Menü ≡

Dolny Kubin - Kubinska hola síterep leírás cikk galéria wellness értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó laponként: összesen 83, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  ttamas1028FérfiProfi síelő
Dátum: 2020.01.20. 11:22
(Üzenetazonosító: 207657)
ttamas1028 Hozzászólások: 161
Regisztrált: 2009.12.05.
31 síterepet értékelt

Sziasztok!
Tegnap meglátogattunk számomra bakancslistás helyet, Kubinskát.
Fél 6-os Újpalotai indulással 8:50 kor már a liften ültünk.
Rózsahegynél elkezdett esni az eső és 3 fokot mutatott a hőmérő, a pályához érve ez átment gyenge fagyott esőbe, ami egész nap kisebb-nagyobb megszakításokkal egész nap esett. Időjárásról még annyit, hogy a nap másik felére a szél is feltámadt és a pályák tetején beindították a húágyúkat. Az előző napok meleg időjárása miatt erre igazán szükség volt.
Pályákról: Ha minden üzemel, (lényegében egy két rövid szakaszt leszámítma minden ment) Kubinska nagyon jó döntés egy-két napos síelésre. Ratrakolt, de jeges pályák fogadtak, a jól megolvadt "maradék" hó megfagyott, délutánra nagyobb buckák is előfordultak, helyenként kikopott a pálya, és a pályaalap jeges felülete is felszínre tört.
Ehhez képest mi nagyon élveztük a nagy szintkülönbségnek hála, kíváló sportértékkel bírt a nap, melynek végére jól elfáradtunk. Az erdei pálya hangulatos, de csak természetes hó esetén üzemel, további havazásig utolsó napjait éli. A feltűnően sok sí túrázó itt gyalogol fel. Ennek a pályának van egy két melegen tartó része.. de nem vészes.
A többi pálya vezetése jó, kellően meredek, de a tetejétől lefelé van egy két meredek letörés, ami kikerülhetetlen, ezért kezdőknek ezt nem ajánlanám. (Főleg ilyen körülmények között)
A napijegy teljesen reális 29 eur, diák(isic) 24 eur. Hütte árak változóak. Szép időben, jó hóviszonyok esetén Kubinska remek választás még hétvégén is, mert vasárnap ellenére nekünk sor sehol sem alakult ki. Úgy, hogy a pályák azért telítettek voltak.
A ülős liftek átlagos sebességűek. A mogyoró törő felső lift hossza és megtett szintje miatt igazi kihívás a gyakorlottak részére is.
Összességében nekünk még így is tetszett, ha a szlovák helyzet természetes hóval nem változik valószinűleg visszamegyünk..
De, én személy szerint Rózsahegyet jobban ajánlanám.
Ez így 4-es.
Feladó:  rsebiFérfiHaladó snowboardos
Dátum: 2020.01.12. 23:07
(Üzenetazonosító: 207432)
rsebi Hozzászólások: 79
Regisztrált: 2007.10.15.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ebben a szezonban eldöntöttem, hogy újabb egynapos szlovák síterepeket próbálok ki, elsőként erre a síterepre esett a választás, így szombaton meg is látogattuk.

Eskipass:
Nekik is van eskipass szolgáltatásuk, így előző nap este meg is vettem a bérletet. Angolul egész jó útmutató van hozzá, bár pár helyen kellett a fordító, mivel maga a jegyvásárlás csak szlovák nyelven érhető el. Regisztrálni viszont nem kell és akinek nincs kártyája az is tud venni. (csak két eurót felszámítanak) Postázni nem postáznak, helyben az átvevő ponton lehet a kártyához hozzájutni az e-mailben kapott QR kód segítségével. Tényleg így is volt, odamentem és minden gond nélkül pár másodperc alatt legyártotta a gép a kártyát.

Utazás:
Budapest központjától kereken 4 óra (ebbe azért 5 perc pihenő belefért) 4:25-ös indulással 8:25-re értünk oda. Az út szokásos szlovák főútvonal, gyakorlatilag E77-en kell végigmenni, aztán Alsó Kubin központon át fel a szerpentinen. (viszonylag jól ki is van táblázva)

Megérkezés és első benyomás:
Hát a parkoló lehetne egy fokkal jobb is. Vagy fel kéne murvázni vagy leaszfaltozni, de végül is a célnak megfelel. Időben érkeztünk, így nem volt probléma a helyhiány.

