Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Les 2 Alpes
síterep infó oldal
ÜZENETEK (652)Időben csökkenő Időben csökkenő
oqhtq
2 élménybeszámolót írt
2
8 éve tag
2018.01.06. 11:08
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

nagyon jó volt les 2 alpes csak az átkötőszakaszokat találtam soknak ami bordosként nem tetszett
bertazs
107 élménybeszámolót írt
107
11 éve tag
2017.12.28. 19:21
Nem tudom, hogy egyénileg, vagy szervezetten mennél, de több síutakkal foglalkozó társaság (pl. SkiJam, Síutak.ro, stb.) is ajánl francia utakat busszal szállással síbérlettel több síterepre is, nagyjából ugyanazon az áron. Én pl. ezért inkább Risoul- Vars-ot, Briancont, 3 völgyet, ajánlanám inkább. Les Orres is már véleményes. Ha azonban mégis Les 2 Alpes mellett döntesz, figyelj nagyon a szállásválasztásnál és csak optimális hóhelyzet esetén érdemes oda menni. Nekem személyesen ez a francia síterep tetszett a legkevésbé (és nemcsak a kevés hó miatt...) az általam meglátogatottak közül, de ez egy szubjektív vélemény.
Rossi
252 élménybeszámolót írt
252
19 éve tag
2017.10.18. 13:20
Persze sok vélemény szerepel már itt is a fórumon, érdemes olvasgatni, sok élménybeszámoló is van képpel.
Magam részéről annyit tennék hozzá, hogy szerintem megéri, igaz én akkor voltam kint, mikor kb fél méter friss hó esett és igazán ki lehetett használni a terep adottságait. Különösen jó a Fee szektor, a Bellecombe szektor, izgalmas a La Grave, illetve friss hó esetén a település feletti feketék. Amit ad pluszban Ausztriához képest: óriási hegyek, hosszú, széles pályák, árban jóval egy hasonló osztrák terep árszínvonala alatt (hütték persze nem), valamint szemben Alpe d'Huez. Mérlegelni kell a hosszú utazást és valóban szállásnál körültekintően kell választani, vannak azért igen puritán, szűk, lepattant apartmanok.
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2017.10.18. 12:06
Ha elolvasod a korábban itt jártak véleményét, akkor az alapján eldöntheted, hogy kipróbálod ezt a terepet vagy nem. Ha jól akarod érezni itt magad, akkor jól is fogod. Én csak a szállás körültekintő kiválasztását ajánlom figyelmedbe.
zoltan_apaczai
7 élménybeszámolót írt
7
12 éve tag
2017.10.14. 19:01
Sziasztok

véleményeteket szeretném kérni Les Deux Alpes sítereppel kapcsolatban.Érdemes ill. megéri kipróbálni vagy maradjak inkább az osztrák síterepeknél ?

köszönöm

Zoli
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2017.01.31. 16:51
sziasztok

mi január 22-27-ig 6 napot síeltünk Les 2 Alpes síterepén.
busszal mentünk, egy orelle-i kitérő miatt 21 óra volt az út, ami elég sok és fárasztó...

az Ours Blanc nevű szálláson laktunk, pálya kb 30m-re, sherpa, fő utca is közel, tehát jó helyen volt.
pár éves lehet csak az apartmanház, jól felszerelt, volt mosogatógép, főzőlap, stb. a szobák méretével sem volt gond.
a lenti medencét is lehetett használni, azonban a szauna, wifi, tv fizetős.

árak: bagett 1.2 eur, tej 0.9 eur, étterembe egy pizza 10-12 eur, fondü 20 eur.

