Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miért nem szeretem Szlovákiát

ÜZENETEK (935)Időben csökkenő Időben csökkenő
issimus
268 élménybeszámolót írt
268
18 éve tag
2006.09.04. 18:15
Igazából nem is annyira az előítélet az ami eltántorít a szlovákiai síeléstől, hanem az hogy van egy elég erős történelmi ellentét a két nép között és bár vannak pozitív élményeim is, a negatívak túlsúlyban vannak. Soha nem felejtem el, ogy egyszer egy németországi továbbképzésen a szlovák "kollega" az erdélyi magyarokat két héten át folyamatosan lerománozta, annak ellenére, hogy világosan megmondták, hogy bár romániában élnek, de ők magyarok. Amikor pedig be kellett mutatni a saját országukat a történelem bemutatása 1918-tól indult és amikor egy német megkérdezte, hogy mi volt az előtt, csak annyit mondtak, hogy előtte SZLOVÁKIA A MAGYAR KIRÁLYSÁG TARTOMÁNYA !!! volt.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2006.09.04. 17:46
nézd, vhol megértem,hogy leszavazod a szlovák sízést, de "fekete bárányok" mindenhol vannak.

pl. már 93, 94 óta járunk ki Unterbergre (is), aztán pár éve az egyik mellettem álló fazon gúnyosan odaszólt a másiknak, hogy "ezek biztos helybeliek", majd ungart hungarral kombinálták (a hunger éhséget jelent), közben meg nevettek. de ilyen *kisípolva* (összetett szó, az első egy irányt jelent, míg a másik a férfisság vulgárisan :) mindenhol vannak. s ha ebből indultam volna ki, akkor soha többet nem megyek Unterberge, esetleg egész Ausztriába.
de szerencsére nem az ilyen alakok jellemzőek Ausztriára.
az előítélet és az általánosítás nem feltétlen egy célravezető dolog.
issimus
268 élménybeszámolót írt
268
18 éve tag
2006.09.04. 16:50
Nekem jó öt éve gyűlt meg a bajom a szlovákokkal először. Éjszaka nagy hó esett és a mélyhóban estem egy hatalmasat és kiugrott a vállam. Nos a mentőút (sárga Skoda kisbusz) is felejthetetlen volt, de amit az SZTK-ban kaptam az orvostól... Bitosításom nem volt, de mint kiderült nem is volt érdemes kötni, mert az ötvenes évekből volt egy érvényes állaközi szerződés, ami alapján ingyenes volt az csehszlovák utódállamok és magyaroszág között bármilyen orovsi ellátás. (Az egyik tanárkollega Pozsonyban tanult és néha jó jön egy felvidéki...) Nos az orvos egyből meg is jegyezte, hogy ő egy államközi megállapodásról tud, az a bős-nagymaros és azt sem tartják be a magyarok. Kicsit megcsavargatta a vállamat és kettő előtt öt perccel bejelentte, hogy neki lejárt a munkaideje és menjünk át a korházba, mert ő nem fogja visszatenni a vállamat. Nos átmentünk a korházba, ahol az első szembejövő orvos fél perc alatt visszatette a helyére... No ettől a pillanttól kezdve én előítélettel megyek csak síelni a Felvidékre, idén meg már úgy sem. Az én pénzemből ne verjék az ottani magyarokat...
szala4
316 élménybeszámolót írt
316
18 éve tag
2006.08.27. 20:32
Mi meg novemberben megyünk lagziba,talán nem verik meg az egész lakodalmas menetet.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2006.08.27. 14:10
hát igen, ezzel a diáklány veréssel már túlontúl messze mentek..sajnálatos eset. legfőbbképpen az,hogy egy EU tag országban egy szélsőséges párt került hatalomra. (kb olyan,mintha nálunk a miép/munkáspárt lenne a koalicióban)
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2006.08.26. 23:31
Az igazság az, hogy én eddig szerettem a szlovák síterepeket mert közel vannak (pl. Bp.-hez), olcsók és az elmúlt években egyre használhatóbbá váltak. Viszont az utóbbi 1-2 hónap magyarellenes kirohanásai északi szomszédunknál már engem is elgondolkodásra késztettek... Nem szívesen járok egy olyan országba sielni, meg költeni a pénzt ahol verik meg fikázzák a magyarokat. Talán ha tömegével elmaradnának a magyar sielők és túrázók, meg az a halom pénz ugye amit náluk költünk el akkor kicsit észbekapnának!

Ui: én biztos, hogy idén inkább a magyar terepeket meg Ausztriát választom. Az osztrákok ugyan drágábbak, de ha azt veszem, hogy egységnyi idő alatt minimum 2x annyit lehet ott sielni, akkor máris relativ ez a drágaság.
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2006.06.17. 20:26
Minden évben itt kezdjük a szezont. Semmi problémánk nem volt. Donovaly igazi besíelő pálya, különösen hétköznap vonzó mert a pályák jól kezeltek és ha nincs sok iskolai csoport kényelmes a síelés.
IMG-0076.JPG
IMG-0105.JPG
IMG-0111.JPG
IMG-0118.JPG
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2006.06.17. 12:04
és amikor fehér volt a táj..
donov.jpg
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2006.06.17. 11:54
mi a 90-es évek elején voltunk sokszor Szlovákiába,ill részben még Csehszlovákiába. ami nagyon megmaradt bennem az a donovaly-i ródeos tatrapoma tányéros a kisebbik oldalon (zahradi.. vagy hogyan hívják). na meg sok havunk sajna egyszer sem volt. sőt,amikor először voltunk Donovalyba (február,január?) akkor nem volt semmi hó,így chopokra mentünk át,ahol volt vmicske. persze ez egy igen rossz szezon volt. gondolom ezt a tatrapomát már azóta lecserélték. egyébként a vendégszeretetükkel nem volt semmi gond.
Donovaly6.jpg
Donovaly.jpg
Chopok3.jpg
chopok-lanovka.jpg
baboca
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
2006.06.16. 13:03
mi2*voltunk szlovákiába és 2* raboltak ki.többet nem megyünk
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2006.05.26. 20:51
szánalom..
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2006.05.23. 06:47
Hat ez a pozsonyi idegenvezetos ugy meglepett egy kicsit. Azt hittem ilyenek egy EU tagalamban mar nincsenek. http://www.nol.hu/cikk/404757
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2006.03.06. 10:32
En alapjaban veve szeretem Szlovakiat. Pesttol kozelebb van, olcso es jo szokott lenni a kaja, a szallas is jo aron van. Igaz, hogy a palyakon nehol kicsit tobb a bucka, de az inkabb kihivas mint hatrany.(Bar jo par helyen nagyon szepen kezelik a palyakat Thale, Rozsahegy, Donovaly kezdo resze ...) Velem eddig a vendeglatok is kedvesek voltak, bar altalaban en is vigyorgok mindenkire.
Ami miatt hianyerzetem van: Magyar oldalon a 2-es autout meg elmegy, de a masik oldalon semmi jelet nem latom, hogy egy gyorsforgalmi utat vagy autopalyat terveznenek a hatartol Zvolenig. Pedig szerintem hosszutavon megerne a befektetest.
Hivatalos szemelyekkel kapcsolatban sajnos vannak nekem es ismeroseimnek is rossz tapasztalatai. Jogtalan buntetes eseten (vonaton) nekem az bejott, hogy irasbeli indoklast kertem, hogy tudjak vele reklomalni, utana mar nem is akart annyira megbuntetni a kalauz.
Bagi Zsolt
160 élménybeszámolót írt
160
21 éve tag
2006.03.02. 11:01
Én nem akarok felhergelni senkit, de ha nem is keresek csilliárd pézt, megéri kifizetnem dupla pénzt AUT-ért.... Engem jó tapasztalat nem nagyon ért.
Most hétvégén voltunk D-Chopokon. Egyszerűen nem tudták felfogni, hogy mondják már be a hangosba, hogy a családja várjon egy kicsit, mert szerencsétlen cseh nő gyalog mászik le az erdőből. Elég fontos dolog, hisz a családja már elég régóta várhatta a nőt lent a francia alján. Persze a rádió bömbölhetett ezerrel.
Tény, hogy sok magyar Szlovákiában éli ki paraasztságát, de a fenebb említett esetben magyar ember rajtunk kivül nem szerepelt. Mi pedig segíteni akartunk a nőnek.
Sorolhatnám még, de itt egy családot nyugtathattak volna meg, és mégsem tették, pedig megvolt rá a lehetőségük.
Gomboc
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
2006.02.28. 14:55
Mi Donovaly-ban voltunk, es akiket inkabb nem szerettem ott, azok a magyarok, akik si- es/vagy snowboardtudas nelkul szaguldoznak esz nelkul. :-(
Azokat a magyarokat, akik a panzio jakuzzijat es szaunajat pofatlanul belogva ingyen hasznaltak akkor, amikor mi tisztessegesen lefoglaltuk es kifizettuk a feltuntett arat (es ilyenkor mas idegen nem is mehetne be a szabalyok szerint, de nekik ugye mit szamitanak a szabalyok).
Es azokat a magyarokat, akik a panzionk sajat parkolojat hasznaltak parkolonak (igy elveve a helyet a panzio vendegeitol), csak mert ez a parkolo kb. 20 meterrel kozelebb volt a felvonohoz, mint a nyilvanos. Folytassam a sort?
Viszont a panzio ettermeben a szlovak pincerek ajandekba Mars csokit adtak a kisfiaimnak, amit nem is engedtek, hogy kifizessuk; amint meglattak minket, ugrottak es hoztak az etetoszeket, megsimogattak a gyerkocok fejet, ha epp utban voltak csemeteink a felszolgalas kozben....Szinten folytassam?

