Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Hova utazzak? Tippeket várok! topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
17 éve tag
2010.03.04. 09:10
Helló Tibi,
Ez meglep hogy Radstadt-Obertauern viszonylatban pont így alakult a helyzet.
Akkor még gondolkodunk egy ideig hogy melyik helyre menjünk. Túl sokáig nem vacakolhatunk mert a végén nem találunk szállást.
Schladming-on mi még sosem jártunk, de mivel ez a többi síterep (Flachauwinkl, Zauchensee, Radstadt) ennyire bejött így lehet hogy ezek után csalódás lenne. Valahogy így látatlanban én is úgy érzem hogy iszonyat mód marketingelik (aztán ki tudja valójában mennyit ér).
Mindenesetre köszi a biztatást hogy jó lesz még ez a környék márc. közepén.
Előzmény: (TibiF 86492)
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2010.03.03. 14:05
Szia Mandzsi!

Múlt hétvégén a munkatársamék Obertauernben voltak mi pedig Radstadtban. Habár Obertauern magasabban van mint Radstadt a munkatársam azt mondta ott eléggé olvadt a hó és a tömeg miatt eléggé sok buckák voltak. Nem mondom Radstadtban is olvadt (a +12C sokat mond) de azért lehetett jól síelni. Délelőtt ki voltak fagyva a pályák, dél körül firnesedtek de csak a napsütötte déli részeken. Az északi pályákon még délután is jól lehetett síelni. A snow-forecast szerint a 6 napos előrejelzés mától kemény mínuszokat jósol a környékre minden nap havazással egészen hétfőig.

Schladming témában nem nyilatkozok. Voltam már többször is ott, nem a kedvenc helyem ezért inkább nem mondok semmit. Tudom ez a hely nagyon kedvelt a magyarok körében. Szerintem a marketingjének köszönhetően eléggé felfújt hely. Sokan vannak a pályákon. Tudom lehet ezt cáfolni, de ugyanabban az időben más pályarendszereken kevesebben vannak.Általában aki keletről megy az első két pályarendszeren megáll, hogy hű de milyen jó helyet találtam. Én ennek nagyon örülök mert akkor nem lepik el a többi terepeket. Szerintem Reiteralm, Radstadt, Zauchensee jobb mint Schaldming de ez a saját véleményem. Én ha lehet kerülöm ezt a helyet.

Abban biztos lehetsz, hogy a környéken lehet síelni március közepén, sőt még azt is megkockáztatom, hogy áprils elején is lesz még jó hó.
Előzmény: (mandzsi 86485)
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
17 éve tag
2010.03.03. 11:50
Helló Tibi,
Köszi a biztatást, hát akkor még gondolkodunk hogy mi is legyen. Nem tudom, azért Obertauern-ben jobban bízok, de meglátjuk. Febr elején (06-10-ig) voltunk kint altenmarkt-is szállással ebben a régióban, és akkor is pl Flachauwinkl-ben erősen olvadt, legalábbis 06-07-én. De persze ebből nem lehet általánosítani.
Ami még esetleg szóba került az Schladming. Szerinted?
Köszi
Mandzsi
Előzmény: (TibiF 86376)
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2010.03.02. 10:50
Miért kevésbé, hóbiztos Flachauwinkl, Radstadt-Altenmarkt, Zauchensee? Nem gleccser az biztos de hó van bőven. Hétvégén voltam Radstadt illetve Eben im Pongauban délelőtt tökéletesek voltak a pályák. Igaz dél körül 12 fok volt a völgyben és olvadt a hó, de március közepéig megmarad a hó.Fűcsomót, buckát meg köveket még nem láttam a pályán. Nyugodtan tudom ajánlani március közepére. A környékre tervezek menni a hosszú hétvégére. Péntektől jön a havazás meg a lehűlés, szóval ne aggódj.
Előzmény: (mandzsi 86372)
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
17 éve tag
2010.03.02. 10:09
Sziasztok!
Márc. 13-tól mennénk mi is 3-5 napra valamerre, snowboardozni. Nem tudom hova merjek szállást foglalni, ahol tutira lesz még ekkor jó hó (bár igaz talán most lehűlés jön újra). Amin gondolkodunk az Obertauern (esetleg Fanningberg és Grosseck, ezeken a helyeken még nem voltunk). Nagy kedvencünk Flachauwinkl, Radstadt-Altenmarkt, Zauchensee, de gondolom ezek kevésbé hóbiztosak, nem? Schladmingról esetleg mi a vélemény?
Max 550 km-es távon belül keresünk, haladóbb kék, gyenge piros pályákon megyünk.
Köszi szépen.
Mandzsi
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.