Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Hochkar topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
calcio
66 élménybeszámolót írt
66
14 éve tag
2012.01.14. 09:29
Akkor nem volt szerencsétek:( Ez az amit nem lehet tudni az indulás előtt,mert a hochkar-on is pillanatok alatt lesz jó vagy rossz idő!
Előzmény: (vasssy 130624)
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2012.01.13. 23:01
A nap biztatóan indult. Esett ugyan a hó és a szél miatt nem ment a 2üléses, a Häsing és a buborékos sem, de a felhőalap magasan volt, elképzelhetőnek tűnt, hogy valóban felszakadozik néha a felhőzet. A szél néha nagyon komoly volt a felső részeken, egyre csak hordta a havat, csökkentve a látótávolságot. Amikor nagyon megromlott, szokás szerint a Draxlerlochba menekültünk. Amikor már itt is vízszintesen esett a hó, betértünk egy kis ebédszünetre. Na,akkor romlott el igazán az idő. Ebéd után maradtunk egy darabig a gödörben, aztán elindultunk megkeresni harmadik kollégánkat aki lankásabb lejtőkre vágyott. Mentünk fent is 1-2 kört, de ott már köd is volt a dúsabb fajtából, be kellett vonulnunk egy kis időre hüttézni újból, mert a szél-hó-köd triumvirátus nem ismert kegyelmet. Amikor egy picit többet lttnk az ablakon keresztül, tettünk egy utolsó kísérletet. Kicsit fel, aztán le a lyukba ismét. Mire leértünk, ne ment a felvonó. :-) A felvonósbácsi mondta, hogy menjünk a Karhütte mögé, ott felvesz minket a kisbusz. Így is lett. Bár addigra többet láttunk, megbeszéltük, hogy inkább elindulunk időben (akkor 15:30 volt és már csak én akartam volna csúszni). Mire levettem a cipőmet, már teljesen felszállt a köd - ahogy szokott ilyenkor - de már nem volt mit tenni.
Viszont a hó és a pályák minősége szerintem 5-ös! Részben olyan hó is esett, mint a hungarocell amit hollywoodi filmekben szórnak a szélgép elé és pörög az úton, de nem olvad el. :-)Nem mindenki szereti, ha a ratrakolt pályán friss hó van, de én igen. A pályák közül talán a 4-es volt a legjobb, nagyon kellemes volt az állaga, nem túl kemény, de én így szeretem. Pályán kívül csak 1-2 levágást csináltam, meg pályaszélen túrkáltam, de sajnáltam, hogy nem volt velem valaki hasonló beállítottsággal, mert akkor ki sem jöttem volna az erőből. Szerintem.
A nap fő tanulsága, hogy bár ez itthon nem látszik, nem kell Salzburgig vagy Tirolig menni az igazi télhez... :-)
Hazafelé láttuk, hogy végig az Ybbs mentén és a Bécsi-erdőben (A21 mellett) is havazott.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.