Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

szivak által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (31)Időben csökkenő Időben csökkenő
szivak
31 élménybeszámolót írt
31
19 éve tag
2008.04.03. 09:15
"..jól van, na. Csináltatok pár szettet saját használatra" - nemigen értem, hogy ez mit akar jelenteni. Vagy nem is nekem szól?
szivak
31 élménybeszámolót írt
31
19 éve tag
2008.04.02. 09:38
Nem rossz, azzal a különbséggel, hogy az általam feltett videón én magam vagyok.
szivak
31 élménybeszámolót írt
31
19 éve tag
2008.03.26. 10:32
Valami nyári sport kellene már!

Ji-huuúú!

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
szivak
31 élménybeszámolót írt
31
19 éve tag
2007.05.08. 09:39
Csak egy aprócska észrevétel. Mindössze egy osztrák gyártó van, Christian Balek, https://www.grasski.com . Itt azonnal meg lehet rendelni a gyepsít Netes bankkártyás fizetéssel (teljesen megbízható). Nem kell tehát közvetítőket közbeiktatni, bárki "tárgyalhat" vele. Vám már nincs, csak postaköltség. Persze ki lehet próbálni, de garantáltan sokkal jobb, mint a Rollka (persze megfelelő karbantartás mellett).
szivak
31 élménybeszámolót írt
31
19 éve tag
2006.08.11. 08:29
Ha fényképeztem is volna, az olyan lenne, mint a "négerek az alagútban" negatívja vagy "egy pohár tej fehér háttér előtt". De a viccet félretéve, minden évben ott síelünk, néha többször is, és már annyi síelős meg alpesi tájas képünk van, hogy egy ideje már egyáltalán nem fényképezünk. Tavaly csináltunk egy videót a kanadai rokonoknak, akik kételkedtek benne, hogy mi Magyarországról megengedhetjük magunknak, hogy nyaranta ide járjunk síelni. (Pedig nem drága). Lefilmeztük a Tuxhoz tartozó öt falut, Mayerhofent, a vízeséseket, csináltunk síelős felvételeket a gleccseren, stb. Most az utolsó nap lehetett volna fényképezni, de már elpakoltuk a gépet, mert síelés után a parkolóból indultunk haza. Apropó, szállás: mi 20 EUR-t fizettünk a Jenneweinhofban. Egyszer mi is laktunk a Kernhofban, de a Jenneweinhofban sokkal jobb a kaja, házi joghurtot adnak és szendvicseket vihetsz magaddal a hegyre, amennyit csak akarsz.
szivak
31 élménybeszámolót írt
31
19 éve tag
2006.08.10. 10:06
Tuxi élménybeszámoló:
1. nap, aug. 3: vizes hó esik, a pálya siralmas állapotban. Donovalyt juttatja eszembe. Azért a ratrakok így is működnek és 12:30-ig egész jól lehet síelni. Látótávolság elég jó. Azért ez mégis jobb, mint Donovaly bármikor.
2. nap, aug. 4.: liftnyitásra 20 centi valódi porhó, havazás, köd, látótávolság 30-40 m (párátlanító sprayvel befújt négyrétegű szemüvegben). Az ülőlift melletti pálya kiválóan síelhető. Alig van valaki a pályán. A saját nyomainkat fedezzük fel az újabb lesikláskor. Szuper!
3-4. nap, Aug. 5-6.: u.a., csak vizesebb hó esik. Még jó, hogy mivel 1995 óta járunk Tuxra évente 2-3-szor, elég jól fel vagyunk szerelkezve: van síkesztyűre húzható gumikesztyűnk, sí esőkabátunk, így ha nem is csontszárazon ússzuk meg, de belülre egyáltalán nem kerül nedvesség. A pálya szuper jó, persze részben annak köszönhetően, hogy alig volt valaki, a versenyzők pedig a másik pályára mentek.
5. nap, aug. 7. Ekkor voltak a legdurvább viszonyok: jégdara viharos szembeszéllel, 0 látótávolsággal. Szerencsémre reggel a liftben összehaverkodtunk a Racing Camp osztrák társasággal és velük síeltünk 14:00-ig. Számomra máig rejtély, hogyan látott az edző ilyen körülmányek között, de nekünk, akik utána mentünk, tökéletes volt. Számoltam: 200-250 kanyart mentünk egyfolytában, rövid lendülettel. Arcvédő maszk nélkül nem bírtam volna ki. A többieken nem volt... A liftnél a finnek sapka nélkül trécseltek, mintha csak egy kávézó teraszán lennének ragyogó napsütésben...
6. nap, aug. 8: köd, eleinte kevés csapadékkal, majd sajnos egyre több havas esővel. Látótávolság: 50 m. Érdekes, hogy néha szemüveg nélkül jobban lehetett látni. Kétszer lementünk a Racing Camppel kitűzött szlalompályán, de utána elzavartak minket.
7. nap, aug. 9: sikerült a versenyzőket megelőzve az első lifttel felmennünk. Alul még köd volt, viszont fent csodálatos idő fogadott. Napsütés, mínusz 3 fok, porhó, ratrakolt pálya. A liftkezelő előtt értünk az ülőlifthez. 11-ig a pálya jobb állapotban volt, mint bármely szlovák pálya - télen.
Hát ennyi. Még csak annyit, hogy a feleségemmel mi mindig a Madseiti Sporthotellel szemben lakunk (3 km-re a lifttől) a Jenneweinhofban. A szállóban van egy klassz uszoda, amit bárki használhat 10 EUR összegért. A szállóvendégek alig használják. Mindenkinek ajánlom, hogy délutánonként ússzon 1 órát. Reggelre csodálatosan laza állapotba kerül az izomzat és nagyon jól megy a síelés.