2 felhősebb és 4 napsütéses napunk volt, úgyhogy az időjárásra nem lehet panasz, de a hó az alsó részeken tényleg kevés, és kb a negyedik napra mindenhol elkezdett a pálya kis kavicsos lenni, ami nem túl szerencsés. egy jó nagy havazás ráfért volna a terepre.

a pályákról a térképen jobbról balra haladva:
a Vallee Blance rész/hegy abszolút nem működött valószínű a hó hiánya miatt, itt nem mentek a felvonók.
a faluból induló 2 Alpes részen vannak a kis zöld pályák, kezdők tudnak itt gyakorolni.
a Diable részen a Diable felvonót minden nap használtuk, 6 üléses, gyors. pályák itt se nagyon mentek.
a Cretes részen van pár gyakorló zöld és kék pálya pl Cretes. itt tudnak még gyakorolni a kezdők.
a La Fee részen a hosszú kék pálya egész jó lenne, ha nem lenne benne egy kb 300m hosszú nyílegyenes szakasz. itt pár pályán már kilátszott a talaj.
a Toura részen van a snowpark, itt már a hóhelyzet is jobb volt, viszont a park részen a térképen rajzolt 20-30 elem helyett kb a negyede volt megcsinálva/megnyitva.
és van a Glacier rész, itt már hó is van bőven, a legjobb pályák is itt vannak, ezáltal mondjuk több az ember is fent. széles, hosszabb kék pályák, pl Glacier, Signal, Jandri5.

