Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Chopok dél és észak
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Vila Horal - Nyaralás az Alacsony-Tátrában
ÜZENETEK (3614)Időben csökkenő Időben csökkenő
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2007.01.26. 09:17
Sziasztok!
Tegnap voltam Chopokon és annyira még nem volt jó.
Egy pálya van nyitva (+a biela put tanuló pálya)
Szakadt a hó egész nap meg hóágyúztak de a felső szakaszok még le vannak zárva és kint van a növényzet ami egyébként nem szokott látszani (bokrok, cserjék). A nap első felében tele volt kaviccsal a pálya középső része és iszonyat tömeg volt, mert ugye mindnki ezen a pályán síelt.
A vadi új lécem 3. aktív napja kivégezte a kantnit, illetve "csak" recés pengét csinált belőle. A nap második felére már javult a helyzet, eltűntek a barna foltok de sok jégfolt lett rajta (ami nem lenne baj ha marat volna éle a lécnek) Ettől függetlenül, ha így marad az idő akkor pár nap alatt még teljesen jó lehet. Szerintem csak mimentünk túl korán.

Egy jótanács! Kerüljétek el a helyi hókotrókat! Kötekednek, rádhúzzák a kormányt és mennek, mint az állat a hegyi havas utakon. A szembejövők sem zavarják őket... botrányos!

Amúgy meg jó havat mindnekinek!
üdv!
Greni82
37 élménybeszámolót írt
37
18 éve tag
2007.01.23. 22:11
szakad a hó, akinek vasárnaptól péntekig van kedve velünk tartani szóljon!
Greni82
37 élménybeszámolót írt
37
18 éve tag
2007.01.23. 08:05
Vasárnap megyünk, nagyon kedvező áron kaptunk elég jó szállást, aki csatlakozna az keressen! greni82@msn.com 06702054455
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2007.01.21. 20:13
Sziasztok !
Lakott már valaki közületek a Demanovska-i Kamenná Chatában? Érdekelne, hogy milyen a szállás és az ellátás, és ami még fontosabb, hogy mennyi idő alatt lehet innen feljutni a Zahradky felvonókhoz. Köszi.
kazi79
128 élménybeszámolót írt
128
18 éve tag
2007.01.18. 22:41
Szia!

Tavaly mi az 6,5 és 8 éves gyerekekkel voltunk Zahradky-nál, mi is az erdei kék pályát szerettük a legjobban, de a piroson is le tudtunk jönni (én konkrétan 7 napos sítudással)!

A liftből való kiszállással semmi gond nem volt, csak figyelni kell, hogy melletted maradjon, míg a lifthez érsz!

Minden jót!

