Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eje által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (101)Időben csökkenő Időben csökkenő
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2006.09.09. 09:50
Szevasztok!
Régóta figyelem ezt a témát és úgy gondoltam hogy Én is hozzászólok. Egy néhány élményem Nekem is volt. Voltak jó és rossz élményeim Cseszlovákiában, Szlovákiában, Lengyel országban Ausztriában Olasz országban és természetesen idehaza is. Ennek ellenére nem hiszem, hogy ha nem megyünk a Szlovákokhoz, akkor Ők ezt nagyon megérzik. Találkoztam már a Magas Tátrában, Holland Angol és Japán csoportokkal. Ennek ellenére ahogy ismerem a honfitársaimat, sokan csak beszélnek és amikor a tettekre kerülne a sor akkor, csak az olcsóbbat választják és reménykednek, hogy nem velük fog történni a kellemetlenség. Különben az, hogy mi olcsó és mi nem, azt már egyszer felvetettem a Mi, mennyi? címen, csak sajnos egyedül maradtam a táblázat kitöltésével, Stani és Agent szóltak még hozzá. Hogy könnyebben rá lehessen akadni íme: https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=3834
Sok havat az idényre!
Üdv.: Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2006.09.04. 11:45
Hali Mindenkinek!
Egy kis info.

Events & Highlights
13.-15.10.06 Info Snowboard Opening
22.04.07 Sport Ötzi-Alpin Marathon - Extrem Triathlon
15.04.07 Sport Ötzi Trophy / IAS Cup - Amateur Skirennen
01.05.07 Info Saisons Abschluss

Egyébként +4 fok van és csak a hétvégétől mondanak kisebb lehülést.
Sok havat Mindenkinek!
Üdv.:Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2006.05.25. 09:46
Sziasztok!
Ahogy a camera képeken látszik elég jól tartja magát a hó 3200m-en. 13-14 óra felé sem volt még eddig +4 foknál melegebb, így nem igazán olvad. A mellékelt képen több minden látszi: a hóhatár ami kb.2500m köröl lehet, és az Olasz pálya építők munkája melyen még a Lazauni pályán 2000m-ig szinte összefüggő hó látható ( a kiválló alap készítés és pályakezelés ).
Üdv.: Mindenkinek és június 10-én nyitás. Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2006.05.10. 13:38
Hali Mindenkinek!
20cm. friss hó és június 10-én nyitnak. Jelenleg 150-300cm a hó.
Üdv.:Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2006.05.04. 13:11
Szevasztok!
Jó kis téma ez, de szerintem viszonylag könnyen kezelhető. (egy része az ejtőernyőzésben jól működik, de a sí az azért másabb).
Megpróbálom pontokba szedni a "saját" és az átemelt gondolatokat.
Abból indultam ki hogy az igazolt versenyzőkön kívül mindenki AMATŐR. Igaz csak az mondható PROFI-nak aki valamilyen ellenszolgáltatást kap érte. Az igazolt versenyző, sportoló is lehet amatőr (Olimpia-Világbajnokság labdarúgás ökölvívás stb.)
Tehát:
-Minden verseny eredménye egy központi adatbázisba fusson be (résztvevők és elért helyezéseik).
-A versenyeken lehetőség szerint valamilyen csoport, a tűzött pálya nehézségét rangsorolja (összehasonlítva a többi versennyel).
-Első versenyen való indulásnál minden versenyző "A" kategóriás (bízva abban hogy mindenki "amatőr").
-A versenyek nehézségi foka és az elért eredmény alapján lehetne további kategóriákat elérni (B, C, D, stb).
-Egy idő után (2-3 év) már egészen pontosan elkülönülnének a "műkedvelők", "amatőrök", "félprofik" és a "profik".
-Néhány verseny elteltével lehetne átsorolni azokat a versenyzőket akiknek olyanok az eredményei (kimagaslóan jó idő, vagy ahol elindul mindig jó helyezést ér el).
-A versenyekre előzetesen lehetne jelentkezni az elért kategória megjelölésével.
-Az érdeklődők, versenyzők számára is hozzáférhető adatbázis létrehozása (névvel, kategóriával, korcsoporttal, így a pályán név szerint ismerkednének, barátkozhatnának a gyermekek).
-Díjazásnál a kategóriák miatt több díjat lehet kiadni (talán nem nagy anyagi megterhelés a versenyek szervezőinek), de sokkal több elégedett és büszke versenyzőt lehet talán látni és nem csak egy-egy elégedett arcot mint manapság.
