Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Spyder

ÜZENETEK (151)Időben csökkenő Időben csökkenő
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
19 éve tag
2006.11.09. 16:07
Jaja! sztem is, de nagyon sokan vesznek Spydert csak sznobságból, ez azért gáz...
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2006.11.08. 23:00
Idén márciusban vettem egy aukciós oldaloon egy síruhát,ami a kisképen látszik.Ez a cseh E SPORT által gyártott EXTRA-M3 márka nevű termék. Ezt is kínában varratják mint annyi mindent.Ez a számomra ismeretlen ruha igen jól szepelt a próbák során nembeszélve az igen baráti áráról.Szerintem igen sokan vásároltak belőle és a többiek visszajelzése is igen pozitív volt.Ebből csak azt szeretném kihozni,hogy nem biztos csak a top márkákat kellene favorizálni(pláne ha tudott,hogy hamisítvány) mert lehet egy kisebb cég terméke is kíválló.
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.11.08. 22:54
Bocsánat, ha úgy fogalmaztam, hogy félreérthető volt. Nem húzom le a Sherpát egyáltalán, csak szerettem volna a helyére tenni; jól működő középkategória (ebből is van természetesen több szint, mint minden márkánál). Csak sokszor találkozom - más témában főleg - azzal a helyzettel, hogy valami alul/túl van értékelve. Pl. a Spyder igaz, hogy valóban remek minőségre képes, de kérdés, hogy van-e olyan praktikus időjárási v. egyéb körülmény, amikor számít az a különbség amit ez esetlegesen tud. Másrészt van olyan szintje, ami már értelmetlenül drága még annak is, aki meg tudja fizetni. Ezeket nem tudnám jó szívvel ajánlani senkinek. Ugyanakkor a hamisítványok azért zavarnak, mert azért a pénzért lehet venni teljesen jó ruhákat is, csak épp nincs rájuk írva, hogy Spyder - ergo aki megveszi, azért szeretné ha úgy tűnne... Pedig ott vannak pl. a Völkl, Scott, Burton stb. ruhák töredék árért. Mindenesetre nem véletlen, hogy népszerű ez a topic, valahogy mindenki tudja, miről van szó.

Gondone

P.S.: Vazsi, pont most írtál, a kérdésedre azt tudnám mondani, hogy fel kell próbálnod hogy eldönthesd. Ezek között leginkább szabásban van különbség, az anyagok amikből felépülnek nagyjából megegyeznek (ettől Legend). G
Vazsi
4 élménybeszámolót írt
4
17 éve tag
2006.11.08. 22:40
És a Legend kategórián belül melyiket érdemes, mert sokféle van:
Vail, Zermatt, Alta, Andermatt, St Anton?
Vagy ott már mind1?
Versenyruhákról mit tudtok?
PePro
77 élménybeszámolót írt
77
20 éve tag
2006.11.08. 19:15
Még mindig senki akinek információja esetleg tapasztalata lenne erről?
Stryke.jpg
boat54
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2006.11.08. 18:40
Nem akartam vihart kavarni, de a tények akkor is tények. kb.: 4 óra havas esőben történő síelés után mindkét síruha ugyan úgy át volt ázva. Persze nem tudom, hogy melyik mikor ázott át, mert mire észrevettük már szinte csöpögtünk. A kérdés itt az, hogy az én "No name" ruhám van jó anyagból, vagy a másik gyengéből? Valószínű az első az igaz, mert más alkalommal is elég jól bírta a nedvességet. De ha már létezik ez a topic akkor próbáljunk azoknak segíteni - ha egyáltalán ez lehetséges így - akik most szeretnének ilyesmit vásárolni. Vannak itt profik is akik biztosan tudnának egy két jó tanácsot adni a kevésbé hozzáértőknek, mert biztos lesznek olyanok is, akiknek nem lesz olyan szerencséjük mint nekem.
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
19 éve tag
2006.11.08. 18:37
Hű... megjelent egy hirdetés 70%kkal olcsóbban árul Spyder dzsekiket, akarom mondani Spider, ami v egy új márka, vagy csak én nem ismerem, esetleg ő nem tudja leírni rendesen...
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
19 éve tag
2006.11.08. 14:25
ez az egyik, a másik meg, nem mindenki engedheti meg magának hogy Spydert vegyen AZAZ: fizessen a névért, mikor ugyanolyan minőséget fele annyiért is talál. (jó, igen a Shepra nem feltétlen ugyan az a minőség... de azért azt se kell leszólni.)
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
19 éve tag
2006.11.08. 14:13
Sherpa cuccban kezdtem snowbaordozni, és most lepődjetek meg, ületem a földön, elégszer estem keltem, csúsztam hason, háton és egyszer sem volt olyan, hogy a nadrád (vagy a kabát) átázott volna, vagy nedvesnek éreztem volna az alsó nadrágot. Hóviharral is találkoztam már. Izzadós mondjuk nem vagyok, meg nem szoktam vastagon se felöltözni nagyon, nemtom, h belülről mennyire ereszt át, de egy rossz szót se mondhatok a Sherpára, nemtom nekted/neked mi volt a konkrét problémád vele, én inkább vettem másodjára is Sherpát 30-ért, mint fake Spydert 50-ért!
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.11.08. 08:44
A Sherpával egyáltalán nem az a baj, hogy ott gyártat (mint mindenki), hanem pusztán annyi, hogy ha én pl. koncertezni szeretnék mint operaénekes, akkor nem elég, ha elfogadhatóan el tudom dúdolni a hull a szilvát.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2006.11.07. 21:20
Árulkodó jelek azért vannak, pl:
goretex vízállosága 28 000 m minimum, tehát amelyiken ennél kevesebb van, pl 5000 mm, az fake.
az európai fake-spyderek egy része Lengyelországból származik, azt nem tudom, hogy a lengyeleknél is exisztálnak illegális varródák, vagy csupán a Kínából érkezett kabátok stb elosztóállomása.
A Sherpához annyit, hogy a Spyder is Kínában varrat, meg sok-sok világcég éhbérért...
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.11.07. 21:11
Vazsi, a Legend széria a legkomolyabb, bár az ára is az. A Quest sem rossz, de (Spyderen belül) már visszafogottabb. Tudomásom szerint (az eseti, kéz alatti vásárlásokat kivéve persze) egész Európában a K2-ben a legolcsóbb a Spyder, de lehet, hogy tévedek. Mindenesetre nézd meg a https://www.skiing.hu -t.