Átvéve a kártyát egyből szembesültem a hosszú széles pályákkal, már akkor éreztem, hogy ez egy jó nap lesz. További jó hír volt, hogy nem láttam tömeget. A lift beszállása előtt a képernyő figyelmeztetett, hogy már csak 6 óra XX perc van hátra a mai napból. -> Hát akkor csúszunk gyorsan gondolat fogalmazódott meg bennem. :-)

Liftek:
Két egysebességes behúzószalagos ülőlift és vagy 5 golyótányéros van. Az ülőszékesek sebessége teljesen rendben volt, minőségük átlagos. Az alsó ülőlift kiszállójától le kell csúszni vagy 200 métert a felső lift beszállójához. Kiszállók valamelyest jegesek voltak, amit nem nagyon próbálták orvosolni. A tányéros pedig kollégám elmondása szerint nem volt barátságos.

Pályák, hóhelyzet:
Alapjában véve nagyon széles és hosszú 2-3 km-es pályák vannak, egyenletes meredekséggel (2-3 letörés azért van). Föntiek kellemes pirosak, lentiek kellemes kék(ek). Kifejezetten jókat lehet rajta csúszni, tényleg nagyon élvezetes. Van erdei pálya is (4km-es), amiben azért vannak emelkedők és szinte vízszintes részek is, azt annyira nem élveztem.
Ezt a remek adottságot azért csorbította a jelenlegi hóhelyzet, még jó hogy egy héttel korábban esett 30 centi, mert az életmentő volt. Nagyon kellett. A hó fagyott volt a pályán kívül nem igazán lehetett menni. A fenti részen vigyázni kellett a jegesedéssel. Az alsó részen pedig kásás volt pár helyen barna foltokkal, de ezek nem okoztak gondot, mert volt bőven hely a pályán. Csak kis mértékben buckásodott, de ez sem volt zavaró.

Egyéb:
Ami talán még fontos, hogy nem volt sor, talán egyszer kellett két percet várni az alsó ülőszékesnél.
Van egy köteles átcsúszó a sípálya felett, ami télen is működik.
A fenti hütte igen barátságos kis hely, jó árakkal.
A központban van egy Euronet-es ATM is.
A lenti WC tiszta, de azért a szocreálos állapot szembetűnő.

Összegezve:
Nagyon megérte ide eljönni főleg, hogy a napijegy webshopon keresztül csak 27 euró volt. A síbérleten az áll betűkkel és szimbólumokkal, hogy "I love Kubniska",(hópelyhes szívecskével) és tényleg :-). Vissza fogok jönni.
Feladó:  TobzoskaFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.09. 20:23
(Üzenetazonosító: 203292)
Tobzoska Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2013.08.01.
25 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Kubinska Hola számomra 5 éve ár érték arányban a legjobb szlovák terep. Jasna után itt lehet szlovák viszonyok között a legjobban döngetni. Ugyan nem túl változatos maga a terep, hiszen gyakorlatilag egy széles pálya az egész, de nem is vártam mondjuk egy Lenzerheidét tőle. Sose kellett öt percnél többet várnom a lifteknél. Bár való igaz, a legkorábban kell kiérni, hiszen már reggel fél kilenckor tömve a parkoló, s mindig az első két három csúszás az igaz. Tehát nem a másnapos, fél tizenegykor kiténfergő partiarcoknak való terep. Imádom a jojós lift tetején elterülő törpefenyvest. Imádom az ülőlift tetején levő "rock hüttét". Egyszerűen lazán kell venni mindent. Még azt is, amikor a "madarski fascisti" című szlovák rap zene bömböl a hüttéből. Idén is tervezem legalább egyszer egy hétvégén fölkeresni e terepet.
Előzmény: (tomika 203134)
20170121-122320.jpg
h i r d e t é s