A gyerekeket pedig hagyni kellene versengeni, hiszen a jobbaktól sokat tanulhatnak azok akik még gyengébbek. Tehát én nem zárnám ki azokat a gyermekeket a versenyből aki nem "KIZÁRÓLAG amatőrök", hiszen mindenki a saját kategóriáján belül versenyezne.
Ez csak az én véleményem, igaz ennél a rendszernél egy kis csapatnak kellő feladata, munkája lenne, de úgy gondolom, hogy a boldog és mosolygós gyermekek látványa kárpótolná azokat akik ezt a feladatot kitűzik maguk elé és végre is hajtják.
Üdv.: És kellemes időtöltést Mindenkinek Hegyen, Vizen, Levegőben. Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2006.04.04. 16:30
Helló Szaszi!
Azt tudni kell hogy itt reggel "korán" 8-tól járnak a felvonók és 13-ig. Utána szabad a délután Mindenkinek, de aki nem akar síelni annak néhány tipp.
A programokról, amit ajánlani tudok.
-A szálloda komplexum uszodája, konditerme, szaunája.
-A környék növény és állatvilága, hiszen itt szinte még ekkor van tavasz (június eleje). Rengeteg túristaút található és vezetett túrák is vannak úgy tudom. Egyébként erre a helyre jellemző, hogy lombhullató fenyő van tőbbségben és már szépen zöldül.
-A gleccseren gleccser túrán lehet részt venni, de Én ajánlom a Gábort ebben is.
-Archeopark Unser Frauban.
-Naturs szabadtéri uszodájából csodálatos kilátás nyílik a hófedte hegyekre.
-Merano gyönyörű kisváros, villáival, műemlékeivel szép parkjaival, és sétáló utcáival. Itt az ember átadhatja magát a kulináris élvezeteknek.
-Bolzánóban pedid a néprajzi múzeumban a helyet híressé tevő Őtzit és korát (réz korszak) lehet megismerni.
-A másik irányban pedig a Stelvio gleccser.
-Kissé távolabb pedig a Garda tó, ami ugyan csak érdekes és változatos program.
Kapásból ennyi jutott eszembe, de biztos, hogy számos program kínálkozik azoknak a személyeknek akik a sízés őrömeit inkább más időtöltésre cserélik. Feljebb található web címeken lehet még programot keresgélni.
Jó szervezést és kellemes időtöltést kívánok:Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2006.04.03. 13:47
Helló Szaszi!
Márciusban, amikor kint voltunk, akkor a Gábor azt mondta, hogy a nyár folyamán (Jún. júl) több tábort is szeretne szervezni. Akik szoktak hozzá járni és megvan az elérhetőségük, azokat majd e-mailban értesíti az időpontokról. Egyébként készítenek egy Web oldalt is és azon szinte minden info elérhető lesz a térségről és az aktuális tudnivalókról. Májusban pedig jönnek hozzánk ugrani és akkor biztos több infóm lesz, igaz telefonon, vagy e-mailben is megkérdezhetném, de mégis jobb és közvetlenebb ha személyesen érdeklődöm. Május 21-ig ha nem lesz infód, akkor tudok pontos adatokkal szolgálni.
Üdv.:Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2006.04.02. 10:37
Üdv. Mindenkinek!
Márc. 11-től 19-ig voltunk, 167 Magyar honfitársunk társaságában a Kurtz-ban, de többen voltak más szállodákban is, vagyis sok honfitársunk volt kint. Az idő csodálatos volt, de annyira, hogy idehaza az arcomról, orromról és a homlokomról lehámlott a bőr, a rendszeres krémezés ellenére. Valószínű nem volt elég a 14-es faktorszámú fényvédő. A pályák állapota kitűnő, és csak az erőnlét szab határt a napi síelésnek. Napi átlagban 35-40 km-t tudtunk csúszni (5 óra naponta), és délutánonként 2-3 szor szánkópálya (1 csúszás 3300m). 18 órától pedig uszoda és szauna volt a program. A gleccserről annyit, hogy május 1-én bezárnak egy hónapra, de júniusban újra nyitnak. Sajnos a gleccserek eléggé kopnak mint mindenhol és így próbálkoznak, hogy májusban leállnak a pályákat feljavítani, már az előkészületeket a képen lehet látni, ratrakokkal mély barázdákat csinálnak a pályán kívül, hogy még több havat meg tudjanak fogni, mivel ebben a magasságban a légmozgás (szél) erősebb mint 1500-2000m magasan.
Üdv.:Mindenkinek és kellemes pihenést, felkészülést és esetleg síelést kívánok Eje.