Mi is aranylag sokat jarunk Szlovakiaba, azert meg mindig olcsobb, mint minden mas orszag a kornyekunkon, es nagyon szep. Es mielott valaki belem kotne, voltam mar tobbszor sielni Ausztriaban, es Franciaorszagban is. Es Ausztriaban se ratrakoltak tul gyakran, ott is jeges es buckas volt mindig a palya.

Gombóc
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2006.02.27. 17:28
Lehet hogy azért is fanyalognak többen mert Szlovákia már nem is olyan sokkal olcsóbb mint Ausztria hasonló méretű síterepei.A hozzáállásuk pedig időnként valóban rendszerváltás előtti.De ma már mindenkinek szive-joga eldönteni hogy neki melyik ország tetszik jobban.Azért tahó ember van Ausztriában is,csak ők már jóval régebben tanulják azt ,hogy a vendéget hogy kell kiszolgálni ahoz hogy máskor is visszajöjjön.
anci
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2006.02.27. 11:33
még nem nagyon szóltam hozzá itt semmihez,de ez bosszantó ,hogy mi magyarok csak szidunk mindent,mindenkit.Ha valaki szeret ,na meg tud is síelni-nem nagyon van olyan szar pálya ahol ne tudjon hódolni ennek a sportnak.Pláne nem Szlovákiában,ahol hegyén hátán sípályák vannak.
Minket még sosem ért semmiféle rosszabb bánásmód mert magyarok vagyunk,de ez talán hozzáállás kérdése is:) ha én kedves vagyok,és mosolygósra áll a szám--hol van az az ember aki nem mosolyog vissza??
Kedves nem szeretem Szlovákiát topiknyitó ,hát ne szeresd,te dolgod,de te aki ilyen kekec vagy nekem ne mondjad hogy Ausztria vagy Svájc jobb,te ott is találsz kivetnivalót biztosan...
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2006.02.25. 14:40
Valakinek úgylátszik megérte egy új nicket regisztráltatni, csak, hogy kipróbálja, mi az fok, ahol azonnali törlés jár:-) Kár volt. Nasszóval visszakanyarodva a témához, szós sincsen itt Szlovákiaimádatról, valamint akik szeretnek Szlovákiába járni nem azért teszik, mert mág életükben nem jártak Ausztriában, nekem pl. innen a nyugati oldalról sokkal közelebb van Ausztria mégis sokszor választom inkább Szlovákiát, csak azért, mert szerencsés vagyok és még nem ért negatívum semmilyen téren, természetesen ha érne, akkor sem írnám le az egész országot, nemzetet, mert ugye az nem lenne igazságos. Persze elhiszem, hogy akad, bőven akad javítanivaló az infrastruktúrában, hozzáállásban egyaránt, de a piacgazdaság csataterén úgyis csak azok aradnak életben akik megfelelő szolgáltatást nyújtanak megfelelő áron, amolyan természetes kiválasztódásszerűen.
panyes
80 élménybeszámolót írt
80
18 éve tag
2006.02.25. 12:24
Maci-Lacinak!

Nem bénázol,én válaszoltam is rá.Szerintem Agent intézkedett.Üdv.
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2006.02.25. 11:58
A Chopok-Északon volt egy gusztustalan hozzászólás ami bennem az egyik zenekar, számát villantotta meg.Valahogy úgy szólt: Mégis vajon, hogy döntöd el, melyik lyukból szülessél meg....
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.