Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Saint Gervais Mont-Blanc
síterep infó oldal
ÜZENETEK (83)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lew
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2007.03.01. 17:48
Sziasztok! Meg tudná valaki mondani, hogy át lehet e valahogy sielni vagy liftezni Olaszországba?
szife05
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2007.02.28. 13:25
Sziasztok!
Egy sajnálatos balesetből kifolyólag bokasérülést szenvedtem és így nem tudok elmenni a Március 9.én Franciaországba,Saint Gervais-be Mont-Blanc-ra induló sítáborba.
A helyemet szeretném értékesíteni.
Az ár:45000FT, amely tartalmazza:
-autóbusszal való utzás árát
-egy heti síbérlet árát
-apratmanban való elhelyezés árát
Rentgeteg fiatal,remek társaságban Franciaország egyik legexluzívabb síterepén, 450 km sípályával.

Akit érdekel a mobilomon mindig el tud érni: 0630-40-90-217

csili
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2007.01.21. 16:49
Sziasztok!!

Pénteken jöttem haza St. Gervaisből.
1-2 infó......

Út: M7 - 8as útvonalon mentünk...... nem érdemes az M1 felé menni, mert hosszabb kb 100km-el, teli van trafipaxal és a 8ason is simán lehet normális tempóban menni. Odafelé megálltuk az olaszoknál aludni, de összeségében kissebb nagyobb megállásokkal kb 14 óra volt az út, de kerülni kellett valahol asszem az olaszoknál, mert le volt zárva valami. Visszafelé 13 óra volt, de akkor meg Milano környékén ültünk a dugóban.

Pálya: Havat nem sokat láttam, bár egy keveset össze tudtak túrni egy pár pályára, de sajna csütörtökön elkezdett szakadni az eső, úgy hogy max vizisíelni tudtuk volna..... volt 1-2 pálya ami tiszta jég és sár volt...
A hegyi kocsmák elég drágák...Pl: egy nagy korsó sör (asszem 8dl) 12 euro, sültkrumpli virslivel 10 euro...

Szállás: A Panoráma apartmanházban voltunk. Elég kultúrált volt, bár mint jó francia szokáshoz híven olyan volt hintha törpéknek tervezték volna.
Kicsik a szobák, a francia ágyat még a legjobb indulattal sem nevezném annak, kevés szekrény, ja és nincs mikró csak grillsütő.......stb.

Összeségében, ha lett volna hó akkor egész jó lett volna, de azért még mindíg Olaszország a nyerő.

Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2007.01.12. 18:55
Odafelé Svájcon át mentünk, vissza Itália földján keresztül. Hogy miért, azt nem tudom.
Peteed
8 élménybeszámolót írt
8
20 éve tag
2007.01.12. 15:39
Sziasztok!

