Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Hova menjünk kisgyerekekkel? topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2012.11.09. 13:20
Nincs értelme, Steinhaus kis síterep és nem feltétlen kezdőbarát, Stuhlecken a Familienlift környéke jobb, de Semmering völgyben oktatásra a Panhanswiese a legideálisabb, mivel itt a csáklyás nyomvonala az nem olyan meredek, mint a Familienliftnél, aminek a felső része sok mindennek nevezhető, csak nem kezdőbarátnak.

Ha már ezen túljutottak, akkor Hirschenkogelen a családi kék pálya, itt gyerekekkel a feljutás is biztonságosabb a zárt kabinos végett.

Ha el tudsz szakadni Semmeringtől, akkor Mönichkirchenen van egy teniszpálya lejtésű kék pálya az alsó négyesnél, illetve a felső részén a négyesnek két korongos.
Előzmény: (ivandzso 142864)
pocahontas
58 élménybeszámolót írt
58
11 éve tag
2012.11.09. 07:44
Szerintem kezdő gyerekekkel ez nagyon jó lesz, jó szórakozást hozzá, előtte viszont nézd meg van-e hó. Ez csak a gleccseren egyértelmű, amúgy annyira valószínű rajta a hó, mint egy hazai pályán.
Előzmény: (ivandzso 142864)
ivandzso
17 élménybeszámolót írt
17
15 éve tag
2012.11.09. 01:19
hello,
kb. ugyanilyen opciókkal:
2 felnőtt(kezdő és haladó)+5 éves gyerek(műanyagpályán tanul pár hete..). Ausztriába mennénk február vége felé, határhoz közel,hétköznap 5 napra.
Steinhaus am Semmeringen(Zauberg 3 km) néztem szállást,ahol van egy kis síterep:
https://sielok.hu/siterep/schmoll/
Ismeri ezt valaki?
Van értelme ennek, vagy ez olyan Szilvásvárad szintű terep?
Illetve a leírtak alapján jobban ajánljátok Mönichkirchent?

Köszi előre is.
Előzmény: (fozoo 130820)
fozoo
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
2012.01.15. 22:25
Sziasztok!
Viszonylag friss tapasztalataim vannak Magyarországhoz közeli síterepekről.
Mi a négy éves kislányunkkal voltunk január elején, alsó-ausztriai pályákon. Három terepet néztünk ki előre, úgy véltük, hogy a Zauberberg, Annaberg és Mönichkirchen érdemes arra, hogy kipróbáljuk. Mazsolánk nem nulláról indult, ősztől járt síiskolába és nem elfogultságból írom, hogy kifejezetten jól ment neki. Ennek fényében a fenti terepekről a tapasztalataim:

Semmering Hirschenkogel – Zau[:ber:]g: Először kipróbáltuk a varázsszőnyeget a kabinos fenti állomásánál. Igen rövidke, de amelyik gyerek először próbál lécre állni, annak elfogadható. Aki már megáll a lábán annak a szemközti, 10-es számú síoktató pálya jöhet, csákányos lift van mellette. Nem könnyű felvonózni egy igazán kis gyerekkel, de a liftkezelők nagyon figyelnek, segítenek, mert sok az apróság. Próbáltuk ezt a részt is természetesen, de nekünk igazából az 1-es Familienabfahrt jött be. Ezt elég sokat koptattuk. Nem elhanyagolható szempont, hogy szuper szánkópálya is van állat- és egyéb figurákkal. Összességében nagyon jó hely gyerekeseknek, de abszolút kezdő gyerekkel szerintem nem biztos, hogy ideális választás. Ja, és már pénteken is nagy a sorban állás, hétvégén egy türelmetlen gyerekkel mi nem mertük bevállalni.

Annaberg: Gyermekbarát síterepként szerepel a leírásokban és ez nagyjából igaz is. Lankás tanulópálya és mellette fedett szállítószalag. Ideális a kicsiknek. Igen ám, de a szállítószalag nem egy gyors felvonó, a lányom a harmadik alkalommal már nagyon unta. És ugye felfelé kb. 10-szer annyi ideig tart, mint lecsúszni. Van egy másik kék pálya, az előzőhöz kapcsolódva, tányéros felvonóval, ennek egy picit meredekebb a teteje. Érdekes, de a lányom ezt a felvonótípust szerette meg a legjobban. (A tányér volt a paci, amin lovagol. ) Van még kék pálya: a távolabbi négyüléses mellett. Ezen is lementünk párszor, de gyerekkel odajutni (neki még nincs botja, ugye) nagyon macerás, mászni kell oda is, vissza is a Reidlhütte mellett. Annaberget inkább tehát a nagyon kezdő gyerekeknek lehetne ajánlani a szállítószalag miatt.

Mönichkirchen: Nos nekünk ez a terep jött be a leginkább. Teljesen kezdő kisgyereknek, kicsit már tudónak és jobban tudónak is jó. Mi többször lejöttünk Mazsolánkkal a 2-3-4-es rövid pirosakon is. (A mönichkircheni piros szerintem van ahol kék lenne.) Az 1-es melletti tányéros felvonót itt is szerette. A hosszú 5-ös kék pedig felnőtt kezdőknek is ideális. Valahogy itt a tömeg is jobban eloszlott, vasárnap sem volt nagy sorban állás. Hétfőn meg alig lézengtek.
Tulajdonképpen mindhárom kiszemelt terep jó volt és egyiket sem bántuk meg.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.