héten itt síeltünk!

Pozítivumok: - olcsó volt: 110 euró a csoportos 6 napos bérlet és szintén 110 euró hét éjszaka apartmanban, ilyen árak ekkora pályarendszernél Au-ban elképzelhetetlen (+23.000 Ft volt az összes buszköltség)
- sok pálya (melyeknél a központi pályáktól való távolsággal csökkenő embermennyiség társult)
- kevés sorbanálás a lifteknél: 5 percnél többet a legritkább eseben kellett sorban álni
(-bár léccel voltam, de deszkásoknak nagyon jó különparkok voltak, ugratókkal)
(-pályán síelek, de hihetetlenül sok pályán kívüli sielési lehetőség)

Negatívumok: (Kis súllyal a latban): - messze van, de nagyon, haláli hosszú az út főleg buszon
- sok a (nagyon)lassú felvonó
- egyik felvonó fölött sincs bűra (az egyetlen kabinost leszámítva), így rossz idő esetén letép a szél és (vagy) agyon ázol a lassú felvonókban (is)

Ami viszont kiverte a biztosítékot (és nem csak nálam) az a pályakezelés, mert ez Au-hoz képest pocsék. Már a sítérképen majdnem az összes fekete és piros pálya úgy van bejelölve, hogy hóesés esetén nem kezelik azokat. Ez nem azt jelenti, hogy este megcsinálják és ha esik a hó akkor napközben nem mennek már ki rá (ez természetes lenne), hanem azt, hogy ha tudják, hogy másnap esni fog a hó, akkor ezeket a pályákat (mondom ez szinte az összes piros pályát és feketét érinti) nem ratrázzák le. Másnap este (a hóesés után) párra! esetlegesen kimennek. Következmény: piros pályák összetúrva, majd erre ráesik 10 cm hó, de mivel alatta összetúrt, ezért szűzhavazni sem egyszerű rajta. Volt (igaz csak 1-2 pálya) olyan pálya amire egy hét alatt egyáltalán nem mentek rá. Ha két napig nincs hóesés (ez csak egyszer volt) akkor csinálják meg a pályák döntő többségét.
Összeségében ez utóbbi dolog nálam nagyon lehúzza ezt a terepet (Nyilván, akinél egy hét alatt végig jó idő van mit sem vesz ebből észre semmit sem)
Ui.: akik már Fro-ban (Puy st. Vincent-ben) jártak tapasztaltak ilyet, de nem ekkora mértékben.
Nálam ezért csak hármas ez a síterep.
molnarf
31 élménybeszámolót írt
31
11 éve tag
2014.02.16. 06:07
Üdv.
Van egy koripálya Vars Le Claux-ban az üzletekkel szemben kb a buszállomással szemben(lefelé jobb oldalon ), és van egy másik Risoulban az alsó állomás és a szállodák mellett.
M.F.
Előzmény: (sielő1 166316)
vhooty
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2014.02.10. 19:57
Sziasztok! Pár hete jártunk itt, imádtuk a helyet, különösen a pályán kívüli lehetőségeket. Erről láthattok itt egy videót:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
bakjani
3 élménybeszámolót írt
3
11 éve tag
2014.02.06. 18:40
Nagyon jól indult egy 32 fős baráti síelés, a Francia Risoul-Vars régióban. A szállásunk Vars-ban, a **** pre st mary-ben van.
Ami elrontotta a kedvünket:
A második napon a wellnessben felejtett úszónadrágomat ellopták.
A mai napon du. pedig a sítároló szekrényében felejtette közülünk az egyik hölgy a szekrénykulcsot és 1 órán belül ellopták a sílécét.

Ennyi!!

Úgyhogy nagyon figyeljetek az értékeitekre, mert már itt sincs a megszokott "nyugati" biztonság.

