Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Semmering - Hirschenkogel topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2024.01.22. 14:12
Ildikó tökéletes látleletet írt, sajnos ez a terep ilyen. Talán a tömeget kivéve, az pláne hétköznap azért kisebb szokott lenni. De a pályák, a keskeny és néha túlbuckázott kék, a lejegesedett pirosak megfejelve a keresztbe menő szánkópályával, ami néhol átmegy vízszintesbe és nem csúszik, azok mindig ilyenek.
Előzmény: (X carving 220416)
Ildikogs
43 élménybeszámolót írt
43
10 éve tag
2024.01.22. 09:58
Ez valószínűleg nem egyszeri jelenség lehetett, mert az útitársak nagy része hótalpas túrára indult, nem síelni. Úgy 5-6 pár lécet, illetve snowboardot láttam a busz csomagtartójában. Most szombaton megyek egy másik egynaposra, de kábé erre az élményre számítok most is. Sajnos munkanapra nem szerveznek egynapost sehol. Kocsival utazva érdemes egy ennél távolabbi síterepet megcélozni. Bár évekig jártam a családdal hosszú hétvégés csúszásokra (csütörtök munka utáni indulás, hétfő esti érkezés), de a szombat-vasárnapi napok, de főként a szombat, mindig és mindenütt hasonló volt, különösen februárra volt ez igaz. Ha valaki megteheti, érdemes inkább munkanapra ütemezni a csúszásokat.
Előzmény: (X carving 220416)
X carving
10 élménybeszámolót írt
10
1 éve tag
2024.01.21. 15:50
Na, ebben a hozzászólásban nem sok pozitív dolgot fedeztem fel.
Pedig, februárban tervben volt egy egynapos kiutazás erre a síterepre, de, ha valamire állandóan ennyit kell sorban állni, akkor az ne sífelvonó legyen már ...! :)
Sajnos, ezektől az egynapos, hétvégi síelésektől nem sok jót várhat az ember.
Nassfelden ugyanez volt a szitu a hétvégi napokon.
Szombaton legszívesebben visszafordultam volna, amikor megláttam a tröpolachi felvonó előtti tömeget.

Remélem, a busz nem robbant le! :)
Előzmény: (Ildikogs 220415)
Ildikogs
43 élménybeszámolót írt
43
10 éve tag
2024.01.21. 14:56
01.20-án buszos csoporttal mentem ki egynapos rövid "besíelés" céljából. Valamikor régen (vagy 10 éve) már jártam itt, de az egy március eleji időpont volt, nem sok dologra emlékszem, de akkor kevesen voltak. Most viszont, ahogy a szombati nap miatt sejteni lehetett, sokan voltak. Mindegyik pálya kissé jeges volt, a ratrakok lánctalpainak nyoma sok helyen kilátszott a pálya közepén. Igyekeztem inkább a pálya szélein csúszni, ahol volt egy kis hó is, nem csak jég. A kabinos felvonók üléseit 11 körül kiszedték, hogy többen tudjanak beszállni, szerintem a vendégek harmada legalább szánkós lehetett. Minden körnél 10-12 percet kellett sorbanállni a beszálláshoz, a pálya hosszának (vagyis rövidségének) ismeretében ez nagyon fájdalmas . Sokan már rögtön a kabinostól kezdtek csúszni a szánkóval, elszabadult szánkókat is láttam a közös bevezető szakaszon. A piros pályákon nem voltak sokan, az egy szem kéken viszont igen. Szánkózós csoporttársaim beszámolója is jó nagy ütközésekről és pályáról kicsúszásokról szólt. A tömeg a 3 db pályán található hüttében is hatalmas volt, gyakorlatilag teltház a kinti kiülős részen is. Így aztán 3,5 óra visszafogott tempójú csúszkálás épp elég volt ezen a helyen. Síelés végeztével a lenti hüttében próbáltam valamilyen italhoz jutni, úgy 15 perc ácsorgás után sikerült az egyik pultnál állva fogyasztani egy aperolspritzet, de bár ne láttam volna, hogy rakta össze a pultosfiú ezt a 7 euróért... A parkoló melletti Gasthofban újra megpróbáltam ülve egy kis kajához jutni a mindössze 2 féle levest, és 2 féle szendvicset tartalmazó étlapról. Úgy negyedórán keresztül nem vett rólam tudomást a személyzet, majd az egyik hölgy a pulttól odaszólva közölte, hogy már semmilyen kaja nincs. Elmormoltam valami köszönömfélét (úriasszony vagyok), majd faképnél hagytam őket. Összességében elmondhatom, hogy megnéztem, pipa, de a következő 10 évben valószínűleg nem fogok erre járni megint, egyszerűen nem érdemes 9 órát buszozni emiatt. Ha valaki mégis egynaposban gondolkodik, kizárólag hét közben menjen. Amúgy nem kezdőknek való terep. Az egyetlen kék pálya keskeny, a pirosak pedig inkább sötétpirosak, Fekvése miatt naposnak sem mondhatóak (ezért is marad meg a hó valamennyire).
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.