a végére hagytam a hely negatívumát amit snowboarddal nagyon megéreztünk: rengeteg egyenes szakasz van, ahol néha nem elég a lendület, pedig boardozok már pár éve...sível talán élvezetesebb.
ja és voltak velünk kezdők is, és ami a pályaszínezést illeti érdekes "kék" pályák vannak.
a Jandri pl. slow zone, meg family zone, ehhez képest olyan letörések vannak néhol és délutánra tiszta jég és buckás az alja...
összességében több hóval nem rossz hely, meg jópofa hogy 3600-ról lejöhetsz 1600-ra, meg nyáron is síelhetsz, de szerintem túl van értékelve.
Fabian Melinda
1 élménybeszámolót írt
1
7 éve tag
2017.01.27. 21:56
A mult heten sieltunk egy nagy erdelyi csoporttal 2 Alpes siterepen. A siterep nagyjabol rendben kiveve hogy nem tudatja az utazasi iroda hogy bizonyos szallashelyeket nem lehet turista busszal megkozliteni (ugyebar nem gondolhatjak hogy a csoport Trabanttal erkezik) tehat a program ugy kezdodik hogy buszrol lekerul kb. 150 200 csomag, kisbuszra begyurva, majd a szalloda bejaratig kb. 300 m kutyagolas a tonna cuccal. Ugy ossze kavartuk a csomagokat hogy meg 1 ora utan is keringtunk a szallason az elcserelt cuccokkal. Es akkor most jon a java akkor nem is almodtunk olyasmirol, hogy esetleg valaki el is lophatta a hianyzo taskat vagy lecet akar bakkancsot. Ez nem is tortent meg a le es fel cihelodesnel de aztan sajnos megtortent egyenessen az apartmanbol egy hajnalban amikor a baratainktol mindent elvittek az eloterbol. Bakkancsok, sisakok, sikabatok es minden ertek ami ezekben volt. Szoval nem kellemes reggel erre ebredni egy kellemes sivakacio alkalmaval. Ugyhogy mindenki nagyon vigyazzon mert receptio nincsen csak 1 2 orat egy nap ejjel nappal az ajtok nyitva vannak. Tobb bejarat van, kulso folyosok. Meg a sitarolo sincsen bezarva bar ejszakara. Ja es kamerarol ne is almodjunk sehol a kornyeken.
UGYHOGY NAGY FIGYELEMMEL LEGYETEKMERT SENKI SEMFIGYELMEZTET, PEDIG UGY TUNIK A RENDORSEG MAR NEM ELOSZOR JAR OTT ILYEN UGYBEN.
A SZALLASHEJY NEVE Rezidence Flacon dor Deux Alpes.
ILDIKOPETHO
3 élménybeszámolót írt
3
7 éve tag
2017.01.27. 16:50
A tolvajt sajnos nem tudjuk ki és mi, az áldozat a bűnös , mert bárkire rákeni , h. elcsente a cuccát. Sajnos , mind gyakrabban szembesülünk a síparadicsomi szarkákkal. Most olvastam csak ezen a fórumon, h. Ausztriában , a sítárolóból , utolsó éjjel ( ami a turnust illeti ) 5 pár márkás sílécet nyúltak le. :(
Előzmény: (kpal 193324)
kpal
1 élménybeszámolót írt
1
7 éve tag
2017.01.27. 09:00
Egy hete voltam Les2Alpes-ban, a Flacon d'or-ban laktunk. Eleg lerobbant, mocskos hely, ahol LOPNAK !!!!A szemelyzet es utonallok. A szobainkbol elvittek kabarokat, penzt, utlevelet, felszerelest. A csendorseg tud rola, allitolag nyomon van (azal maradunk). A Booking,com oldalan lattam hasonlo beszamolokat, de figyelmesen torlik. Keruljetek ezt a szallot, amugy a kicsi ho miatt nem mukodnek a kornyewzo palyak, napi 1 ora buszozas a palyakra (Jandri) es vissza.
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2017.01.16. 11:59
Így visszaolvasva a hsz-eket, lehet kicsit negatív lett a beszámoló, pedig én összeségében tényleg jól éreztem magam (próbáltam kicsit kiemelni, mi a különbség pl. Ausztriához képest).
- A hóhiány volt számomra a legnagyobb probléma, ez is csak 2400m alatt. (Ez csak utolsó nap oldódott meg, akkor eset vagy 30-50 centi a nyakunkba.)
- A szervező csapatot nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek. Végig nagyon jól kommunikáltak és jó programokat találtak ki síelés utánra + volt ugye az 1 napos másik terep látogatás.
- Aki "igényesebb" és nem annyira árérzékeny, annak érdemesebb a hotelos megoldást választani. Az ott lakok nagyon dicsérték a félpanziót is. Az apartmanok kicsik, de közel vannak a pályához (buszozni nem kellett, csak kb. 50m-et sétálni a legközelebbi lifthez).
Előzmény: (bertazs 192734)
bertazs
107 élménybeszámolót írt
107
11 éve tag
2017.01.16. 00:38
RM barátom beszámolójával teljesen egyet értek, de tennék néhány apróbb kiegészítést. Furcsálltam, hogy szinte minden felvonóból való kiszállás után 40-80 métereket kellett botozni, hogy át csússzak egy másik felvonóhoz, vagy hogy elkezdjek síelni.Ennyit utoljára a Sella Rondán botoztam a visszakörön és ez 3000 m fölött igényel némi kondíciót. A pályák jelölése is eltér az általam eddig megszokottaktól, ezért a sítudásukban kevésbé bízók figyeljenek, hogy itt, a máshol kéknek jelölt pályák a zöld jelölésűek. A kékeken pedig nem egyszer fut bele az ember olyan letörésekbe, amelyek máshol piros besorolás alá esnének, főleg, ha még jegesek is! Némelyik piros pedig pl. Ausztriában, vagy az olaszoknál simán fekete lenne. Ami még feltűnt, veszélyes kanyarokban, szakadék mellet stb. a védőhálók teljes hiánya. Erre nem árt odafigyelni, főleg, ha gyerekkel megy az ember. Egyébiránt az itteniek mentalitása számomra érthetetlen, mintha nem az lenne az érdekük, hogy a vendégek jó szájízzel távozzanak. Egyik nap pl. teljesen érthetetlen volt számunkra, hogy szélcsendben napsütéses időben miért 11 óra után nyitották meg a gleccser pályákat, ezzel jó nagy sorállást generálva, majd amikor a sor csökkenni kezdett az egyik csákányos felvonót le is állították. A pályák kezelésével túl sokat nem foglalkoznak, a faluba visszatérő pályákat a mínusz fok ellenére sem szórják meg napközben, hogy a délután hazatérők ne a tükör jégen szerencsétlenkedjenek az utolsó 2-300 méteren. Hó esésben a felvonókról a havat eszükbe sem jut lesöpörni, hogy a síelő ne csuromvizes nadrágban szálljon le a felvonó végén. A WC-k a legtöbb helyen gusztustalanok voltak és érdemes sok papírzsepivel készülni. A 3200 méteren lévő pic-nic WC-je volt a "csúcs", a sort kivárva dolgom végezetlenül fordultam ki belőle, érdemes elkerülni. Mint ahogy ilyen kevés hó esetén Les 2 Alpes-t is. Nekem nem lopta be magát a szívembe. Ellentétben Montgenevre! Fantasztikus hely, kár hogy csak egy napot síeltünk itt. Köszönet a szervezőknek, hogy elvittek oda minket!
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2017.01.15. 22:25
A siutak.si szervezésében töltöttünk 1 hetet Les 2 Alpes-en. Első buszos francia utam volt eddig közelebb (Ausztria, Szlovákia, Olaszország ...) síeltünk elsősorban.

