Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 2, rendezés:
Előzmény és válaszok a Lachtal topikból
Üzenet szövege
Feladó:  villanyoslaliFérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.03.02. 08:49
(Üzenetazonosító: 86363)
villanyoslali Hozzászólások: 31
Regisztrált: 2009.12.07.
5 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Hát nem tudom de én a tapasztalatomat írtam le és azt amit láttam. Több felnőttet oktattak és ők is ezen a véleményen voltak, hogy igazából kevés a kék pálya. Valóban 5-5a pálya teljesen alkalmas erre de ez tényleg kevés. Bár embere válogatja ki mit mer bevállalni. A gyerekeket simán lehozták a piroson de mint tudjuk Ők azért másak min mi felnőttek. Nincs félelem érzet. Ettől függetlenül jó éreztük magunkat Lachtalban még a nejem is aki kevesebbé tud síelni mint mi.
Ha valakinek elvettük a kedvét Lachtaltól akkor bocs nem ez volt a cél csupán a véleményemet írtam.
Előzmény: (Andrea78 85405)
Feladó:  Andrea78NőKezdő síelő
Dátum: 2010.02.20. 21:52
(Üzenetazonosító: 85405)
Andrea78 Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2010.01.13.
4 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Üdv minden kedves síbarátnak!

Szeretnék én is pár szóban beszámolni a lachtali élményeinkről :-)

Egy hetet töltöttünk kint, időjárás szempontjából nagyon szuper, pályazsúfoltságot tekintve kevésbé szerencsés időben voltunk kint, de megérte!!!

Szállásunk eredetileg a Monarchia Parkban lett volna, de áttettek minket a Sissi Parkba, aminek felettébb örültünk! Grand apartmant kaptunk, hát csak jókat tudok róla mondani, tágas, világos, bár alig fűtöttünk, mégis mindig meleg volt.
Mindennel felszerelt igényes szállás, szerencsére volt internet is, így esténként sem unatkozunk. Ha mindenképp említenem kellene valami hiányosságot is, akkor talán azt mondanám, hogy a két fürdőszobában már elfért volna két wc is, 4 felnőtt és két gyereknek reggelente néha kevésnek bizonyult.

Saját magunknak főztünk általában, párszor síelés közben megálltunk, egyik kedvenc helyünk a Lachtal Haus étterem volt közvetlenül a gyerekpálya lábánál, ahol nagyon kedves, magyar személyzettel találkoztunk. Aki bizonytalan, hogy mit egyen, a Bauern pizzát tudom ajánani, két felnőttnek is bőven elég ebédre. A másik hely, ahová még betértünk a Kleinlachtalhütte, itt is barátságos a kiszolgálás, ugyan német nyelven, ami azért stájerországban nem kell, hogy meghökkentse az embert :-)

A gyerekeink 4 és 6 évesek, 3 napos, napi 4 órás oktatáson vettek részt Fekete András oktatónál, akit mindenkinek melegen ajánlok. Nagyon jól bánik a kicsikkel, ért a nyelvükön, őrületes, mire képesek a gyerekek, csak ámultunk, pontosabban először oda se mertem nézni :-))

Nem vagyok egy Lindsey Vonn, épp ezért szeretnék kicsit azokba is bátorságot önteni Lachtallal kapcsolatban, akiknek az előttem szólók esetleg elvették a kedvüket. Szerintem ez igenis ideális hely a kezdőknek is. Nem hiszem, hogy csak a gyerekpályát tudnák használni, aki meg annyira félős és bizonytalan lécen, hogy itt nem merne lecsúszni, annak szerintem egyáltalán nem való a síelés, tökmindegy, hogy ide megy, Eplénybe, vagy Mátraszentistvánra. Az itteni piros pályák többsége simán jóindulatú kék, és tényleg nem csak nagyzolásból mondom. Bármilyen színnel is jelölik, van olyan széles, hogy biztonsággal keresztbe lehet síelni.

A párom ment elől, utána a 4 és 6 éves gyerkőcök, én kísértem őket, és minden gond nélkül csúsztunk, a gyerekeknek ez volt az első síelésük, erről nem is álmodtam. Nemhogy lassan kellett mennem miattuk, hanem ott is igyekeznem kellett, ahol egyébként fékeztem volna, hogy lépést tudjak velük tartani.

Ha tehetjük, legközelebb is ide együnk, mert egy nagyon barátságos pályarendszer, a hatos felvonó szuper, jól ki tudja magát pihenni az ember rajta, és aztán jöhet a csúszás :-)
ski-champs.jpg

laponként: összesen 2, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »