Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Alpesi Sí Világkupa topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
zerge
86 élménybeszámolót írt
86
14 éve tag
2015.09.18. 18:42
Kitzbüheli tapasztalat: A Streifet természetesen lezárják már jóval a verseny elött, de mellette mindig lehetett sielni, viszont néhol sokkal nehezebbben mint egyébként. Volt olyan szakasz ahol a pálya szinte a teljes szokásos nyomvonalat elfoglalta, mellette csináltak "pályát", ami egy nagyon kemény, fekete meredekségű nyomvonal maradt, egy ratrak szélességben, de ez rövid volt. Egyébként néha inkább kalandos volt, amikor pl. beugrott egy rendező a kabinba felfele menet, egy akkora póznával amit alig bírt behajtogatni a többi sielő köré, mellé :-)
Lent annyi kényelmetlenség volt, hogy nem lehetett átsielni átlósan a kabinoshoz, helyette botozással meg kellett kerülni a tribünt.
Egy-két szélesebb pályánál lekerítettek edző pályát, de gyakorlatilag a sielésünket nem zavarta a verseny hét. A látvány és a kitzbüheli hangulat bőven kárpótolt az apró kényelmetlenségekért.
Előzmény: (zjuhasz 183275)
b.aron
20 élménybeszámolót írt
20
10 éve tag
2015.09.18. 13:34
Liftet biztos zarnak le!

1 hettel elötte altalaban lezarjak a palyat is.

Illetve edzesre szoktak meg masik palyat is lezarni. Parhuzamos palyat csak akkor zarnak le, ha az az esise zonaba tartozik egybkent nem nagyon.

A legjobb tenyleg a celbol nezni, de a rajtban is lehet vadaszni par autogrammot. :))

Jasnan is lesz Vilagkupa egyebkent! ;)
Előzmény: (zjuhasz 183275)
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2015.09.18. 09:50
Szia!

Amit én eddig láttam, tapasztaltam:

- a hosszabb pályákat, pl. lesiklásnál legalább 2 héttel a verseny előtt lezárják. Az első héten pályaépítés, a másodikon már kötelező edzések is vannak.

- a liftek üzemeltetése síterepektől függ. Ha az a lift csak a versenypályát szolgálja ki, akkor nagy valószínűséggel zárva lesz. Ha kisebb a terep és csak azzal a lifttel lehet eljutni a távolabbi pályákra, akkor lehet használni, de a versenyzők, pályamunkások stb. elsőbbséget kapnak.

- az érvényes bérlet elég

- nem zárnak le párhuzamos pályákat

- Kitzbühelből hamar elmegy mindenki, mert 2 nappal később kezdődik a schladmingi éjszakai verseny, versenyzők, nézők együtt vonulnak át :)

- én a célban szeretem nézni, látom az eredményeket, lassításokat, érezni a közönség hangulatát, pálya mellett azt látod, hogy egy adott szakaszt ki hogyan síel meg

- a legtöbb síterep a verseny előtt kiírja a honlapjára a korlátozásokat, érdemes nézni
Előzmény: (zjuhasz 183275)
zjuhasz
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
2015.09.17. 20:55
sziasztok,
talán ebben a szezonban végre élőben láthatnék egy VK versenyt.
Garmischba tervezünk kimenni, a női DH-SG alatt.
Sok vk pályán síztem már, de versenyt még nem láttam rajtuk, így lenne pár kérdés amire ha válaszoltok (akár általánosságban, más síterep tapasztalataival) az nagy segítség lenne!
A verseny/edzés miatt zártak-e le felvonót? gondolva itt főleg a célból induló-, a rajt közelébe vivőkre, amivel szerintem sokszor a versenyzőknek is a legegyszerűbb lehet feljutni. A közvetítésekből látni, hogy jár, de fel is engednek egy sima síbérlettel?
A versenypályán kívül zártak-e le más pl. párhuzamos pályákat, direkt megnehezítve a közelebb jutást?
Mert a tervek szerint nem a célból, fizetős székekről néznénk a versenyt, hanem a pálya széléről, testközelből, illetve több helyről is, néhány versenyző után lejjebb ereszkedve az erdőben/párhuzamos pályán.
Mennyivel több ilyenkor a vendég a pályákon és ez kitart vajon a köv. hétre? Kitzbühelben egyszer 1 héttel a vk után érkeztünk, ott már nyoma sem volt tömegnek.
Esetleg bármilyen tipp, ötlet, tanács lenne ezzel a VK nézéssel kapcsolatban?
köszönöm előre is az információkat
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.