Ui.: A hóolvadásnak azért van pozitív oldala is a Rafting. Aki még nem próbálta csak biztatni tudom, hogy Ausztriában, Slovéniában, esetleg Szlovákiában próbálja ki, hatalmas élmény, vagy a Dunajecen a tutajozást. Az ejtőernyőzésre már nem is agitálok, de aki szereti a kihívásokat az ezt a sportot is kipróbálhatja a Magyarországi Ejtőernyős Klubbokban.
Sch01.JPG
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2006.03.07. 08:19
Szia Edina!
Akkor sorba mondom.
Az Ági is még itthon van úgy tudom vizsgázik, de Ő is jön.
Bank kártyával tudsz fizetni mind a két helyen, sőt az éttermekben is, de van egy bank itt fent és van pénzkiadó autómatája, tehát azzal sincs gond.
Rendes huzatba paplan tehát nem takakó és lepedő.
Az úszósapka nem volt kötelezö, de nem sok helyet foglal a csomagban.
Cipőszárítóról nem tudok, de ennek ellenére lehet.
Hűtő és Tv van az apartmanokba, viszont a Tv távirányítót érkezésnél kell kérni ill. fizetni néhány euro.
A kaja szerintem jó illetve változatos, mivel ez a terület szinte Osztrák, és ötvözik az Olaszt az Osztrákkal, Nagyon finom sajtjaik és spekkük van, végül is változatos nekünk bejön.
Mi is a pályán megyünk azért is mert csütörtök, péntek, szombatra újabb jelentős csapadékot (havat) jósolnak.
Ha valami olyan kérdésed van ami nagyon fontos a Gábort nyugodtan hívhatod, hivatkozzál rám.
Akkor ott találkozunk.
Üdv .Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2006.03.05. 08:53
Szia Edina!
A foglalást kivel intéztétek? A Gáborral, vagy esetleg a Mariannal? Egyébként ha rájuk csörögsz biztosan tudsz infót szerezni a tel. szám ahogy említettem a Kurz honlapján rajta van. Mi eddig sosem kaptunk viszaigazolást, pedig egy párszor már voltunk itt. Telefonon megbeszéltük a Gáborral és az úgy is volt. Az útirányról meg el is hiszem, hogy dilemmázol, mivel az egyik út rövidebb, a másik pedig gyorsabb (nekünk, de nektek nem biztos, ki kellene számoltatni a http://www.viamichelin.com oldalon az útvonal tervezővel). Mi már kipróbáltuk mind a két útirányt és nekünk végig a pályán jött be, még a München elötti torlódás esetén ill. a Brenneren való átkelésnél is. A 100-as út eléggé kacskaringós és sok lakott településen megy át. Az időjárást sem szabad még elfelejteni, hiszen 9-10-re újabb havazást jósolnak és még nem látszik mennyi lesz. Nekünk egyébként 1100km az út és eddig mindig 12 órán belül megjártuk (term. csak vagy oda v. vissza). A másik.az hogy nekünk amire Körmendre érnénk, addigra már Bécset kerüljük. Nektek viszont Gotthárdtól nem biztos, hogy felfelé kellene indulni. Nem is tudom, hogy Nektek igazán megéri e elmenni a Brenner felé, az túl nagy kerülő ez csak akkor lehet jobb, ha nagy havazás lesz ill pénteken még lesz havazás. Van egy web oldala az Osztrák Autópályáknak és itt vannak web cam. képek amik frissülnek, ilyenkor ez nagy segítség.
Minden esetre jó utat és akkor majd találkozunk.
Üdv.:Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2006.03.02. 19:51
Lord azt hiszed ez ........jó vicc volt. Kérlek nézz utána a BTK-ban ez minek minősül, és utána tippelj.
Bocs Eje,
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2006.03.02. 19:44
Szia Edina!
Mikor mentek? (Mi 11-én és 18-ig leszünk, és most várható a hétvégén ill, a hét elején kb 50cm hó azon a területen) Milyen gyermek programra vagy kiváncsi? Szerintem zárd rövidre a kört és hívd fel a Gábort telefonon, hogy mit ajánl ill. mik a lehetőségek. (A tel. száma a Top Residence Kurtz honlapon megtalálható)
Üdv.:Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
Topik: Planneralm
2006.02.27. 09:27
Sziasztok!
Én Planneralm-mal kb.4-5 éve találkoztam a Hó-Show-n és akkor is hasonlóak voltak az árai, és akkor is Magyarok üzemeltették. Az elöbbi hozzászólás végett írtam ezt. Ha valaki hozzászól valamihez akkor a tényt kellene közölni, vagy kérdezni kellene, vagy informálódni. Sajnos ez az ország ilyen, vádaskodásokkal, valótlan állításokkal van tele. Sajnos itt a fórumon is vannak esetek amikor egy- egy honfitársa valakinek (Én nem érzem annak, hogy az enyém legyen) kissé elragadtatja magát. Ezek az egyének nem igazán közösségbe valók, és szerintem nem nagyon fogadják be Őket máshol és egy Név mögé bújva próbálják ezt ellensújozni és szerintem ezért található a fórumon egy két a jóizlés határait túllépő hozzászólás.