Tapasztalatok:

- Busz út:
Péntek este 9-kor indultunk és szombaton délután 4-re értünk oda. Tartottam tőle, de elviselhető volt. Éjszaka eludni lehetett, utána már jöttek a hegyek, lehetett nézelődni. Mivel száraz úton mentünk végig, a 3-3,5 óránkénti 30 perces megállók mellett még egy órás bevásárlás is belefért Brianconban. Azért a megfelelő folyadék és étel bevitelre figyelni kell + érdemes kihasználni minden megállót WC látogatásra. :-)
Visszefelé hó is esett, ami lassította az átkelést a Les2 és Briancon közti hágon (délelőtt 11-es indulás, reggel 7-es érkezés.)

- Apartman:
A sípálya mellett (1 épületbeli lift és 2 perc séta) laktunk Les2Alpes 1800 faluban. 5 fős apartmanban 4-en. Az 5. ágyat nehezen találtuk meg, egy pótágy volt egy emeletes ágy alatt. Az apartman mérete lényegesen kisebb volt az általam megszokottnál. Ruhás szekrény nem is volt. Gyakorlatilag egy légtérben volt egy emeletes ágy, alatta pótágy, egyszemélyes ágy, alatta pótágy, konyha, étkező + fürdő, wc, terasz.

- Sípálya:
1650-3600m-ig vannak a pályák. Ezért is mertem január elejére befoglalni. Sajnos érkezésünkig kevés hó esett, pénteken az utolsó sínapon kezdett szakadni a hó. :-(
A legfelső csákányos sosem volt nyitva, így 3400-ig lehetett felmenni.
3400 - 2400-ig renben voltak a pályák. (Nagy kabinos középálomása.) kb. 2400m-2000m között viszont nem voltak telepített hóágyuk. Itt több helyen köves volt a pálya, figyelni kellett. 2000-1650-ig már hóágyúzott pályák mentek le a faluba, igaz csak 2 (egy fekete és egy kék ami ketté ágazott). Ezek néha jegesedtek, de kő problémák már nem voltak.
Utólag legközelebb inkább Márciusban mennék el erre. Akkor már biztos megy az összes pálya és freeride lehetőségek is jobban vannak. Nekünk 1 szeles, 2 szép napos, egy borongós és egy szakadó havas nap jutott. (Egy nap Montgeneve síterepére ugrottunk át.)
Az 1800-as városrészben jó volt lakni, mert soha nem volt sor a lifteknél (2db négyes megy innen). A nagykabinnál néha brutál sor látszott messziről délelőtt. Szél, havazás ... miatt előfordult, hogy késve nyitottak a liftek. 9 után csak 15-30 perccel. A lifteknél furcsa volt, hogy kevés a bubis ülős. Többsége sima 4-es Poma. 2400-3200 között van egy 8-as ülős, de bubi valahogy arra se jutott (mondjuk alternatívának ott a kabin).