Feladó:  tomikaFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.06. 21:12
(Üzenetazonosító: 203134)
tomika Hozzászólások: 19
Regisztrált: 2008.01.01.
20 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok!
Mivel még nem voltam Kubinskán,úgy éreztem eljött az idő és megnézzük,amíg Chopokon elfelejtik ezt a 60 euros jegyárat ünnepek alatt.Szombati napra esett a választás január 5-én.Pár perccel nyitás után értünk oda,de már akkor feltűnt az a borzalmasan sok autó....Basszus ezek tényleg csak erre a kis terepre jöttek?Na mondom majd meglátjuk.Gyorsan öltözés, majd irány a jegypénztár. Mivel sor nem volt a már megvett jegyemmel irány a felvonó..Hát ami itt fogadott az már nem volt bizalom gerjesztő ugyanis,ha még valaki emlékszik a régi azokra a megboldogult 90-es évek szlovákiájára(hál égnek én csak 2008 óta síelek úgy hogy csak az írásokból tudom talán még Chopokon az első időkből)Lent 1 iszonyatosan elavult 4 üléses tatrapoma lift szolgálja ki azt az emberáradatot akik szeretnének hódolni eme remek sportnak.Jah igen meg egy 2 állásos húzos poma ,aki tudja milyen ez, az átéli így az írás alapján is milyen érzés az, amikor beteszi a lába közé a síelő vagy boardos és azonnal kettétöri a mogyeszt és repül vele vagy 2 métert:))) Ekkor már ömlött a hó szóval mi a 4 est választottuk de mire felértünk féltávig(a csúcsra ugyanis még 1 átszálló van,szintén 1 "modern csiga lassú pomára plexi nélkül ,ami igazi kihívás szakadó hóban-5 fokban és szélben:))))Szóval csúcsra érvén, ha az ember még túléli az időjárást és érez még magában csúszás vágyat, és nem akar a hüttébe azonnal pokrócért könyörögni , hát elindul ..Mivel nem ismertem a terepet irány a szélső kék(volt velem 1 kezdő síelő ) szolidáltam egyet.Bár ne tettem volna kezeletlen pálya fogadott (lehet a sok hó miatt)de,ami a legfelháborítóbb,hogy a vihar hozadéka is még a pályán(kidőlt fenyőfák igazi balesetveszély)Na szóval, nagy nehezen túléltük azt a pályának nem mondható szakaszt végre elértük a piros részeket.Én még ekkora buckákat ilyen korán soha nem láttam -a brutális tömeg és a sok hó valószínűleg ezen okokból-,de dermesztő volt,hogy mi lesz itt nap végére.Hát lett is igazi buckasí,szegény kezdő barátom legnagyobb bánatára és még sokak szívfájdalmára,mert én még ennyi szirénázó motorosszánt 1 napon nem láttam. Az emberek úgy hullottak mint a legyek.A liftek gyorsaságáról annyit,hogy aki járt már Eplényben az tudja,hogy ott sem zökkenőmentes a feljutás ,de azt még ossza el hárommal:)))Na mondom 2 feljutás után elkerülvén a fagyhalált és a buckhalált":) irány a hütte ill csak irányba álltunk ,de amikor beléptünk már jöttünk is ki,mert szerintem nem csak mi láttuk a szombati napot reménytelennek és 1 ülőhely nem sok annyi sem volt a melegedőben.Késöbb mégegyszer tettünk 1 próbát és középtávon(első 4-es poma kiszállója alatt nem sokkal) legalább ettünk 1 marha jó grilltálat
.Nem mondom a snowboardos haveroknak a friss hó,és a freeride élmény széppé tette ezt a mai napot,de mivel én nem vagyok freerider, na ezt én nem mondhattam el.Így biztosnági síelést folytatva beálltam a lenti tanuló poma lifekehez a kis klambók" közé és maradtunk is ott a nap végéig,bár addigra már a tanulópályák is szedték az áldozatokat.Na szóval összegezve a napunkat.
