Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Dolny Kubin - Kubinska hola
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Pension ADAK
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ttamas1028
193 élménybeszámolót írt
193
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Dolny Kubin - Kubinska hola
2020.01.20. 11:22
Sziasztok!
Tegnap meglátogattunk számomra bakancslistás helyet, Kubinskát.
Fél 6-os Újpalotai indulással 8:50 kor már a liften ültünk.
Rózsahegynél elkezdett esni az eső és 3 fokot mutatott a hőmérő, a pályához érve ez átment gyenge fagyott esőbe, ami egész nap kisebb-nagyobb megszakításokkal egész nap esett. Időjárásról még annyit, hogy a nap másik felére a szél is feltámadt és a pályák tetején beindították a húágyúkat. Az előző napok meleg időjárása miatt erre igazán szükség volt.
Pályákról: Ha minden üzemel, (lényegében egy két rövid szakaszt leszámítma minden ment) Kubinska nagyon jó döntés egy-két napos síelésre. Ratrakolt, de jeges pályák fogadtak, a jól megolvadt "maradék" hó megfagyott, délutánra nagyobb buckák is előfordultak, helyenként kikopott a pálya, és a pályaalap jeges felülete is felszínre tört.
Ehhez képest mi nagyon élveztük a nagy szintkülönbségnek hála, kíváló sportértékkel bírt a nap, melynek végére jól elfáradtunk. Az erdei pálya hangulatos, de csak természetes hó esetén üzemel, további havazásig utolsó napjait éli. A feltűnően sok sí túrázó itt gyalogol fel. Ennek a pályának van egy két melegen tartó része.. de nem vészes.
A többi pálya vezetése jó, kellően meredek, de a tetejétől lefelé van egy két meredek letörés, ami kikerülhetetlen, ezért kezdőknek ezt nem ajánlanám. (Főleg ilyen körülmények között)
A napijegy teljesen reális 29 eur, diák(isic) 24 eur. Hütte árak változóak. Szép időben, jó hóviszonyok esetén Kubinska remek választás még hétvégén is, mert vasárnap ellenére nekünk sor sehol sem alakult ki. Úgy, hogy a pályák azért telítettek voltak.
A ülős liftek átlagos sebességűek. A mogyoró törő felső lift hossza és megtett szintje miatt igazi kihívás a gyakorlottak részére is.
Összességében nekünk még így is tetszett, ha a szlovák helyzet természetes hóval nem változik valószinűleg visszamegyünk..
De, én személy szerint Rózsahegyet jobban ajánlanám.
Ez így 4-es.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.