Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Lachtal topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
vdk3x
24 élménybeszámolót írt
24
13 éve tag
2011.03.07. 08:02
Tegnap jöttünk haza a végig napsütéses Lachtalból. Pénteken és szombaton nagyon meleg volt, ezért a pályák már dél körül latyakosak voltak, délután már csak a kevésbé déli kitettségű hátsó 12-es szélső pálya volt igazán jól síelhető. A többi pályán a hó sajnos már nagyon vizes volt, ezért délután 2 után eléggé ki is üresedett a pálya. Szombaton délután még a hétvégi osztrák vendégek is hazamentek. Helyenként kilátszott már a talaj is.
Vasárnapra szerencsére 4-5 fokkal hidegebb lett, így a pályák reggel kőkemények és a hidegebb miatt még délután 1-kor is tökéletesek voltak (mi akkor jöttünk el). Lachtalban is kevés a hó, ha nem lesz havazás és marad a viszonylag meleg, akkor március 15-e környéke necces lesz.

Általában a pályarendszerről azt mondhatom, hogy a liftekre felfűzött sok párhuzamos pálya és liftek korlátozott kapacitása miatt, a pályákon sosincs igazán tömeg, viszont az ülős lifteknél napközben általában azért várni kellett 4-5 percet. Nekem az ilyen pályarendszerek nem nagyon jönnek be, mert a pályák nagyon rövidek így a lecsúszás 1-1,5 perc csupán, aztán lehet megint sorba állni és liftezni. Olyan mókuskerék síelés jellege van ezért a dolognak. A piros pályák - leszámítva 1-2 rövid szakaszukat - inkább kékek, a kevés fekete, meg inkább piros. Azt mondhatom, hogy én nem éreztem igazán komoly különbséget közöttük, nagyjából egyforma nehézségüek mind, azaz se haladóknak való igazán nehéz, se abszolút kezdőknek való igazán könnyű tanulópályák nincsenek. A pályát körülvevő táj szépségétől sem esik hanyatt az ember, inkább csak szelíd kopár dombocskákról lehet beszélni. Lachtal 1-2 napos besíelésre, rövid hétvégi kiruccanásra mégis megfelel, de ennél többet, hát még 1 egész hetet, azért nem szeretnék ott síelni, az biztos.

A pályán főleg magyarok síelnek, a szállásunkon is csak magyar rendszámú autó állt. A magyar tulajdonú és üzemeltetésű vadiúj pályaszállás egyszerűen tökéletes (SISI), igaz jó drága is. A fogadtatás (welcome drink), check in, check out, ügyintézés, adminisztráció teljesen korrekt és segítőkész. Reggeli a Monarchia parkban - igaz minden highlight nélkül - de jó volt. Az itt kimért csapolt barna Erdinger búzasör (na nem a reggelihez), pedig egy álom!!!
Előzmény: (lorka 113807)
lorka
73 élménybeszámolót írt
73
14 éve tag
2011.03.06. 21:42
Milyenek most a pályák?
Előzmény: (kingaga 113782)
kingaga
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
2011.03.06. 20:15
Ma érkeztünk haza Lachtalból.
A Sissi Parkban laktunk, ami nagyon jól felszerelt, tágas, csak jókat tudok mondani róla.
Félpanzióra fizettünk be a Monarchia Park éttermébe Exclusive menüre- 4 fogásos vacsorával), ami az első este soknak bizonyult és szerettük volna módosítani "light menü"-re, ami csak két fogásos vacsora- de ebben az esetben is lehet választani kétféle főétel közül.
Közölték, hogy ez nem lehetséges! Magyaráztak minden félét..
Mi 28 EUR miatt nem kezdtünk el patáriázni, de nagyon keserű szájízzel jöttünk el, hisz nem hisszük, hogy nem lehetett volna megoldást találni, ha akarnak...
Egy szóval nagyon nem vendégbarát hozzáállás volt a részükről!
A vacsora finom és bőséges, a reggeli már nem annyira.
(Vizezett narancslé, stb)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.