Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Zakopane és környéke topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
tomasovszky
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
2010.02.23. 22:21
Sziasztok!
Március 11-én szeretnénk menni síelni Zakopánéba,s szállás ügyben szeretném kérni a segítségeteket. Olvastam itt a fórumban egy weblapról, csak sajnos nincs email címük. Tudna valaki olyan szállást ajánlani, amelynek van email címe, s közvetlenbe le tudnánk foglalni a szállást?
Várom válaszaitokat.
Köszönettel:
Sylvia
Előzmény: (hg001 85435)
hg001
27 élménybeszámolót írt
27
19 éve tag
2010.02.21. 11:50
Köszi szépen, jól hangzik, a képek alapján nem rossz.

Egyébként most hétvégén voltunk 3 napot Zakopánéban, íme egy rövid élménybeszámoló a Szymoszkowa pályáról (a Gubalowkától kb. 1 km-re nyugat felé).

Talán a város egyik leghangulatosabb sípályája. Az első fele piros, az alsó része világoskék, ami gyerekeknek és tanulásra ideális. Két ülőszékes felvonójuk van, a rövidebb a kék rész tetejére visz (4-es, elég lassú, ergo gyerekeknek tökéletes), a hosszabbik a pálya tetejére megy (ez gyorsabb,6-os). A meleg ellenére a pályák nagyon jók voltak, minimális kásásodás mellett jég- és buckamentes felületük volt. A pálya körül 15 hóágyút és 2 ratrakot láttam, az infrastruktúra fejlett.
A nagypálya középtájon kicsit összeszűkül (a gyerkőcök miatt figyelni kell), de ha megengedi az ember, elég jó tempóban lehet végigmenni. Elvileg a tetőről be lehet kalandozni a nyugat felé eső erdőbe, és a piros szakaszon végig fák között lehet haladni (a nyomokból ítélve többen is élnek a lehetőséggel, ami persze nem hivatalos, de nincs szigorúan lezárva).

Pozitívum, hogy a pálya reggel 9-től este 8-ig nonstop üzemel, tehát ha délutánra érsz ki Zakopánéba, fél nap síelés még akkor is megoldható. Mivel a pálya a helyiek körében is népszerű, hétvégén tömegre kell számítani, ezért ha valaki zavartalanul szeretne síelni, érdemes du. 4 óra után felmenni, amikor a gyerekes családok zöme már hazaindul. Az esti világítás nagyon profi, tökéletesen látni a pálya minden szegletét.

A pontrendszeres fizetés elsőre bonyolultnak tűnhet, de igazán korrekt megoldás. 10 Zl kaució ellenében kapsz egy kártyát, amire pontokat lehet feltölteni (akár 1 pontot is!). A kis felvonón egy menet 6 pont, a nagy felvonón 12 pont. A le nem síelt pontokat bármikor visszaváltják, és másnapra, sőt az egész szezonra átvihetők. Így tényleg csak annyit fizetsz, amennyit síelsz. A bankkártyát mindkét pénztárnál elfogadják.

Nagyon sok kis büfé, étterem van (fent, lent illetve a felső állomástól kicsit lejjebb, "besíelős" hütték), a lenti állomásnál üvegablakos körbár, WC-k, két kassza. Igazán színvonalas, inkább egy jó osztrák minőségnek mondanám. A személyzet korrekt, az infókat kérésre angolul is bemondják, türelmesek - általában igaz, hogy a lengyelek jó fejek és figyelnek a turistákra.

Figyelem: 2010 január 1.-től 15 éves kor alatt kötelező a bukósisak, és ezt be is tartják. Természetesen felnőtteknek is ajánlott a bukó.

1-2 napos síelésre bátran ajánlom ezt a pályát mindenkinek!
Előzmény: (fbgabor 85072)
Kek-palya-teteje.JPG
Piros-palya-teteje.JPG
fbgabor
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
2010.02.18. 13:28
Zakopane mellett 10 km kb Termy-Bukowina

nagyon jó fürdő, forró vízzel. kinti medencékben is.

http://www.termabukowina.pl/en/home.html
Előzmény: (hg001 84720)
hg001
27 élménybeszámolót írt
27
19 éve tag
2010.02.15. 23:08
Sziasztok!

Nem tudja valaki véletlenül, hogy van-e Zakopane max. 20-30 km-es körzetén belül termálfürdő?
Úgy hallottuk, hogy a zakopanei aquapark hideg vizű, csak a jacuzzikban van melegebb víz, de ott mindig tömeg van.

Köszi!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.