Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

hamoriarpi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (181)Időben csökkenő Időben csökkenő
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.12.08. 11:32
A geometria szóban szerintem minden benne van.
Előzmény: (jóska63 219539)
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.12.08. 10:29
Véleményem/eddigi tapasztalataim az általad elmondottaknak a szöges ellentéte. Az, hogy milyen gyors az élváltás azt leginkább a síléc geometriája és torziós stabilitása határozza meg.
Torziós stabilitást fa nélkül nem lehet elérni. Kiegészítésként használnak még szénszálat, térhálósan egymásra merőlegesen összeállított üvegszövetet, Titánt, alumíniumot és egyéb fémeket is, de csak kiegészítésként. Önmagukban ezek a dolgok különböző mechanikai jellemzők miatt nem működnek. A carbon pl extrém mód öregszik és törik a folyamatos hajlítgatástól.
A fának már önmagában tömege lesz.
Az első famagos lécem előtt az összes habszerkezetű ipari hulladékot utáltam és ősi ellenségnek gondoltam. Tekeredik, csavarodik, remeg, stb. Élváltás ezekkel??? Megcsavarod a közepét ha mered, de az eleje, vége csak órák múltán mozdul.
Előzmény: (Pisti P 219532)
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.12.06. 17:35
Kedves WéberF!

Némi hiányosságot érzek a szövegkoherenciában. Direkt nem azt írtam, hogy egyik mondatoddal ütöd a másikat, mert nem szeretném, ha támadásnak hangzana.
A szöveg egyik részében azt bizonygatod, hogy kb. minden léc ugyanolyan és minden csak gyártói marketing. Nem csak Te, hanem előtted is írták már talán többen is, hogy kb. minden léc ugyanolyan.
Aztán azt írod, hogy lécet cseréltél, mert a kondíciód már nem engedte meg, hogy 175-ös versenylécet használj és vettél egy Rossignolt. Hoppá!
Mi a fészkes fenéért cseréltél lécet, hiszen minden léc ugyanolyan!

Tudom! Én nem értem...
Előzmény: (WéberF 219490)
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.12.06. 11:20
Nagyon szivesen, örülök ha ebből a katyvaszból valamit ki tudtál mazsolázni.
80-as van a Montagna-ban,
84-es pedig a Vadonban, aminek már van előélete.
Neked szerintem a 177 lesz tökéletes mindkettőből és ehhez a súlyhoz nagy esély van, hogy elég lesz a 80-as keménysége.
Sok szerencsét!
Előzmény: (- Marky - 219484)
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.12.06. 00:54
Szia!
Azzal kezdem, hogy 178cm vagyok és 100Kg beöltözve. 30 éve síelek rendszeresen, amennyit csak tudok, évente 1 hetet oktatóval. Saját magamat nagy rutinnal rendelkező, erős haladónak tartom, de semmiképp nem profinak. 2 síléc helyett akartam 1-et. Ugyanazokkal a kívánalmakkal, mint Te. A kondícióm nem tökéletes, a heti 1, max 2 tenisz edzés nem elegendő a kívánt szint eléréséhez. Rá kellene dolgozni. A sínapjaink felvonó nyitástól az utolsóra felkönyörgésig tartanak. Heti 6 nap így telik. Nyomjuk. Erre kerestem olyan lécet, ami bírja a 100 kilómat, nem bizonytalanodik el, de nem is kell erőből rugdosni, mert az hamar kivégez és késő délután is megfelelő az összetúrt pályákon történő hazajövetelhez.
Abban a kategóriában (frontside all condition 80-86mm), amit keresel - a következő léceket próbáltam ki:
Volkl RTM 81 2019 modellév 170 saját, új
Volkl Deacon 80 172 kölcsönzős, lehajtott
Volkl Deacon 84 177 kölcsönzős, nagyon lehajtott
Volkl Deacon 84 2023/24 modellév 177 saját, új
Salomon S-Force Bold 177 sielőtársé, szép állapotú

Salomon S-Force Bold: (84-es középrész) Hát, ő nem az a relaxációs, rekreációs központ. 2 db vasúti síndarab. De az az igazi rosszindulatú. Bizonyos sebesség alatt gyakorlatilag nem igazán hajlandó semmire. Ha adsz neki sebességet, akkor elkezd engedelmeskedni, de rugdosni kell szűntelen. Kifejezetten fárasztó valami. Bármin is átmegy, semmit nem érzel belőle. Az én sítudásommal kisíelhetetlen. Nem ezt kerestem. Ez egy birodalmi romboló. Minden tiszteletem, aki ilyennel megy és még élvezi is. Na mert az nagyon tud síelni és nagyon jó kondiban is van. Nem az én lécem egyáltalán. A Racetiger SL UVO-t is sokkal barátságosabbnak és kevésbé combégetőnek találtam, mint ezt.

Volkl RTM 81 2019 170 cm: Akcióban raboltam rá, már mentek a Deacon-ök, beragadt léc volt, árban a legkedvezőbb az összes közül, sajnos nem volt már belőle 177-es. 1 szezont mentem vele úgy, hogy mindig vittem a Volkl Code S UVO-m (166). Az RTM 81 nem jött be. Szerintem rövid is volt nekem. Csavarodott, instabil volt, viszont nem fárasztott, (csak mentálisan, mert zavart a stabilitás hiánya, amit megszoktam a Racetiger SL UVO-nál és a Code S UVO-nál. Flippy-floppy, játékos, nagyon közreműködő léc. A csavarodása, instabilitása nem romlott érezhetően a sebességgel és könnyen élre állt. Első csúszáskor éreztem, hogy ez nem az én lécem. A csapatból egy barátom átvette, boldog vele. 25 kilóval könnyebb, mint én…

Deacon 80 172 cm: kölcsönzős: ezt még az új RTM 81-nél is csavarodósabbnak éreztem, és az éltartása sem volt annyira jó. (Talán, mint kölcsönzős léc – nem is volt úgy előkészítve az éle, ahogy illik). Egész nap el lehetett vele flatterozgatni, jól reagált, de ezt sem éreztem úgy, hogy ez kell nekem.

Deacon 84 177 cm: kölcsönzős, igen leélt állapotú: Ez volt az a léc, aminél átjött az iPhone-érzés. Reggel is, délután is. A stabilitásához képest egyáltalán nem kellett rugdosni. Mindenen átment, szinte észrevétlenül. Olyan érzés volt, mint egy nagy SUV, ballonosabb abroncsokon. Nem tudtam kisíelni, nem volt az a tempó és terepviszony, ahol elbizonytalanodott. Azt vártam, hogy nehezebben áll majd élre, mint a 80-as, de nem éreztem ilyet. Ahogy visszavittem – meg is rendeltem a sajátot.