Aki volt itt síelni, attól kérdem, hogy a polaris szervezéssel merre mentek? M1-en Hegyeshalom felé v az M7-8 as főúton. Ill, hogy ha az M1-en akkor gondolom Svájc felé ahova nem árt útlevelet is vinni:)
Köszi!
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2007.01.07. 20:34
Nincs túl sok tányéros, meg csákányos. Szerintem nem lesz gondotok a pályákkal sem.
gp-velo
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2007.01.07. 14:58
Helló! Van valakinek deszkás tapasztalata a hellyel kapcsolatban? Senki nem profi a csapatban és kiváncsi lennék milyen a hely. Mit próbáljunk ki mindenképpen, és mit kerüljünk el messziről? Ha nem akaruk a tárcsás felvonókkal "száguldozni" milyen pályákra juthatunk el a többi felvonóval?
Előre is köszi az infót! Peti
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2007.01.03. 19:51
Biztos nem az, csak vicceltem. Szerintem mindenki mehet, aki már egy kicsit tud csúszkálni. A húzósabb helyeken összekötötték őket, hogy ha valaki leesne magával rántsa az egész csoportot.
Félretéve a tréfát, ha valaki nem sajnál rá ennyi pénzt, érdemes lehet kipróbálni.
G. Nóra
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2007.01.03. 00:19
Igen, vszleg ugyanarról a túráról beszélünk. Tudom, hogy elég drága, de lehet, hogy kipróbálnám. Persze csak akkor, ha nem életveszélyes...
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2007.01.03. 00:06
Az én utitársaim is voltak valami hegyivezetős gleccsertúrán, de oda nem csak vérprofik mehettek, hanem például az egyik utitársam majdnem kezdő barátnője. Engem a hihetetlen rettegés tartott vissza ettől a programtól, nameg a borsos ára. Most nem tudom ez a két túra amiről beszélünk ugyanaz é.
G. Nóra
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2007.01.02. 22:56
Halihó mindenkinek!
Pár nap múlva tűzök St. Gervais-ba(/be?), még soha nem voltam ott, és kiváncsi vagyok a tapasztalataitokra! Az egyik korábbi fórumozó írta,idézem:
"Voltam gleccsersízni is, ami az Aiguille Du Midi-ről indult 3842m méter magasról, lefele a Valleé Blanche-ba...nehéz és veszélyes terep, kaptunk hegyi vezetőt, megfelelő lécbiztonsággal rendelkező, józan, és hidegvérű emberek vágjanak bele, ott végleg nincs helye a vagánykodásnak!!"
Marhára érdekelne ez a gleccsersí dolog, csak egy kicsi félek tőle, és nem tudom, hogy be merjem-e vállalni. Próbálta már más is? Tényleg nagyon gáz?
sharpboy
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2006.04.03. 09:54
Vehehe... :D
Te is nagykirály vagy dzsordzsi hogy csak a fikkantás miatt billentyűzetet ragadtál! Hajrá hajrá informatív hozzászólások :)
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2006.04.03. 00:00
Nagy király vagy shaprboy, örömmel vegyes irigységgel vette mindenki tudomásul h megvolt a recepciós csaj, mostmár talán nem is kell erre több célzást tenni.
sharpboy
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2006.04.02. 20:09
A recepciós lányok szerencsére tudtak angolul. Különben nem sikerült volna Caru-val oly .. hm.. 'bensőséges' viszonyt kialakítani :D
De a recepciós lányok kedvessége és a recepciós srác, Ken jófejségével ki is merült a pozitívum az apartmannal kapcsolatban...
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2006.03.24. 20:08
Üdv!
Nekünk nem volt problémánk az apartmanokkal, lehet hogy pechetek volt. A pékek is időben nyitottak.
Nyelvismeret:
A szálloda portáján viszont beszéltek angolul nem? A szaunáról tudom hogy melyikről van szó :)
Összességében nekem a sok lassú lift ellenére tetszettek a pályák, nameg, azért nem mindegyik lift csiga. A rendszer túloldalán voltatok? Szerintem ott voltak a legjobb helyek.
Amúgy a mi térképünk nagyjából stimmelt, legalábbis én nem vettem észre hogy ne stimmelt volna, pedig majdnem az egészet besíeltük.
sharpboy
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2006.03.23. 14:11
Sziasztok,

Mi márc 5. - 11. között voltunk St. Gervaisben, a már említett Panorama panzióban. Azért választottuk idén Fro.-ot, mert mindennel együtt 15E forintal olcsóbban jött ki, mint a második helyezett Sella Ronda Olaszo.-ban.
Nos, utólag nem 15E-et, de sokkal többet is megadtunk volna Sella Rondáért, de már csak Olaszo.-ért is!!!
Ez volt az első síutam Fro.-ba, így nem vagyok a téma szakértője, csak a mostani benyomásaim alapján fogalmazok véleményt.
Előre tudtuk, hogy lesz negatív oldala a választásunknak, mivel messzebb van, stb, de úgy gondoltuk majd kárpótol minket a hatalmas pályarendszer, a Mont Blanc látványa, az olcsóság, stb.
Nos, ez nem jött be sajnos....

Már az odaúton szívóágra kerültünk, elkaptuk a hóesést Németországban és Svájcban (a buszos kollégáknak köszönhetően Genf felé mentünk), így a 20 órás út 34 órásra dagadt. Megastau volt mindenhol szinte. Ez mondjuk nem a franciák hibája, ez csak a bemelegítés volt. A helyszínre érve jöttek a finomságok. A 6 fős apartmanhoz 5 db takarót adtak, abból az egyik dupla volt, a duplaágyhoz. A recepción próbáltunk kérni egyet, közölték hogy 14 euróért lehet bérelni (!). Egy órán keresztül magyarázkodtunk, hogy 6an vagyunk fiúk, oké hogy duplaágy, de nehogymár ketten takarózzunk 1 takaróval. Teljesen hülyének néztek minket. Meg sem értették miért akarunk mi még egy takarót!
Ekkor már éreztük hogy itt nem lesz olyan kellemes olasz vendégszeret...
Nagyjából hasonló élmények értek végig minket, fizetős volt a távirányító ! :)) a TV-hez, a szaunába max 2 ember fért el abból az egyiknek majdnem a kályhára kellett ülnie, alapból kevesebb evőeszközt találtunk de a leltári lapon rajta volt hogy a hiányt ki kell fizetnünk majd (és meg is próbálták kifizettetni), a boltok random nyitvatartással mentek (a pék papíron 7kor nyitott, volt olyan hogy 8.20kor még nem volt nyitva)...
Ami a legszebb, hogy nem tudnak nyelveket. Vagyis úgy tesznek mintha nem tudnának. A városi tourist office-ban a 3 hölgy csak franciául beszélt. Bár én rájöttem, hogy maximálisan igaz az, hogyha franciául megkérdezem őket, hogy tudnak e angolul, akkor már hibátlan oxfordi kiejtéssel válaszolnak, míg azelőtt csak rázták a fejüket....
A pályák sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ha este esett egy kis hó akkor már nem ratrakoltak, otthagyták az előzző napi buckákat is, a térkép köszönőviszonyban sincs a tényleges helyzettel (van olyan pálya ami a valóságban kész sincs még). Az időjárás miatt 2 nap absz. nem síeltünk, a többi szódával elment. Ja, adalékként a pályák 10%a folyamatosan le volt zárva a lavina miatt...
Azt mellékesen említem meg, hogy ennyi balféket a sípályán még seholsem láttam. 5en akarnak beszállni a 4 fős ülős felvonóba, majd miután miattuk leállították az egész felvonót még elkezdtek vitatkozni a felvonókezelőkkel, számtalanszor bennmaradnak a felvonóban majd jajveszékelve sipítoznak, ááh nagyon gáz.

