Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Chopok dél és észak
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Bystrina - Nyári wellness csomag
ÜZENETEK (3496)Időben csökkenő Időben csökkenő
baluka91
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2006.02.26. 19:35
Hy!

Március 10 körül megyünk Jasnához. Ismeri valaki a Hotel Mier nevezetű szállást?(Jasnától 30km-re)
Kéne róla valami tapasztalat. Hogyha valaki már volt ott akkor az légyszi irjon ide a fórumba a tapasztalatairól. Előre is köcce.

|3 4 Ł U |< /\
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2006.02.24. 19:48
peres! "Kivasalt", vagy ahogy odaát mondják "Autobahnmäßig präparierte" lejtőkkel Alsó-Ausztriában is találkothatsz, nem kell ahhoz Svájcba utazni:)
egyébként meg ne felejtsük el, hogy vannak kezdő, középhaladó sízők is, akiknek nyilván korántsem mindegy, hogy egy szépen kezelt, vagy egy buckákkal tarkított pályán jönnek le, s ha az ember kifizeti a nem kifejezetten alacsony síbérletek árat, akkor már elvárásai is vannak a sítereppel szemben.
panyes
80 élménybeszámolót írt
80
18 éve tag
2006.02.24. 19:02
A vélemények megoszlanak kérem!Én nem szólhatok egy árva rossz szót sem.A pályák nagyon jók voltak és nem utolsó sorban KEZELTEK.A sorbanállásról meg csak annyit,hogy szezon van.Egy kevésbé felszerelt pályán lehet,hogy nincs sor,de szolgáltatás sincs.Tehát összegezve:szerintem nagyon-nagyon jó volt!Mindenkinek ajánlom.Üdv mindenkinek.
rhperes
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2006.02.24. 14:49
Kedves Agent!

Az a baj h a pályák nem a járatlanságtól buckásak hanem a kezeletlenségtől, és egyébként egész múlt 7en a járatlan (nem pályához tartozó) hegyoldalakat, erdőket voltam kénytelen járni. A legnagyobb baj az h 1 síelni nem tudó embernek Svájcba vagy valami jóval drágább helyre kell menni ahhoz h megtanuljon síelni-ahol a pályák ki vannak vasalva- mert az olcsó szlovákiát a profik használják és ezért a pályák kezelésére szarnak, mert nekik jó a buckás pálya. Egyébként én sajnos snowboardozok tehát síelni tényleg nem tudok lehet h ezért tudtam kevésbé elvezni a pályákat.
További sok sikert.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2006.02.24. 08:42
Örülsz, hogy végre vannak negatív vélemények? Érdekes hozzáállás.
Nem értem a legtöbb síelőnek miért jelent hatalmas megpróbáltatást, ha járatlan esetleg buckás pályával találkozik, kérem, meg kell tanulni síelni, mert vasalt pályán mindenki le tud jönni.
rhperes
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2006.02.23. 20:20
Hello mindenki!!!

Nagyon örülök h vannak végre jasnáról és környékéről rossz vélemények. Nem mintha az lenne a célom h mindenki utálja meg ezt a helyet de túl soknak találom azokat a véleményeket melyekben az üzenet feladója teljesen elégedett az ott uralkódó állapotokkal. Saját tapasztalatom alapján mondhatom h az idei szezonban a síbérlet árak nem foglalták magukban pl. a pálya kezelés árát. Sajnálom h azt hiszik az északi szomszédjaink h azért mert sok ukrán, lett,lengyel, észt jár oda az igénytelenségnek a vendégekhez kell hasonulnia!!! Lehet h éppen ezért kedvelik kevésbé a magyar látogatókat és inkább alkalmazkodnak a többi túristához. Azért h valami jót is mondjak az italok elég jók és olcsók:-)))) De sajnos ez még kevés, jövőre biztos h mást választunk uti célnak és inkább síelünk, nem iszunk annyit:-)!!

Köszönöm h végig olvastál és át gondolod mielött csak azért mész, mert milyen jó olcsó ez a hely.
üdvözlök mindenkit!