- Éttermek/boltok:
Drágább mint Ausztria. Én pl. megszoktam a hátizsákos síelést. Majdnem 4EU egy dobozos kóla. Főételek 15-20+ EU. Egyes bárok kínáltak melegszendvics/hamburger+hasáb+üdítő kombót 10-12EU-ért, de inkább a bárban a teraszon. Piknik szobák voltak a liftépületekben. Mi esténként főztünk. A faluban van egy nagy Spar, UI Markt normális árakkal. A tradicionális bagett szenzációs volt a helyi kisboltban, még délután is frissen sütöttet adtak ...

- Furcsaság:
WC ellátottság elég vacak. Pl. nagykabinos alján egy koedukált WC, 3 klotyóval. :-o Nekem a "köz" wc-kről hiányzott az ülőke, de ez Franciáknál mindenhol ilyen.

- Szervezés:
A szervezők tényleg mindent megtettek, hogy síelés után jól érezzük magunkat. Volt quiz est, közös sütögetés, pezsgőzés ... Sajna a La Grave freeride hó hiányában elmaradt, a "kezdő" lavina tréningről pedig lemaradtam.

Összességében jó buli volt. 300EU-ért nekem megérte. Mondjuk ehhez kellett a jó társaság is a szobában. :-)
20170109-140427.jpg
20170108-160351.jpg
20170107-160726.jpg
codyfiu
28 élménybeszámolót írt
28
17 éve tag
2016.09.09. 09:58
Csatlakoznék az előttem szólóhoz Alpe d'Huez és Les 2 Alpes is maximálisan 5 csillagos hely. Mindkét helyen van bulihütte, délutánonként szól a zene táncolnak az emberek, kihagyhatatlan. A pályák több mint kielégítőek, mindenki talál magának valót.

Alpe d'Huez tömöttebb kis sífalu jobban egyben van minden, van sportpalota min. 20 féle sportot kipróbálhatsz itt esténként. Felvonóval körbejárható a falu így a távolabbinak tűnő szállások is pályaszállássá válnak. Van uszoda, jégpálya, focipálya, havas krosszpálya autósoknak. Számtalan pub, bolt, étterem, síkölcsönző. A falu mellett nagyon jó kezdő pályák vannak és amit én imádok benne hogy hatalmas területen fekszik, nagyokat lehet kirándulni 5 faluba lehet elsíelni, és akkor még nem említettük a 16 km-es Sarenne gleccserpályát, amúgy európa leghosszabb pályája.

Les 2 Alpes hosszú nehezebben bejárható, persze van busz. Itt is van uszoda, jégpálya. Számtalan pub, bolt, étterem, síkölcsönző. Itt a csúcs magasabban van :) és van "expressz barlangvasút" a gleccser alatt. A snowparkja világhírű és a csúcsról indul a hegy másik oldalán le a híres/hírhedt La Grave jelöletlen greccserpálya (ez pár éve külön fizetős) szintén világhírű.