Szóval summa summárum olcsóság ide vagy oda, nem érte meg ezek mellett a negatívumok mellett a túra. Inkább fizetek többet, de Olaszországban vagy Ausztriában jobb a hangulat (ez mondjuk inkább csak Olaszo.-ban igaz:), ezerszer jobb pályák vannak jobb felvonókkal (itt valahogy úgy tűnt hogy fél órát felvonózok az igen rövid pálya tetejébe, a 2 perc csúszásért), kedvesek az emberek (tudnak nyelveket), úgy általában értenek a vendéglátáshoz (Kaprunban 2 órával lekéstük a portát, ahol persze kedélyesen megvártak minket, ingyen biztosítottak pótágyat, amit felhoztak az apartmannba majd meg is ágyaztak rajta este 10kor...), közelebb van, és az egésznek jobb a fílingje. Sose buliztam nagyobbat síelésen mint tavaly a Latemar hüttében, pályazárás után!

Egy szó mint száz, soha többet franciaországi sítúra!

UI. Azért van kedves emlék is... A recepciós lányok... Azóta is szerelmes vagyok Carolinne-ba hihihi :)))
Ervin
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2006.03.03. 15:08
2350m korul van a felvono teteje, ez tenyleg alacsony. A palyarendszer hatalmas, St. Gervasisbol ha atmesz Megeve fole, max. 2 orat csuszhatsz, aztan indulni kell vissza. Ettol fuggetlenul be lehet sielni, vannak vizszites "felvonok" a volgyek felett. Alpe'd Huezben szerintem is kicsit unalmasabbak a palyak, kiveve a Sarenne gleccsert, de az ugye nem mindig sielheto. Osszessegeben ha nem lenne Chamonix ott a szomszedban, en mashova mennek.
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2006.02.06. 19:09
Üdv!
Valószínűleg együtt voltunk.Én is hozzáteszem akkor a kis véleményemet:
Sok jó pálya van, de több helyen lassúcskák a liftek. A növényzet zöld ezért nekem ilyen szempontból jobban tetszett mint Briancon. A hóbiztosságban valószínűleg Alpe'd huez mögtt van ám nekem sokkal jobban tetszett, mert változatosabb. Bár Jan 18. án esett utoljára hó, a pályák egész jók voltak, ugyanis a hideg miatt a lehullott mennyiség megmaradt.
peterkorm
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2006.02.05. 22:12
Én ma jöttem haza-a pályák jók voltak, bár picit melegedett az idő, szórakozni a pola**s-si átvitt minket Chamonixba, illetve a helyi kocsmát is feldobtuk picit:-) Voltam gleccsersízni is, ami az Aiguille Du Midi-ről indult 3842m méter magasról, lefele a Valleé Blanche-ba...nehéz és veszélyes terep, kaptunk hegyi vezetőt, megfelelő lécbiztonsággal rendelkező, józan, és hidegvérű emberek vágjanak bele, ott végleg nincs helye a vagánykodásnak!!
fz
136 élménybeszámolót írt
136
18 éve tag
2006.01.05. 17:41
Ha jól sejtem, voltaképpen a Megeve néven ismert terepről beszéltek.

Tavaly vettem fel a listámra, mint kipróbálandó terepet, de nem beszéltem még senkivel, aki volt ott. Olyanok véleményére lennék kíváncsi, aki a 3 völggyel, Val d'Isere/Tignes -el, Briancon-bal, Alpe d'Huez-zel, a Paradiski-vel (Les Arcs-La Plange) tudja összehasonlítani, hogy egy kicsit perspektívába tudjam helyezni. Nem nagyon alacsony a pályarendszer? Nekem elsősorban ez az aggályom. A másik, hogy tényleg normálisan besíelhető terep, vagy csak önálló kisebb részek völgyben összekötött láncolata? Milyen a liftrendszer, ez Franciaországban mindig probléma.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.