Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Hova menjünk kisgyerekekkel? topikból

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
ivandzso
17 élménybeszámolót írt
17
15 éve tag
2012.11.10. 18:07
Köszi mindenkinek.
Nem akarunk 4 napra túl messze menni.
A tömegturizmustól kicsit távolabb, Kelet-Stájerországi pályákról tudtok valamit?( kisgyerek ill. anyagi szempontból)
https://sielok.hu/siterep/feistritzsattel/
https://sielok.hu/siterep/lammeralm/
https://sielok.hu/siterep/alpl/
stb.

vagy akkor inkább Semmering varázshegy vagy Mönichkirchen?
Előzmény: (Stani 142962)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2012.11.09. 21:03
Természetesen Steinhauson (is) már voltam személyesen, ezért mondom.

Tanulásra Annabergen van egy nagyon jó és hosszú fedett szőnyeglift, szőnyeglift még Unterbergen is van, de itt nagyon kicsi és szűk a kezdőrész, illetve, ha a gyerek túljutott az alapszinten, akkor nincs utána egy igazi következő szint pálya; talán a Scheidlift lenne (csáklyás), de nem az igazi.

Ha nyugatabbi terepekbe (az igazi síelés Schladming táblától és attól nyugatra kezdődik ;)) ) gondolkodtok ott is van pár tippem, ráadásul azt te, mint jobban síelő családtag is tudod élvezni.
Előzmény: (Stani 142909)
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2012.11.09. 20:26
Mi évek óta Murau/Kreischbergre járunk. Az előny itt az, hogy vannak színvonalas magyar oktatók (ez a kicsiknél fontos). Olyan a terep kialakítása, hogy a jobban síelők és a kevésbé járatosak is megtalálhatják a maguk pályáját és legalább részben tudnak együtt is menni. Mi parasztházakban szoktunk apartmant bérelni 7 napra 500-600 EUR körül 5-6 főre. A síbérlet ára persze húzósabb. A nagyon kicsi gyerekek mellett működik az, hogy anyu síel délelőtt, apu vigyáz, aztán csere. A síoviba járóknál meg az oktatás ideje alatt tudnak együtt menni a szülők.

Mönichkirchen előnye, hogy közel van és akár magyarországi szállásról is ki lehet ugrani. Annak azonban, aki kicsit jobban síel, egy egész hét elég uncsi ott.
Előzmény: (ivandzso 142864)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2012.11.09. 13:20
Nincs értelme, Steinhaus kis síterep és nem feltétlen kezdőbarát, Stuhlecken a Familienlift környéke jobb, de Semmering völgyben oktatásra a Panhanswiese a legideálisabb, mivel itt a csáklyás nyomvonala az nem olyan meredek, mint a Familienliftnél, aminek a felső része sok mindennek nevezhető, csak nem kezdőbarátnak.

Ha már ezen túljutottak, akkor Hirschenkogelen a családi kék pálya, itt gyerekekkel a feljutás is biztonságosabb a zárt kabinos végett.

Ha el tudsz szakadni Semmeringtől, akkor Mönichkirchenen van egy teniszpálya lejtésű kék pálya az alsó négyesnél, illetve a felső részén a négyesnek két korongos.
Előzmény: (ivandzso 142864)
pocahontas
58 élménybeszámolót írt
58
11 éve tag
2012.11.09. 07:44
Szerintem kezdő gyerekekkel ez nagyon jó lesz, jó szórakozást hozzá, előtte viszont nézd meg van-e hó. Ez csak a gleccseren egyértelmű, amúgy annyira valószínű rajta a hó, mint egy hazai pályán.
Előzmény: (ivandzso 142864)
ivandzso
17 élménybeszámolót írt
17
15 éve tag
2012.11.09. 01:19
hello,
kb. ugyanilyen opciókkal:
2 felnőtt(kezdő és haladó)+5 éves gyerek(műanyagpályán tanul pár hete..). Ausztriába mennénk február vége felé, határhoz közel,hétköznap 5 napra.
Steinhaus am Semmeringen(Zauberg 3 km) néztem szállást,ahol van egy kis síterep:
https://sielok.hu/siterep/schmoll/
Ismeri ezt valaki?
Van értelme ennek, vagy ez olyan Szilvásvárad szintű terep?
Illetve a leírtak alapján jobban ajánljátok Mönichkirchent?

