Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Dragobrat - Nagy-Mencsely topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
robi
141 élménybeszámolót írt
141
22 éve tag
2015.12.29. 18:43
Szia!

Tehat szerinted egy gimis csapattal lehetne oda menni egy hetes sitabor keretein belul?

Rob
Előzmény: (SkiJAM 184228)
SkiJAM
17 élménybeszámolót írt
17
11 éve tag
2015.11.23. 23:19
Két éve terveztünk ide egy tábort, ami végül az amúgy itt elég ritka hóhiány miatt elmaradt. Előtte, mint alapos szervező, eltöltöttem itt majdnem egy teljes napot decemberben, megnéztem a feljutást, szállodát, kaját is leteszteltem :) meg a síkölcsönzőt is.
Csúsztunk is, hogy átlássuk a terepet, ami az akkori ködben elég nehéz volt:)
Vettem 3 féle bérletet, azokat is kipróbáltuk, van ami zsebből érzékel, vicces, hogy pont egy ősrégi két üléseshez tettek ilyen kaput:)

Nos, amikor megjön a hó, nagyon király lesz a hely, igazi freeride paradicsom!
Mi így csúsztunk, hogy azért kevés volt a hó, de így is nagyon-nagyon nagy hely!
Itt van az eddigi legnagyobb természetes "félcső", ahol jártam (majd 1 km hosszú), ami állítólag tél közepén olyan, hogy a hó szinte teljesen feltölti a kb. 4-5 méter mély vízmmosást. Itt van Ukrajna legmagasabban fekvő síliftje, de a ratrakok még annál is magasabbra húznak:) (Azok sajnos akkor éppen nem jártak, mert még nem volt jó szűzhó azon a bal oldali hegyen, amelynek két csúcsára visz fel a felvonó)

Liftek, pályák:
2 ülőlift van, illetve kb. 7 csákányos lift, 3 kicsi tányéros és tolókaros de ezek közül elég csak a 2 ülőset és 2 csákányost használni.
Kezdőknek 3 gyakorlópálya is van tolókaros, illetve tányéros liftekkel.
Az egyik ülőlift kék pályát szolgál ki, amely tökéletes a kezdőknek. Ez 80 m-re található az általunk használt szállodától, és aljában egy tolókaros gyereklift is van.
Haladók által legtöbbet használt két csákányos, illetve egy ülős lift piros és fekete nehézségű pályákhoz és off-piste részek tartoznak. Ha családdal szeretnénk a síterep ezen a területén síelni az is kényelmesen megoldható, hiszen a kezdőbbek számára ezen liftek aljában vannak a gyakorlópályák a kicsi tányéros liftekkel. Ezek kb. 200 m-re vannak a mi szállodánktól, de ennek a távnak a fele sílécen csúszható.

Ha a liftektől függetlenítjük magunkat, akkor nyílik ki teljesen a világ.
Freeride oktatónkkal közösen ratrakkal megyünk fel két közeli csúcsra is, ahonnan szabadon választhatjuk meg az útvonalat a völgy felé.
Nyitva áll ezen kívül a lehetőség egy közel egész napos freeride túrára, amely ratrakozással indul, 15 km lecsúszás 1300 méter szint vár ránk, ahonnan terepjárókkal hoznak vissza minket bő fél óra alatt a síterepre, hogy pár levezető csúszással, vagy egy hüttézéssel lezárjuk a napot.
A hegyen gyakorlott hegyimentő szolgálat működik, kórház 15 km-re.

A szálloda, ahova tervezünk menni:
3+1 szintes 2012-ben épített 80 férőhelyes 2*-os szálloda. Elrendezés: 2 ágyas fürdőszobás szobáktól 4 ágyas deluxe szobákig. Minden emeleten tágas társalgó. A földszinten 40 fő étkező és bár, ahol a reggelit és a vacsorát is felszolgálják, illetve esti programokra használható. A reggeli legtöbbször meleg ételt is tartalmaz, a vacsorához a teán kívüli italfogyasztás külön fizetendő.
Az alsó szinten a kb. 8 fős szauna található, öltözővel, wc-vel, két zuhanyzóval, nagy pihenővel, kijáratal a hóval borított hátsó teraszra. A szauna fizetős kb. 1300 Ft/fő/óra min. 6 fő esetén.
Ingyen wifi szolgáltatás a szállodában
Ezen kívül a pályán is több helyen található wifi, amelyekhez van hozzáférésünk.

A szállodába feljutás egy kb. 30 perces off-road túra keretében zajlik UAZ-okkal és egyéb orosz terepjárókkal, átalakított katonai teherautókkal. Ez esti megérkezés esetén az akkorra már elő-előbújó vadak miatt még érdekesebb. Az autókat, mikróbuszt a hegy tövében a Tisza partján egy zárt, őrzött parkolóban tesszük le. Hazautazás ugyanúgy a terepjárós leereszkedéssel indul, amit akkor még világosban naplemente előtt teszünk meg. A különleges transzfer ára természetesen benne van a részvételi díjban.

Italárak a szállodában:
sör 200-400 ft/korsó
üdítő: 125 Ft/ 2,5 dl
kóla: 300 Ft/ fél literes
Red-bull - 670 Ft

A településen több étterem, bár, kocsma, büfé található, van diszkó is. Síkölcsönzőből is kb. egy tucat áll rendelkezésre.
Bolt nincsen, de bárokban csokit, chips-et, szendvicseket, üdítőt vásárolhatunk. A szálloda félpanziós ellátása bőséges.
Síkölcsönző árai: kb. 2-3000 Ft/nap, freeride lécek: kb. 5-6000 Ft/nap

Egyéb:
motoros szánozás: 14 000Ft/óra/fő vezetővel, kisebb gyakorlat megszerzése esetén 7 000/fő/óra (2 fő esetén)

Árak nekünk, amikkel számolhatunk:
Síbérlet: napi 6000 Ft-ból kijön, még ha bonyolult is a rendszer
ratrakkal feljutás - teljesen freeride területre, kb. 1-3 óra egy kör:
Zsandárok (előcsúcs): 1500/fő
Ikerhavas: 3000/fő
15 km-es ratrakkal és terepjáróval egybekötött freeride túra helyi vezetővel, orvossal - 8000 Ft/fő (kb. szűk egy napos)
terepjárós felvitel 800-1100 Ft/fő
lehozatal: vagy ugyanennyi, vagy ennek 60%-a, ha van fuvarja felfele abban az 1-2 órában.
500-resize.jpg
DSCF6482-resize.jpg
DSCF6415-resize.jpg
20131221-120537-resize.jpg
DSCF6411-resize.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.