u.i.:haza felé minket is megbüntettek!
sielés1
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2006.02.23. 18:54
Sziasztok, légyszi adjatok infot ,hogy Chopok É-D átsielhető-e???
Bereklámozták, de nem tudom igaz -e...
fontos lenne tudni, jövő héten megyek!
Előre is köszike: síbajnok
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2006.02.23. 14:28
Nem tudom, biztos felmerült már a kérdés, de én lemaradtam a megtárgyalásáról... Szóval miért nem kötik össze hivatalosan a két pályát? Mármint a déli meg az északi oldalt.
zozóka
33 élménybeszámolót írt
33
19 éve tag
2006.02.23. 13:46
Sziasztok!
Múlt heti élmény a Chopok délről:
Kiváló szállást találtunk Tálén,és egyik reggel irány a Yuh!6 km ,kalandos úton.Vagy felmegy az autó vagy nem(előző nap rengeteg hó esett)
Szóval felértünk.Nem szerettünk volna egyből a négyülésessel felmenni,mert akkor bemelegítés nélkül,csak erős pályán tudsz visszajönni.Lecsúsztunk egyet a balra lévő piros pályán.Ez ok.A tárcsása valóban megpróbálja tőből kitépni a karod,persze csak ha hagyod.
Azért fent megteáztunk a négyüléses végállomásán.
A vendéglő megközelítése nem egyszerű.Van kb 30cm-es út is.
Az onnan felmenő tárcsás kissé meredek.Ködben voltunk és nem láttad az előtt utazót sem.
A tárcsás végén kiszálltunk és több felöl hallottam a kérdést:Hol itt a pálya?!
Mikor megemlítettem,hogy itt,hát többen elsápadtak.Egyébként a felvonóbol,ha kiesel,hát én nem tudom mit tudsz kezdeni,mert visszacsúszni nem lehet.50cm-t süllyed a hó.
Lényeg,hogy ratrakt ebben az évszázadban biztos nem jutott ide fel.Azon kívűl a hó összetúrva kb méteres kupacokba.Rendesen kerülgettünk,mire túljutottunk a nehezén.
Valaki említette,hogy a fekete pálya megy,ház ez azért nem egy átlagos :)
Egxébként kalandos,freeridos szóval ezt is meg kell próbálni!
tommi
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2006.02.22. 22:10
Sziasztok!
Mi vasárnap jöttünk haza jasnáról. Semmi jót nem tudok mondani. A sípályák használhatatlanok, az emberek enyhén szólva utálják a magyarokat, egy hét után az állandó sorban állásból annyira volt elegünk, h az utolsó két napon nem is csúsztunk. A sípályát saját autóval akkor közelíthettük meg amikor az őröknek olyan kedvük volt, ha fel jutottunk akkor a fönti park.-ban 150Sk-t (kb1000FT) kellett fizetni. Hazafelé a rendőrök rá mennek a magyar gyorshajtókra. Szerencsére 2-3 üveg Becherovkával lelehet fizetni őket.
panyes
80 élménybeszámolót írt
80
18 éve tag
2006.02.22. 19:41
Sajna nem tudok neked segíteni.Mi Nov közepén foglaltunk Jan végére, de már az is elég necces volt.Én minden képp elmennék,talán magánházaknál találni szállást.Sok sikert.
mesike
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
2006.02.22. 14:49
Sziasztok! Segítsen már valaki ha tud. Március 11-én szeretnénk menni két napra Jasnara sielni de sehol nem kapunk egy éjszakára szállást. Ha valaki tud olcsó szállást az írja már meg.
Sürgős.
991805548
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2006.02.21. 16:46
Szeva Mindenki!
Az az igazság,hogy mi most jöttünk haza ,de ilyen mocskosul szar helyen még nem voltam!!
Több mint 1000Ft-ot kértek el naponta a parkolásért ,hogy utána akár 1 órát is álljunk a sorba ,mert a szlovák parasztok lezárták a felvonókat!A ratrakon 1,5 méteres hó állt, gondolom sokat használták , bár erre a pályák állapotából is rá lehetett jönni!!!Ja egyébként nem is mindig engednek föl a sípályáig ,és akkor mehetsz egy otvaros rohadt szlovák busszal ,amin többször volt halálfélelmümk!!!!!Ja és a vendégszeretetről annyit, hogy pl. mi egy családi házat béreltünk és a helyi parasztok látva a magyar rendszámú autókat hógolyóval,késöbb pedig tojással dobálták meg a házat!!!!Ja és még valami ,ha jöttök hazafele vigyázzatok a rendőrökkel ,mert azok is eszméletlen nagy soherek,persze csak a magyarokkal!!!!!
Mindenkinek ajánlom ,hogy kerülje inkább az egész országot,szerintem jobban jár!!!!!!