Szóval mindkettő fullos de kicsit más. Kezdőknek inkább Alpe d'Huez, haladóknak mindkettő kötelező. Viszont 6 napos bérlettel felár nélkül 1, talán 2 napot átmehetsz a másik pályát is kipróbálni.
Előzmény: (Pdavid88 189238)
Pdavid88
2 élménybeszámolót írt
2
8 éve tag
2016.07.18. 18:18
Köszi szépen az infot! Ez az 5. alkalom hogy sielni megyek ugyhogy igazabol forumokon olvasottak alapjan döntenek ezen kivul nagy viszonyitasi alapom nincs! Sokat olvastam les2alpesrol,a szép környezetet meg a minden szintu situdassal elvezheto gleccser sielest,de nm tudom hogy ennyivel tobb-e mint alpe huez?!
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2016.07.17. 21:42
Június 23-án csütörtökön mentünk fel csúszni a gleccserre fél napot. 7-re értünk a lift aljába. A kasszában gyorsan vettünk jegyet, de aztán kb 1/2 óra sorállás következett a kabinosnál. Sok volt a versenyző, főleg gyerek csapatok. Ezer párszáz méterről 3200m-re egy kabinos vitt fel.
Fent húzóliftek és lent egy 4-es ülős ment. Sok hó volt, de pár napja már igazi nyári idő volt (Lyonban előző nap kb. 35C). A pályák reggel még nagyon jók voltak, aztán egyre jobban kásásodott a hó. A tömeg fent már eloszlott. A tetőn lévő csákányosnál volt csak némi sor. A pályák nagy része széles kék, de volt pár meredekebb piros is nyitva. Ezen kivül egy elég komoly funpark is van fent.
1/2 12-re aztán elfogyott az erőnk, talán a korai kelés, meleg, 3500mes magasság és a Magyar-Portugál meccs izgalmai miatt is. Fent ebédeltünk, nem volt olcsó, de a dijoni mustáros szósz a sülthúsra szenzációs volt. :-)
Olszország felé mentünk tovább. Briancon-on át Torinóig az út örökkévalóságnak tűnt. A tó melletti szűk szervizút után hegyi főút következett. Aztán utána Milánóban még dugóba is kerültünk. :-(

Összeségében jó hely Franciaország, de irtó messze van. Kifelé éjszaka mentünk váltott vezetéssel, vissza pedig megpihentünk a Garda tónál, igy elviselhetőbb volt az utazás.

Végre összejött a strandolásos, sieléses nyaralás (az EB meg csak hab volt a tortán). :-)
Graham Hill
46 élménybeszámolót írt
46
16 éve tag
2016.07.15. 20:17
Szia!
Pályákat tekintve mindkettő tökéletes minden szintű síelőnek. Alpe d' Huez "puccosabb" és drágább is. Alternatíva lehet Oz en Oisans. Viszont itt ha a síelésen kívüli szórakozásra gondolsz, emlékeim szerint nincs nagy választék.Bolt azért ott is van. Viszont a szállásunk pályaszállás volt és át lehet csúszni Huezbe. Csak figyeljétek mikor indul az utolsó felvonó, hogy haza tudjatok csúszni. :)
Les 2-n van disco, uszoda, korcsolyapálya....
Az alsó tanuló pályák ingyenesek mindkét régióban.
Alpe d' Huezre szavaznék szívem szerint de Neked kell döntened mit enged a pénztárcád .
Előzmény: (Pdavid88 189238)
Pdavid88
2 élménybeszámolót írt
2
8 éve tag
2016.05.29. 18:02
Sziasztok! Segítséget kérnek! Alpe D huez es les2alpes közül melyik alkalmasabb inkább kezdő es haladó sielok szamara? Illetve síelesen kívüli programok közül melyik hely az erősebb? Köszi előre is! :D
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2016.04.29. 11:09
Köszi az infót! A "menekülő" út oldala nagyon hasznos, azt én korábban nem találtam.

Ha van esetleg valakinek személyes tapasztalata a nyári síeléssel és megosztaná, azt nagyon megköszönném.
Graham Hill
46 élménybeszámolót írt
46
16 éve tag
2016.04.28. 13:58
Szia!

http://www.2alpesnet.com/ski-area/summer

Itt vannak az infók. Szerencsétek van, mert épp azon a héten lesz nyitva a gleccser.
A Chambon alagútról és a "menekülő" útról , tájékoztató itt:

https://www.isere.fr/Pages/Actualite.aspx?itemid=467

Jó szurkolást, síelést, utazást!
Előzmény: (RM 189053)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.