Akiknek ajánlom ezt a terepet:akik szeretnék átélni újra a retró szlovák síélményt, poma liftezést(2 méteres repülésekkel)nem akarnak sokat fizetni a bérletért,ráérnek hétköznap,vagy ha nem akkor szeretnek 20-30 perceket sorban állni,szeretik a szép kilátást,és nem szeretnek rendezetten parkolni.
Akiknek nem ajánlom:nem szeretnek sorban állni,szeretik a modern síközpontokat,
Szóval,mondhatnám azt,hogy legalább síeltünk 1 jót,de inkább azt mondom,hogy ettünk 1 jót és síeltünk 1 rosszat.)))'Egy szónak is száz a vége kétszer voltam ezen a terepen először és utoljára:))))
Feladó:  Konrád LeoFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.03.11. 23:24
(Üzenetazonosító: 200600)
Konrád Leo Hozzászólások: 122
Regisztrált: 2016.12.19.
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
A csúcson leolvadt a fenyőkről a hó- megjött a tavasz. Nem baj, mert így is gyönyörű volt a vasárnap Kubinskán.
Hát igen, 4 óra az út, ezen sajnos nem lehet rövidíteni. A családnak előző este megvillantottam a:„Donovaly 1 órával közelebb van és ha meguntátok az autózást, akkor csak addig megyünk majd”- felelőtlen, gyáva kijelentést. Másnap elszorult a szívem Besztercebánya magasságában, hogy valószínűleg lecsapnak majd a tegnapi elhamarkodott mondatomra. De nem! Szerencsére Donovaly (amit azért igen szeretek) felhőben állt és én napot ígértem- mondtam én mindent csak menjünk… Szóval a legtermészetesebb hangon közölték, hogy ha már Kubinska csak 1 óra, akkor uzsgyi tovább, itt úgy sem süt a nap. Így is van: „minél északabbra megyünk, annál szebb lesz az idő, ugye látjátok, arra talán szakadozik a felhőzet”. Húúú, ennél nincs már lejjebb… És bejött! Az Alsókubin feletti szerpentinről már napsütésben csillogott felénk a Kubinska sípálya.
Sokan voltak, de ez nem szegte kedvünket. Tavaly a hatalmas ködben semmit sem láttam, most viszont mindent. Tátra, Fátra, Alacsony- Tátra, stb. és alattunk a vakítóan csillogó pálya. Ami buckás, lassú, olvadós volt. Technikás, de élvezetes. Most már biztos, hogy fagyban is eljövünk- úgy még sosem voltunk itt. Ez egy déli fekvésű, napozós sípálya. Ülőszékesek és pomaliftek a pályák két szélén. A legjobb a csúcsra szárnyaló pomalift. Csodás helyeken száguld. Ami szimpatikus volt, hogy akár merre jártunk, a csúcson, a hüttékben mindenhol jó zene szólt és barátságosak voltak a helyiek- főleg a fiatalok a csúcson:-) Aki szereti a tavasz sízést, a szép környezetet, a széles pályákat, annak érdemes ide jönni. Ma már olcsóbb árakkal működtek. Felnőtt napi jegy: 23,5 euró, a gyerek: 14 euró + 2 euró a kaució/ db. Nyitva tartás: 8.30 – 15.30! Sítúrázó lányok csapatostul mentek fel és csúsztak le, volt amelyik kutyával.
P1400638.JPG P1400668.JPG P1400772.JPG P1400691.JPG P1400768.JPG P1400782.JPG P1400646.JPG P1400711.JPG
Feladó:  Imi82FérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.02.13. 20:20
(Üzenetazonosító: 199416)
Imi82 Hozzászólások: 81
Regisztrált: 2010.12.21.
14 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A tegnapi Chopok után nem volt kérdéses irány Kubinska elvégre síelni jöttünk nem tömegbe bohóckodni.Reggel 9.30 körül érkeztünk parkolók szinte üresek voltak na itt már el dőlt jó döntést hoztunk.Hó van bőven, a -5-6 fokban időnkénti hóesésben egész nap porhóban, vasalt pályákon síelhettünk néha olyan érzéssel egész hegy a miénk köszönhetően a kevés síelőnek.Holnapi nap nem kérdéses ismét Kubinska!
