Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 5, rendezés:
Előzmény és válaszok a Semmering - Stuhleck topikból
Üzenet szövege
Feladó:  roach67FérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.01.05. 23:26
(Üzenetazonosító: 149499)
roach67 Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2011.10.21.
11 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Valóban pálya sajátosság, hogy lankásak a kékek, de mindegyikben van egy két olyan rész, ami a kezdő síelőket könnyen zavarba hozza. Én is szoktam családdal síelni, és ha egy jó tanácsot adhatok, semmiképp nem szabad gyereket kezdőt pályára vinni úgy hogy előtte nem csinálsz pálya bejárást. Én, ha nem ismerek egy területet, van hogy ki utazom barátaimmal és tájékozódom, alkalmas e a család többi tagja számára. Ha már ott vagyok, megcsinálom a pálya bejárást,gondosan mérlegelve minden nehezen megoldható részt, és csak utána viszem fel a gyereket, mert egy rossz élmény kitörléséért nagyon sokat kell dolgozni a kisebbek esetében, aminek különben nem más az oka mint az én rutintalanságom. Az sem árt ha a családnak jó síelő a kísérője, mert az apu bizonytalansága átragad mindenkire és a félelem rossz érzéseket kelt ebben a különben is veszélyes időtöltés művelése közben. A síelés úgy drága, ha még nem is éreztük magunkat jól.
Feladó:  davidpeterFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.01.04. 23:59
(Üzenetazonosító: 149364)
davidpeter Hozzászólások: 136
Regisztrált: 2007.02.26.
7 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Az a 10-es tényleg nem kék, főleg a vége. Amikor síelni kezdtem, még piros is volt, akkortájt írták át, amikor megcsinálták az új ülős liftet, igazából nem értem miért...
Előzmény: (bartoki 149206)
Feladó:  bartokiFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.01.04. 11:18
(Üzenetazonosító: 149206)
bartoki Hozzászólások: 26
Regisztrált: 2010.01.31.
14 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Igen, a Mittelstation-nál elég nagy tömeg szokott lenni. :(
Igazából én is meglepődtem hogy dec 29-én szombaton "csak" közepes tömeg volt.

Mi is a P4-be próbáltunk menni, de már f10 körül átintettek a sárga mellényesek a P3 szerpentinre, onnan már csak a Mittelhez tudtunk jönni.

Nekem úgy tűnik hogy több terepen a pályákat nem a tényleges nehézség, hanem az ÁTLAGOS lejtés alapján sorolják be kéknek, ami így nem túl használható. :( Jobb lenne ha a térképen jeleznék melyik szakaszok kékek, melyikek pirosak.

Ami itt valóban kezdőknek ajánlható, az a 2-es pályák közül az egyik (a térképen jobb oldali, lecsúszási irány szerint bal oldali). Annak nagyon jó szokott lenni az állaga is, nem túl buckás, nem fagyott, egyenletes lejtésű és széles.

Esetleg még az 1-es pálya, ha nem akarnak csákányozni - de az már valamivel nehezebb pálya (helyenként keskenyebb, nagyobb a tömeg, több az őrült is).
h i r d e t é s

Feladó:  maci-laciFérfiKezdő síelő
Dátum: 2013.01.03. 21:52
(Üzenetazonosító: 149131)
maci-laci Hozzászólások: 3544
Regisztrált: 2005.11.27.
42 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Megértem a csalódottságod azonban egy-két dolgot figyelmen kívül hagysz. A legfrekventáltabb időben voltatok ott és nagyon szerencsétlen hóviszonyok között. Ez a terep Bécshez legközelebb eső valamint Magyar, Szlovák és Cseh síelők által is kedvelt terep, ahová síbuszok tömkelege tart hétvégente és a kiemelt időszakokban. Nem is értem miért csodálkozol a tömegen. Eszembe nem jutna ilyenkor felkeresni mert ebben az időszakban szívás. Jegesedésre csak annyit, hogy a szebb napokon is az aló részek 11-re már letúrtak és jegesek de mostanában nagyon mostohák a körülmények így gondolom a felső részek sem túl rózsásak. A 10-es pálya kék? Alapjában az de valóban vannak rajta piros letörések ami ha még jeges akkor tényleg nem egyszerű kezdőknek. Mivel én ismerem a terepet eszembe sem jutna nagyon kezdőket felvinni oda még jó körülménye között sem. Halkan jegyzem meg a 3/A sem az a fullkezdőknek való pálya. Azt javaslom ha majd esik kellő hó menj el egyszer hétköznap, és hidd el nem fogsz csalódni, kivéve a bérlet árát mert az irreálisan drága.
Feladó:  simiandrásFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.01.03. 19:33
(Üzenetazonosító: 149116)
simiandrás Hozzászólások: 20
Regisztrált: 2006.12.29.
18 síterepet értékelt

Megjártuk a Semmeringet, nekünk volt szállásunk,(igaz, már áprilisban lefogleltuk.) De nem is ez a lényeg.
Eljött az idő a minősítésemnek, sajnos ezt a pályát nagyon le kell húznom. 23 fős társasággal voltunk kinnt, több kezdő és sok gyerekkel. Az, hogy sokan vannak annak az üzemeltetők nagyon örülnek, de már akik a fenekünk alá teszik a csákányt már most tele van a hócipellőjük. Beszélgettem velük, és azért nekik sincs kolbiból a kerítés.
A közép állomástól 1 óra 4 perc volt a csúcs. Azt hittem, soha nem érük fel. Közben a 10 KÉK pálya??!!! KÉÉÉÉK? Mitől???? Ha ezt tudjuk nem megyünk fel 7 gyerekkel és egy csomó kezdővel. Túl vagyunk rajta, irány a csúcs.......... hófúvás, de szép és a pálya tiszta jég.......Bameg. Utiterv a 4 parkolóba szólt ott vártak a többiek, kinéztük a KÉK 3a-t. Naháát lezárva, tudom ki van írva, nem volt, visszamentem, megnéztem. a kasszánál a kártya visszaváltásakor 10 euróval át akart vágni a csaj.

Összeségében csak azért egy csillag mert sokan mennek ide csúszni, mi többet nem megyünk.
Nekünk is maradt Mariazell, no az sokkal kisebb, de volt, hó, és nagyon élvezték a gyerekek is.
Hát ennyi. Senkinek nem akarom elvenni a kedvét, mi csalódtunk.

laponként: összesen 5, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »