nyulimuli! tessék :-))
Korhelyleves - Kapustnica
1 közepes nagyságú füstölt csülök
50 dkg hordós savanyú káposzta
1 kis fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
só
pirospaprika
szemesbors
babérlevél
Elkészítés
A füstölt csülköt egy éjjelen át hideg vízben áztatom, majd 1 liter friss vízben puhára főzöm, kiveszem, és kis kockákra vágom. Az olajon megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, meghintem a liszttel, és kevergetve barnára sütöm. Kevés paprikával megszórom, és a csülök főzővizével, illetve annyi savanyúkáposzta-lével engedem fel, hogy kb. 1,5-2 liter levest kapjak. Beleteszem a csülökhúst és a savanyú káposztát, a fokhagymát és a babérlevelet, borsozom, illetve szükség esetén sózom, majd a káposzta puhulásáig főzöm. Tálaláskor tejföllel lehet ízesíteni. Karikára vágott füstölt kolbász is mehet bele.