Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Maribor Pohorje topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2021.12.30. 10:27
Areh jól megközelíthető, van fent parkoló. Maribori lehajtók után kell lemenni az autópályáról. Hotel Areh-et ismeri a google maps. mi azt állítottuk be.
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2021.12.30. 09:41
Annyit tudok segíteni, hogy láttunk fent, a pályarendszer tetején autókat és feltételezhetően ilyen időszakban (hetek óta nem volt jelentősebb havazás) jól használható, megfelelő minőségűnek tűntek a fenti utak (hegygerincen), ahol a síbusz közlekedett.

A nem messze - ugyanezen Pohorje-hegységben - lévő Roglára két út is vezet fel, de csak az autópálya felőli (délről jövő) oldalon volt egyértelmű a helyzet, mivel fent a rendszer tetején az északi (Dráva-völgy) irányba tovább (lefelé) haladó útnál ki volt téve (nem elfordítva) a hólánc tábla, pedig már akkor is legalább két hét telt el a jelentősebb havazást követően. Eredetileg arra indultam volna haza (rövidebb út), de inkább választottam a biztosabbat.


Visszatérve a maribori pályákra, szerintem a város (autópálya) felől lehet egy ugyanolyan jól karbantartott út (929 vagy 935), ami felvezet a hegygerincre, mert elég sok autót láttunk fent is. Persze, nagyobb havazás környékén az is biztos hóláncos megoldás lenne.

Amennyiben nincs fent szállás, amihez autóval szükséges menni és nem csúcsidőszakban érkeztek, úgy szerintem egyszerűbb megoldás a kabinos alatt lévő sorompós (bérlet vásárlás esetén ingyenes) parkoló használata, mert a kabinosból kilépve kb. 50 méteren belül van a síbusz megállója is, ami át tud vinni az arehi oldalra (kb. 15-20 perc menetidő és miin. óránként, de van amikor gyakrabban jár) vagy át lehet csúszni/liftezni, ami azért több időt igényel.
Mondjuk visszafelé szerintem (Areh - Bolfenk) jobban lehet csúszni megfelelő hőmérséklet (kifagyott pályák) esetén.
Mondjuk, ha felmentek a hegyre, akkor viszont nem szükséges a városon keresztül menni (igaz aránylag jól ki volt táblázva, hogy merre menjél és látni is lehet a célt már messziről).
listrocknroad
1 élménybeszámolót írt
1
4 éve tag
2021.12.29. 22:52
Sziasztok,

érdeklődni szeretnék aki járt már a Maribori sípályán, hogy hogyan lehetséges az Areh oldal megközelítése autóval? Van kiépítve parkoló, vagy csak a gondolás "A" felvonó majd az átcsúszással lehetséges megközelíteni?

A térképen jelölve van Areh tetején illetve a Pisker II felvonó alján is parkoló, viszont ezekről nem találok sehol információt, megközelítést.

Akinek van tapasztalata kérem ossza meg, hol érdemes parkolni, hogy a lehető legközelebb legyünk a síterephez.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.