Jana.
sielő1
8 élménybeszámolót írt
8
11 éve tag
2014.01.08. 21:11
Sziasztok,van információja valakinek arról, hogy korcsolyázni lehet-e Varsban,és milyen feltételekkel?
köszi
randras66
18 élménybeszámolót írt
18
11 éve tag
2013.12.25. 14:04
sziasztok, ha járt esetleg valaki az elmúlt években a Constellations-ban, kérem írjon pár mondatot, tényleg felújították-e, mert legutóbb úgy 6-7 éve borzalmas tré volt még. Az irodák viszont esküdöznek, hogy már ok. Nagyon köszi.
Szilvásgombóc
108 élménybeszámolót írt
108
14 éve tag
2013.12.20. 01:24
Itt fent van minden info, kepekkel, videoval, pontos terkeppel:
http://vars.com/hiver/fr/varspark-eyssina.asp
Előzmény: (gabord18 164374)
gabord18
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2013.12.15. 19:50
Sziasztok!
A pálya térképén nem láttam snowparkot.
Valaki meg tudná írn, h van vagy nincs?
molnarf
31 élménybeszámolót írt
31
11 éve tag
2013.04.01. 17:22
Ha Franciaországban jártok , ne keressétek a mikrosütőt !!!
Ők már régen ellenzik és elkezdték kiselejtezni a hátrányos tulajdonságai miatt : a mikrosütők mikrohullámú sugárzással működnek , ami egyszer melegít ,másodszor megöli az összes létező élőlényeket , hasznosat és károsat egyaránt. Minden egészséges növény egy élőlény,(pl. bab, zöldborsó,répa, de a friss húsban is van élővilág !! a fagyasztottban már nincs )
káros élőlények a baktériumok.--- Előttünk járnak sok évvel !!
M.Feri.
Julu
53 élménybeszámolót írt
53
20 éve tag
2013.04.01. 11:00
Március utolsó hetében ekkora hóra ill. havazásra nem számítottunk! A 6 napból három ilyen volt, sűrű havazás, köd, felhő. Előfordult, hogy az orrunkig sem láttunk, így fél nap után lecsatoltunk, mert számunkra élvezhetetlenné vált a siklás.Azonban a maradék 3 napban kiélveztük a terep adottságait, és hatalmasakat csúsztunk. Besíeltük egyik szélétől a másikig az egész síterepet.Tetszett a pályák vezetése, lejtése. Valóban sok az átvezető sztrádaszakasz, és a liftek egy jó része is lassú , de ez hozzátartozik az ottani fillinghez, és nem foglalkoztunk vele.Az olimpiai pálya nagyon jó, és van még néhány dinamikus lejtésű piros pálya. A kékek olykor átmennek pirosba, néha nehézségeket okozva kezdő társunknak.
Én bármikor szívesen visszatérnék erre a sípálya rendszerre, mindenkinek javasolni tudom, aki választani készül francia viszonylatban.
Ebben az időben rendeztek egy snowboard (ugratós) versenyt,így sok boardos rótta a pályákat. Eljövetelünkkor pedig az eddigi rekordot (251 km/óra) megdönteni készülő gyorsasági síverseny kezdődött.
Az út odafelé Szlovénián keresztül kevesebb, mint 15 óra. Visszafelé sűrű havazásban indultunk, a völgyben zuhogó eső fogadott, majd a Briancon és Olaszo. közötti hágón újra nagy hóban kellett autókáznunk. Szerencsére a hólánc felszerelését megúsztuk, de akik későbben jöttek errefelé, lehet, hogy már használniuk kellett. Egész hazáig zuhogott az eső, így több, mint 16 órán át utaztunk.
Vars,Res. Ecrin de Neiges: 2 szintes 2 fürdős, 2 wc-s 8 személyes lakást kaptunk 6 főre. Francia viszonylatban hatalmas volt, szép kilátással az oldalsó pályákra. Szuper volt, csak a mikro hiányzott, helyette normál sütő volt , ami ugye nem helyettesíti melegítésnél a mikrót. A recepciós hölgy kedves volt, rugalmas és figyelmes, igaz mi jól beszéljük a franciát. Kb 150-200 méterre esik a legközelebbi lifttől.
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2013.03.18. 22:57
Engem is érdekelne egy márc 31-ig érvényes szlovén matrica
Julu
53 élménybeszámolót írt
53
20 éve tag
2013.03.18. 18:55
Hihetetlen mennyiségű hó esik Vars-ban még most is. De jó! Szombaton (márc.23.) kezdődik a turnusunk.Ilyen későn még sohasem mentünk, ezért féltünk, hogy már nem lesz elég hó. A honlapjukról és a FB-ról tájékozódunk .
-Jön valaki ebben az időpontban?
-Esetleg volna megmentett szlovén autópálya matricája itt valakinek?
-Res.Ecrine de neige tapasztalat?
szaszuka
66 élménybeszámolót írt
66
16 éve tag
2013.02.17. 10:43
Sziasztok, köszönöm az utóbbi hozzászólásokat. Annak idején én "kóstoltam be" először ezt a fórumon agyondicsért síterepet az elavult felvonórendszere miatt és meg is kaptam a magamét. Továbbra is úgy gondolom, hogy vannak ennél jobb helyek Fro-ban ebben az árkategóriában.
solbnet
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
2013.02.13. 19:45
Sziasztok!