Elnézést azoktól akiket untattam ezzel a hozzászólásommal, de ez kikívánkozott már belőlem, mert már Néhányan elragadtatták magukat.
Üdv.: Mindenkinek és jó sízést a tavaszi időszakban. Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2006.02.24. 09:44
Szevasztok!
Gyenge havazás, de remélhetően délutánra erősödni fog, -12'C 3214m-en. Lent pedig 2000m-en -4'C.
Sok havat és kellemes időtöltést Mindenkinek.
Üdv.:Eje.
nevtelen-1.JPG
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2006.01.31. 10:04
Szevasz Attila!
Szerencséd van, mert éppen vasárnap este értünk haza Liptovsky Jan-ból. Kb.70cm hó van, sajnos nem friss, de itt a községben a völgy végén van a sípálya. Összességében szinte egy pályáról van szó,ill a hozzá csatlakozó felvonókról. Reflektorokat láttam a pálya mellett egyes szakaszokon, de Mi éjjel nem síeltünk, mert nappal eléggé elfáradtunk. A pálya kb.900m hosszú egy kört 5 perc alatt tudtunk megtenni hétköznap. Ilyenkor sorbanállásról nem beszélhetünk, hétvégén viszont már többen voltak, de így sem kellett 5 percnél többet várnunk. A helységben gyógyfűrdő működik és több szállodának van gyógyvizes medencéje. A pályák jól kezeltek még nem jegesedik annak ellenére, hogy már említettem, hogy régebben volt havazás. Egy két napot megér, síelésnek csak az állóképességed szab határt, Én napi átlagban 38km-t tudtam csúszni (hétköznap többet, hétvégén kevesebbet. A jegy még lyukasztós rendszerű. A pályáról többet a <http://www.yeti.sk/skiresort-liptovsky-jan-javorovica--a1-50-0-0-hu.htm> oldalon találsz.
Üdv.:Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2005.12.24. 09:26
Sziasztok!
Nekem egy kis szerencsém van, mert a Sógorom kint él és dolgozik az USA-ban és Én úgy vásárolok, hogy itthon kikeresem ill megnézem, hogy mit szeretnék Ő kint licitál és ajándékként hazaküldi természetesen átcsomagolva és csomag figyelés szolgáltatással, ha nagyobb értékű az árú. Nagyon sokan csinálják ehhez hasonlóan, pl. a modellezők előszeretettel, nekik kint vannak embereik akikk a vásárlást, beszerzést elintézik ill átcsomagolnak. Ezt bizonyos jutalékért végzik így is mind a két fél jól jár. Az a szerencsésebb, ha ezt a munkát rokon, vagy ismerős bonyolítja (Elméletileg több mint 35000 honfitársunk tartózkodik kint aki még nem Amerikai állampolgár, vagy nincs zöldkártyája).
Én azt tudom ajánlani szét kell nézni, mert árban az USA több dologban olcsóbb, mint Európa (pl sí cuccokban is).
Üdv.: Mindenkinek Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2005.12.14. 07:38
Szevasztok!
Néhányszor vásároltam már Olaszországban a Sportler szaküzleteiben, szerintem az árak korrektek. http:/https://www.sportler.com
Üdv.:Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2005.12.12. 12:43
Szevasztok!
Egy néhány friss adat:
+2 és -4 fok van ragyogó napsütés. 25 ill. 100cm hóval, és nen nagy tömeg.
Üdv. Mindenkinek és sok havat az idényre!
Eje.
1234.jpg
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2005.12.02. 08:40
Szevasz Gyuri!
Én március 15 körül többször síeltem Tauplitz-alm pályáin. Itt fent a síterületen (1500m körül) vannak szállások külömböző ellátással, szolgáltatással. Márciusban itt még jó hó szokott lenni. Szállást pedig a http://www.ausseerland.at oldalon találsz Tauplitz/alm területen. A térség összes szállását felhozza és ott konkrétan rá lehet keresni ár, telefon elérhetőség stb.
Remélem tudtam valamit segíteni, és a fórumon az idevonatkozó témát is ajánlom.
Üdv.:Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2005.11.24. 11:02
Szevasztok!
Fent -16 fok van és 90cm hó. Lent (2011m) -7 és 20cm, viszont további havazás várható a "Jósok" szerint.
Üdv.: Mindenkinek! Eje.
Schnals.jpg
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.