Köszi előre is.
Előzmény: (fozoo 130820)
fozoo
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
2012.01.15. 22:25
Sziasztok!
Viszonylag friss tapasztalataim vannak Magyarországhoz közeli síterepekről.
Mi a négy éves kislányunkkal voltunk január elején, alsó-ausztriai pályákon. Három terepet néztünk ki előre, úgy véltük, hogy a Zauberberg, Annaberg és Mönichkirchen érdemes arra, hogy kipróbáljuk. Mazsolánk nem nulláról indult, ősztől járt síiskolába és nem elfogultságból írom, hogy kifejezetten jól ment neki. Ennek fényében a fenti terepekről a tapasztalataim:

Semmering Hirschenkogel – Zau[:ber:]g: Először kipróbáltuk a varázsszőnyeget a kabinos fenti állomásánál. Igen rövidke, de amelyik gyerek először próbál lécre állni, annak elfogadható. Aki már megáll a lábán annak a szemközti, 10-es számú síoktató pálya jöhet, csákányos lift van mellette. Nem könnyű felvonózni egy igazán kis gyerekkel, de a liftkezelők nagyon figyelnek, segítenek, mert sok az apróság. Próbáltuk ezt a részt is természetesen, de nekünk igazából az 1-es Familienabfahrt jött be. Ezt elég sokat koptattuk. Nem elhanyagolható szempont, hogy szuper szánkópálya is van állat- és egyéb figurákkal. Összességében nagyon jó hely gyerekeseknek, de abszolút kezdő gyerekkel szerintem nem biztos, hogy ideális választás. Ja, és már pénteken is nagy a sorban állás, hétvégén egy türelmetlen gyerekkel mi nem mertük bevállalni.

Annaberg: Gyermekbarát síterepként szerepel a leírásokban és ez nagyjából igaz is. Lankás tanulópálya és mellette fedett szállítószalag. Ideális a kicsiknek. Igen ám, de a szállítószalag nem egy gyors felvonó, a lányom a harmadik alkalommal már nagyon unta. És ugye felfelé kb. 10-szer annyi ideig tart, mint lecsúszni. Van egy másik kék pálya, az előzőhöz kapcsolódva, tányéros felvonóval, ennek egy picit meredekebb a teteje. Érdekes, de a lányom ezt a felvonótípust szerette meg a legjobban. (A tányér volt a paci, amin lovagol. ) Van még kék pálya: a távolabbi négyüléses mellett. Ezen is lementünk párszor, de gyerekkel odajutni (neki még nincs botja, ugye) nagyon macerás, mászni kell oda is, vissza is a Reidlhütte mellett. Annaberget inkább tehát a nagyon kezdő gyerekeknek lehetne ajánlani a szállítószalag miatt.

Mönichkirchen: Nos nekünk ez a terep jött be a leginkább. Teljesen kezdő kisgyereknek, kicsit már tudónak és jobban tudónak is jó. Mi többször lejöttünk Mazsolánkkal a 2-3-4-es rövid pirosakon is. (A mönichkircheni piros szerintem van ahol kék lenne.) Az 1-es melletti tányéros felvonót itt is szerette. A hosszú 5-ös kék pedig felnőtt kezdőknek is ideális. Valahogy itt a tömeg is jobban eloszlott, vasárnap sem volt nagy sorban állás. Hétfőn meg alig lézengtek.
Tulajdonképpen mindhárom kiszemelt terep jó volt és egyiket sem bántuk meg.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.