Még egy dolog: mióta a lengyelek megjelentek Tuxon, általánossá vált a tolakodás a liftnél. Az orosz és ukrán "sportolók" (kutyaütők, soha nem lesz ukrán világbajnok síben) megjelenése még durvább tülekedést eredményez. Érdemes 3/4 nyolcra odamenni és akkor van esély, hogy elsőként szállsz be a liftbe.
szivak
31 élménybeszámolót írt
31
19 éve tag
Topik: Gyepsí
2005.10.21. 14:45
Nyáron este kell gyepsíelni és erős anyagú rövid nadrágban. Ajánlatos nem déli lejtőt választani (pl. a Normafát) és akkor még így is kellemes.
Ár: a védőfelszerelés drágább, mint maga a gyepsí. Maga a szerkezet ritkán romlik el. Használat után ki kell mosni, előtte pedig kenőanyaggal be kell kenni.
Azt a tévedést azért szeretném eloszlatni, hogy csak "karcolni" lehet. Miután jól hozzászoktál a pályához, kitapasztaltad, számodra melyik az ideális kenőanyag, még a mostani keményre száradt talajon is UGYANÚGY lehet vele menni, mint télen. Ugyanazt a "fel-le" mozgást - tehermentesítést - kell alkalmazni. Arról már nem is beszélve, hogy eső után, jól felpuhult talajon olyan bátran mehetsz vele, hogy talán még jobb is, mint télen, ui. nincs hideg, a madarak csiripelnek, szebb a környezet, stb.
Egyébként azt nem szeretném, ha úgy éledne fel a gyepsízés Mo.-on, hogy versenyek lennének. A síelés arra való - de arra nagyon-nagyon jó - hogy bármilyen más sportnál jobban regeneráljon. Valahogy borsózik a hátam attól a gondolattól, hogy mondjuk a Normafánál egy gyepsíversenyen megjelenne egy óriási tömeg, mindenki túlkiabálja a másikat, kirándulók, apukák-anyukák, nagyokos "hozzáértők", még az RTL is megjelenne, szervezetlenség, összevisszaság, pattogatott kukorica, sör... És utánuk sok-sok szemét... Úgy érezném magam, mint a szétolvadt dobogókői pályán egy forgalmas hétvégén. Isten ments! Hagyjuk a versenyzést azoknak, akik értenek hozzá - az osztrákoknak.
szivak
31 élménybeszámolót írt
31
19 éve tag
Topik: Gyepsí
2005.10.18. 20:40
Az érdeklődésről annyit, hogy mióta 3 vagy 4 éve csinálom, több ezren kérdeztek meg (ma is hárman), ennek a fele megígérte, hogy másnap jön, azóta is egyedül vagyok. Már gondolkoztam, hogy kinyomtatok egy csomó névjegyet: https://www.grasski.com, mert így csak zavarnak a síelésben. Pedig kár, mert ugyanaz az élvezet és ugyanúgy lehet menni, mint télen. Ha "B" Gyurcsik úr vagy valaki Szokolyáról, akkor üdvözlöm. Most leesne az álla, nem úgy, mint akkor...
szivak
31 élménybeszámolót írt
31
19 éve tag
Topik: Gyepsí
2005.09.15. 14:30
Csak itthon gyepsíeltem. Nagyon pályafüggő. Amíg a Normafánál simán tudok szlalomozni és jobban síelek, mint a többség ott télen, addig a más pályákon (igaz. hogy egy-egy napot voltam ott) bizony megizzadtam. Kivétel talán a Nagyvillám (bár a fű minősége ott is rosszabb, mint a Normafánál, tuskók és gyökerek állnak ki), ahol többször is mentem, csak mindannyiszor kaszálás után. A pályán hagyták a szénakazlakat és ahogy mentem egyre lejjebb, egyre több széna tekeredett a lábamra. Pedig amúgy jó lenne. Persze csak epekedve nézheti az ember az iráni csodálatos gyepszőnyeget. Ami a hosszat illeti, először volt egy 90 cm gyepsím , amivel max. 4-5 kanyart tudtam tenni a normafai 150 m-es pályán. Most egy 65 cm-est használok és ez nagyon jól bevált, szlalomozni is tudok vele. A pálya teljes hossza egyébként 330 m, de azért nem megyek lejjeb, mert egyrészt hosszában van egy árok, emelyet a biciglisták csináltak. Ez még nem lenne annyira baj. A nagyobb gond a följövetel. Nyáron síbakancsban és motocrosszos védőfelszerelésben, térd- és könyökvédőben felgyalogolni épp elég 150 m-t. Már három vagy négy éve csinálom és ez így pont optimális. 2-2 órát vagyok kint, abból kb. 20 perc a tiszta síelési idő. Arról nem is álmodjunk szerintem, hogy nálunk felvonóval lehet majd valahol gyepsíelni. Üdv. Szivák András
szivak
31 élménybeszámolót írt
31
19 éve tag
Topik: Gyepsí
2005.09.14. 15:52
Én Christian Balektől vettem a Neten. https://www.grasski.com. Hetente 3-4-szer gyepsíelek a Normafánál. Mindenkinek ajánlom.
szivak
31 élménybeszámolót írt
31
19 éve tag
2004.12.20. 09:15
Egyetértek. Nekem van egy Völkl P60-as lécem. Kíváló merevítésének és a Marker kötés különleges megoldásának köszönhetően ez tényleg egy álomléc. Szlalomozáshoz is nagyon jó, de előnye különösen nagy sebességnél mutatkozik meg.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.