27658007-1877426728997321-5457013253453702049-n.jpg 27749830-1877426485664012-2831271858504869106-n.jpg 27750260-1877426808997313-2730743888227242614-n.jpg 27750600-1877426825663978-4830429442717853936-n.jpg 27867313-1877426458997348-5130556329849476937-n.jpg 27752262-1877426775663983-2939308093349677895-n-1.jpg 27658066-1877426922330635-5758149836396087838-n.jpg 27749932-1877426605664000-3294354825477325126-n.jpg
Feladó:  Konrád LeoFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.03.16. 07:52
(Üzenetazonosító: 195025)
Konrád Leo Hozzászólások: 122
Regisztrált: 2016.12.19.
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Március 15.- én jót lehetett csúszni Kubinska Holán- főleg a reggeli órákban, és főként a felső részen. Az alsó rész már felpuhult, itt technikát kellet váltani. Csalóka ez az ünnepi síelés, mert egyrészt ugye azt gondoljuk, hogy majd kevesen lesznek a pályákon és az milyen jó lesz. Másrészt a szlovákiai hétköznapi forgalom + a komoly Lengyelország felé irányuló kamionforgalommal igen csak lelassítja a haladást. 5.30- as Bp.- i induláshoz képest majd egy órával a nyitás után érkeztünk meg (10.00 előtt). Tömeg sehol, a bérlet 20 Euro! Szuper érzékeny beléptető kapuk, ülőszékes felvonók. Hó inkább csak a pályán, aminek a főtengelye működik most, a kisebb pályák közül csak néhány- pl. a fekete 2- es nagyon jó volt. A kék 3 nem volt lezárva, de senki sem ment arra, így én sem. Talán a nagy köd és a felpuhult hó miatt nem volt népszerű. A pálya legteteje jól ment végig- semmit sem lehetett látni, csak hallani. Közben folyamatosan az járt az eszemben, hogy most a ködben éppen fejlesztem a síelés közbeni egyensúlytechnikámat és ez milyen jó:-). Fent is puhább volt a pálya. A rossz látási viszonyok miatt nem is tűnt fel, hogy ez egy déli tájolású sípálya- azt hiszem az ilyen ritka. A felső pomalift különösen vicces. Először természetesen nagyot ránt, ez be volt kalkulálva (sőt szinte hiányzott volna, ha nem teszi), de másodszor is megtette, amikor bedurvult az emelkedő. Ezzel már nem számoltam- alávaló módon kitépte a kezemből a vonszolót, én meg csúsztam vissza. A liftkezelő segítségével a második próbálkozás sikerrel járt. Nagyon szép útvonalon megy a tárcsás felfelé- és iszonyú gyorsan. Délutánra a köd eláztatott mindenkit- szerencsére nem volt túl hideg. Viszonylag sok hütte van a síterepen. Jövünk máskor is, hogy végre a panorámát is lehessen élvezni.
P1310693.JPG P1310697.JPG P1310698.JPG P1310706.JPG P1310718.JPG P1310720.JPG
Feladó:  Imi82FérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.03.02. 20:09
(Üzenetazonosító: 194725)
Imi82 Hozzászólások: 81
Regisztrált: 2010.12.21.
14 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Rohács után délután Kubinska Holat ejtettük útba!A bérlet árak még mindig a földön járnak síelők szinte alig voltak ami hihetetlennek tűnt.Hó még van bőven bár az alsó rész már olvad a fenti rész még zárás előtt is kitűnő állapotban volt.Az itt töltött 3óra igazi örömsízés volt!Holnapra tervezett Chopok helyett lehet ismét itt síelünk.
Feladó:  Imi82FérfiHaladó síelő
Dátum: 2015.03.21. 10:44
(Üzenetazonosító: 182333)
Imi82 Hozzászólások: 81
Regisztrált: 2010.12.21.
14 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Nem értem a kötekedést de ha minden négyzet centiét megakarod ismerni a síterepnek akkor alkalmas akár egy hetes síelésre!
Előzmény: (vistlaci 182316)
Feladó:  vistlaci
Dátum: 2015.03.20. 13:21
(Üzenetazonosító: 182316)
vistlaci Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2008.08.26.
17 síterepet értékelt

