Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Snowbike topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2011.02.18. 21:25
Szia. Elborzadva olvastam kicsit megkésve amit írtál. Megkérnélek pontosítanád melyik nap, melyik pálya, pontosan milyen dolgozója, és egészen pontosan mit is mondott? Tudod már írtam, hogy az én térdem sajnos elveszítette természetes nedves csonthártya felületét, csont a csonton mozog, nagyon fájdalmas. Az ortopéd orvosra szerettem volna rácáfolni amikor sajnálattal közölte, hogy elfelejthetem a síelést. Ezért használom ezt az eszközt. Amit írsz, az annyira abszurd, mintha a mozgássérült kocsira fognák, ha rájár a kerekével a lábadra nagy kárt tesz benned, illetve ha a kerekesszékes kiesik a kerekesszékből megsérülhet, ezért maradjon otthon. Szóval nem röhejes, nem sajnálatos, szégyenletes a pálya részéről. Nem csak kötelező, hanem elvárható emberi magatartás lenne segíteni a fajtámat, nem kirekeszteni. Szeretném felvenni a kapcsolatot a mozgássérültek egyesületén keresztül a pályával, sőt személy szerint azzal a paraszttal aki ezt merte, sőt átallotta mondani neked. És itt egyáltalán nem érdekes, hogy te mozgásodban korlátozott vagy e, vagy sem, a tény a lényég a negatív megkülönböztetés, ami ellen minden formában fel akarok lépni. Várom válaszodat!!!!!!!!!!!!
Előzmény: (Hliva 108355)
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
2011.02.07. 23:08
Kedves Sörapu!
Ha jól emlékszem, nem az első beszólásod a fajtánkhoz. Már sokszor kiveséztük, hogy minden téli sport majdhogynem egyformán veszélyes, ha nem megfelelően művelik.
Én is mindig félve olvasom, ha egy "újonc" bontogatja szárnyait, mert attól tartok, hogy ha nem megfelelően mutatkozik be egy adott síterepen, akkor az én esélyeimet is rontja a jövőben.
Mindez abból adódik, hogy Magyarországon(remélem egyenlőre) nem tudnak minket hová besorolni. Ez a megjelenésük idején, így volt a deszkásokkal is! És lám mára egyenrangúak a síelőkkel! Sőt!
Én bizton merem állítani, hogy semmivel sem vagyunk veszélyesebbek a többi elfogadott téli sportot űzőktől. Lesznek bizton kivételek is, de ez mindenütt előfordul.
Én minden egyes alkalmat, amit hóbringázással töltök, egy ünnepnek élek meg. Hála az égnek, csak egyszer fordult elő velem, hogy egy kisebb Szlovák síterepen nem engedtek fel a pályára, de akkor sem tudták megindokolni, hogy miért.
Általában, ahol először megfordulok, először szúrósan, utána érdeklődve, majd csodálattal néznek, akik nem láttak még élőben ilyen szerkezetet. Biztosan nem így történne, ha az első percekben azzal indítanék, hogy letarolok néhány sporttársat.
Ezért én arra buzdítom a hasonszőrűeket, hogy nagyon körültekintően, a szabályokat betartva, felelősségteljesen bringázzon minden körülmények között.
Sörapu! Nagyon kérlek fogadj el minket egyenrangúnak és mi megháláljuk!
--
Siklás után forralt bor.
Előzmény: (Sörapu. 108366)
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2011.02.06. 20:30
Szerintem kerüld messze a sípályákat. Életveszélyes egy ilyen szerkezet. Ott használd, ahol nem tehetsz kárt senkiben! Kérlek!
Előzmény: (Hliva 108355)
Hliva
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
2011.02.06. 20:03
Sziasztok! Gyöngyös környéki hegesztő vagyok, készítettem magamnak/családnak egy skibike-t. Ma szerettük volna kipróbálni, ám csak "félig" sikerült. Kékestetőn az első és további két (esés és szerencsétlenkedés-mentes)sikeres csúszásom után a műszakvezető kitiltott. Indoklása az volt, hogy a felvonón balesetveszélyes, ha elesek. Itthon tudtok olyan pályát, ahol használhatnám, mert rettentően élveztem?
Köszönöm a segítséget!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.