Mi (3-an fiúk) Február 2-9.-e között voltunk Risoul-Vars síközpontban. A szállásunk Vars-st marie-ben volt egy papíron négy csillagos, 2011-ben épített apartmanházban. A szállás maga rendkívül egyszerű, két légterű, a konyha viszont jól felszerelt volt. Az épületben található volt wellness részleg is melynek színvonala pffffffff. De végül is síelni mentünk, lássuk a síterepet. Nos a pályarendszer nekem nagyon tetszett, a 6 nap alatt gyakorlatilag besíeltük az egészet többször is. Francia módra sokszor gyakorlatilag nincs különbség piros és kék pálya között,(pl clos des alpes Ausztriában sima piros :) ) ezért nagyon sok a jó sebességű pálya. Kedd este erős havazás kezdődött ezért reggelre friss hóban tudtunk síelni, pályán kívül is. A felvonórendszer, mint ahogy már többen említették meglehetősen elavult,a liftek némelyike megmosolyogtató, és a legtöbb nagyon lassú. Kintlétünk idején kifejezetten hideg volt, ráadásul majd minden nap erős volt a szél, ami sok pálya tetejéről lefújta a havat így azokon gyakorlatilag tükörjég maradt csak. Bennünket igazából semmi sem zavart, hatalmasat síeltünk, és mint már annyiszor Franciaországban, most is nagyon jól éreztük magunkat.
dombi
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
2013.02.10. 16:40
Sziasztok!
Féláron eladó 2013.02.02-án vásárolt havi szlovén matrica.
dombi6@gmail.com
kutyaütő
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
2013.02.01. 16:35
Most csatoltunk le. Hat napot síeltünk, ebből öt verőfényes napsütésben. Szállásunk Varsban van, és elégedettek vagyunk vele. A környezett rendezett, a pályák szintén. A sítérkép használatáról annyit, hogy társaságunkban még az első napon mindenki próbálta értelmezni, ám ez hasztalan időpocsékolásnak bizonyult.

Ösztönösen viszont könnyen menni fog. Az idő múlásával szintén ez a helyzet. Egy ekkora pályarendszer kiválóan működik a nélkül, hogy akár egy helyen is legyen kihelyezett óra. A "hüttékben" készségesek voltak, még ha nem is beszéltük nyelvüket. Érdekes volt a csönd napközben sehol sem szólt zene.

Egy érdekes időutazásban volt részünk, mivel a liftrendszer a XX. századból maradt itt. Negyvennégy évesen több liftet magáznom kellett. Itt van egy nagy pályarendszer és nincs egy ülős kabinos lift. Például van olyan 2360 méter magas csúcs ahova ülő lift nem megy. A húzó lift az első ötven méteren háromszor úgy herén vág, hogy azok a mandulákkal keverednek. Van egy kabinos lift, amiben állva utazunk. Egy alkalommal használtuk, utolsóként szálltam be és menet közben balga módon nekidőltem az ajtónak, ami egyszerűen el kezdet kinyílni, de csak tíz centire mert elpattantam onnan rögvest.

Egy Olasz, Osztrák üzemeltetővel egy igazi síparadicsom lehetne, így ezt ők szerintem balkáninak titulálnák. Félre ne értsetek, csodálatos élményben volt részünk így is, és azt mondom gyertek síeljetek Varsban, Risoulban! Legyen hozzá szép időtök és jó havatok!Baráti öleléssel Révész Robi
lorka
73 élménybeszámolót írt
73
14 éve tag
2013.01.27. 14:52
Ma jöttünk haza, Vars-ban síeltünk egy hetet.
Érkezéskor + első nap esett 30-50 cm friss hó, itt abba is hagyhatnám a beszámolót és a képzeletre bíznám a többit...