A hozzaszolasod csak AZT bizonyitja mennyi mindent nem tudsz a palyarol.....az 1napos ajanlasod pedig .....az otfogasos menubol csak a couvert volt. mit ettel...
Előzmény: (Imi82 182023)
Feladó:  Imi82FérfiHaladó síelő
Dátum: 2015.03.11. 20:02
(Üzenetazonosító: 182023)
Imi82 Hozzászólások: 81
Regisztrált: 2010.12.21.
14 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Hétfőn Jasnara menet útba ejtettük Kubinskat. A síterephez vezető út egy szóval pocsék.A parkolás jól megoldott van hely bőven.A bérlet ára 03.09-től 19 Euro szinte olcsónak mondható.A pályák alsó részén már érezteti hatását a tavasz de mivel vagy 150m széles így még lehet találni havat.A közép állomástól felfelé jóval több volt a hó így sokan csak a felső részt használták ami délutánra meglátszott a pályák állapotán.A felső rész pályái meredekebbek de abszolút élvezhetőek.Egy napos síelésre tökéletes hely jó hóviszonyok esetén akár több napra is.
2015-03-09-12.14.57.jpg 2015-03-09-12.20.59.jpg 2015-03-09-13.22.05.jpg 2015-03-09-13.13.56.jpg 2015-03-09-13.13.47.jpg
Feladó:  szentvikFérfiHaladó snowboardos
Dátum: 2015.02.28. 00:24
(Üzenetazonosító: 181441)
szentvik Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2015.02.27.
9 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Február 12-15 között töltöttünk el itt 4 napot. Ketten voltunk párommal snowboarddal felszerelkezve (én még csak a nagyon kezdő szinten), úgyhogy a terep kiválasztásakor lényeges szempont volt, hogy ne csak tárcsás/csáklyás liftek legyenek.
Szállásunk a Hotel Park volt, innen nagyjából 8 km kocsikázás a sípálya. A vízforralót kicsit hiányoltuk (legközelebb viszünk bármerre is megyünk :D ), de ezen kívül semmi panaszunk nem lehetett rá, se ár (18 EUR/fő/éj reggelivel), se felszereltség terén.
Az első nap hatalmas sűrű köd a hegytetőn (dél körül egy kicsit tisztult, de az se sokáig tartott). Elsőre azt se tudtuk merre induljunk, hol megy bármi ami pálya. A fenyőfák is összefagyott formátlan óriásokká váltak. A második napon aztán kitisztult az ég, és ez a hét hátralevő részében így is maradt.
A liftek előtt hétköznap semmi várakozással nem kellett számolni, hétvégére azonban már rászabadultak az emberek a terepre, úgyhogy ~10 perces sorok alakultak ki.
A pályák állapota rendben volt végig, bár a hétvégére eléggé plusz fokos lett az idő, úgyhogy olvadt erősen, itt-ott földes részek is feltűntet vasárnap dél tájtól.
A pályák szélesek úgyhogy hétvégén is eloszlik rajta az embersereg, kivéve egy lankás kék pályát, ami a fenyők közt hoz le a hegyről (itt aztán végképp alig volt ember). Amúgy ez a pálya messze a leghangulatosabb. :) Sok pálya pirosnak van jelölve, de itt is csak egy-egy meredekebb szakasszal kell számolni, inkább erősebb kékek ezek.
Összességében egy nagyon jó hosszú hétvégét tudtunk eltölteni :)
20150213-102807.jpg 20150213-102747.jpg 20150213-112623.jpg 20150213-105648.jpg CAM01349.jpg 20150213-125602.jpg 20150213-100256.jpg 20150212-091427.jpg 20150212-095600.jpg 20150212-103419.jpg 20150212-121444.jpg 20150213-091653.jpg 20150213-095426.jpg 20150212-141553.jpg
Feladó:  RobinFérfiHaladó síelő
Dátum: 2015.02.22. 18:27
(Üzenetazonosító: 181135)
Robin Hozzászólások: 2426
Regisztrált: 2007.01.28.
83 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A már szokásosnak mondható idei túránk :
20150220-115919.jpg 20150220-115717.jpg 20150220-115729.jpg 20150220-115916.jpg 20150220-120145.jpg 20150220-120500.jpg 20150220-120507.jpg 20150220-120739.jpg 20150220-122220.jpg 20150220-122237.jpg 20150220-122558.jpg 20150220-130957.jpg 20150220-131442.jpg 20150220-134835.jpg
Feladó:  RobinFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.12.30. 21:20
(Üzenetazonosító: 165490)
Robin Hozzászólások: 2426
Regisztrált: 2007.01.28.
83 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Várakozással teli napok után ismét meglátogattuk a tavalyi szezonban felfedezett és megkedvelt kis szlovák terepet. Szállásunkat már jó előre lefoglaltuk. Az utóbbi idők meleg időjárása kissé elbizonytalanított minket de ha már elterveztük hát el is indultunk. Én személy szerint mindig több helyről informálódok ha egy adott síelés előtt állok . Így történt ez most is. Fent tartásokkal nézegettem az itt megjelent adatokat. 13 km nyitott pálya ? Hmm... Legyen . A 20-40 cm hóvastagság elfogathatónak tűnt.
