Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Hova menjünk kisgyerekekkel? topikból

ÜZENETEK (14)Időben csökkenő Időben csökkenő
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2012.11.14. 08:42
Hali,

egyszerű. Itthon már lécre állítottam őket, és mind a ketten csúsztak már, de még nem fordultak, amikor beírattam őket a síoviba. (4 évesek voltak). Mivel abszolút nemzeteközi a csoport, olasz, osztrák, orosz, magyar>...), ezért nem a nyelvtudás dominál. Az oktatók LÁTVÁNYOSAN MUTATJÁK, hogy mit kell csinálni. Játékosan gyakorolnak, és minden gyermek a saját nyelvén beszél. Ez őket végkép nem zavarja. Ebédet kapnak, ha befizettek rá. Pihiként pedig viszik őket lanovkázni, vagy egyéb játékos foglalkozásokat iktatnak a síelés mellé. A síovi nemcsak síelésről szól.
A délutáni foglalkozások után pedig mindig csúsztunk együtt is, ahol immár számukra is érthetően rásegítettem a kanyartechnikára. Én magam is oktató vagyok.
A síovit követő években már a sísulit választottuk, ahol pedig az együttes síelést élvezik a gyerkőcök.

Ha van még kérdés, csak nyugodtan.
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2012.11.13. 19:35
Bp-en a vérmezei játszótér igazi kis multi kulti világ. Rengeteg itt élő külföldi viszi oda a gyermekeit és simán eljátszanak ott egymással magyar és külföldi gyerekek. Nekik még nem kell nyelvtudás ahhoz, hogy jól érezzék magukat egymással.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2012.11.13. 12:39
Javaslom, hogy magyar oktatót, oktatókat keressetek, anyanyelven nem csak a gyereknek, hanem a felnőtteknek is sokkal könnyebb.

(magam is dolgoztam/tok osztrák iskolákban, hotelekben és tudom hogyan mennek a dolgok).

A nagyobb sísuliknál az a gond, hogy 10-15 fővel dolgoznak, na most szakmailag eredményes oktatás ekkora létszámnál kétséges.

Sokkalta hatékonyabb egy kiscsoportos foglalkozás, vagy esetleg magánóra, persze utóbbi drágább, de nem véletlenül.
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.11.13. 12:03
Ki tudnád fejteni a következő gondolatot, amit írtál?: "akkor pedig bármelyik nagyobb osztrák síterep síiskolájába beadhatjátok a gyerkőcöt, jól fogja magát érezni még NYELVTUDÁS NÉLKÜL is"
Hogy tudja magát jól érezni egy magyar kisgyerek egy olyan csoportban, ahol csupa osztrák gyerek van, és nem tud sem velük sem az oktatóval kommunikálni? Ne érts félre, elhiszem hogy így van, de elképzelni nem tudom, hogy pl. az oktató hogy tud vele úgy fogalkozni stb. Persze nem igazán tudom, hogy mennek a dolgok egy ilyen síiskolában.
(Csak azért kérdezem, mert mi is mennénk családdal síelni Ausztriába a télen és van egy teljesen kezdő kisöcsém...)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2012.11.12. 21:43
Ez megint attól függ honnan, Sopronból akár érdemes is lehet, de több napra tényleg unalmas, bár egyik gyerekkori barátomék állandóan oda jártak, igaz csak egy-egy napokra (Steinhaus-Schmoll Lifte).
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2012.11.12. 11:42
Egy Schmoll szintű pályáért nem érdemes külföldre menni. Ilyet itthon is kapsz. Hha lelevelezed valamelyik itthoni síiskolával, akkor még élménygazdag is lehet. Ajánlanám a Mátrát, vagy a Zemplént, a Bakonyt kevésbé ismerem.
Ha nagyban gondolkoztok - és miért ne -, akkor pedig bármelyik nagyobb osztrák síterep síiskolájába beadhatjátok a gyerkőcöt, jól fogja magát érezni még nyelvtudás nélkül is. Mi is ezt tettük a 4éves gyerkőceinkkel. Azóta is mindig visszatérő vendégek a különböző terepek különböző síiskoláiba. Mindketten jól sielnek, mégis visszavágynak, mert élmény nekik.
Előzmény: (ivandzso 142864)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2012.11.10. 18:25
a három közül Alpl lehet a nyerő.