Deacon 84 2023/24 177 cm: Saját zsír új. Hogy akkor itt jött a meglepetés. Ennek a lécnek az egyégvilágon semmi, de semmi köze nincs a kölcsönzős, igen leélt léchez, amivel mentem. Sokkal merevebb, sokkal hosszabbnak érződik, játékosságnak kevés nyoma van, de semmiképp nem az a rosszindulatú léc, amelyik minden apró hibáért büntet. Gyári él tokától bokáig, 86 fok. Ha rá gondolsz, már élen fut. Nekem kicsit bekapkodós volt, elől-hátul kértem egy rövid letörést. Sokkal jobb lett.
2x1 hetet mentem eddig vele. Az élét kézzel áthúzattam 87-re, plusz elől-hátul a rövid letörés. Nekem így tökéletes. Folyamatosan közeledünk egymáshoz. Én is kezdem megszokni a lécet és szerintem a szerkezete is kezd bejáródni, ha van egyáltalán ilyen, de még mindig sokkal merevebbnek érzem, mint a szétsielt kölcsönzőset. Hihetetlen, hogy milyen eltérések vannak. Ha ma venném, akkor lehet, hogy a 172cm-est venném.
Amúgy csak a legjobbakat tudom a 84-es Deaconről mondani. Maximálisan ajánlom, de ne egy lehajtott, kölcsönzőshöz hasonlítsd. Ha nincs túlsúlyod, akkor a 80 is játszik és az relaxosabb lesz.
Bocs, lehet hosszú lett.
Előzmény: (- Marky - 219467)
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.12.03. 09:54
Van egy vízióm a jövőt illetően, ami valószínűleg nem is vízió, hanem már rendelkezésre áll, csak még nincs az üzletekben.
A próbálgatás, kísérletezés idővel megszűnik, háttérbe szorul.
Megjelennek a 3D lábscannerek. Ezek segítségével létrehozzuk a lábak 3D digitális modelljét.
A cipőket eleve így tervezik, ergó cipő oldalról (héj és belső cipő is) ez eleve rendelkezésre áll.
Van egy szoftver, ami ebből az adatbázisból kikeresi azt a modellt, modelleket, amelyek leginkább illeszkednek az adott bescannelt lábpárra és még azt is megmutatja, esetlegesen melyik ponton szükséges a héj személyre szabása.
Ehhez a technológia réges régen rendelkezésre áll.
A fogászatban is ez zajlik már pár éve. Nem lenyomatot veszünk a lecsiszolt csonkról, hanem egy intraorális scanner beolvassa, letapogatja a csonkot. Az információ pár perc múlva a laborban van, ahol egy cirkónium tömbből egy CAD-CAM frézer gép (ez a CNC maró analógiája) kimarja a koronát. Problem solved!
"Megér neked 30.000Ft-ot, hogy bescanneljék a lábad és garantáltan a legtökéletetesebben illeszkedő cipőt kapd?"...
UPDATE
Beütöttem gugliba. Rég létezik.
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.12.02. 22:42
Ebbe az aspektusba nem gondoltam bele a cipőkkel kapcsolatban, amit leírtál, mert nem látok bele a háttérbe. Igazad lehet, sőt!
Én csak a saját keserű és drága tapasztalataim alapján írtam, amit írtam.
Látom, hogy nagyon sokan “járnak ugyanebben a cipőben” (hogy ezt a mérhetetlenül rossz hasonlatot használjam), hogy egy rosszul kiválasztott cipő miatt szezonok mennek el szenvedéssel.
Előzmény: (VÁrpád 219430)
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.12.02. 18:13
Szia!
Milyen Völkl-t cseréltél a Quattro RS 76-ra? Ennek amúgy az utódja a Thunderbird R15WB.
Mesélsz a lécről?
Előzmény: (nimbus2 219411)
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.12.02. 17:43
Szuper, nagyon köszönöm!!!
Előzmény: (- Marky - 219426)
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.12.02. 17:32
Spoilerrel a ramp angle-t lehet növelni, forward leant-t nem, SŐT! Egy spoilerrel növelt ramp angle esetén ellentétes hatást lehet elérni a forward lean-re. PLUSZ volument csökkent, előre és feljebb kerül a boka, aminek az elmondás szerint eleve nincs elég helye, vagy/és túl magas vagy túl előrehelyezett pozícióban van.
Elmondás szerint vagy hibás sítechnika vagy a bakancs rossz kiválasztása miatt hátul van a sielő. Vsz ezért szitál a léc.
15-ös forward lean már igencsak a - hogy is mondjam...- atlétikus szög. Lehet ez még ront a helyzeten, mert a problémafelvető még esetleg nem jár ezen a szinten és kompenzatórikusan a magas forward lean miatt viszi hátra a tömegközéppontját.
keskesonka mindent tökéletesen leírt! Mindennel maximálisan egyetértek, kivéve egy dolog. A bootfitting egy ennyire vert helyzetből.
Meg lehet próbálni, de véleményem szerint - a leírtak alapján - miszerint pont a legfontosabb(!) csatot nem tudja meghúzni, az adott bakancs minimum 1 vagy 2 dimenziója nem stimmel. A rüszt magasság bizonyosan kicsi, a volumen (ezt nem tudjuk) valószínűleg kicsi, de ez a 2 adat sokszor paralell mozog, a cipőhossz lehet jó vagy nagy.
Sajnos, - ahogy már többször leírtam- kis hazánkban sok a kereskedő és a nullához közelít a szakértő eladó, aki nem ad el olyan terméket, ami nem megfelelő a vásárló számára.
Előzmény: (jóska63 219412)
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.12.02. 12:38
Konkrétan nem tudok olyan szolgáltatót, amelyik a dímentes EU-Roaming kategóriába hozná Svájcot. GB az más.

Telekomnál Svájc indított cca. 530/perc. Adat 3300/MB.