Megérkezvén már a parkolóból láttam ,hogy itt valami nem stimmel. A pénztárnál 2x 2 napos bérletet szerettem volna vásárolni. A pénztáros kislány félreértett és 2 db 1 napos bérletet adott . Mint később kiderült : óriási szerencsénkre !!
A pályák siralmas állapotban voltak !! Síeltem már egy "párszor" és egy "pár" helyen de ilyen kevés havon még soha. A pályákon rengeteg a lyuk . A tányéros felvonó alatt szintén. Néha fűcsomókon húzott minket a át a felvonó. A beszállónál 2-5 cm hó. Megpróbáltunk feljebb menni hátha ott jobb lesz a helyzet . Sokkal jobb ott sem lett és a kiszálló után egy keskeny részen köveken is sikerült átcsúsznunk. A meglévő hómennyiséget 2-20 cm-nek mondanám. Nincs szándékomban fikázni és lehúzni a terepet -ettől azért bőven többet adott nekem februárban és márciusban- de belegondoltam ha bármelyik magyar pálya ilyen viszonyok között működne akkor minimum megköveznék az üzemeltetőjét. 100 szónak is egy a vége ilyen kevés hóval nem szabad működtetni egy pályát !!! Egy kisebb fejlesztést viszont láttunk. A lenti részen a tanulópályára betettek egy másik korongos felvonót bár ezzel jelentősen leszűkítették a fentről érkezők mozgásterét.
Szállásunk a Dolny Kubiny szélén lévő Panzión Kúria volt 20 euró/fő/éj -ért . Nagyon kulturált ,kellemes minden igény kielégítő szállás . Ide bármikor visszatérnék. Az estét a "szokásos" Aqua Relax nevű helyi termálfürdőben töltöttük. Aki ide látogat annak kötelező felkeresni.
Minden összevetve jót kirándultunk -kissé szegényesebb síeléssel. Most azonban mindenki várjon meg egy nagyobb havazást vagy egy erőteljesebb lehűlést !
20131229-083634.jpg 20131229-090436.jpg 20131229-091910.jpg 20131229-101633.jpg 20131229-104916.jpg 20131229-114019.jpg
Feladó:  RobinFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.03.06. 15:59
(Üzenetazonosító: 156728)
Robin Hozzászólások: 2426
Regisztrált: 2007.01.28.
83 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Gyorsabban sikerült visszamenni mint sem gondoltam.
Most egy kicsit nagyobb -de kellően hülye-társasággal ! :)
Szállásunk most a Dolnyi Kubiny központjában lévő Park Hotelban volt a kedvezőnek mondható 20eu reggelivel/fő/éj árral.
A szállás mindent kielégítő szolgáltatásokkal és bőséges reggelivel rendelkezett. Színvonalas !! Este kipróbáltuk a helyi Aqua Relax élményfürdőt ami szintén csak elnyerte a tetszésünket ! Megéri felkeresni !! A hóból már sajnos sok el ment az egy héttel ezelőttihez képest (még most is nagyon sok van) de az akkori borongós,felhős időjárásért most csuda szép napsütést kaptunk mindkét nap gyönyörű panorámával . Érdekes volt látni,hogy a fenyőfák déli oldalán már leolvadt a hó az északi részükön viszont még bőségesen volt. A központ tetejéről csodálatos táj tárult elénk. Délről a Nagy Fátra majd még délebbre az Alacsony Tátra hosszan elnyúló hegyvonulatai voltak láthatók. De ami igazán megragadott az a Magas Tátra északnyugati része volt a csipkés csúcsaival . Erről az oldalról még soha sem láttam.Egyszerűen nem lehetett betelni vele. :)
A pályák délelőtt tökéletesek voltak de délután már a déli fekvésüknek köszönhetően igen csak megadták magukat,buckásodtak. Vasárnap minimálisat ,hétfőn már semmit sem kellett várakoznunk.
Sajnos egyik társunkat súlyos baleset érte de le a kalappal a Szlovák pályaszemélyzet és a Dolnyi Kubinyi orvosok előtt !! Szakszerűen,gyorsan tették a dolgukat !!
Idén már nem de a következő szezonban (reményeim szerint) sokkal több időt fogok itt eltölteni !
Sok kép most következik :
SDC13963.JPG SDC13966.JPG SDC13969.JPG SDC13974.JPG SDC13981.JPG SDC13983.JPG SDC13985.JPG SDC13986.JPG SDC13988.JPG SDC13991.JPG SDC13994.JPG SDC14001.JPG SDC14007.JPG SDC14009.JPG SDC14015.JPG
Feladó:  RobinFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.03.03. 18:50
(Üzenetazonosító: 156505)
Robin Hozzászólások: 2426
Regisztrált: 2007.01.28.
83 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ma delre konkretan szetesett a palya a plussz fokoknak koszonhetoen ! En azert elveztem !
Feladó:  RobinFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.02.25. 19:41
(Üzenetazonosító: 156058)
Robin Hozzászólások: 2426
Regisztrált: 2007.01.28.
83 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Kubiska Hola
Több mint 4 éve szemezgetek ezzel a tereppel.
A kitartás végül meghozta gyümölcsét. Most utólag azt mondom,hogy sajnálom hogy ez eddig váratott magára.
Ez a hely számomra szerelem első látásra. Hogy miért ? Mert ezek a pályák azok amiket a legjobban szeretek !