Lammeralmon a tapasztalatok alapján a piros pályákra koncentrálnak, anno sokat jártunk ide ki, mert itt voltak edzések és kb a lammeralmi sínapok 70%-ban csak a piros pályák voltak nyitva.

Feistritzért nem igazán éri meg autózni.

Alpl nagyon kis idilli hely, fent van egy remek hütte!
Előzmény: (ivandzso 143034)
ivandzso
17 élménybeszámolót írt
17
15 éve tag
2012.11.10. 18:07
Köszi mindenkinek.
Nem akarunk 4 napra túl messze menni.
A tömegturizmustól kicsit távolabb, Kelet-Stájerországi pályákról tudtok valamit?( kisgyerek ill. anyagi szempontból)
https://sielok.hu/siterep/feistritzsattel/
https://sielok.hu/siterep/lammeralm/
https://sielok.hu/siterep/alpl/
stb.

vagy akkor inkább Semmering varázshegy vagy Mönichkirchen?
Előzmény: (Stani 142962)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2012.11.09. 21:03
Természetesen Steinhauson (is) már voltam személyesen, ezért mondom.

Tanulásra Annabergen van egy nagyon jó és hosszú fedett szőnyeglift, szőnyeglift még Unterbergen is van, de itt nagyon kicsi és szűk a kezdőrész, illetve, ha a gyerek túljutott az alapszinten, akkor nincs utána egy igazi következő szint pálya; talán a Scheidlift lenne (csáklyás), de nem az igazi.

Ha nyugatabbi terepekbe (az igazi síelés Schladming táblától és attól nyugatra kezdődik ;)) ) gondolkodtok ott is van pár tippem, ráadásul azt te, mint jobban síelő családtag is tudod élvezni.
Előzmény: (Stani 142909)
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2012.11.09. 20:26
Mi évek óta Murau/Kreischbergre járunk. Az előny itt az, hogy vannak színvonalas magyar oktatók (ez a kicsiknél fontos). Olyan a terep kialakítása, hogy a jobban síelők és a kevésbé járatosak is megtalálhatják a maguk pályáját és legalább részben tudnak együtt is menni. Mi parasztházakban szoktunk apartmant bérelni 7 napra 500-600 EUR körül 5-6 főre. A síbérlet ára persze húzósabb. A nagyon kicsi gyerekek mellett működik az, hogy anyu síel délelőtt, apu vigyáz, aztán csere. A síoviba járóknál meg az oktatás ideje alatt tudnak együtt menni a szülők.

Mönichkirchen előnye, hogy közel van és akár magyarországi szállásról is ki lehet ugrani. Annak azonban, aki kicsit jobban síel, egy egész hét elég uncsi ott.
Előzmény: (ivandzso 142864)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2012.11.09. 13:20
Nincs értelme, Steinhaus kis síterep és nem feltétlen kezdőbarát, Stuhlecken a Familienlift környéke jobb, de Semmering völgyben oktatásra a Panhanswiese a legideálisabb, mivel itt a csáklyás nyomvonala az nem olyan meredek, mint a Familienliftnél, aminek a felső része sok mindennek nevezhető, csak nem kezdőbarátnak.

Ha már ezen túljutottak, akkor Hirschenkogelen a családi kék pálya, itt gyerekekkel a feljutás is biztonságosabb a zárt kabinos végett.

Ha el tudsz szakadni Semmeringtől, akkor Mönichkirchenen van egy teniszpálya lejtésű kék pálya az alsó négyesnél, illetve a felső részén a négyesnek két korongos.
Előzmény: (ivandzso 142864)
pocahontas
58 élménybeszámolót írt
58
11 éve tag
2012.11.09. 07:44
Szerintem kezdő gyerekekkel ez nagyon jó lesz, jó szórakozást hozzá, előtte viszont nézd meg van-e hó. Ez csak a gleccseren egyértelmű, amúgy annyira valószínű rajta a hó, mint egy hazai pályán.
Előzmény: (ivandzso 142864)
ivandzso
17 élménybeszámolót írt
17
15 éve tag
2012.11.09. 01:19
hello,
kb. ugyanilyen opciókkal:
2 felnőtt(kezdő és haladó)+5 éves gyerek(műanyagpályán tanul pár hete..). Ausztriába mennénk február vége felé, határhoz közel,hétköznap 5 napra.
Steinhaus am Semmeringen(Zauberg 3 km) néztem szállást,ahol van egy kis síterep:
https://sielok.hu/siterep/schmoll/
Ismeri ezt valaki?
Van értelme ennek, vagy ez olyan Szilvásvárad szintű terep?
Illetve a leírtak alapján jobban ajánljátok Mönichkirchent?

Köszi előre is.
Előzmény: (fozoo 130820)
fozoo
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
2012.01.15. 22:25
Sziasztok!
Viszonylag friss tapasztalataim vannak Magyarországhoz közeli síterepekről.
Mi a négy éves kislányunkkal voltunk január elején, alsó-ausztriai pályákon. Három terepet néztünk ki előre, úgy véltük, hogy a Zauberberg, Annaberg és Mönichkirchen érdemes arra, hogy kipróbáljuk. Mazsolánk nem nulláról indult, ősztől járt síiskolába és nem elfogultságból írom, hogy kifejezetten jól ment neki. Ennek fényében a fenti terepekről a tapasztalataim:

Semmering Hirschenkogel – Zau[:ber:]g: Először kipróbáltuk a varázsszőnyeget a kabinos fenti állomásánál. Igen rövidke, de amelyik gyerek először próbál lécre állni, annak elfogadható. Aki már megáll a lábán annak a szemközti, 10-es számú síoktató pálya jöhet, csákányos lift van mellette. Nem könnyű felvonózni egy igazán kis gyerekkel, de a liftkezelők nagyon figyelnek, segítenek, mert sok az apróság. Próbáltuk ezt a részt is természetesen, de nekünk igazából az 1-es Familienabfahrt jött be. Ezt elég sokat koptattuk. Nem elhanyagolható szempont, hogy szuper szánkópálya is van állat- és egyéb figurákkal. Összességében nagyon jó hely gyerekeseknek, de abszolút kezdő gyerekkel szerintem nem biztos, hogy ideális választás. Ja, és már pénteken is nagy a sorban állás, hétvégén egy türelmetlen gyerekkel mi nem mertük bevállalni.

Annaberg: Gyermekbarát síterepként szerepel a leírásokban és ez nagyjából igaz is. Lankás tanulópálya és mellette fedett szállítószalag. Ideális a kicsiknek. Igen ám, de a szállítószalag nem egy gyors felvonó, a lányom a harmadik alkalommal már nagyon unta. És ugye felfelé kb. 10-szer annyi ideig tart, mint lecsúszni. Van egy másik kék pálya, az előzőhöz kapcsolódva, tányéros felvonóval, ennek egy picit meredekebb a teteje. Érdekes, de a lányom ezt a felvonótípust szerette meg a legjobban. (A tányér volt a paci, amin lovagol. ) Van még kék pálya: a távolabbi négyüléses mellett. Ezen is lementünk párszor, de gyerekkel odajutni (neki még nincs botja, ugye) nagyon macerás, mászni kell oda is, vissza is a Reidlhütte mellett. Annaberget inkább tehát a nagyon kezdő gyerekeknek lehetne ajánlani a szállítószalag miatt.

Mönichkirchen: Nos nekünk ez a terep jött be a leginkább. Teljesen kezdő kisgyereknek, kicsit már tudónak és jobban tudónak is jó. Mi többször lejöttünk Mazsolánkkal a 2-3-4-es rövid pirosakon is. (A mönichkircheni piros szerintem van ahol kék lenne.) Az 1-es melletti tányéros felvonót itt is szerette. A hosszú 5-ös kék pedig felnőtt kezdőknek is ideális. Valahogy itt a tömeg is jobban eloszlott, vasárnap sem volt nagy sorban állás. Hétfőn meg alig lézengtek.
Tulajdonképpen mindhárom kiszemelt terep jó volt és egyiket sem bántuk meg.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.