Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Eplény Síaréna topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tervező
85 élménybeszámolót írt
85
9 éve tag
2017.02.20. 09:26
Kedves (eplényi és bárhol) ülőliftezők !

A beszálló kapu helyzete tényleg javítandó.
Az ülés beszálló magasságával probléma a következő:
A jelenleg érvényes előírások szerint az ülés első él magasságának 55-65 cm közt kell lenni. Ezen kívül 125 cm lenne az a magasság, aki önállóan beszállhat ülőliftbe.
(Ugye itt a nagy magyar bürokráciával van gond: ha baleset van, akkor pl. ráfogják arra, hogy ezt-azt a méretet nem tartották be, akkor is, ha az eseményhez egyébként semmi köze nincs)
Na, egyértelmű, hogy ez tényleg életszerűtlen. Az említett magasság túl sok, esetenként felnőttnek is. Az élet pedig halad, már az egész Világon valóban 3-4 éves gyerkőcök csúsznak le 2000 m-es hegyekről..
Ausztriában már levitték a beszálló magasságot 46 cm-re. Ennek "hála" sok esetben előfordult, hogy ha nem nyújtottam eléggé előre a lábamat, a bakancs hátulját szépen beszorította az ülés, mert ugye a szerkezeti váza lényegesen alacsonyabb mint a párnázott rész 46 cm-e. (Nyilván sokan utaztak ilyen új berendezésen, és tudják, hogy az induló részen már nincs futószalag, ami valamelyest együtt vinné a sít az üléssel, hanem az így-ugy göröngyös hófelülethez szorítja oda a lábat, ami elég rossz érzés, sőt állítom veszélyes is.)
A legújabb berendezésekre tettek emelhető beszálló szalagot. Na, ez is nagy semmi, mert a 8-as ülésbe biztos, hogy nem 8 kisgyerek fog egyszerre érkezni (mert az ott sem megengedett) Hogy 4 kisgyermek, meg 4 törpe felnőtt érkezzen, hát...
Szóval nehéz megtalálni az optimumot, kezelői figyelemre és türelemre még egy darabig szükség lesz.
Előzmény: (bertazs 194329)
bertazs
107 élménybeszámolót írt
107
11 éve tag
2017.02.19. 22:48
Ma egy nagyon emlékezetes napot töltöttünk a családdal Eplényben, jól éreztük magunkat, de azért voltak negatívumok is. Ezek közül több az ülős felvonóhoz kapcsolható. Bevallottan az ülős felvonó miatt választottuk ezt a síterepet, a hozzánk közelebb lévő Mátraszentistvánnal szemben, mivel a kis gyerekek nem bírják az egész napos csákányozást. Én már jártam itt a nagyobb fiammal korábban és ezek a problémák amiket ma tapasztaltunk, addig nem jelentkeztek, míg egy 4 éves gyerekkel nem látogattam ide.Első a becsekkolás: Mivel nincs gyerek becsúszó ezért a 4 éves gyereknek aki ingyen síelhet és nincs bérlete, a kb. 40 cm magas beengedő kapu alatt kell becsúsznia. Régen egyébként úgy emlékszem a kisgyerekek is kaptak bérletet ennek elkerülésére, de lehet, hogy keverem már a síterepeket. Tehát a kicsi bemászott ahogy tudott, míg én a bérletem zsebből előhalászásával szerencsétlenkedtem, mivel az zsebből soha nem működött, csak az érzékelőhöz 1,5 cm-rre odatartva. Bejutottunk. Ekkor jön a következő feladat, a gondolához odajutni. A vizes olvadó havon odacsuszpákolunk a gondolákhoz beengedő kapuhoz. Korrekten ki van írva, hogy 3 mp után becsukódik, ezzel nincs is probléma, azzal viszont a annál inkább, hogy a kapu egy 4 éves gyereknek pont fejmagasságban van és a legkisebb hiba esetén pont orrba vágja a gyereket. Ráadásul a kapu előtti beszálló úgy meg van emelve, hogy úgy ugrunk a varázsszőnyegre, mint alpesi síző a pályára az óriás műlesikló versenyen. De többnyire sikerül a manőver, bár nem mindenkinek. Ezután jön a gondola és, ha a kezelő épp nem figyel és lassítja le egy kicsit, úgy vég térdhajlítón, miközben a gyereket próbálom felrántani, hogy azt még most is emlegetem. Emiatt van azután a rengeteg lelassítás, megállítás a felvonón. A kiszállás ehhez képest, már diadalmenet. Ezek miatt ezt a felvonót semmiképp sem nevezném modernnek, vagy gyerekbarátnak, de örülünk, hogy van, és jókat szórakoztunk a mások és a magunk szerencsétlenkedésein. A pályák délig tökéletesek voltak, szinte mindegyik nyitva volt, korrekten kitáblázva, ha meredek, vagy gyér hóval borított. A köd felszállta után viszont a meleg hatására erős kásásodásnak indultak, valamint a nagyszámú síelő sem tett jót nekik. Ma komolyabb 2-3 perces sorbanállásnál nagyobb nem volt, jól lehetett pörögni. Viszont 3-as csákányos felvonónál beszálláskor rendre nem találtunk kezelőt, így nekem kellett a 8 éves fiam kezébe adni a csákányt, ha nem bírta elkapni. Összességében jól éreztük magunkat, ha ezeket a problémákat megpróbálnák orvosolni (főleg a gyerekbecsúszó, ami még sok pénzbe sem kerülne) egy Európa szintű síterepünk lehetne.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.