Köszönöm,hogy végigolvastad,szerintem tanulságos!!!
klacika
6 élménybeszámolót írt
6
19 éve tag
2006.02.20. 18:33
02.10-18-ig voltunk Jasnán.Az időjárás cudar volt,csupán egyetlen napon volt napsütés.Végig havazás a pályák felső szakaszain erős szél és köd.Az ukránok,litvánok,észtek nagyon sokan voltak(auto-busz rendszámok alapján),az egyik felvonónál való sorbaállás közben(20-30 perc),közvetlen mellettem kishiján összeverekedtek az ukránok.A pályákról csak annyit, hogy az egy hét alatt egyszer az összes pályát egyszer a pályák egy részét rat-rakoltk le.Ilyen mennyiségü hó láttán furcsa volt látni, hogy helyenként a déli óráktól, minden nap teljesen lekopott pályarészekkel is találkozott a figyelmetlen síelő.
Maca
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
2006.02.20. 10:00
Sziasztok,
Ha vki tud 4000ft/napnál olcsóbb szállást Jasna környékén, vagy Liptoszentmiklóson, legyen kedves íron az orbanmarianna@yahoo.com címre, esetleg ugyanezen elérhető vagyok Messengeren.
Köszi!!!
kazi79
128 élménybeszámolót írt
128
18 éve tag
2006.02.19. 14:39
Sziasztok!Mi (8 felnőtt 3 gyerek) 02.10 és 12 között voltunk a Jasna-n.
Szállásunk Liptószentmiklóson volt a Hotel bocian-ban. Nem a legszínvonalasabb, de a célnak megfelelt. Meleg volt, volt elég hely szárogatni, volt szauna, elég jó volt a kaja.
Innen kb. 10 perc volt a Jasna lenti parkolója, onnan sajnos 9 után nem engedtek bennünket fel.
Innen ment a síbusz, ami felvitt bennünket a Zahradky-ig. Mivel gyerekek is voltak, és én is kb. 5 napot síeltem eddig az Otupné-hoz is szerettünk volna felmenni, de oda nem ment fel a busz.
Kaja: az Al Pacin éttermet ajánlom, nagyon figyelmesek, gyorsak, finomak az ételek!
Egy Zlaty Basan - 30 korona
Káposztalves - 35 korona
Rántott sajt - 95 korona
Ránoitt szelet - 140 korona

A pályák nagyon jók voltak, mia a zahradky kék és piros pályáit próbáltuk.

Ja:
Negatív élmény a hosszú sorbanállás (főleg a gyerekek miatt, ők ehhez türelmetlenek)

Minden jót!
kole77
265 élménybeszámolót írt
265
19 éve tag
2006.02.14. 08:55
üdv
Na sajna tegnap megjöttünk Jasnaról és Istenkirálymegagigabulivolt :-))).
Igaz hogy minden nap esett kivéve pénteken de ze senkit sem zavart.
Én nem találkoztam ukránokkal mint ahogy írtátok néhányan és semmilyen rossz tapasztalatunk sem volt.
A vasárnap reggel volt a legjob mert kb 15-20 cm friss hó esett és megkoronázta a napot hogy szűz hóban lehett kék pályán nyomulni :-)).
A piros pályák is jók voltak de már 12 óra felé már nagyon sok bucka volt és sokan ácsorogtak(pihentek) a meredekebb szakaszok előtt.Sajna csak 3-at tudtunk menni mert annyian letek hogy inkább be sem álltunk a sorba inkább mentünk a pirosra(ott legalább nem kellett várni).A barátaim azt mondták hogy volt aki 40percet is várt :-(.
Nos hát ennyi.
A szállás pedig nagyon jó volt (Jasna Bungalo).
A márciusi csúszás még nem teljesen tiszta de a héten eldöntjük :-)

Üdv Tamás
poleep
6 élménybeszámolót írt
6
19 éve tag
2006.02.12. 18:37
hello Zsolt

szerintem nyugodtan elmehettek chopokra mert rengeteg szállás van és nem hiszem hogy ne találnátok. Bodiceben szinte minden házban vannak kiadó szobák. Vannak telefonszámaim is ha esetleg így nem mertek nekiindulni.
Bagi Zsolt
160 élménybeszámolót írt
160
21 éve tag
2006.02.10. 13:06
Hello!

Jövő hétvégén mennénk Észak Chopokra, de nagyon úgy fest, hogy nem lesz szállás, minden helyet lefoglaltak...
Nem tudtok valami infot ezzel kapcsolatban?
Ha nem Chopok, akkor hová érdemes/lehet menni Szlovákiában főleg hétvégére?

Köszi:
Viri
Tasi
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2006.02.10. 12:36
Sziasztok!

Én múlt hétvégén voltam chopok északon....hát tényleg jó kis túra lehet átmenni. Én is gondoltam rá (mivel az északi bérlet jó a délire), hogy átmegyek, de meggondotlam magam, mikor felértem a legfelső felvonóval és igazából nem is volt rá szükség, mert az északi pályák superek az összesen voltam (kivétel kék). A pálya minőség kitűnő, a tömeg is csak az alsó felvonóknál nagy, a többinél max 5-10 perc volt a legtöbb. Vasárnap volt nagyobb tömeg de elviselhető. Nagyon jó volt bár kicsit hideg: reggel 9-kor -17 volt és szikrázó napsütés :-)
A parkolás sem gond, ha reggel megy az ember.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.