Gondone
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.11.07. 21:06
Bocs, nem szeretnék senkit megbántani, de egyrészt a Hervis az Ázsia Center II.(már ami a termékek jó részét illeti), másrészt a Sherpa sem rendelkezik sok éves kutatásokkal és tapasztalattal. Konkrétan egy ügyes magyar üzletember Spyder- de főleg Columbia koppintása, amelyet azokban a távol-keleti üzemekben gyártat, ahol korábban a mintás zoknit, és a bőrkabátot. Ez egyáltalán nem minősítés a részemről, csak történetesen ismerem őt régről, és bár tisztelem, nem vennék Sherpát, ha megengedhetem magamnak. Talán kicsit keményre sikerültem most, de meglepődtem az összehasonlításon.

Gondone
Vazsi
4 élménybeszámolót írt
4
17 éve tag
2006.11.07. 21:03
Sziasztok!
Most szeretnék jó síkabátot venni, ebben kérem a tapasztaltabbak segítségét. DH With X-Static™ Race Suit vagy COMP GS RACE SUIT -okban sem fázik az ember vagy az inkább csak versenyzésre jó?
Másik: Spyder kabátok közül melyiket ajánljátok? Szeretek carvingozni , esni, kelni, stb...
Én egy Legend vagy egy Quest irányra gondoltam, ti mit gondoltok?
Ha meg nem Spyder akkor Fundango, 40e-ért lehet kapni top kabátjait, azok is jók. Fele annyi mint a Columbia.
Köszi
Vazsi
boat54
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2006.11.07. 20:41
Lassan az a véleményem erről, hogy csak a szerencsén múlik milyen síruhája van az embernek.
Ma elmentem a Hervisbe, végigrángattam és gyűrögettem a sícuccokat utána átmentem az "Ázsia Centerbe" és megtettem ugyan ezt. Mind a két helyen volt érezhetően gagyi és olyan is aminek érzésre volt "tartása". Nem tudom ez mennyit jelent, de azt is el tudom mondani, hogy az én "echte" kínai cuccom pont annyi idő alatt ázott át Dnovaliban, mint a barátnőm hatszor annyiba került ( állítólag szaküzletben vásárolt)
Sherpa cucca. Felmerül a kérdés: Ő vásárolt rosszul, vagy én jól? A dolognak az a komoly oldala, hogy ha ott állsz a megvásárolandó akár Spyder előtt, az anyag megfogásából tudsz-e következtetni annak a minőségére, vagy van-e valami egyéb módszer arra, hogy megállapítsd: kb. mit is készülök megvenni?
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2006.11.07. 16:36
Így van, tehát fake spyder között is lényeges lehet a különbség. Itt a fórumon árult spyderek közül megnézegettem egy-két képét. Konkluzió: hóemberépítéshez esetleg elmegy. Lerí róluk a piacon vettem. Mellesleg a márkásabbnak az egyik legfontosabb előnye, a goretex. Tavaly egy frencys kabátom&nadrágom volt és bizony sokat számított, hogy a viszonylag vizesebb hóba nem ázott át, pedig sokat térdeltem stb (gyerekoktatás miatt). Ez kétségtelenül egy nagy előnye, de ebbe is ugyanúgy belehet izzadni stb. Szóval kávét azért továbbra se tudnak főzni
Ricsi
62 élménybeszámolót írt
62
19 éve tag
2006.11.07. 12:18