De azért mégis: nagyon jól kialakított/adottságokkal rendelkező síterep, változatos pályák, aránylag könnyen, sokféleképpen el lehet jutni bárhonnan bárhova, persze a 180km-hez képest.300napot süt a nap/év.
A csoportból sokan át sem síeltek a Risouli részre, a Vars-i is elég változatos, de nekünk persze a térkép jobboldali szélére eső Clos des Alpes pálya volt a kedvencünk, meg a többi, Homme de Pierre(kőember) csúcshoz tartozó pályák. Ezen a csúcson van egy nagyon kellemes Hütte, a hátsó völgy felé néz a terasza, nincs nagy tömeg, először észre sem vettük. Felmerült bennem a kétség, hogyha történetesen a térkép jobb szélén laktunk volna, akkor talán a Peynier(baloldali) pályákért lelkesednénk, ez nyilván alkati kérdés, igaz, az sem lehet véletlen, hogy ilyen messzire utazunk...
A hátsó völgy,Chardon-felvonó,stb, ígazi fehér tenger, csak hegyekből vannak a hullámok, elhagyatott, ameddig a szem ellát, csak fehér, hóesés után itt óriási szűzhavazások voltak, még a pályákon is volt 20-30 cm friss hó.
A kezdeti hóesés után egy nap volt nagy szél, a lenti pályákon ilyenkor is barátságos, a többi négy nap verőfény, a legmagasabb csúcson is szélcsend(igaz, nem mindig), de ilyet én eddig még sehol nem tapasztaltam.
Risoulban van Airbag, aki szeretne megtanulni ugrani, annak nagy élmény,(egy ugrás+egy gratis 2E, 3ugrás 5E) aki már tud, annak kevésbbé érdekes, kicsi az ugrató, de Varsban rengeteg különböző ugratós pálya van.
Mikor ottjártunk egész héten a gyorssízők versenyeztek a KL-pályán, 245km a rekord, ha jól emlékszem, -ez a pálya le is volt zárva, pedig nagyon tetszetős, legalábbis az alsóbb része, szépen kezelték, a többi fekete pályát pedig meghagyták buckásnak(fél méter friss hó) ezekből egy elég is volt. A fekete pályákat egyébként mindenhol ki lehet kerülni.
Az l'Ecrin des Nieges -ben laktunk, a francia beszámolókhoz képest kifejezetten jó, a fürdőben van törülközőszárító, felszerelt konyha.A valóságban 150-200m a pályákig, viszont a vars-i oldalról bárhonnan haza(közel, nem házig) lehet csúszni, nem kellett parázni az utolsó felvonóval. Mi kp-ben fizettük a kaukciót, másnap kirabolták a recepciót, úgyhogy ment a huzakodás a visszautalásról, aki teheti, kártyával fizessen.
A buszunk- Unitravel- több helyre is ment, több csoport, Ny-Mo-on is szálltak fel-le, az ilyen nagyon aggasztó, tünt el felszerelés a csoportból, persze visszafelé meglett, de bérelni kellett, felelős persze nincs, visszafelé hajnalban leszáltak néhányan, és én véletlenül megkerültem a buszt, és megláttam a bőröndömet a sötétben a földön, a távozók csomagjai között, szerencsén múlt, a sofőrök minősíthetetlenek voltak, de a helyzet eleve problémás és minden megállónál figyelni kell.
Nem panaszként, hanem tanulságként írom ezeket a problémákat, mert ezek a helyzetek sem tudnak eltántorítani attól, hogy legközelebb is Franiaországig menjek síelni, akár busszal, akár ugyanide, de a kíváncsiság valószínűleg másik terepre visz. Többen mondták, hogy ennyire szuper helyen még nem jártak, és én is így vagyok vele.
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2013.01.24. 08:46
Szia!

Sok mindent el lehet mondani a francia apartmanokról, de egyet nem, hogy a konyha rosszul felszerelt. Igen jól felszerelt valamennyi apartmanban a konyha. Általánosságban:

- 4 db elektromos főzőlap
- grillsütő
- vízforraló
- mosogatógép
- evőeszközök teljes palettája
- lábasok, edények

Amit feltétlen vinnetek kell az a mosogatógépbe tabletta, kevés mosogatószer (egyéb dolgok elmosásához), dörzsi, illetve pár olyan itthoni fűszer, ami ott nincs (paprika, vegeta, stb...), de kb. ennyi!

Effektíve konyhai dolgot ne vigyetek semmit, max krumplihámozót, ha nem szerettek késsel dolgozni.
Előzmény: (molnarf 152074)
molnarf
31 élménybeszámolót írt
31
11 éve tag
2013.01.23. 12:00
Üdv.
Csoda szépek ezek az árak !!!
Ezek szerint vinni kell mindent , de lenne egy kérdésem : milyen konyha van az ottani apartmanokban ? hány emberre jut 1 tűzhely ?? vagy vinni kell 1 camping tűzhelyet is ha akarok főzni valamit ?
--Január 25-én utazunk Varsba , várom válaszod !!!
M.Feri
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.