Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Nassfeld topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
flaszlo01
13 élménybeszámolót írt
13
16 éve tag
2011.02.04. 11:44
És ami a legfontosabb, Hermagorban van Hofer is:-), Tröpolach
felől nézve a körforgalom előtt kell jobbra kanyarodni.
Előzmény: (laci_si 107950)
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2011.02.04. 08:18
"A hütték közül a ME aljában levőt tudom ajánlani, mivel meglepő módon nem drágább, sőt egy két árban olcsóbb a hegyen levőknél,"

Ez miért meglepő? Elvileg a fenti hütték a drágábbak...
Előzmény: (laci_si 107950)
laci_si
31 élménybeszámolót írt
31
16 éve tag
2011.02.03. 23:42
A terep szerkezetésől is irnék egy kis összefoglalót.
A legtöbben, ahogy elsőre mi is Tröpolach felől fogják betámadni ezt a terepet. Ez egy normális kis falu, 1 benzinkút, 1 élelmiszerbolt (én legalábbis egyet találtam csak a benzinkút melletti ADEG) és pár egyéb bolt.
A falubeli szállásokból kisbusz visz a ME felvonóhoz. Ahogy néztem itt valódi pályaszállás csak a "kockaszálló" van, a többitől 100m felett kell gyalogolni a felvonóhoz.
Ezen felül még két helyről lehet érdemben bejutni, az egyik Sonnleitn ahol most voltunk) illetve Sonnenalpe Nassfeld.
A pályaszállások zöme ezen a két helyen összpontosul. Némelyiktől itt is gyalogolni kell pár 10-100 métert de nem betonon. Esetleg szintén lényeges, hogy Tröpolach gyakorlatilag még a síkon van, ám mindkét másik hely már csak egy elég kanyargós, de azért túlélhető szerpentinen érhető el.
Mindkét kistelepülés lényegében több apartmanház nagyobb csoportja, nem igazán valódi település. A kettő közül Sonnenalpe Nassfeld a nagyobb itt még egy valódi élelmiszer bolt is van, ha nem is nagy de mégis egy normális bolt. Ez azért érdekes, mivel ide siléccel is el lehet jutni. A 23-mas pálya alján levő épületcsoport háta mögött található, és sícipőben sem utáltak ki minket. (mivel majdnem mindig van rajtam hátizsák, igy volt hova pakolni. Ez utóbbi azért fontos.... :-) )
Sonnleitnben is található egy egészen pici bolt, de ez valóban elég speciális, mivel nem minden nap van nyitva, és akkor is csak délután pár órára. Elég könnyű lemaradni róla.
Itt sajnos például semmilyen rendes ital nem volt kapható.
De alap élelmiszerek, és pár gyakran fogyó apróság kapható. Gyakorlatilag egy apartman van csak átalakitva, tehát az egész bolt egy nagyobb szoba. Ezeken felül csak síbolt és hütte/étterem van ezeken a helyeken.

Tényleg rendes supermarket méretű bolt csak Hermagorban található, ott mindjárt az út mellett a körforgalomnál van egy Billa és egy ADEG.

A hütték közül a ME aljában levőt tudom ajánlani, mivel meglepő módon nem drágább, sőt egy két árban olcsóbb a hegyen levőknél, de mind a jager tea mind a bombardino itt volt a legfinomabb. A 40-50-60 pályák tetejénél levő önkiszolgálós szintétn nem volt rossz, és magyar személyzet is volt, de pl a bombardinó feledhető volt. Egy pizzázó is van, ami nem rossz, de nyomába sem ér az 52 aljában Sonnleiten-ben található Zur Resi nevezetű helynek, ami hangulatában is nagyon "buli", és a pizzájuk most újra tesztelve is nagyon finom.
Remélem sikerül áttekintésként is pár hasznosítható infót adnom.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.