Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Szezonkezdet / Szezonzárás napja a síterepeken topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2014.08.26. 21:58
Köszönöm az infókat.

Képek alapján nekem mondjuk a sűrű fenyőerdőkkel szegélyezett schladmingi pályák jobban "bejönnek", mint a szélnek jobban kitett saalbachi pályák, bár mindkettő csodálatos lehet. Eddig nem mertük ilyen komoly dolgokkal kényeztetni magunkat, de gondoltuk, hogy itt az ideje (persze a tavaly szezon végi nagyon kedvező feltételekkel igénybe vehető bad kleinkircheimi pár napos kiruccanás azért felcsigázott:)

A teljesen mást, a dimenziókra érted vagy a pályák karakterisztikájára, a környezetre?

Az eddigi tapasztalatok (kisebb pályák/rendszerek) alapján karácsonyt követően érkeztek meg sokan síelni a sógoroknál, de akkor ezeknél a nagy pályarendszereknél ezt felejtsük el, mert nem lesz nagy differencia 12.20-át követően a pályákon, mert mindkét helyszínen akkor már sokan síelnek?

Tavaly Abtenauban - igaz, hogy kb. 1,5 km pálya állt rendelkezésre - a kis magasság és kevés hó (15-20 cm) ellenére még egész jó köröket lehetett menni és volt, hogy szinte egyedül csúsztunk. Ehhez még hozzájött a hihetetlenül kedvező családi pályadíj is. Átmentünk karácsony előtt 1 napra a szomszédos Dachstein-Westre, ami más dimenzió volt, de a nagyobb tömeg (hatalmas azért nem volt) és ezáltal a hamarabb szétsíelt pályák miatt összességében nem jelentett hatalmas többletet élményben.

A fentiek tükrében esetleg erre az időszakra van javaslatod pályarendszert illetően?
Előzmény: (Stani 172924)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2014.08.25. 19:08
A saalbachi völgy (ami a Glemmtal) mindenképpen hóbiztosabb, több csapadékot tud felmutatni, arról nem is beszélve, hogy azért egy teljesen más helyről van szó.

Én Saalbachba mennék, ha "nagy baj van" ott van Kaprun.

Tavaly Saalbachban a szokásos karácsonyi forgalom volt a pályákon, ürességet ne várj, mert ezek a hetek nem arról híresek.
Előzmény: (Kis Kovi 172920)
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2014.08.24. 20:18
Decemberben (karácsonyi hét szilveszter előtt) a schladmingi vagy a saalbachi pályarendszere hóbiztosabb, illetve hol vannak kevesebben a pályákon?
Köszönettel
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.