Kazi
KK
33 élménybeszámolót írt
33
18 éve tag
2007.01.18. 22:16
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, majd beszámolok az eredményről!
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2007.01.18. 14:58
KK, először a legkisebbnek is azt a lécbiztonságot kell megszereznie, hogy ne okozzon gondot a kiszállás az ülőliftből, segítened is kell neki természetesen, főleg az időzítésben, de nem vészes, a Zahradkinál modern "leakasztós", azaz a be és kiszállásnál nagyon lassú járatú ülőlift van, a lecsúszó rámpa meg nem vészes, utána ki lehet csúszni egyenesen, sima a pálya ott, nem lejt semerre, tehát nem kell extra manővert betenni. Ami a Zahradky piros pályáját illeti bizony keményebb, mint az Otupné, az Otupné alapjában kék, csak a meredek letörések miatt kapott piros jelzőt, a Zahradky piros pályája meredekebb, kanyargósabb, párszor teknőszerű is a keresztmetszete, ennek ellenére ha valaki megfelelő lécbiztonsággal rendelkezik, simán le tud jönni kezdőként is. A legjobb laternatíva, ha nyitva van a Zahradky erdei kék pályája (ehhez kellene legalább 30-40cm friss hó) kezdőknek az abszolút ideális.
Judy-T
93 élménybeszámolót írt
93
19 éve tag
2007.01.17. 15:44
KK most beszéltem a férjemmel, ő is azt mondta, hogy kit tud majd szálni belőle, lassan fordul, és a lába is nagy valúszínűséggel le fog érni. De a biztonság kedvéért azért egy felnőtt üljön, aki szükség esetén kicsit megemeli kiszálláskor. Azt is mondta, hogy lassítják a felvonót, ha látják nem tudnak kiszállni belőle. S a pálya is kellemes, jó széles. :) Még írok
KK
33 élménybeszámolót írt
33
18 éve tag
2007.01.17. 15:33
Köszi Judy, várom!
Judy-T
93 élménybeszámolót írt
93
19 éve tag
2007.01.17. 15:17
KK: persze, segítek szívesen. Na én pont az általad írt 4ülésesből (amelyiknek a teteje fekete) ugrottam ki, épp az utolsó pillanatban, az nagyon gyors, elég meredek is a hely, ahol ki kell belőle csúszni. Azt tényleg nem ajánlom, emiatt sem. A 6 üléses viszont nagyon jól megcsinálták kiszállás szempontjából, ugyanis nem a természetre bízzák csak a léc és talaj közötti távolságot, hanem ki van építve egy normális emelvény, és onnan kell lecsúszni, nem meredeken. Szerintem a picinek is le fog érni a lába ott. Először az ottani kéken gyertek le, utána a piroson. De az is jó sztem, ha valamelyikőtök először felmegy egyedül, és maga győződik meg a helyzetről. Kiszállásnál pedig a bal oldara, de talán még jobb, ha középre ültetitek, onnan könnyebb kiszállni. Viszont sztem a személyzet nem biztos, hogy tud segíteni, hisz ahhoz gyors a felvonó és nem állnak ott állandóan. De erről megkérdezem a sógornőmet, ők már rengetegszer jártak ott. A héten még mindenképpen megírom az ő véleményét is.
KK
33 élménybeszámolót írt
33
18 éve tag
2007.01.17. 14:39
Köszi Judy a bíztatást! Tényleg arra a 6-ülésesre gondoltam. Ránézésre én is elég szélesnek, és nem túl meredeknek látom, de nem tudom, hogy milyen fent. A Jasnanál lévő kivilágított kis kék pályán minden további nélkül lejövünk. Szerintem az egy nagyon barátságos tanuló pálya. Az ottani 4-ülésessel nem próbálkozunk, mert a teteje fekete. Az Otupné buborékos kékje csak akkor jöhet szóba, ha az erdei elkerülőn is van hó, s az most valószínűleg nem lesz. (Tavaly ugyanis a kicsi 4 évesen elég nehezen értette meg, hogy habár két pont között a legrövidebb távolság az egyenes, mégsem úgy kellene menni. Idén ez sokat javult, és már hajlandó cikk-cakkban lejönni, ezért gondoltunk egy enyhe pirosra.) De ugye az alapprobléma az, hogy egy gyereknek két oldala van, a gyerekek száma 3, a felnőtteké 2, s ugye én jobb, ha nem segítek egyiknek sem. Így a gyerekeknek muszály majnem egyedül kiszállniuk. A középső már 7 éves, a tériszonyon kívül nincs gond vele. A kicsi viszont még méretre is kicsi, kb 115 cm. S az a kérdés, hogy amikor kiszáll, milyen mélyen van az ülés alatt a hó, s onnan mennyire lesz meredek. Egyáltalán melyik lesz a könnyebb oldal a kiszálláskor? Van esetleg ott fent személyzet, aki valahogy segíteni tud, amikor ilyen kicsit lát? Tudsz még segíteni?
Judy-T
93 élménybeszámolót írt
93
19 éve tag
2007.01.17. 11:45
Azt még elfelejtettem írni, hogy a hatüléses sztem elég jó tempóban megy, nem is lassú és nem is gyors. Én láttam több szülőt, aki felemelte a kicsi gyereket és úgy szált ki. Ha hét oldalon megfogjátok, nem fog félni. De ezek csak tapasztalatok. Nálunk is úgy volt (Csorba-tónál), hogy egy kedves barátom egyik oldalról a barátnőjét karolta meg, másikról engem, s így száltunk ki :))))
Judy-T
93 élménybeszámolót írt
93
19 éve tag
2007.01.17. 11:42
KK: én nem vagyok nagy síelő és nem is nevetlek ki :) Mi 3 éves íelünk, először én is kizuhantam a beülős felvonónál leszálláskor, de azóta belejöttem. Ennek ellenére Jasnán a múlt télen tigrisugrással kellett kiszálnom a 4ülésesből. Ezt nem ajánlom nektek. Az én tanácsom (mivel átérzem a problémát, bátortalanul síelek még a mai napig is), hogy először gyakoroljatok a kéken, gyerte le rajta legalább kétszer, utána nyugodtan nekivághattok a pirosnak, mert nem veszélyes. Óvatosan, nyugodtan, nem száguldozva teljesíthető a táv :))) Mi Csorba-tónál tanultunk síelni, egyből a pirosra mentünk fel és ott küszködtünk. Egész nap egyszer tudtunk lejönni, de azért sikerült. Ez annál szerintem könnyebb, sőt nekem még a Donovaly nagy pályától is. Szóval bátorság és sztem nyugodtan belevághattok :)
KK
33 élménybeszámolót írt
33
18 éve tag
2007.01.16. 17:50
A Záhrdky nyitva lévő piros pályáról szeretnék infókat kapni! Konkrétan 3 fiammal szeretnénk ott lecsúszni, és érdekelne, hogy az Otupne kék pályájához képest mennyire meredek. Arra gondolok, ami a buborékos alatt megy le. Tavaly azt kipróbáltuk, de szerintem annak van egy elég meredek része, amit ugyan egy erdei úton ki lehetett kerülni. Tavaly kezdtek el a gyerekek síelni, szerintem nagyon ügyesek már, kisebb ugratón is átmennek. Érdekelne még, hogy milyen a libegő kiszálló része, ott mennyire meredek? A probléma, hogy a legnagyobb fiam, aki 15 éves, nagyon szeretne arra a piros pályára menni, de a legkisebb, csak 5 éves, és nem tudom, hogy hogyan tudna kiszállni. Én még ugyanis emlékszem arra az első élményre, amikor először mentem ilyen felvonóval, akkor volt először síléc a lábamon, és mondták, hogy kicsit ellököm magam és kiszállok. Csak arról a számomra akkor szakadéknak tűnő mélységről felejtettek el tájékoztatni, ahová le kellett csúsznom. Hát mondanom sem kell, kiszálltam és utána mint a béka... Azóta is irtózom az ilyen kiszállóktól. De hát az ember a gyerekei kedvéért sokmindenre hajlandó, csak éppen nem akarom, hogy egy életre rossz élményük legyen. Ja, azt még nem írtam, hogy a középső fiam kicsit tériszonyos, de ő elég bevállalós, majd csukott szemmel ugrik. Ha most a "nagy" síelők mosolyogva olvassák amit írok, és nem értik, hogy miért kell akkor ott lejönni, azoknak elmondom, hogy a 3 ilyen nagy korkülönbségű gyereknél mindig ilyen az élet. Mindig határtól határig ki van élezve minden, hogy olyan legyen, hogy a kicsi még éppen teljesítse, és a nagy se unja nagyon. Szóval, mit tudtok tanácsolni, milyen részleteket tudtok?
sznóbordos
83 élménybeszámolót írt
83
18 éve tag
2007.01.16. 02:59
Szia Judy! jövő hét hétfőn indulnánk,meg az azutáni héten is hétfőn, két hét kirándulás azért már sok lenne:) (pedig szeretek túrázni is,de azt inkább nyáron)
_Zoli
37 élménybeszámolót írt
37
17 éve tag
2007.01.15. 18:10
Üdv!