Több ismerősöm is vett Spyder hamisítványt.Volt akinek egy szezon alatt teljesen kifakult és semmilyen ellenállást nem tanusított bármilyen /hó, esö /nedvesség ellen. De van aki a mai napig megelégedéssel használja. Vételkor mindegyik laikusok számára egyformának tünt.
gondone
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2006.11.06. 22:30
Az a helyzet, hogy én voltam olyan helyen, ahol gyártották a hamisítványokat. A lényeg az, hogy a gyártást az anyacég úgy tudja ellenőrizni, hogy magát az anyagot ők szállítják, és ezzel négyzetcentire(!) el kell számolni. Meghatározzák azt is, hogy hány tized százalék lehet selejt. A varrodáknak az a célja, hogy lehetőleg keveset rontsanak el, és az így megmaradt anyagokat a meglévő szabásminták alapján (és a rendelkezésre álló zippzár húzókákkal, gombokkal és feliratokkal)összevegyítik gagyi, olcsó anyagokkal. Tehát olyan is, meg nem is. Az, hogy kinek fontos az eredeti minőség és kinek az ár, az egyéni kérdés. Mindenesetre két hasonló kabátot egymás mellé téve azonnal ordít a különbség. (Kb. mint a bársony és a ropogós nejlon zacskó).
Sízés közben ugyanez érvényes. Végül is bármilyen kabátban ki lehet bírni, de aki már volt igazán zorkó körülmények között igaziban, majd megpróbálja az olcsót is, többet nem kételkedik. Ne higyjétek, hogy nagyon védem a márkát, én nem abban csúszom, de attól még összehasonlíthatatlanul többet tud az eredeti. Nagy csodák nincsenek.

Gondone
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2006.11.06. 20:52
Egy ausztrál fórumon megkértem az egyik usert,hogy tegyen fel képet a fake spyderről. Feltette, hát nem néz ki rosszul, az biztos. Beijinggel kapcsolatosan (itt vették) a következőket írták:
- 15 $, ha kínai vagy
- 25 $, ha turista vagy és beszélsz valamit kínaiul ill. hajlandó vagy fél órát alkudozni, poénkodni az árussal
- 30 $, ha turista vagy és kész vagy plusz öt dollárral többet kiadni, azért, hogy az egészet letudd negyedóra alatt
- 35 $, ha turista vagy és két perc alatt leakarod tudni a dealt.
itt a kép róla: http://sports.webshots.com/photo/2167018800025727148CUuCyV

Ahogy fentebb is írtam Ausztráliától Európán keresztül Észak-Amerikáig mindenhol síztek vele és minden körülmények közt, s nincs panasz rá!
Aki pedig tisztában van az ausztrál téli szezonnal az tudhatja,hogy az Alpokhoz képest viszonylag többször fordul elő esős/havasesős nap. Utóbbit egyébként egy osztrák ismerősöm,aki Falls Creeken oktatott is mondta már korábban.
Ja, jut eszembe az árak AUD-ban értendőek
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2006.11.05. 18:45
Sajnos én is ráfáztam ezzel a Spyder hamisítványokkal.
Nem ér semmit, az ember beleizzad, átázik rossz a szabása stb.
Kínai piacon csak WC papírt szabad venni

elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.