Nem vagyok fillérezős, főleg ha sítúráról van szó, de azért ezeket szeretném elkerülni ha el lehet.
Előzmény: (jóska63 219418)
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.12.02. 11:30
Sziasztok!
Január végén nagyobb, sífanatikus társasággal látogajuk meg ezt a síterepet. A szállás Breuil-Cervinián lesz. Időjárás-függően a zermatti oldalt is be szeretnénk sielni teljes egészében.
Kérdésem, hogy a svájci oldalon mennyire van olasz hálózati lefedettség? Hogyan lehet elkerülni, hogy egy észrevétlen hálózatváltás esetén az olasz oldalon is svájci hálózatról beszélgessen az ember?
Lehet, hogy amatőr kérdés, bocsánat!
Köszi a segítséget előre is!
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.12.02. 11:23
Az utat a franciák visszamondták, a pénzt visszautalták, a síterep zárva volt, én, mint orvos az országot nem hagyhattam el. Szerinted hogy?
Előzmény: (jóska63 219415)
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.11.27. 22:51
Én Besztercebányán vettem a Kutik Sportban. Előre leemaileztem a fickóval, hogy legyen raktáron alá-fölé méret.
Elvileg Magyarországon is kellene lennie márkaboltnak, mert itt gyártják.
Előzmény: (lroberto 219347)
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.11.27. 21:59
Tecnika Mach 1 130 HV. Csak 1 példa. Nekem MV van. Egy zseni.
Előzmény: (lroberto 219343)
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.11.27. 21:53
Olaszországban elvileg Val di Sole. Pl. Madonna.
Jó párszor voltam. Mindig sütött. Ez szerencsefaktor is.
Tirolban Kuhtai esetleg?
Előzmény: (MM 219334)
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.11.27. 21:41
https://m.youtube.com/watch?v=IWMG7PHQvRQ
Jeff és Bob szerintem a legjobb a témában.
Előzmény: (lroberto 219339)
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.11.27. 20:55
A D2 Race SL-nek 67 a közepe. Nem csodálom, hogy a széttúrt pályán szenvedsz vele. Én is elég szép és költséges utat jártam be a Volkl Racetiger SL UVO-tól a 2023/24-es Deacon 84-ig.
A tömeged miatt (én is 100 vagyok beöltözve) csak komoly lécet ajánlanék. Ilyen egész napos, all-condition feladatra pedig a 80-86-os kategóriát.
Legjobban a Volkl modellpalettát ismerem, hiszen az egész család ezen megy 10+ éve.
Én kipróbálnám a Deacon 80-ast vagy a 84-est. Én maximálisan meg vagyok vele elégedve. 80 alatti lécet ne vegyél ha a túrt hó a problémád. Én végigjártam.
Ja! És tesztelj! Méretet is! Én lehet utólag 177 helyett 172-est vennék. Majd belenövök. Nem vész.
Még 1 dolog. Bakancsod tökéletesen jó és elég kemény? A súlyodhoz csak a 130 jó vagy afelett.
Előzmény: (lroberto 219339)
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.11.25. 16:41
Ha szép állapot, akkor potom áron van. Ez a néhai RTM széria legjobban sikerült all condition léce. Az RTM-et váltotta a Deacon sorozat. Én konkrétan ennek az RTM 84 UVO-nak az utódjával sielek, ami Deacon 84 névre hallgat és egy zseniális léc egész napra.
Személy szerint nagyon örülök neki, hogy ez az all-mountain kifejezés a helyére került és ezekre a lécekre már all condition-t használnak - nagyon helyesen - mivel ezek a 80-86 közti lécek azért még nagyon is pályalécek, csak a változó körülmények mellett jobban sielhetőek.
Előzmény: (VÁrpád 219295)
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
2023.11.21. 12:05
Én mindig a lehető legjobbra számítok, mert alapvetően így vagyok gyárilag szoftverezve.
Életemben 1 rossz sízezon volt, a 2020. A 40 éves születésnapomat ünnepeltük volna Val Thorens-ban. Mocsok Covid...
Mióta legalább 2 alkalommal jutok el hosszabb sielésre, azóta pláne egyre jobban várom a szezont.
Január vége Zermatt, március eleje Turach. Februárra még várok valami lepattanó 4 napos lehetőségre.
Egyre magasabbra kell menni a biztos hóért, ezzel együtt kell élni.
Ismét REMEK szezon lesz!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.