A weboldalukon ( http://www.jasna.sk/ ) található információk alapján jelenleg elég rossz a helyzet.

Egyik rádióban azt mondták, hogy hétvégétől komoly lehűlés várható. Talán igazuk lesz, megjön a hideg, és nem csak hozzánk.
Judy-T
93 élménybeszámolót írt
93
19 éve tag
2007.01.15. 08:49
Sznóbordos szia :))) Mikor is mentek pontosan? Őszintén remélem, hogy lesz hó addigra. Mi február 9-11. között utazunk, majd meglátjuk, hogy síelni vagy kirándulni :)
sznóbordos
83 élménybeszámolót írt
83
18 éve tag
2007.01.15. 02:50
hali. volt valaki most chopokon? melyik pályák vannak nyitva, és azok milyenek? az ár az ugyanannyi ?és tud valaki valami bíztatót mondani jövő hét hétfőtől? köszi
KK
33 élménybeszámolót írt
33
18 éve tag
2007.01.08. 00:58
Friss hóhelyzet: Most jöttünk haza egy hosszú hétvégéről. Összesen két pálya ment, egy kék és egy piros. Mi a kéket használtuk, gyerekekkel voltunk. Pénteken még jó volt a helyzet, este még inkább fagyos is vot a pálya, azonban vasárnap egész nap esett az eső a pályán is. Ennek következtében szép nagy vizes foltok keletkeztek, s gyanítom, hogy nehéz lesz ebből valamit csinálni a meleg miatt. 1000m-en is 3-5 fok C volt. Este 9 órakor is 2 fok körül. A tömegről: Átlagosan 20 percet vártunk szombaton napközben, este valamivel jobb a helyzet, mert akkor legalább nincsenek kezdők. A helyzet egész jó zárás előtt 1, 1.5 órával. Mi úgy gondoljuk, hogy az utolsó havat mi síeltük le. Aki teheti várjon egy kicsit az indulással, amíg egy kicsit hül az idő, és nem eső esik, mert azt már nem nagyon bírják el ezek a pályák sem. Jegyár: két felnőtt, két gyerek nappali 1680 SK összesen. Ugyanez este 1140 SK. (Ha jól emlékszem.)
vodi
4 élménybeszámolót írt
4
17 éve tag
2007.01.06. 17:48
hello mindenki!!

a mi csapatunk jövő szombaton indul Lipt. Mikulasra, valaki tud friss helyzetet Jasnáról, ill. Csorba tóról?? utóbbiról nem sok jót hallottam, pedig a holidayinfo.sk-n ezt értékelik most jóra.
gondolom kevés a használható pálya és nagy a tömeg...
elsőelőzőkövetkezőutolsó
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.