Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Mátraszentistván Sípark topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.03.20. 09:47
Kedves Robin!
Nehéz volt "elengedni" az idei szezont. Nagyon sok havat gyártottunk és tegnap végig havazott. De sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet! Három dolognak kellett volna teljesülni: hidegebb legyen, el tudjuk teríteni a hódombokat, és legalább 15-20 cm friss hó essen. Bejártuk a pályát. A vizes hó lecsúszott a sárról ahogy odaléptünk. A vízátereszek pedig sáros vízzel voltak tele, melyek eltöméséhez kevés a hullott hó. A talaj annyira átázott, és olyan meleg, hogy ratrakkal rámenni nem lehetett. Legjobban mutatja, hogy egy nap havazás után is kb 3-4 cm vizes hó maradt. A hótartalékok szét kellett volna túrni, mivel hosszú szakaszokon eltünt a hó. Ezt sem lehetett megtenni, mert a sár a fű bekeveredett volna a hóalapba. A liftek közül a kis Dopit feladtuk, és úgy terveztük a nagyliftek mennek. A kis Poma talán, a baby-pálya biztos nem volt rendbehzható.
Ha most kezdődne a szezon, akkor kíváló hóalap lenne és erre lehetne hóágyúzni. Sajnos 1-2 nap múlva már látszani fog, hogy ez a kis hó dekorációnak elég csak. Úgy érzem nagyon távol álltunk volna a minőségi feltételektől. Azért, hogy presztizsből megmutassuk még több a nyitvartott napok száma, sok síelőnek nagy csalódást kellett volna okozni az elégtelen feltételek miatt.
Jövőre új feltöltővezetéket tervezünk a hóágyúrendszerhez. Ezzel majd megmásfélszerezhető lesz a készített hó mennyisége!

Addig is szép nyarat kívánunk az összes fórumozónak a Sípark csapata nevében, és megköszönjük hasznos észrevételeiteket!

U.I: Gergő majd válaszol mik a tervek a megmaradó dombokkal, "flúgos futam", stb.
Előzmény: (Robin 115616)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2011.03.20. 06:58
Egy 30-40 méter széles pályát kérnénk csupán ott ahol az amúgy is hatalmas hódombok voltak,vannak és "csak" két felvonókezelőt a kis csákányos mellé. Ratrakozásnak elégséges lenne talán a hószánnal is megjárni mint ezt máshol is szokták kevés hó esetén. Nagy rescept lenne minden síelő részéről !
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.