Kellemes lejtésűek nem meredekek de nem is annyira lankásak. A felső rész pedig maga egy mesevilág.
Rózsahegy irányából mi Dolnyi Kubinynál balra tértünk le és egy nem túl jó minőségű keskeny hegyi
úton közelítettük meg Kubiska-Holát ami a maga 14-km-vel egy közepes Szlovák terepnek felel meg.
Több parkoló közül választhattunk mi találomra a középsőt céloztuk meg és így a pénztártól minegy 30 méterre sikerült megállnunk.
Jegyvásárlás után 1-2 fénykép készítése következett majd kis tanácskozás ,hogy melyik felvonót is válasszuk első utunkra.
Mondanom sem kell ,hogy az ülősre esett a választás. A pályát amúgy jobbról a 4 személyes ülős balról pedig az adogatós poma felvonó öleli magába. A lenti ülősből kiszállva 50 méter megtétele után már a másik ülős bejáratánál csekkoltunk.
A csúcsra érve egy kis mesevilág fogadott minket . Hótól roskadozó megannyi fenyő. Gyönyörű volt !
Rövid tanácskozás után a teljes völgyállomásig tartó lemenetelig döntöttünk az 1-es pályán . Az első 100 méter megtétele után
gyorsan ráéreztem a a meredekségre és innentől már végig karcoltam az egész pályát a völgyig. Mennyei volt ! :)
A következő lift az adogatós poma volt.
Az elsőtől tetejétől 10 méterre a második pomába csúsztunk át. Mondanom sem kell ,hogy itt is gyorsabb ez a húzós lift mint az ülősek és kettő fut egymás mellett párhuzamosan mind lent mind fent.
Innen érjük el a pálya valódi tetejét a pár méter híján 1400 méteres csúcsot.
300 méter megtétele után -a mese erdőben :) - a központi pályákhoz értünk.
Innen ugyan csak lecsúsztunk a a völgyállomásig majd újra felérve a -térkép szerinti- jobb oldali 3-as erdei pályán indultunk el. Ez mint a legtöbb erdei kék pálya lankás és keskeny amit nem használtak sokan de a csúcsról 4 km-t írnak a térképek.
Na ez is meg volt.
Következett a rendszer tetejénél lévő mesevilágban való fényképezkedés.
Egy pár ülős fénykép után szerettem volna a pálya szélétől 1 méterre lévő fenyő előtt lefényképezkedni.
Igen ám de az első lépés megtétele után térdig süllyedt a bal lábam majd combközépig a jobb.
Kis evickélés után már derékig álltam a hóban ! :) Csak segítséggel tudtam kikecmeredni ! Hát hó az van bőven !!! :)
A nap további részében kipróbáltuk az összes pályát köztük a 4 -es buckapályát is. Innentől kezdve váltogattuk a pályákat . Hol csak a középállomásig mentünk fel hol éppen csak addig csúsztunk be . Élveztük ! Dél körül a két ülős lift között lévő kolibába
ültünk be mert azt már reggel kiszúrtuk ,hogy itt ínycsiklandozó grill ételeket kapni.
Nem is csalódtunk . Amilyen jól nézett ki a olyan finom is volt és halkan jegyzem meg ,hogy elfogadható áron.
A délelőtti kellemes időt aztán felváltotta a sűrű hóesés. Szemüveg fel de pár kör megtétele után feladtuk ezt a kellemes napot.
A szombat ellenére max. 3 percet kellett várakoznunk az ülősöknél,a pomáknál csak 1 percet.
Összegezve én egy számomra -az én síelésemnek leginkább fekvő- tökéletes új terepet ismertem meg .
Ide még az idén visszajövünk !!! :)
SDC13871.JPG SDC13874.JPG SDC13876.JPG SDC13877.JPG SDC13880.JPG SDC13881.JPG SDC13885.JPG SDC13887.JPG SDC13890.JPG SDC13892.JPG SDC13895.JPG SDC13904.JPG SDC13906.JPG SDC13909.JPG SDC13921.JPG SDC13927.JPG SDC13935.JPG SDC13936.JPG SDC13938.JPG SDC13939.JPG
Feladó:  h64NőHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2013.02.19. 10:36
(Üzenetazonosító: 155401)
h64 Hozzászólások: 9
Regisztrált: 2012.10.17.

Síző társakat keresek a hétvégére (péntek-vasárnap vagy szombat-vasárnap) a szlovákiai Kubinska Holara. Szállás a pályától kb. 6 km-re a Tilia Gacel Camping fűtött faházaiban félpanzióval. Nagyon baráti az ár és finom a vacsi! Ha valakit érdekel, szívesen ajánlom, írjon!
Feladó:  cmdFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.02.13. 09:30
(Üzenetazonosító: 154762)
cmd Hozzászólások: 15
Regisztrált: 2010.01.05.
13 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Üdv,

Ez most nekem szólt? Elérhetőséget nem tudok, de bármilyen kérdéssel állok rendelkezésre akár itt, akár a kovacs.viktor.75@gmail.com címen

Tisztelettel: Viktor
Előzmény: (Sipiék2 154371)
Feladó:  Sipiék2FérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.02.09. 19:10
(Üzenetazonosító: 154371)
Sipiék2 Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2013.02.09.
18 síterepet értékelt

Üdv,

A szállás elérhetőségét elküldené?

Köszi előre is!
Előzmény: (magnum56 108253)

következőutolsó laponként: összesen 83, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »